Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σήμερα είχαμε έντονη κινητικότητα στο λιμάνι.

Το Sea Diamond επέστρεψε από την Ελευσίνα και έδεσε στο προλιμένα.

Το Σαμοθράκη ανέβηκε στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειαδη.

Το Μαρίνα έδεσε μπροστά από το νέο ΥΕΝ

Το Νεφέλη έφυγε από τα λεμοναδικά, και έδεσε στη προβλήτα του Σαρωνικού, μιας και σήμερα ξεκίνησε πάλι δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Eκτός αν ο Δήμαρχος Πειραιώς έζήλωσε την δόξα του ενός και μοναδικού Προέδρου Τάσσου και ψάχνει πετρέλαιο έξω από την Ψυττάλεια, τι μπορεί να είναι τούτο που φάνηκε το πρωί στον Προλιμένα?

post-186-128326962568_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Σαμοθράκη έπεσε από τη δεξαμενή και ξανά έδεσε αριστερά από τη μικρή δεξαμενή.

Τη θέση του στη δεξαμενή πήρε το Aqua Jewel.

Το Θεόφιλος επέστρεψε από το δεξαμενισμο του στη Σύρο, και έδεσε στην Ακτή Ηετιωνα.

Link to comment
Share on other sites

τι μπορεί να είναι τούτο που φάνηκε το πρωί στον Προλιμένα?
Έτσι όπως το κόβω -με το έμπειρο το μάτι μου:) - και σε συνδυασμό με την παρουσία του FPSO Firenze στο Σκαραμαγκά, θα έλεγα ότι είναι το ομόσταυλο και συνεργαζόμενο με το Firenze...το Scarabeo 4 (ή κάποιο άλλο:P ) της Saipem/Eni...και λογικά πάει και αυτό για Σκαραμαγκά. Εκτός και χτυπήσει καμιά φλέβα πετρελαίου στον προλιμένα και γίνουν οι Πειραιώτες...Σαουδάραβες.:P

scarabeo4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πρωί έφευγε ρυμουλκούμενο από το λιμάνι ο Φοίβος. Μετά το ακολούθησε το Flying Cat 3 με τις μηχανές του. Ενώ είχε φύγει ήδη το Flying Cat 6. Λογικά τα δυο γατάκια πάνε για το δεξαμενισμό τους (μάλλον Πέραμα)

Link to comment
Share on other sites

Το Mona Lisa μεθόρμισε δίπλα στο πράσινο φανάρι, εκεί που ήταν δεμένο το Sea Diamond. Ενώ στο προλιμένα είναι και ένα μικρό πλοίο (μάλλον τουριστικό) ονομαζόμενο Ίλιον. Ξέρει κανείς που δουλεύει αυτό το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

...Ενώ στο προλιμένα είναι και ένα μικρό πλοίο (μάλλον τουριστικό) ονομαζόμενο Ίλιον. Ξέρει κανείς που δουλεύει αυτό το πλοίο...

Στη Ρόδο, είναι συνήθως αραγμένο στο Μανδράκι, εκεί που φεύγουν τα τουριστικά για one-day cruise και από εκεί που έφευγαν (και φεύγουν ακόμα) τα παλαιότερα πλοία της ΑΝΕΣ (προ Πρωτέως), για Πανορμίτη (Σύμης) κλπ. Τώρα, το "Ιλιον", μπορεί να πηγαίνει και αυτό στον Πανορμίτη, αλλά μου φαίνεται (όρκο δεν παίρνω), ότι μπορεί και να φθάνει μέχρι Νίσυρο, Τήλο ή Χάλκη.

Link to comment
Share on other sites

Το 1998 ταξίδεψα με τι ΙΛΙΟΝ. Αναχωρούσε καθημερινά το πρωί από τη Ρόδο και έκανε εκδρομές στη Σύμη. Στο μοναστήρι και μετά στην χώρα για μπάνιο-φαγητό και πίσω κατά τις 18:00.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαινεται ολοι βλεπετε επιλεκτικα :mad:

Το Εξπρες Πηγασος ητανε κατω απο το νεο ΥΕΝ επειδη στα 200αρια γινοτανε χαμος απο παπορια. Μολις αναχωρησε το Αγιος Γεωργιος και η Ρομιλντα για το ιδιο δρομολογιο μεχρι τη Μηλο με 5 λεπτα διαφορα :P:D

αδειασε χωρος και εκανε μεθορμιση για να προλαβει να φορτωσει.

Το Νησος Μυκονος εφυγε περασμενες 14.00 και ο Θεοφιλος εφτασε κατα τις 12.30. Το Ιθακη για το πρωινο του δρομολογιο αναχωρησε στις 12.00 ενω τα Παρος Ναξος ειναι στα λεμοναδικα. Το ενα θα φυγει το απογευμα και το αλλο αυριο το πρωι πια.

Link to comment
Share on other sites

Κατεπλευσε στο κεντρικο λιμανι το Coral απο το Περαμα οπου και βρισκοταν, ενω απεχωρησε το Πηνελοπη Α για το Νεο Μωλο Δραπετσωνας. Υποθετω λοιπον οτι ανεβαινει το Ιονις στη δεξανεμενη.

EDIT

Ακυρο αυτο που εγραψα στο Δελτιο Περαματος, το Arielle πηγε για δοκιμαστικο και επεστρεψε στον προλιμενα.

Link to comment
Share on other sites

Το ARIELLE ειναι προγραμματισμενο να φύγει σήμερα κατα τις 10 το βραδυ εκτος απροοπτου για Νice. Την τετάρτη έχει το πρώτο του embarcation για φέτος απο εκει στις 18:00 για 10 ημερη Δυτικής μεσογείου, ειναι ναυλωμένο στην γερμανική transocean μέρχρι το 2011

Link to comment
Share on other sites

Σωστα, αυτην τη στιγμη παιρνει πετρελαια απο την Jet XII. Πριν το Arielle η ιδια μπαρτζα ειχε δωσει πετρελαια και στο Coral το οποιο και αναχωρησε ηδη γυρω στις 2000. Καλη σεζον και καλοταξιδος ο κοσμος που ειναι πανω τους. Το Ιονις τελικα δεν ανεβηκε στη δεξαμενη οπου πηρε ηδη θεση το φορτηγακι Apostolos M.

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι τις 00:25 που περασα επερνε πετρελαια ακομα, καλοταξιδος ο καπτα Μανωλης Ψαρρακης που το καπετανευει απο το 2005 και καλοριζικος ο μαστρο Κωστας Νακος Α' Μηχανικος απο τα superfast, καλα ταξιδια να εχουν

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...