Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Ικαρίας - Σάμου


Recommended Posts

  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Έτσι είναι, 3 μέρες την εβδομάδα σταματούν στην Ικαρία και δεν προσεγγίζουν τη Σάμο. Αυτές οι ημέρες είναι Τρτη,Πέμπτη,Κυριακή που δεν υπάρχει ούτε το Μυτιλήνη. Και κανένα του Ν.Μύκονος δεν πιάνει Βαθύ επίσης. Επομένως χωρίς Κεντέρης τίθεται πρόβλημα και θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ξανά η Hellenic τα δρομολόγια. Πάντως στο site της NEL εξακολουθούν να αναγράφονται κανονικά τα δρομολόγια του Αίολος.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της πιθανής αδυναμίας προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο Καρλόβασι σήμερα 23/05, σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα Πέμπτη 23/05/13 από το Βαθύ στις 17:30' αντί 16:00'.
Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:

ΠΕΜΠΤΗ 23/05: ΒΑΘΥ (ΑΝ 17:30) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΑΦ 18:30 ΑΝ 19:15) - ΦΟΥΡΝΟΙ (ΑΦ 20:25 ΑΝ 20:40) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (ΑΦ 21:20 ΑΝ 21:50) - ΕΥΔΗΛΟΣ (ΑΦ 22:50 ΑΝ 23:20)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/05: ΣΥΡΟΣ (ΑΦ 03:00 ΑΝ 03:30) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ 08:40)

 

 

Πηγή: nel.gr

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αυτό; Από που προκύπτει;

Περαν των δημοσιευματων,προκυπτει απο το γεγονος οτι τα ταχυπλοα της Νελ το τελευταια χρονια παιρνουν αδειες και εκτελουν..εικονικα δρομολογια καθε καλοκαιρι σε διαφορες περιοχες της χωρας(Παροναξια,Σαμο,Χανια κτλ)προφανως για δημιουργια εντυπωσεων(στην προκειμενη για να εχει πατημα η εταιρεια για να εναντιωθει στη δρομολογηση του Μυκονος με την αιτιολογια οτι δεν υπαρχει αναγκη και για τριτο πλοιο).Δε νομιζω οτι ειδικα φετος ας πουμε υπηρξε εστω και ενας του''συναφιου μας''που να πιστεψε η' να πιστευει ακομα οτι θα αναστηθουν στ αληθεια οι Αιολοι και θ αρχισουν δρομολογια. ;)

Link to comment
Share on other sites

 

Η hsw με το Ν.Μύκονος μέσα στο καλοκαίρι αφήνει το Καρλόβασι μισή βδομάδα χωρίς καράβι ενώ δεν πιάνει ποτέ Βαθύ και όλα αυτά για να μην κάνει χαλάστρα στη ΝΕΛ και τον Κεντέρη. Εάν όντως δεν ξεκινήσει το Αίολος(αν και πιστεύω ότι θα ξεκινήσει) τότε θα υπάρχει θέμα και θα πρέπει να επαναπροσαρμοστούν ριζικά στις νέες συνθήκως τα δρομολόγια του Ν.Μύκονος, ώστε πράγματι να μην υπάρχει ανάγκη για τρίτο πλοίο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

τα δρομολόγια της hsw <<εχουν ανοίξει προς πώληση>> στη γραμμή, οπότε θεωρώ δύσκολο εως αδύνατο να γίνουν αλλαγές..Εάν δεν μπει το ΑΙΟΛΟΣ θα υπάρξει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΙΟΛΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ θα μπει. Σχετικα με τα δρομολογια του ΜΥΚΟΝΟΣ θεωρω προβλημα την επιστροφη στον πειραια 01.10 (που σιγουρα θα ειναι 01.30 και βαλε στην πραξη). Αυτο θα αποτρεπει πολλους στο να το προτιμησουν και δεν θα καταφερει να παρει κοσμο απο το ΝΑΞΟΣ παρα μονο αυτους που τα προηγουμενα χρονια γυριζαν με το ΧΑΙΣΠΙΝΤ μεσα στη νυχτα Πειραια. Ισως τις μερες που θα πηγαινει Καρλοβασι θα μπορουσε να πηγαινει και Βαθυ και να φευγει (απο Βαθυ) κανα διωρο αργοτερα ωστε να ειναι Πειραια γυρω στις 05.30 που ξεκιναει ο ηλεκτρικος. Ολα αυτα ειναι σεναρια δικα μας βεβαια γιατι τα δρομολογια φαινεται να εχουν ηδη κλειδωσει και απομενουν 18 ημερες για το ξεκινημα.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν φοβερά πιεσμένο να έχει επιστροφή στις 05:30 και να αναχωρεί στις 08:00, ενώ σε αυτή την περίπτωση, οι ώρες αναχώρησης από Σύρο και Μύκονο θα ήταν ιδιαίτερα άβολες.

