Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted
18 hours ago, rafina-lines said:

….οι απαλλοτριώσεις είχαν ολοκληρωθεί τότε!!! Συνεπώς πλέον δεν υπάρχει θέμα απαλλοτριώσεων!….

Δηλαδή 20 χρόνια οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει το τίμημα, αλλά εξακολουθούν να νέμονται τα απαλλοτριωθέντα; Ας επιβεβαιώσει κάποιος ότι έχω λάθος εκτίμηση, ειδ’ άλλως είμαστε για τον ορθοπεδικό διότι θα πέσουμε για πολλοστή φόρα από τα σύννεφα.

Posted
2 hours ago, Petros P said:

Υπάρχει σε σχέδιο από που θα πέρναγε η επέκταση της ΑΟ προς Ραφήνα ;

Σχέδιο δεν έχω βρει πουθενά. Το 2001 όμως όταν το συζητάγανε, λέγανε για κάλυψη του ρέματος όπως ακριβώς έγινε η εθνική προς Πειραιά, και μετά το νεκροταφείο στροφή αριστερά με απόληξή της στο σημερινό parking του λιμανιού που είναι ανάμεσα στο Lidl και στην πλαζ.

 

1 hour ago, Shippihs said:

Αυτό το άρθρο  φαίνεται αι να έχει κάτι υποσχόμενο 

Ναι, αυτό το βγάλανε το 2020 νομίζω, το απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, και τελικά ούτε αυτό έγινε!!! Είναι αυτό που σας λέω συνέχεια, παιδιά: Μόνο αντιδράσεις σε όλα ζούμε εμείς εδώ πέρα, χωρίς να γίνεται ποτέ τίποτα!!! Κάθε σχέδιο, κάθε εξαγγελία για κάποια έργα στην περιοχή μας και στο λιμάνι, θα αντιδράσει η τοπική αρχή και τελικά δε θα γίνει τίποτα!!! Κι από την άλλη, γκρινιάζουν συνέχεια ότι περνάνε τα αυτοκίνητα από την πόλη! Μα αν δε γίνει ποτέ κανένα έργο για να διοχετευτεί αυτή η κίνηση, πώς θα απομακρυνθεί από την πόλη??? Με το να λένε πάντα όχι σε όλα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ!!!!

Posted

Η Αττική οδός στην ουσία έχει σταματήσει στο εκπτωτικό χωριό εάν είχαν απαλλοτριωθεί τα συγκεκριμένα οικόπεδα θα είχε συνεχίσει  ευθεία  Παραλληλία και δεξιά από την Μαραθώνος…. από ότι ακούστηκε απ’ ότι έχει ακουστεί κάποιοι από το Πικέρμι ή κάποιος που δεν αναφέρεται το όνομα του παραπάνω και έχει συμφέρον φρέναρε  την διαδικασία της απαλλοτρίωσης  διεκδικώντας πολύ περισσότερα χρήματα … Έχουν σκεφτεί λέει να την περάσουμε και υπόγειος από εκείνο το σημείο και έχουνε κάνει μελέτες λένε αλλά που…..Επίσης κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει μπει αρκετές φορές φωτιά σε αυτά τα σημεία για να περάσει η Αττική οδός … Από τη μία είναι ένα πολύ καλό έργο και θα βοηθήσει πάρα πολύ την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία   από την άλλη πόλλοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πολλές επιχειρήσεις θα Κλείσουν μιλάω για το Πικέρμι κυριωσ και τη Ραφήνα βέβαια. Αλλά  στις μέρες μας όπως είναι τα πράγματα ….Ποτέ δεν ξέρεις.

Posted

Πάντως ένας απο τους λόγους που σταμάτησε στο εκπτωτικό χωριό ήταν και οι αντιδράσεις που δεν ήθελαν τον αυτοκινητόδρομο να φτάσει μεσα στη Ραφήνα .

Ειναι ένα Κλασσικό παράδειγμα του πώς οι κοινωνίες μένουν πίσω απο κάποιους υδροκέφαλους που θελουν μέσω του αναχρονισμού , την ησυχία τους.

Posted
24 minutes ago, rafina-lines said:

Σχέδιο δεν έχω βρει πουθενά. Το 2001 όμως όταν το συζητάγανε, λέγανε για κάλυψη του ρέματος όπως ακριβώς έγινε η εθνική προς Πειραιά, και μετά το νεκροταφείο στροφή αριστερά με απόληξή της στο σημερινό parking του λιμανιού που είναι ανάμεσα στο Lidl και στην πλαζ.

