Jump to content
Shipfriends

Ο Πλους της Αργους


Recommended Posts

90% το πλοιο ναυλωθηκε να συνοδευσει το φετινο πλου της ΑΡΓΟΥΣ μεχρι την Κολχιδα και οχι για ταξιδια. Μαλιστα θα γινουν και καποιες εκδηλωσεις εντος του πλοιου. Αυτα στα πεταχτα. Επισημο ακομα τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οταν τελειωσει η ομορφη περιπετεια στα Κυθηρα το πλοιο θα δεσει λιγο να μαζευτει και θα αναχωρησει απο το Βολο στις 15 Ιουνιου συνοδευοντας το ταξιδι της Αργους οπως εχουμε πει. Κατα το διμηνο της ναυλωσης του θα κανει 50 μιλια τη μερα περιπου και το βραδυ θα σταματαει για να γινονται οι εκδηλωσεις των διοργανωτων. Μεσα σε 2 μηνες θα επισκεφτει 70 λιμανια της Μαυρης Θαλασσας. Αναμενεται να ειναι πισω στις 20-25 Αυγουστου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να προσθέσω ότι για την ναύλωση του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ στην αργοναυτική εξτρατεία ααν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί (σύμφωνα με τα νεώτερα που παρέθεσε ο ΝΗΡΕΑΣ) θα αποφανθεί οριστικά το νέο Δ.Σ το οποίο προέκυψε από την γενική συνελεύση του περασμένου Σαββάτου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Το ταξιδι με την Αργω θα πραγματοποιηθει αλλα τελικος προορισμος θα ειναι η Βενετια.
Όπως προείπε και ο πάντα αξιόπιστος (αν και ΑΙΟ:D) polmyt, το ταξίδι θα γίνει προς Δυσμάς.
[...]Ξεκινάμε από το Βόλο και πιάνουμε λιμάνια Χαλκίδα, Πειραιά, Σούνιο, Γαλαξίδι, Πάτρα, Ιθάκη, Κέρκυρα κ.α. με κατάληξη στο Κόπερτ της Σλοβενίας, στην Τεργέστη και να μπούμε θριαμβευτικά στη Βενετία, όπου θα ολοκληρωθεί το ταξίδι.

http://www.e-thessalia.gr/index.php?view=article&id=156800%3A2008-06-02-19-31-31&option=com_content&Itemid=54

Την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο είχαν οι κωπηλάτες της Αργούς την Κυριακή και ο κ. Βούλγαρης, που συνοδευόταν από τους κ.κ. Καπούλα και Ζιάκα, τους ανακοίνωσε ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα και μπορεί το πλοίο να σηκώσει άγκυρα για το εναλλακτικό ταξίδι, στις 14 Ιουνίου.

Ημέρα Σάββατο στις 10.30 το πρωί θα τελευτούν οι απαραίτητοι αγιασμοί και το πλοίο θα αναχωρήσει.

http://www.e-thessalia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=156860:2008-06-03-20-07-19&catid=46:apopseis&Itemid=69

Link to comment
Share on other sites

Τελευταίες ετοιμασίες στο πλοίο, που την Πέμπτη ανηφορίζει προς Βόλο για τη αρχή ενός πραγματικά ξεχωριστού ταξιδιού! :)

Link to comment
Share on other sites

Τελευταίες ετοιμασίες στο πλοίο, που την Πέμπτη ανηφορίζει προς Βόλο για τη αρχή ενός πραγματικά ξεχωριστού ταξιδιού! :)

O φιλος Orestis επιβεβεωθηκε.