Link to comment
Share on other sites

Άρα για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι κινδυνεύει να μείνει η Σάμος κάθε Τρίτη,Πέμπτη,Κυριακή χωρίς καράβι εάν δεν ξεκινήσει το Αίολος. Στην περίπτωση αυτή θα ήταν πρέπον να επιμηκυνθεί μέχρι Καρλόβασι το δρομολόγιο του Ν.Μύκονος έστω τις Τρίτες και Πέμπτες, και αυτό δεν επιρρεάζει καθόλου τα δρομολόγια που έχουν ήδη μπει "προς πώληση". Ακόμα και έτσι βέβαια οι ώρες της επιστροφής του Ν.Μύκονος είναι εξαιρετικά άβολες και επίσης δεν εξυπηρετείται το Βαθύ.

Link to comment
Share on other sites

Νέα δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην γραμμή της Ικαρίας Σάμου με προσέγγιση στη Μύκονο

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ από την Παρασκευή 05/07 έως και την Δευτέρα 09/09 θα προσεγγίζει κάθε Δεύτερα, Τετάρτη, Παρασκευή την Μύκονο με αναχώρηση από τον Πειραιά στις 18:00, ιδου και τα δρομολογια

 

Επίσης θα υπάρχει τροποποίηση του δρομολογίου του Μυτιλήνη το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, άρα αυτό δείχνει μάλλον ότι δεν θα υπάρχει Κεντέρης και φορτώσανε την Μύκονο στο Μυτιλήνη. Και άλλη μια ώρα επιμήκυνση του ταξιδιού για Σάμο που φτάνει αισίως στις 16 ωρες!!!  :o   Άντε μήπως φιλοτιμηθεί να αλλάξει και η hsw τα δρομολόγια του Ν.Μύκονος. . .

Link to comment
Share on other sites

Διχάζει απόφαση για τα δρομολόγια του «Νήσος Μύκονος»

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σάμο χθες το βράδυ πλειοψήφησε με 13 ψήφους η πρόταση του δημάρχου Στέλιου Θάνου, για προσέγγιση του πλοίου Νήσος Μύκονος και στα δύο λιμάνια του νησιού και εφόσον αυτό δεν γίνει δεκτό τότε πρότεινε την εκ περιτροπής προσέγγιση στα λιμάνια του νησιού.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Hellenic Seαways.Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζήτησαν σε συναντήσεις που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να συμμετέχουν και αυτοί.

Νωρίτερα στην πλατεία Πυθαγόρα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην συνέχεια προτρέποντας και άλλους ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων απαιτώντας σε κλίμα μεγάλης έντασης να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα αυτό του αποκλεισμού του λιμένα Βαθέος από το πλοίο Νήσος Μύκονος.

Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Σάμου παίρνοντας πρώτος τον λόγο τόνισε ότι εναρμονίζεται με τις προτάσεις των φορέων που κάνουν λόγο για εκ περιτροπής δρομολόγια , δύο στο Βαθύ και δύο στο Καρλόβασι. Ζήτησε το συγκεκριμένο πλοίο να μην κάνει δρομολόγια μόνο τους μήνες μεγάλης επιβατικής κίνησης, αλλά καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δέσποινα Καΐλα η οποία είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αλλά μόνο μια . «Το πλοίο να προσεγγίζει μόνο το λιμάνι Βαθέος».

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας υποστήριξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Βαγγέλης Σκάρος, λέγοντας ότι το πλοίο πρέπει να προσεγγίζει το λιμάνι της πρωτεύουσας.

Παρέμβαση έκανε και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολάρας ο οποίος είπε ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου». Ωστόσο τον τερματικό λιμένα ενός νησιού δεν τον καθορίζουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα εδώ και χρόνια από τότε που η Σάμος συνδέθηκε ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά τερματικό λιμάνι έχει οριστεί αυτό του Βαθέος .

 

 

Στον κόσμο τους εκεί στο Βαθύ. . . Αντί να τους απασχολεί που μέσα στο καλοκαίρι όλο το νησί θα μενει χωρίς καράβι τη μισή εβδομάδα(Τρίτη,Πέμπτη,Κυριακή), το πρόβλημα είναι σε ποιά πόλη θα προσεγγίζει την άλλη μισή(!). Το να υπάρξει κάποια δημόσια συγκοινωνία(π.χ ΚΤΕΛ) από Βαθύ για λιμένα Καρλοβάσου όταν φεύγει ή έρχεται το καράβι δεν το έχει σκεφτεί κανείς εκεί; Ας ήταν 6-7 οι εβδομαδιαίες προσεγγίσεις του Ν.Μύκονος στο Καρλόβασι και ας μην έπιαναν Βαθύ. Τι πάει να πει είναι πρωτεύουσα; Στην Άνδρο το λιμάνι της είναι το Γαύριο και ποτέ δεν προσεγγίζει καράβι στη Χώρα, στην οποία φτάνει κανείς με χρήση της συγκοινωνίας του νησιού.