 

Ναι, αυτό το βγάλανε το 2020 νομίζω, το απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, και τελικά ούτε αυτό έγινε!!! Είναι αυτό που σας λέω συνέχεια, παιδιά: Μόνο αντιδράσεις σε όλα ζούμε εμείς εδώ πέρα, χωρίς να γίνεται ποτέ τίποτα!!! Κάθε σχέδιο, κάθε εξαγγελία για κάποια έργα στην περιοχή μας και στο λιμάνι, θα αντιδράσει η τοπική αρχή και τελικά δε θα γίνει τίποτα!!! Κι από την άλλη, γκρινιάζουν συνέχεια ότι περνάνε τα αυτοκίνητα από την πόλη! Μα αν δε γίνει ποτέ κανένα έργο για να διοχετευτεί αυτή η κίνηση, πώς θα απομακρυνθεί από την πόλη??? Με το να λένε πάντα όχι σε όλα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ!!!!

Τα σχέδια δεν είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. 

Είναι στην κατοχή του ΥΠΕΧΩΔΕ, ή όπως αλλιώς λέγεται ανά κυβερνητικό σχήμα.

Οι απαλλοτριώσεις εννοείται πως ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί.

Βασικό πρόβλημα δεν είναι οι αντιδράσεις αλλά η έλλειψη πόρων.

Posted

Η μόνη πρόοδος που έχει γίνει για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης του λιμανιου είναι η εκπόνηση μελέτης (κι αναμένεται δημοπράτηση) για την αναβάθμιση της σύνδεσης της λεωφόρου Μαραθώνος με την Φλέμινγκ για να διευκολύνεται η κίνηση προς/από Ραφήνα. 

Περιλαμβάνει γέφυρα για διαμπερή κίνηση επί της Μαραθώνος με εισόδους/εξόδους σε αυτήν.

  • 6 months later...
Posted (edited)

Έχω να πω ότι η συγκοινωνία από το Νομισματοκοπείο μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας είναι ότι χειρότερο υπάρχει.Το ΚΤΕΛ Αττικής την Κυριακή που μας πέρασε έκοψε 2 συνεχόμενα δρομολόγια με αποτέλεσμα να κάθομαι να περιμένω στο λιμάνι 2 ώρες αναμονή χωρίς καμία ενημέρωση και δεν είναι το θέμα μόνο για τους επιβάτες που έρχονται με τα πλοία αλλά και με τους κατοίκους της περιοχής.Εγώ πάντα ήμουν υπέρ πάντως να μπει αστική συγκοινωνία από το Νομισματοκοπείο μέχρι το λιμάνι,εδώ έχει 3 λεωφορειακές γραμμές για Αρτέμιδα που είναι ακριβώς από κάτω από την Ραφήνα.Επίσης έτυχε το καλοκαίρι να μην έχει αερκοντησιον ένα από τα πούλμαν και να είχε επιβάτες που ήρθαν με το πλοίο και να υποφέρεις από την ζέστη.Έστω μόνο 1 λεωφορειακή γραμμή να είχε με συχνά δρομολόγια και 1 άλλη λεωφορειακή γραμμή να πηγαίνει όλο παραλιακά πιστεύω ότι θα υπήρχε μια πολύ καλύτερη σύνδεση με την Αθήνα,εδώ ρε παιδιά μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι σε κίνηση στην Αττική,θα έπρεπε να ντρέπονται κάποιοι με αυτές τις  τριτοκοσμικές καταστάσεις των ΚΤΕΛ Αττικής!!Όσο για την Αττική οδό που λένε,αν ποτέ γίνει έξω σχεδόν από την νέα πόλη θα τελειώνει,ακόμα και ο Προαστιακός που επίσης τον κοιτάμε με το κυάλι!