Πριν απο λιγο το βαπορι ξεκινησε με προορισμο το Βολο

Link to comment
Share on other sites

Το ταξίδι της Αργούς ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου, από τον Βόλο, όχι για την μυθική Κολχίδα, αλλά σε περισσότερο πολιτικώς εφικτά μέρη. Η παντελής ανατροπή του αρχικού φιλόδοξου σχεδιασμού, δεν εμπόδισε τον Δήμαρχο Βόλου και πρώην Υπουργό Α. Βούλγαρη να αερολογήσει απαύστως και να ξιφουλκήσει ως άλλος Σάντσο Πάντσα κατά ανεμόμυλων, αλλά το όλο concept ήταν μια καλή ευκαιρία για πολυλογίες, πολιτιστικά πανηγύρια και αλύπητα έξοδα, πχ στο μοναδικό 5 αστέρων ξενοδοχείο του Βόλου που διεξήχθη ένα προσχηματικό και ολιγόωρο Συμπόσιο με συμμετοχή εκπροσώπων και της Γεωργιανής κυβέρνησης, άνθρωπος δεν καταδέχθηκε να δειπνήσει στο ΑΑΑ rated restaurant- όλοι room service, άλλος γαρ επλήρωνε:D. Ο Πήγασος που όλοι αγαπάμε βρέθηκε για πρώτη φορά (ή κάνω λάθος ?) στον Βόλο και το όμορφο αυτό λιμάνι ομόρφυνε ακόμα περισσότερο. Την Αργώ συνόδευσαν πολλά ιστιοφόρα, αλλά και η Κ/Φ Δόξα που είχε καταπλεύσει στον Βόλο την Παρασκευή 13 Ιουνίου το βράδυ. Οι κωπηλάτες δούλεψαν ρυθμικά και αποτελεσματικά (ταχύτητα 1,5 knots) μέχρις ότου η Αργώ έφτασε στο ύψος της Αμαλιάπολης (Μιτζέλας), αφού άνοιξε και το πανί. Πήγασος και Δόξα έφυγαν δύο ώρες μετά και όταν έφθασαν την Αργώ, κράτησαν και όλοι μαζί έπλεαν αργά. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διανυκτερεύσει στην Γλύφα, αλλά ο καιρός στην έξοδο του Παγασητικού ήταν ανάποδος και το convoy διανυκτέρευσε στην Αγία Κυριακή Τρικερίου. Γύρω στις 16.00 της Κυριακής, ο Πήγασος έπλεε ανοικτά του Αγίου Κωνσταντίνου και (αν είδα καλά), η Αργώ απάγκιαζε στην αριστερή του μπάντα. Για το απόγευμα της Κυριακής είχε προγραμματισθεί υποδοχή της Αργούς στην Σκάλα Αταλάντης όπου και θα διανυκτέρευε. Επόμενη διανυκτέρευση στην Χαλκίδα, ενώ 20-21 Ιουνίου θα είναι στον Πειραιά. Καλό ταξίδι Πήγασε και το νου σου στην Κυρία που συνοδεύεις ;)….

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ενω ο αρχικος σχεδιασμος ηθελε την Αργω (και την πηγασαρα βεβαιως βεβαιως) να ειναι στην πατρα στις 27/6 (την παρασκευη δηλαδη), συμφωνα με την Πελοποννησο, θα ειναι τελικα την τριτη 01/07.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σου συνιστούσα να στηθείς στο λιμάνι.;) Το ταξίδι έχει πολλά απρόοπτα που έχουν χαλάσει όλο το πρόγραμμα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι: λόγω καιρού είδαν και έπαθαν να βγουν από τον Παγασητικό...καθηλώθηκαν στην Χαλκίδα για παραπάνω από 1 μέρα λόγω βλάβης της παλιά γέφυρας...καθηλώθηκαν προχθές για 1-2 μέρες στο Λαύριο λόγω καιρού και σήμερα βρίσκονται κάπου στο Σούνιο. Οπότε καλό είναι να βγεις στο λιμάνι με τα καλά σου αφού περάσει την Harilaou Bridge:D

Πάντως, ολίγον προχειροδουλειά μου μοιάζει το όλον εγχείρημα...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, ολίγον προχειροδουλειά μου μοιάζει το όλον εγχείρημα...
...μάλλον οι εκτιμήσεις μου είναι σωστές ... ψιλομπάχαλο γίνεται ... και πλέον δεν είμαι πολύ σίγουρος εάν θα ολοκληρωθεί το ταξίδι.

Πάντως, για σήμερα το σχεδίαζαν να είναι Πειραιά, αλλά το "τρισκατάρατο" δείχνει τον Πήγασο...στην Ανάβυσσο.

ΥΓ Τι είπες proud...στις 1/7? :P

Link to comment
Share on other sites

Το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα προσεγγίσεων στα λιμάνια είναι αδύνατον να τηρηθούν αμφότερα με θρησκευτική ευλάβια τουναντίον μάλιστα θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις.

Οι προδιαγραφές της Αργούς είναι για να ταξιδεύει μέχρι τα 4 μποφώρ.Από εκεί και πάνω παραμένει δεμένη οπότε αν βάλουμε ότι για 3-4 ημέρες είχαμε 6-7 μποφωρ αν βάλουμε και τα μελτέμια που είχαν βάλει ήδη μπρος στο Αιγαίο, μέχρι να βγει στο Ιονιο που θα είναι πιο λάσκα τα πράγματα από καιρικες συνθήκες ολοένα και η ψαλλίδα της καθυστέρησης θα ανοίγει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα εφτασε στον Πειραια και εχει δεσει εξω απο το Κεντρικο λιμεναρχειο ενω ο ΠΗΓΑΣΟΣ εχει δεσει στα 200αρια.

Κοιτωντας το προγραμμα πρεπει να ειναι καμια εβδομαδα πισω και επειδη οπως εχει προαναφεθει υπαρχουν αρκετοι ασταθμητοι παραγοντες λογικα θα εχει κι αλλη καθυστερηση.

