Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η παρακατω ανακοινωση βρεθηκε στο marinews.gr αλλα για καποιο λογο δεν μπορω να την βρω πουθενα αλλου:

Η Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι το Ε/Γ- Ο/Γ HIGHSPEED 1 αναχώρησε από το λιμάνι της Μήλου στις 17:30 με 44 επιβάτες, 12 ΙΧ, 5 δίκυκλα στο προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Σίφνο – Σέριφο – Πειραιά.

Κατά τον πλου υπέστη βλάβη και επέστρεψε στο λιμάνι της Μήλου για να επιθεωρηθεί από της αρμόδιες λιμενικές αρχές.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει στις 21:00 στο προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς Σίφνο – Σέριφο – Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

για καποιο λογο δεν μπορω να την βρω πουθενα αλλου:
Προφανώς, η HSW έστειλε το δελτίο τύπου, ως όφειλε, στα ΜΜΕ...αλλά αυτά φαίνεται ότι έκριναν το γεγονός ως ήσσονος σημασίας...και δεν το δημοσίευσαν.

Επίσης, προφανώς για τον ίδιο λόγο (ήσσονος σημασίας), δεν αναρτήθηκε το δελτίο τύπου - μέχρι τώρα- στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί μεν να βγήκε σήμερα το απόγευμα...αλλά με ημερομηνία χθεσινή!

Και εάν δεν απατώμαι, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην πρόσφατη βλάβη του Πήγασου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αυτες τις μερες το Highspeed 1 βαραει κατι καθυστερησεις ξεγυρισμενες.

Χθες εκανε το Σιφνος-Σεριφος-Πειραιας σε "μολις" 4.30 ωρες που σημαινει 22-23 μιλια δρομο. Επειδη δε νομιζω να το εχουνε κοψει τοσο πολυ μαλλον καποια αβαρια εχει παλι αν και δεν ειδα σχετικη ανακοινωση απο την εταιρια που συνηθως ειδοποιει για κατι τετοια.

Link to comment
Share on other sites

Σχετική ανακοίνωση δεν είδες φίλε Neptune όμως όσοι ταξίδεψαν χθες (και υποθέτω και σήμερα και όσο πάει αυτή η κατάσταση) άκουσαν αυτή την ανακοίνωση που έλεγε ότι το πλοίο πάει με τις 3 μηχανές και τα gps με το ζόρι γράψανε 24,5.

Link to comment
Share on other sites

Μου μυριζει αρωμα στροφάλου στο HIGHSPEED 1 το οποιο με το ζορι περναει τα 24 πλεον. Ακουγεται οτι συντομα και για οσο θα δουλεψουν τα highspeed θα αντικατασταθει απο το HIGHSPEED 3. :eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Ταλαιπωρία για 687 επιβάτες… λόγω μπουκαπόρτας

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009, 00:22 πηγη zougla.gr

Από τις 22:00 χθες το βράδυ, βρίσκεται στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το πλοίο, "High Speed 1", με 687 επιβάτες, και μόλις πριν από 10 λεπτά οι εκδρομείς πάτησαν το πόδι τους στη στεριά.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη μπουκαπόρτα του πλοίου.

Σύμφωνα με τους Λιμενικούς, κάποια ασφάλεια είχε εγκλωβίσει το αυτόματο σύστημα ανοίγματος της πόρτας. Αρχικά οι μηχανικοί του καραβιού επιχείρησαν χειροκίνητα να ανοίξουν την πόρτα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Τελικά μετά από 2ωρη καθυστέρηση οι ταλαιπωρημλενοι επιβάτες κατάφεραν να αποβιβαστούν ασφαλώς στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη βλαβη στο καταπελτη του Highspeed 1

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγ. Κωνσταντίνου, από τον Πλοίαρχο του Τ/Χ-Ε/Γ-Ο/Γ «ΧΑΙΣΠΙΝΤ 1» Ν.Π. 10484, ότι, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο άνοιγμα του καταπέλτη.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Βόρειες Σποράδες για Aγιο Κωνσταντίνο, με 687 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς περί ώρα 23:52 ενώ η οικεία Λιμενική Αρχή είχε προβεί στην απαγόρευση του απόπλου του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Περί ώρα 06:00 σήμερα, αποκαταστάθηκε οριστικά η βλάβη με αποτέλεσμα να επιτραπεί η συνέχιση των πλόων του.

Το παραπάνω πλοίο έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα και περί ώρα 09:30 για Β. Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε ταξίδι που έκανα την Τετάρτη με το εν λόγω πλοίο, όταν έφυγε από το λιμάνι της Σκιάθου, έκλεισε ο καταπέλτης αλλα δεν ασφάλισαν οι γάντζοι στις υποδοχές που έχει ο καταπέλτης, όπως γινόταν τις προηγούμενες φορές που ταξίδεψα προ της ανωτέρω βλάβης του. Δε ξέρω αν κάτι τέτοιο ήταν τυχαίο ή οφείλεται στο προβληματάκι αυτό. Πάντως για καλο και για κακό υπήρχε μέσα στο γκαράζ και μια σκάλα (σαν και αυτές που βάζουν στα παραπέτα των ιπτάμενων, αλλά αχρείαστη να είναι).

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Για να ζωντανεύουμε!

Μιας λοιπόν και μείναμε λίγο πίσω σε σχέση με την επικαιρότητα να γράψουμε συνοπτικά αυτά που οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν.

6 Αυγούστου κι ενώ έπλεε από την Μύκονο προς την Πάρο με 458 επιβάτες και 69 ΙΧ, προκλήθηκε πυρκαγιά στο αριστερό μηχανοστάσιο. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Παροικιά όπου αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα. Την ίδια μέρα απέπλευσε για τον Νέο μώλο Δραπετσώνας όπου έμεινε μέχρι τις 13 Αυγούστου. Εκείνη τη μέρα το βαπόρι έκανε δοκιμαστικό και μετά από μια σύντομη παραμονή στο λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησε για τη Ραφήνα και επέστρεψε στα δρομολόγια με μειωμένη όμως ταχύτητα.

23 Αυγούστου προκλήθηκε νέα πυρκαγιά στο αριστερό μηχανοστάσιο ενώ έπλεε από Άνδρο προς Τήνο με 204 επιβάτες. Τα ΜΜΕ έγραψαν ότι η φωτιά προκλήθηκε "λόγω θραύσης μαστού σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου της αριστερής μηχανής και διαρροή πετρελαίου σε οχετό καυσαερίων ". Το πλοίο κατέπλευσε στην Τήνο όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους. Εκεί είχαμε τα γνωστά. Σύλληψη καπετάνιου από ότι είπαν οι ειδήσεις κτλ κτλ λόγω μήνυσης που κατέθεσε ένας από τους επιβάτες.

25 Αυγούστου το πλοίο αναχώρησε για το Νέο μόλο Δραπετσώνας και 31 Αυγούστου μεθόρμισε στο μώλο της ΔΕΗ όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο τεχνικό πρόβλημα αντιμετώπισε το σκάφος σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας του και για το διάστημα 9-15 Αυγούστου έπλεε με μειωμένη ταχύτητα. Μετά τον 15Αύγουστο επέστρεψε και πάλι στα ωράριά του. Οι επιβάτες εκείνων των ημερών αν μου είπαν καλά, έπαιρναν πίσω το 30% του ναύλου που είχαν πληρώσει.

Σε αντιθεση με οσους ταξιδευαν με το ΧΣ1 αναμεσα στις 2 φωτιες που δεν τους επιστραφηκε τιποτα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...