Jump to content
Shipfriends

Aδαμάντιος Κοραής (IMO 8613607)


Recommended Posts

Από το Σάββατο 10-7 ως και το τέλος Αυγούστου το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής: 16:30 από Πειραιά για Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θήρα. Αναχώρηση από Θήρα στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κάπως καθυστερημένα (άς όψωνται ιατρικά προβλήματα κλπ δυχέρειες) μεταφέρω περιληπτικά τίς εντυπώσεις μου από την επιστροφή μου εκ Σερίφου τον Αύγουστο με τον "Διαμαντή".

Τό πλοίο απ'ό,τι είδα είναι αρκούντως "χλιδάτο" μέσα (το κεντρικό σαλόνι μάλιστα έχει έναν φουτουριστικό φωτισμό που αλλάζει χρώματα κάθε τρείς και λίγο,ώς χαμαιλέων...).

Καθαρό σε γενικές γραμμές και σχετικά γρήγορο (τουλάχιστον έτσι μού φάνηκε,δέν είχα μαζί μου τό ειδικό διαβολικό σύνεργο που λέγεται GPS).

Ανοιχτούς χώρους δέν είδα να έχη ιδιαίτερα πολλούς,αλλά πάντως δέν μού έδωσε την αίσθηση κλειστοφοβικού πλοίου.Στην πρύμνη ειδικά υπήρχε αρκετός χώρος και παρ'όλο που το ταξιδεύον πλήθος ήταν αρκετό,δέν είδα να υπάρχη συνωστισμός.Αν και δέν μπορώ να το πώ "καραβολατρικό" πλοίο,δέν είναι και εντελώς "κουτί".

Τό μόνο μελανό σημείο,οι συσσωρευμένες αποσκευές έμπροσθεν τών εισόδων τών MES (την δική μου πάντως την είχα βάλει σε μιά ακρούλα να μήν εμποδίζη),πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ τί θα γινόταν αν-φτού κακά ούξ'απο δώ- συνέβαινε κανένα "περίεργο" γεγονός.

Επίσης,παρά τό ότι ώς έχει λεχθεί εδώ,το πλοίο δένει στά 200ρια,εμάς μάς άφησε (με μιά κάπως αργούτσικη μανούβρα) στην άλλη πλευρά τού λιμανιού,εκεί που δένουν συνήθως τά Κρητικά (ευτυχώς,γιατί έτσι ήμασταν και κοντά στό τέρμα τού προαστιακού,αφού ώς γνωστόν στίς αρχές Αυγούστου ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να "κόψη" τά δρομολόγια από Αθήνα πρός Πειραιά,δείχνοντάς μας έτσι πόσο πολύ φροντίζει γιά την ταλαιπωρία μας....)

Link to comment
Share on other sites

Τό μόνο μελανό σημείο,οι συσσωρευμένες αποσκευές έμπροσθεν τών εισόδων τών MES....... .......πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ τί θα γινόταν αν-φτού κακά ούξ'απο δώ- συνέβαινε κανένα "περίεργο" γεγονός.

Φαντάζομαι πως θα βρισκόντουσαν εκεί για λόγους ...πρακτικούς. Σε περίπτωση "περίεργου" γεγονότος, ο επιβάτης θα είχε την δυνατότητα να ...παραλάβει και τις αποσκευές του πριν την είσοδο του στο ΜΕS !!! :P Μην είμεθα πια και γκρινιάρηδες με το παραμικρό !!! :D

Επίσης,παρά τό ότι ώς έχει λεχθεί εδώ,το πλοίο δένει στά 200ρια,εμάς μάς άφησε (με μιά κάπως αργούτσικη μανούβρα) στην άλλη πλευρά τού λιμανιού,εκεί που δένουν συνήθως τά Κρητικά...

Πράγματι, είχε αναφερθεί πιό πάνω ως φήμη ότι το πλοίο θα μεταφερότανε στα 200άρια. Από όσα τουλάχιστον γνωρίζω, αυτή η μετακίνηση δεν έγινε ποτέ και το πλοίο όλο το καλοκαίρι απο-επιβίβαζε στην Ακτή Κονδύλη (Κρητικά).

Link to comment
Share on other sites

Και σχετικά με τα MES η φωτογραφική μηχανή εν είδει περιστεράς βεβαιοί τού λόγου το αληθές (η άλλη πλευρά ήταν χειρότερη....)