Link to comment
Share on other sites

Η Αργώ και ο Πήγασος βρίσκονται από χθες στην Κόρινθο, αλλά στην Αργώ είχαμε μίνι "ανταρσία"...όπως μας πληροφορεί η ΕΡΤ:

"Αργώ": Μικροεπεισόδιο, εν μέσω Ισθμού. Αποχώρησε κωπηλάτης.

(03/07/2008)

Ενα μικροεπεισόδιο που συνέβη χθες το σούρουπο, μέσα στην "Αργώ" κι ενώ το σκάφος διέπλεε τον Ισθμό της Κορίνθου, απασχολεί το πλήρωμα. ΄Ενας νεαρός κωπηλάτης, καταβεβλημένος, προφανώς, από κόπωση, έπαυσε να κωπηλατεί. Ο καπετάνιος του συνέστησε να σηκωθεί από τη θέση του για να αντικατασταθεί, αλλά ο νεαρός αρνήθηκε, προκαλώντας αντίδραση. Υπέρ αυτού παρενέβη άλλος κωπηλάτης, ο οποίος τελικά αποχώρησε, μόλις η "Αργώ" πλεύρισε στο λιμάνι της Κορίνθου. Αύριο το πρωί το σκάφος θα αποπλεύσει για το Γαλαξίδι.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με (σημερινη) ανακοινωση του Δημου, η αργω αυριο απογευμα αν το επιτρεψει ο καιρος θα ειναι στην πατρα. εχει οργανωθει υποδοχη με πυροτεχνηματα ημερας κλπ.

Link to comment
Share on other sites

...καλό είναι να βγεις στο λιμάνι ...αφού περάσει την Harilaou Bridge

Τα απρόπτα συνεχίζονται και μάλιστα με τραγικό τρόπο :( Ο Πήγασος (σύμφωνα με το AIS) παραμένει από το πρωί στη Αντίκυρα. Και μάλιστα χθες κάτι υποψιάσθηκα. Επειδή παρακολουθώ τον πλού της Αργούς μέσω του AIS του Πήγασου...και ενώ συνήθως βλέπω ότι ο Πήγασος ακολουθεί με ταχύτητα 1-4 μίλια...χθες το απόγευμα έφυγε από το μέσον περίπου του Κορινθιακού προς Αντίκυρα με κανονική ταχύτητα 16-17 μίλια. Υποψιάσθηκα ότι κάτι έκτακτο συνέβη, χωρίς φυσικά να μπορώ να ξέρω τι ακριβώς.

Link to comment
Share on other sites

ποια χαριλαου bridge. εδω εχει κολλησει στην ιτεα και δε λεει να ξεκολλησει. μας εχει φαει η μαλατσα* στο ριο και στο μειλιχο (χειμαρος, το βορειο οριο της λιμενικης ζωνης)να το περιμενουμε. σε λιγο θα ζητησουμε οτι περισσεψε απο τον αειμνηστο.

παντως περα απο το απροοπτο με τα ναρκωτικα, το ολο εγχειρημα ειναι συμπυκνωμενο το συνθημα "Ελλαδαρα Ολε". Δεν θελουν οι Τουρκοι να παει απο εκει; ...ενεργηθηκαμε (με το συμπαθειο) εμεις θα το κανουμε το ταξιδι στη Βενετια, στα Τιμορ ή οπου αλλου. Γιατι δηλαδη, μονο οι Κεφαλονιτες θα αλλαζουν τη Μυθολογια και θα λενε οτι ειναι η Ιθακη:D. Τα κονδυλια να μη χαθουν και τα αλλα βρισκονται.

*μαλατσα ειναι η καλοκαιρινη υγρασια (με ζεστη) στην πατρινια ντοπιολαλια

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο...είχα προειδοποιήσει εγκαίρως.;) Επί της ουσίας, μάλλον η Αργώ βρίσκεται στο Γαλαξίδι και ο Πήγασος στην Ιτέα...ίσως δεν τον χωράνε οι υπερσύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις του. Πάντως, οι χαρές, τα πανηγύρια... και οι εμπνευσμένοι λόγοι καλά κρατούν.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

... και πλέον δεν είμαι πολύ σίγουρος εάν θα ολοκληρωθεί το ταξίδι.
Σώπα ρε μεγάλε ... βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.:D
Λάθος δρόμος

Το ταξίδι της Αργούς αντιμετωπίζει πολλές και σοβαρές δυσκολίες. Για πολλούς και διαφόρους λόγους η Αργώ είναι καθηλωμένη στην Ιτέα και το βασικότερο πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζει, είναι η έλλειψη κωπηλατών.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο «ναύαρχος» δεν μπορεί να συμπληρώσει πλήρωμα και βάρδιες καθώς έμειναν 60 άτομα. Ο Δήμος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βρει αναπληρωτές και στη Δημοτική Αρχή εκτιμούν ότι πολλά θέματα θα λυθούν όταν η Αργώ «δέσει» στην Πάτρα.