Edited by aggelos_lask
Posted

Έχεις δίκιο σε όλα @aggelos_lask!!! Είπαμε: Εδώ σε μας δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ!!! Όσον αφορά την αστική συγκοινωνία, είναι κατεστημένο το ΚΤΕΛ εδώ και χρόνια, γι'αυτό δεν αλλάζει ούτε αυτό! Το ξέρουν πως αν χάσουν τη Ραφήνα έχουν τελειώσει, γι'αυτό προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια! Βλέπεις τα αστικά να έχουν φτάσει Παλαιά Φώκαια, Μαρκόπουλο, Κερατέα, κι απ'την άλλη κατεύθυνση Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, κλπ, και μάλιστα τώρα τελευταία με ολοκαίνουρια λεωφορεία ΜΑΝ στις γραμμές τους, τα βλέπεις και τα λυμπίζεσαι. Κι εμείς εδώ ακόμη με τα ΚΤΕΛ που κάνουν ό,τι θέλουν, με σαράβαλα οχήματα, με ακυρώσεις δρομολογίων, με ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς! Η αστική συγκοινωνία μας προσπέρασε κυριολεκτικά!!! Ήταν πριν κάνα 2μηνο να γίνει μια συνάντηση του πρώην υπουργού μεταφορών με τους τοπικούς "άρχοντες" εδώ πέρα σε μας, ακυρώθηκε λόγω.... ανασχηματισμού από την κυβέρνηση! Λες και με την αλλαγή του υπουργού άλλαξε και η κυβέρνηση(!!!) οπότε πάμε πάλι όλα τα σχέδια από την αρχή. Φέρνουν δικαιολογίες συνέχεια για οτιδήποτε πρόκειται να αλλάξει κάτι σ'αυτό το σημείο που λέγεται Ραφήνα! Γιατί πλέον κυριολεκτικά σημείο έχουμε καταντήσει αφού οι αλλαγές μας έχουν περικυκλώσει σε απόσταση 3χλμ δυτικά, βόρεια και νότια. Εντός αυτών των 3χλμ δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ!!! Οπότε μην περιμένεις κι εσύ ΤΙΠΟΤΑ!!! Έχω απογοητευτεί εδώ και χρόνια από τους ανθρώπους εδώ, το έχω ξαναπεί πολλές φορές, δε βλέπω πουθενά φως.... Ούτε ένας στοιχειώδης δρόμος, ούτε μια στοιχειώδη συγκοινωνία! Δλδ το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!!! Για τρένο δεν το θίγω καν! Άστο, εδώ και 25 χρόνια το περιμένουμε, ποιο κυάλι λες??? Ούτε με το καλύτερο αστεροσκοπείο του κόσμου δεν το βλέπεις!!!! ΤΙΠΟΤΑ!!!

Posted
6 hours ago, SuperRunner said:

Αν δοθεί η σχετική άδεια στο Κτελ Θεσσαλονίκης, ίσως προσθέσουν τη Ραφήνα και το Λαύριο στα δρομολόγιά τους.

@SuperRunner, καλημέρα! Τι εννοείς με αυτό?? Υπάρχει περίπτωση δλδ το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης να βάλει απευθείας δρομολόγιο από Ραφήνα για Θεσσαλονίκη?? 🫨🫨

Posted

Καλημέρα. Υπάρχει μία σκέψη απ'ότι μου είπε κάποιος γνωστός που εργάζεται στο ΚΤΕΛ. Δε ξέρω αν θα είναι απ'ευθείας ή αν θα είναι Ραφήνα-Κτελ Κηφισού-Θεσσαλονίκη. Του Πειραιά έχουν τεράστια ζήτηση το καλοκαίρι, οπότε σίγουρα και η Ραφήνα θα τραβήξει κόσμο απ'ότι μου είπε. 

Posted

Wow! Σ'ευχαριστώ πολύ, @SuperRunner!!! Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Εδώ δεν έχει ακουστεί τίποτα σχετικό... Σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! 

Και μια και λέγαμε χτες για τα ΚΤΕΛ Αττικής, σήμερα τσίμπησα αυτό το τοπικό άρθρο, το παραθέτω εδώ να υπάρχει, αν και δε λέει πολλές πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι, παρόλα που είναι τόσο εμβρόντητος ο τίτλος...

https://www.irafina.gr/alaloum-me-ti-sygkoinonia-sto-porto-rafti-to-schedio-epektasis-tou-oasa-sti-rafina/#goog_rewarded

Άντε να δούμε τι άλλο μας περιμένει.... 🧐🧐

Posted

Τα ποστ για τα ΚΤΕΛ που δεν αφορουν το λιμανι της Ραφηνας βρισκονται σε νεο θεμα εδω

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...