Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 702
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Μα αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Κονοπραξία έχουν ανοίξει; Γυρνά το ένα, δένει το άλλο... δεν μου πολυαρέσει όλο αυτό το σκηνικό...

• 2 weeks later...
Posted

ακουστηκε οτι το πλοιο θα περασει στα χερια της ventouris sea lines!

Posted

Χθες το Αδαμάντιος Κοραής μεθόρμισε από τη θέση του στα 200αρια στην Ακτή Ξαβεριου (εκεί που ήταν δεμένο το Ionian Star).

Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια στις 28 Μαρτίου.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Σήμερα το πρωί το Αδαμάντιος Κοραής ήταν στη ράδα του Πειραιά. Αναρωτιέμαι ποιος ήταν ο λόγος??? Παλιότερα είχαμε ακούσει ότι κάποιο πλοίο είχε πάει έτσι στη ράδα για να καθαρίσουν τα ύφαλα του με δύτη??? Μήπως έγινε και εδώ το ίδιο??

• 1 month later...
Posted

Σύμφωνα με το site της Zante Ferries στο Αδαμάντιος Κοραής έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο πλοίο!!

Στο πλοίο επισκεφθείτε το νέο μας κατάστημα και προμηθευτείτε ψυχαγωγικά βιβλία για μεγάλους και για μικρούς για δημιουργική ενασχόληση εν πλω.

Ακόμα θα έχετε την ευκαιρία μέσα από ένα πλούσιο μενού να γευτείτε μοναδικές γεύσεις στο ανανεωμένο μας Self-Service.

Εάν θυμάμαι δεν είχε κατάστημα την τελευταία φορά που ταξίδεψα με το πλοίο. Τι αλλαγές έγιναν στο self service??

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Ο Αδαμάντιος Κοραής σήμερα το πρωί κατά τις 7+ άφησε το λιμάνι του Πειραιά και σταμάτησε στη ράδα, έξω απ τα Σελήνια. (Τώρα βλέπω στο AIS πως επιστρέφει Πειραιά.) Γνωρίζει κανείς το λόγο?

post-3072-0-89737000-1309774089_thumb.jp

Edited by TankerShip
  • 2 months later...
Posted (edited)

Χθες το Αδαμάντιος Κοραής δεν έκανε το δρομολόγιο του, όπως και σήμερα, έτσι ώστε να πάει σήμερα για δεξαμενισμό στην μεγάλη πέτρινη δεξαμενή του Βασιλειάδη.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Πιθανότατα επειδή έδεσε για την ετήσια ακινησία του

Ο ΚΟΡΑΗΣ πρεπει να έδεσε χθες για ετήσια καθως δεν υπάρχουν πλέον περασμένα δρομολόγιά του στο σύστημα.
  • 1 month later...
Posted

Kοντεύουν να τελειώσουν οι εργασίες της ετήσιας ακινησίας στον Aδαμάντιο Kοραή, όποτε τις επόμενες ήμερες θα περάσει επιθεωρήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει πάλι δρομολόγια (μπορεί από την άλλη εβδομάδα)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Επιστροφή χθες από Σίφνο με το πλοίο,δεύτερη φορά που ταξιδεύω μαζί του,η πρώτη λίγο επεισοδιακή,είχα κάνει report,κοιτάξτε πιο πίσω :D .Στο λιμάνι υπήρχε μια αναστάτωση,"ήταν ο καιρός μέσα" κατά το κοινώς λεγόμενο,με αποτέλεσμα στην αναμονή για επιβίβαση να τρώμε βροχούλα από αλμυρό νερό αρκετά συχνά!Το πλοίο ήρθε νωρίς (13.30)για την ώρα αναχώρησης (14.00), αλλά όπως φάνηκε κάτι ήξερε,γιατί με τις τόσες προσπάθειες να δέσει,έφτασε 13.45!Μέσα σε έναν πανικό και μια βιασύνη μπήκαμε μέσα με διάφορες σκέψεις να μου 'ρχονται στο μυαλό,αναλογιζόμενος τις φήμες που έχω ακούσει για τη συμπεριφορά του στη φουρτούνα :ph34r: .Τελικά,στις 14.00 συνεπείς με το πρόγραμμα λύσαμε κάβους για να φύγουμε,τι το θέλαμε;Ο αέρας μας πήγαινε όπου ήθελε!Μέχρι να μπουν οι μηχανές σε πλήρη ισχύ για να γίνεται καλά το βαπόρι,κάναμε μερικά περίεργα,οι απέξω λένε ότι τρόμαξαν,εγώ απλά κοιτούσα από το φινιστρίνι τα ζιγκ ζαγκ από τα απόνερα!Κι εκεί που έλεγα,πάμε για ένα ταξίδι που θα το λέμε χρόνια σαν ιστορία(ευκαιρία να τεστάρω και τις αντοχές μου σε τέτοιο ταξίδι :P ),όσο ανοιγόμασταν,τόσο ο καιρός έφτιαχνε...λες και όλος ο καιρός ήταν εγκλωβισμένος στο λιμάνι!Βοήθησε βέβαια και το ότι τον βάζαμε τον καιρό συνέχεια πίσω μας, αλλά η διαφορά των φημών με την πραγματικότητα ήταν μεγάλη.Στη Σέριφο πρέπει να ζορίστηκε πάλι στη μανούβρα, αλλά δε βγήκα έξω για να είμαι 100% σίγουρος.Το "χειρότερο" ήταν κλασσικά στο στενό της Κέας,όπου κάναμε μια-τολμώ να πω ευχάριστη-κούνια μπέλα για λίγο.

Από κόσμο ήμασταν γεμάτοι και μετά τη Σέριφο, αλλά σε ανεκτά επίπεδα,άνετα.Όταν είδα ότι όντως η θάλασσα ήταν εντάξει και δε θα έκανα άλλο ένα μπάνιο στα καταστρώματα,βγήκα έξω για να δω τι άλλαξε από την προηγούμενη τραυματική εμπειρία.Κι εκεί ευχάριστη έκπληξη.Πεντακάθαρο το πλοίο,βολτάριζες ευχάριστα,το μόνο ήταν μια ενοχλητική μυρωδιά σου ερχόταν όταν περνούσες κοντά στα φουγάρα.Καμία σχέση με την παλιά εικόνα του "μαύρου χιονιού" σε όλο το κατάστρωμα και μετά από λίγο και στα ρούχα σου...

Φτάσαμε με μικρή καθυστέρηση (19.30)στον Πειραιά,όλα εντάξει.