Όλα αυτά βεβαίως είναι τα αποτελέσματα της πρόχειρης οργάνωσης του ταξιδιού και ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται κλίμα για μια εσπευσμένη ολοκλήρωσή του.

Μακάρι τα προβλήματα να ξεπεραστούν, αλλά οι γνωρίζοντες το θεωρούν δύσκολο.

Πληροφορίες θέλουν τον εφοπλιστή κ. Ρέστη να έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του για την οργάνωση, ενώ άρχισαν και οι διαρροές εις βάρος των κωπηλατών που «δεν αντέχουν και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ευθύνες».

Εάν αποφασίσουν να ρίξουν τα βάρη στους κωπηλάτες, στο ενδεχόμενο αποτυχίας του ταξιδιού, λάθος δρόμο θα διαλέξουν.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 9/7/2008

ΥΓ1. Ποιός είναι "ο οργανωτής" και γιατί φθάνουμε σε αυτή την κατάντια?

ΥΓ2. Με την φράση "πολλά θέματα θα λυθούν όταν η Αργώ «δέσει» στην Πάτρα" ελπίζω να μην εννοούν ότι θα ρίξουν στο "κάτεργο":D .. τον Φούρα και τον proud.:P

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα στο λινκ που εχεις βαλει παραπανω, λεει και για τους διοργανωτες και για τον χορηγο και πολλα αλλα.

τωρα για το οτι το προβλημα θα λυθει στην πατρα δεν ξερω τι εννοουν. ο Δημαρχος παντως εκανε προσφατα εγχειρηση χολης και ειναι στην αναρρωση οποτε χλωμο το κοβω να κανει κουπι;). εμενα ασε με εχω tennis elbow:D.

περα απο την προχειρη διοργανωση και την ελλειπη επανδρωση πιστευω οτι η ιστορια με τα ναρκωτικα ισως ειχε και αλλες παρενεργειες. ισως να παιζει κατι απο αυτα που ειχε πει παλιοτερα ο nick the greek

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» στο άρθρο σχετικά με την άφιξη της ΑΡΓΩ στο λιμανι της Πάτρας, δεν αναφέρει τίποτα για πιθανή μη συνέχιση του ταξιδιού της ΑΡΓΩ ως τη Βενετία.

Η «Αργώ» πάει Βενετία

Με καθυστέρηση έφτασε στην Πάτρα η «Αργώ», το πλοίο που ξεκίνησε από τον Βόλο με τελικό προορισμό τη Βενετία, αφού διασχίσει τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής.

Η σύγχρονη «Αργώ» κατέπλευσε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας έπειτα από ταξίδι 24 ημερών, από τις συνολικά 60 ημέρες που θα απαιτηθούν προκειμένου να καλύψει τα 1.200 ναυτικά μίλια έως τη Βενετία.

Μόλις κατέπλευσε η «Αργώ» στον κεντρικό λιμενοβραχίονα της Πάτρας έγινε καύση πυροτεχνημάτων, ενώ νωρίτερα πλαισιωμένη από σκάφη του ιστιοπλοϊκού ομίλου πέρασε κάτω από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Link to comment
Share on other sites

το ταξιδι οντως συνεχιζεται. στην πατρα απο οτι εμαθα (δεν ημουν εδω εκεινες τις μερες) εγινε αρκετο τζερτζελο. "κανονιοβολισμοι", πυροτεχνηματα ημερας, υποδοχη απο το φουρα, δεξιωσεις κλπ. μεχρι προχτες (13/7) το βραδυ η αργω ηταν πρυμνιοδετημενη στο 5, διπλα σχεδον στη ραμπα του 4, ενω ο πηγασος ξεκουραζοταν στο 3. χτες 14/7 πρεπει να την εκανε (στις 20.00 δεν ηταν πατρα ουτε η αργω ουτε ο πηγασος). υποτιθεται οτι θα πηγαιναν μεχρι τις οξειες σημερα και αυριο θα ειναι στο θιακι.

Link to comment
Share on other sites

η αργω και ο πηγασος ειναι στον μυτικα της Αιτωλοακαρνανιας, μετα απο καποιες μερες στις οξειες (ο δευτερος) και στις εκβολες του αχελωου (η πρωτη). Η προσεγγιση ειναι μαλλον εκτος προγραμματος, ενω τρωει ακυρο η προσεγγιση στο Θιακι. οι μπιντες του μυτικα λενε (χωρις να ειναι επιβεβαιωμενο) οτι υπαρχει καποιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...