Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων


Recommended Posts

Και να λοιπόν που επιτέλους αρχίζει και αποκαλύπτεται αυτή η νέα εποχή στην ακτοπλοΐα μας…Όπως βλέπουμε έχει καταλήξει το Άρτεμις στον ΝΜΔ η υπερπολυτελείς αντικατάσταση του το Σποράδες Star στο ναυπηγείο για body work όπου θα βγει το  κήτος του κουτιού στην δεξιά μεριά τουλάχιστον (Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω εάν πληρώνει η ασφάλεια ;;; ) Η αντικατάσταση της αντικατάστασης ο Γάλλος αλλά για πόσο δεν ξέρω και με τι τίμημα βέβαια και όπως βλέπω θα καταλήξει το Άρτεμις να έχει χάσει την επιδότηση από ένα πλοίο με τα διπλά του χρόνια…. ΖΗΤΩ ….Εύχομαι να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο … Θέλω να δω ποιο θα είναι το πλοίο που θα φορτώνει τέσσερα φορτηγά τριαξονικά και θα τα πηγαίνει από την Πάρο στη Σίφνο με οχτάρι όπως έκανε το Άρτεμις με 14 κόμβος όλα αυτά τα χρόνια χειμώνα καλοκαίρι …

Θα ανάψω ένα κερί στην Παναγιά η μάλλον πρέπει να βάψω όλες τις λαμπάδες μπας και δούμε άσπρη μέρα…!!!

Και παρακαλώ αυτούς που τα κανονίζουν αυτά να σκεφτούν ότι όλα αυτά πληρώνονται με τα λεφτά μας όπως και οι μισθοί τους…!!!Τι λέω τώρα άλλος πληρώνει…!!!

“Είναι πολλά τα λεφτά Χάρη”

PS: Σας παρακαλώ διορθώστε με….

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έχω παρατηρήσει ότι η Μυκονος εχει έλλειψη από συνδεση με Λαύριο και απογευματινό δρομολόγιο από Πειραια.

 

Γιατί δεν πουλάνε εισιτηρια Πειραιάς-Άνδρος ; Δεν θα είναι καθολου ανταγωνιστικό αλλά δεν χάνουν κατι να προσφέρουν αυτη τη συνδεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έκτακτη προσεγγιση του BS NAXOS στη Δονούσα απόψε για να παρει τους επισκέπτες του πανηγυριου του Σταυρού που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολυ κόσμο. Διπλή κι όλας (στο κατέβασμα για Σαντορίνη και το πρωί στην επιστροφή). 

Link to comment
Share on other sites

Επιστολή για τα ακτοπλοΐκα δρομολόγια από τον Σύλλογο Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου

13.jpg14.jpg

Ουσιαστικά ζητάνε να αλλάξει η προκήρυξη της άγονης γραμμής για τη Φολέγανδρο, έτσι ώστε να γίνεται από πλοίο που θα συνδέει τη Παραναξια (όπως υπήρχε και παλιά τέτοια σύνδεση) αντί για μέσω των Δυτικών Κυκλάδων.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Oi δυτικες εχουν πλεον δυο συμβατικα. Ας σχεδιασουν τα δρομολογια τους ετσι ωστε να υπαρχει εστω ενα δρομολογιο την εβδομαδα που θα παρακαμπτει τη Μηλο και θα φτανει Φολεγανδρο σε λιγοτερες ωρες. Το να αλλαξει ολος ο σχεδιασμος των αγονων των μικρων κυκλαδων, Αμοργου κλπ για την εξυπηρετηση ενος νησιου των 600-700 κατοικων μου φαινεται παράλογο.

Τα Σαββατα οντως το ΝΑΞΟΣ θα μπορουσε στο κατεβασμα για Σαντορινη να πηγαινει κ Φολεγανδρο αλλα μη ξεχναμε οτι ειναι δρομολογιο που το χειμωνα δεν πραγματοποιείται ετσι κι αλλιως.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχουν ανοίξει τα πλάνα για τα ενδοκυκλαδικα μέχρι 31/12/2023 με τα SPORADES STAR & CALDERA VISTA.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρώτο σχολιάσω το Caldera Vista το ήδη αβολο δρομολόγιο του από Συρο για Τηνο το πήγε από 13:05,12:05 κολλητά με το Blue Star Paros δηλαδή,κάποιος που θα έρθει από Τηνο και Ανδρο με το Sporades στις 10 Συρο θα έχει στην διάθεση του μόνο 1,5 ώρα,ενώ θα μπορούσε να αναχωρεί έστω στις 14:30-15:00.Τι να πω…,Τούλαχιστον στο παρελθόν που είχαμε το Μύκονος που έφτανε τις Τρίτες 08:40 Συρο και το Παρος 12:00 ήταν πολύ βολική ώρα,βέβαια υπάρχουν και αλλά νησιά τα οποία δεν έχουν ούτε καν αυθημερόν σύνδεση,αλλά ειναι πραγματικά κρίμα σε αυτήν την περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει σωστή εξυπηρέτηση με μια τροποποίηση ωραρίων,να μην υπάρχει.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 9/25/2023 at 9:44 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Επιστολή για τα ακτοπλοΐκα δρομολόγια από τον Σύλλογο Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου

13.jpg14.jpg

 