Link to comment
Share on other sites

Ανενδοτο αγωνα εναντια στο Ν.Μυκονος ξεκινησαν οι Σαμιωτες εμποροι. :lol:

Με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Σάμου καλεί τους κατοίκους του νησιού και τις μεταφορικές εταιρίες, να στηρίξουν το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της εταιρίας NEL LINES μετά την απόφαση της εταιρίας HELLENIC SEA WAYS να αποκλείσει το ενα λιμάνι της Σάμου από τις προσεγγίσεις του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και να επιλέξει ως τερματικό σταθμό το Καρλόβασι.

 
Ο Εμπορικός σύλλογος αιτιολογεί μέσω ανακοίνωσής του την απόφαση αυτή καθώς όπως αναφέρει η «NEL» παρά τις αντίξοες συνθήκες εκτελούσε το δρομολόγιο του νησιού όλο το χειμώνα, ως επιδοτούμενη γραμμή ενώ καλείτε τώρα, τη θερινή περίοδο, να δραστηριοποιηθεί σε μη ανταγωνιστικές, γι' αυτή συνθήκες.
 
Επίσης ο Ε.Σ.Σ στην ίδια ανακοίνωση ,διευκρινίζει ότι ουδέποτε εξέφρασε την ακραία άποψη να μην εκτελεί το πλοίο «MYKONOS» κανένα δρομολόγιο στο νησί γιατί κάτι τέτοιο αναφέρει θα ήταν καταστροφικό για την τουριστική ανάπτυξη του νομού.
 
Πηγή: ΑΠΕ

 

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Ανενδοτο αγωνα εναντια στο Ν.Μυκονος ξεκινησαν οι Σαμιωτες εμποροι. :lol:

 

Μόνο ότι δεν πάει το Ν.Μύκονος στο Βαθύ τους ενοχλεί; Ότι η ΝΕΛ τους κοροϊδεύει με τον Κεντέρη; Ότι σχεδόν μισή εβδομάδα μέσα στο καλοκάιρι όλο το νησί είναι αποκλεισμένο αυτό όχι; Ας τους πει κάποιος ότι και η ΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη για τον αποκλεισμό του Βαθέως και τον μερικό αποκλεισμό του νησιού, αφού: 1).Είχε τάξει Κεντέρη στο Βαθύ οπότε η hsw αποφασισε να εξυπηρετεί μόνο Καρλόβασι, και έτσι χωρίς τελικά Αίολο όπως λέγεται, η ΝΕΛ αφήνει την πρωτεύουσα ξεκρέμαστη.  2).Τις Τρίτες,Πέμπτες,Κυριακές η hsw απέκλεισε όλη την Σάμο ενώ το Ν.Μύκονος φτάνει μέχρι Εύδηλο, κατόπιν αιτήματος της ΝΕΛ επειδή οι ώρες επιστροφής θα έπεφταν κοντά στο Μυτιλήνη. 3). Η ΝΕΛ επιμυκύνει κατά άλλη μια ώρα το ήδη "ανυπόφορο" ταξίδι προς Σάμο με την προσθήκη της Μυκόνου στο δρομολόγιο του Μυτιλήνη.

Edited by mary07
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 Ακόμα και τα δρομολόγια του Ν.Μύκονος είναι άβολα για τις ώρες που επιστρέφουν στον Πειραιά όσο αναφορά τη μετακίνηση από το λιμάνι, αφού μεταμεσονύκτια και ειδικά εκεί που αράζει το καράβι, ακόμα και οι Πειραιώτες θέλουν ταξί!

 

Tελικά το Νήσος Μύκονος  θα δένει στην E7, στην περσινή θέση του Highspeed 4 (το οποίο θα δένει δίπλα, στη θέση που αφήνει ελεύθερη το Highspeed 5)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη στην Ακτη Τζελεπη!! Ειχα καιρο να δουμε καλοκαιριατικα συμβατικο βαπορι σε αυτες τις θεσεις!!! Εαν και ειχε ζητηθει να δενει στα Λεμοναδικα, αλλα ειχαν υπαρξει εντονες αντιδρασεις απο τους αποκλειστικους χρηστες αυτων θεσεων προσδεσης (δηλαδη Blue Star Ferries)!!

Link to comment
Share on other sites

1031037.jpg
Πυρκαγιά στο Νήσος Μύκονος
 

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς υπάρχει η πληροφορία για εκδήλωση πυρκαγιάς στο επιβατηγό πλοίο Νήσος Μύκονος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στη τζιμινιέρα του πλοίου. Την ώρα της πυρκαγιάς το πλοίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου. Κοντά του βρίσκονται 4 παραπλέοντα σκάφη ενώ σπεύδουν και 2 περιπολικά του λιμενικού.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 8 το πρωί από τον Πειραιά, με προορισμό την Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο και Καρλόβασι. Αυτή την ώρα το πλοίο κατευθύνεται στην Σάμο.

 

Edited by mary07
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...