Οπως όμως είπα πιό πρίν,το πλοίο ήταν καθαρώτατο.Ιδού το λευκό που ξεχωρίζει (κατά πώς λέγει και η διαφήμιση)

Στην τρίτη φωτογραφία,κάτι που πρώτη φορά είδα σε πλοίο:σε ένα σαλόνι του,ειδικές πολυθρόνες που σού κάνουν αυτομάτως μασάζ,χωρίς να καταφεύγης εις γυναικείας χείρας (που μπορεί να έχουν καθαρίσει και κρεμμύδια προηγουμένως..)

post-1847-048956100 1285962865_thumb.jpg

post-1847-046920800 1285963324_thumb.jpg

post-1847-085292300 1285963853_thumb.jpg

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί το Αδαμάντιος Κοραής έφυγε από το λιμάνι Πειραιά και πήγε στο Ν.Μ Δραπετσώνας για τη συνέχιση των εργασιών. Το πλοίο θα επιστρέψει στα δρομολόγια στις 19 Οκτώβριου θα δουλέψει για λίγες ήμερες και μετά θα δέσει για την ετήσια επισκευή το Νοέμβριο & το Δεκέμβριο, έτσι ώστε να βγει για δουλειά τον Ιανουάριο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
...θα δέσει για την ετήσια επισκευή το Νοέμβριο & το Δεκέμβριο, έτσι ώστε να βγει για δουλειά τον Ιανουάριο

Από σήμερα το μεσημέρι, και αφού πρώτα έδεσε για λίγο στην παγόδα (πιθανόν για να κατεβάσει σωστικά), το πλοίο μεθόρμισε από το λιμάνι του Πειραιά στον ΝΜΔ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Το Αδαμάντιος Κοραής δεν ανέβηκε σε δεξαμενή κατά τη περίοδο που είχε μείνει εκτός δρομολογίων το Νοέμβριο. Σίγουρα δε πρόκειται να μπει πριν ξεκινήσει πάλι δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες στις αρχές Ιανουαρίου.

Το Αδαμάντιος Κοραής είχε δεξαμενιστεί το Μάρτιο στη δεξαμενή του Βασιλειάδη όποτε εάν δε προκύψει κανένας δεξαμενισμός εξπρές την άνοιξη τότε βλέπω να πάμε για τον επόμενο χειμώνα για τον επόμενο δεξαμενισμό του. Ας δούμε τον Αδαμάντιο Κοραή κατά το περυσινο δεξαμενισμό στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη από πλωρα και από πρυμα.

Link to comment
Share on other sites

Το Αδαμάντιος Κοραής όταν με το καλό επιστρέψει στα δρομολόγια του στις Δυτικές Κυκλάδες, θα αλλάξει θέση πρόσδεσης. Έτσι αντί για την Ακτή Κονδύλη θα αναχωρεί από τα 200αρια από χαμηλωμένη θέση που δημιούργησαν την άνοιξη εκεί (δίπλα από το Μαρίνα). Εκεί έχει μεταφερθεί και το εκδοτήριο του πρακτορείου του.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γυρίσει αυτή την εβδομάδα έτσι ώστε να περάσει κάποιες επιθεωρήσεις που δεν πρόλαβε να περάσει όταν έφυγε για το Ιόνιο αλλά και για να ξεκινήσει από τις 2 Ιανουαρίου δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες, γιατί δένει το Άγιος Γεώργιος.

Link to comment
Share on other sites

Το Αδαμάντιος Κοραής θα κάνει ένα δρομολόγιο ακόμα από τη Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο και το βράδυ θα αναχωρήσει από τη Ζάκυνθο για το γνώριμα νερά του Πειραιά, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο το μεσημέρι προς απόγευμα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Αυτο με τα απαγοευτικα και τα πλοια που γυρνανε πισω εχει παρακρυωσει σαν αστειο... Δε γινεται να αφηνουν τον Κοραη να φυγει ενω ξερουν τι καιρος υπαρχει και μετα απο μια ωρα να τον γυρνανε πισω?

Αφου φευγει αστο να παει στο καλο η φροντισε να μη φυγει.. :angry:

Αμα δε σε θελει...

Σημερα τελικα πηγε 9.30 για να αναχωρησει καθως καποιος Ισπανος εχασε τις αισθησεις του και "ξαπλωσε" στο καταστρωμα. Οποτε μεχρι να ερθουν ασθενοφορα να γινει προανακριση απο το λιμενικο :D κτλ

περασε η ωρα

Link to comment
Share on other sites

Ο οποίος και κατέληξε, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΘΥΝΑΛ

Σήμερα στις 08:45, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 09:00 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του, ότι 45χρονος αλλοδαπός επιβάτης είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο 45χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...