Έπιασαν τόπο οι επιστολές (υπήρχαν και άλλες) του συλλόγου καθώς όπως βλέπουμε στην προκήρυξη των επιδοτούμενων γραμμών η γραμμή της Φολεγάνδρου ( 22 & 23 ) επιστρέφει σε αυτό που ίσχυε εως το 2019, αυτό που ζητούσε και ο σύλλογος στις επιστολές του,  δηλαδή μόνο το ένα δρομολόγιο έχει υποχρέωση να προσεγγίσει την Μήλο και σε συνδυασμό και με την επανέναρξη των δρομολόγιων του Άνεμος πιστεύω ότι επιτέλους τα δρομολόγια θα γίνουν πιο σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω στα ενδοκυκλαδικά είναι γιατί εδώ και 3-4 χρόνια έχει κοπεί εντελώς η Μύκονος. Προφανώς μεταξύ Μαίου και Οκτωβρίου αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά τους υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχει σύνδεση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες παρά μόνο μέσω Σύρου ή Τήνου κι αυτό με διανυκτερεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ολο δομημενο λαθος ειναι!ακομα κ το καλοκαιρι γιατι ο  παππους που παει να δει το εγγονι του στη Μυκονο μα πληρωνει 80 ευρω με το WCHampion ενω με το ενδοκυκλικο θα εδινε 10 ευρω!

Γιατι το blue star πιανει Συρο μονο στο κατεβασμα κ οχι στο ανεβασμα;απο τα νησια που πανε ολοι Συρο πως θα πανε για δουλειες;παλι με διανυκτερευση!οτι βολευει τις εταιρειες απλα κ οχι τον Ελληνα φορολογουμενο που πληρωνει γι αυτη την υπηρεσια το κρατος που αδειοδοτει τα δρομολογια!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε σχεδιάζοντας τα ωράρια των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, ειδικά όπως είναι διαμορφωμένα σήμερα. Σκοπός είναι απλά να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των νησιών κάποιες ημέρες την εβδομάδα; Σκοπός είναι η μετάβαση στην πρωτεύουσα Σύρο; Και τα δύο μαζί;

Τα μόνα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που αντιλαμβάνομαι ότι εξυπηρετούν είναι εκείνο του Σκοπελίτη (αυθημερόν μετάβαση και επιστροφή στη Νάξο η οποία είναι η έδρα της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων) αλλά και το δρομολόγιο μεταξύ Άνδρου-Τήνου-Σύρου τις Πέμπτες (αυθημερόν μετάβαση στη Σύρο). Στα υπόλοιπα δε βρίσκω κάποια λογική.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ βάζουν τα μικρά τζετακια το χειμώνα και δεν μπορούν να μεταφερθούν οχήματα έκτακτης ανάγκης (πχ για δεη),το καλοκαίρι σκοπίμως δεν ανακοινώνουν ή δεν εμφανίζονται τα δρομολόγια στο σύστημα έγκαιρα για να μην κόβουν οι επιβάτες φθηνότερα εισιτήρια και να πηγαίνουν με τα ήδη δρομολογημενα πλοία της εταιρείας, οι ώρες είναι το λιγότερο. Ελλάδα 2.0

Link to comment
Share on other sites

Ωραία όλα αυτά τα οποία πολύ σωστά αναφέρετε, αλλά από την άλλη έχουμε δει και καμία επιστολή διαμαρτυρίας ή κάτι αντίστοιχο από τους νησιώτες ή τις αρχές; Αν δεν κάνω λάθος και αν θυμάμαι καλά, για τα συγκεκριμένα θέματα τίποτα. Οπότε εν μέρει βρίσκουν και τα κάνουν..

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό που λέει ο φίλος @hsw. Αυτοί που σίγουρα διαμαρτύρονται αρκετές φορές είναι τα αθλητικά σωματεία, με τη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων να είναι μια πραγματική οδύσσεια εξαιτίας των μετακινήσεων...Πολλές φορές επιστρατεύονται λάτζες, βάρκες, οι Κυρίαρχοι ή αναγκάζονται οι αθλητές να έρχονται Πειραιά και την επομένη να ταξιδεύουν για τον προορισμό τους...

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχουμε δει το Σποράδες σταρ στις 17 και 24 Νοεμβρίου Ημέρα Παρασκευή επέστρεψε Κατευθείαν στη Σύρο χωρίς να κάνει το δρομολόγιο της Επιστροφής την επόμενη το πρωί παρόλο που θα μπορούσε να τα κάνει τουλάχιστον το ένα γιατί δεν ειχε και τόσο καιρό….. έχω πληροφορηθεί δε απο ντοπιους στις 5 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή  στο κατέβασμα για Μήλο δεν  μπορούσε να δέσει το καράβι στις Καμάρες και περίμεναν να δέσει στο γυρισμό από Μήλο και ότι αυτό έχει ξαναγίνει τελευταία…

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν λόγω απαγορευτικού ή κακόυ καιρυ πληρώνεται η επιδότηση για τα συγκεκριμένα δρομολόγια…..;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όταν δεν γίνεται δρομολόγιο δεν παίρνεις επιδότηση και όταν δεν πιάνεις γίνεται περικοπή στο μίσθωμα του. Τώρα για αυτό που λες ότι δεν έπιασε στη Μήλο την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και έδεσε στην επιστροφή είναι αδύνατο γιατί η Μήλος είναι το τελικό λιμάνι του δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

Τα παρασκευιάτικα δρομολόγια του Sporades Star (Λαύριο-Κέα-Κύθνος-Σύρος και Σύρος-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος-Κίμωλος-Μήλος) εκτελούνται σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...