Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 years later...

Ας πούμε και ένα dessous που έφτασε σήμερα στα αυτιά μου σχετικά με τα επερχόμενα Ποσειδώνια. Υπάρχει καλλιτέχνης ο/η οποίος/α λένε οι κακές γλώσσες θα εμφανιστεί όχι σε ένα, όχι σε δύο, ούτε σε τρείς, αλλά σε 5 διαφορετικά events κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων. Η αμοιβή του/της είναι συνήθως 5 ψήφια, πολύ κοντά όμως σε 6ψήφια. Κάντε τον υπολογισμό..:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χτές όλη την ημέρα, ημέρα του party της Capital, είχε κυκλοφορήσει μια φήμη στο ταράφι πως στην εκδήλωση θα εμφανιζόταν ζωντανά η Kylie Minogue, σαν έκπληξη. Και τελικά δεν ήταν φήμη, εμφανίστηκε μέσα σε πάταγο, καταλαβαίνετε τι έγινε εκεί μέσα. Στη λαική ώρα ο ΛεΠά και στο αθλητικό δελτίο οι ευρωπαικές κούπες του Θρύλου, ανδρών τε και εφήβων. Έχει γεμίσει σχετικά βιντεάκια ο τόπος, πρωτοσέλιδο στην Tradewinds, έχει γίνει χαμός. Χαμός γενικά και με την έκθεση και με όλα τα γύρω-γύρω, άκουσα δε ότι η έκθεση του 2026 ήδη θα έχει 25% περισσότερο χώρο απ΄ ότι φέτος λόγω αυξημένης συμμετοχής. Είναι εντυπωσιακό τη σήμερον ημέρα πως αναπτύσσεται αυτό το γεγονός, αν σκεφτεί κανείς πως γεγονότα σαν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης επί παραδείγματι, έχουν κατεβάσει ρολά. 

Link to comment
Share on other sites

O κόσμος που έχει δεν υπάρχει , έχουν ανοίξει πάρκινγκ και των βάσεων των αεροπορικών . 
Που θα είναι  ο επιπλέον χώρος ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το ξέρω αλλά λένε πως θα επεκταθεί. Το άλλο που άκουσα είναι πως πια δεν έρχεται μόνο κόσμος που θέλει να δεί την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μόνο. Υπάρχουν και άνθρωποι που λένε πως "αν είναι να βρεθούμε, ας βρεθούμε στην Ελλάδα που θα έχει και Ποσειδώνια". 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά φέτος ο κόσμος είναι απίστευτος οπερ μεθερμηνευόμενο, το να πας , να παρκάρεις και να φύγεις θυμίζει αποστολή survivor . Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε ξανά τόσο πολύ κόσμο . 
Στο ίδιο πλαίσιο και οι εκθέτες είναι στριμωγμένοι και γενικά ο χώρος φωνάζει ότι πλέον δεν επαρκεί . είναι μια έκθεση συνεχώς αναπτυσσόμενη , πέφτουν πολλά λεφτά σε events , reception , parties και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ναυτιλία . 

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα μου έκανε εντύπωση η μεγάλη κοσμοσυρροή που νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα. Να πούμε την παρουσία με μεγάλο περίπτερο της κρατικής Turkish airlines , ενώ οι δικές μας οι ιδιωτικές άφαντες. Επίσης πολύ μεγάλος αριθμός από Τουρκικά ναυπηγεία.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να είμαι ο παλιότερος τακτικός επισκέπτης Πηγαίνω στην έκθεση από το 1976 τότε που ήταν στον Πειραιά Μπορώ να πω ότι το υλικό που μάζεψα από βιβλία, προσπέκτους,φωτογραφίες,περιοδικά ήταν το ξεκίνημα της συλλογής μου Πολλά από αυτά σήμερα είναι συλλεκτικά κομμάτια Παλιά είχε πολύ ακτοπλοϊα,ιδιαίτερα την εποχή των νεότευκτων Υπήρχαν κ  ξένοι εκδότες/πωλητές όπου μπορούσες να αγοράσεις βιβλία αποφεύγοντας την διαδικασία των τραπεζών που ήταν χρονοβόρα κ ακριβή τότε
Το 2022 αλλά κ ιδιαίτερα τώρα έχει όντως κοσμοσυρροή κ απίστευτο μποτιλιάρισμα Αυτό οφείλεται κατά  μεγάλο μέρος στο ότι παλιά όποιος  ήθελε να επισκεφθεί την έκθεση έπρεπε να είχε κάποιο γνωστό από τον χώρο της ναυτιλίας γιά να πάρει μιά  admission card Τώρα ο καθένας μπορεί να μπεί στο διαδίκτυο κ να κάνει preregistration!
 

Link to comment
Share on other sites

Είχαν δηλαδή παρουσία οι ίδιες οι εταιρίες πχ Μινωικές, Στρίντζης, ΕΠΑΤΤ ή διαφημιστικά από τα ίδια τα ναυπηγεία? Εκεί έδωσε και ο στρίντζης το φυλλάδιο με τις νέες ναυπηγήσεις της χιλιετίας που το ψάχνω και χρόνια?

 

Link to comment
Share on other sites

Είχαν παρουσία τα ναυπηγεία που χτίστηκαν τα βαπόρια αλλά κ ορισμένα άλλα που φιλοδοξούσαν να πάρουν παραγγελίες
Επίσης κ εταιρείες κρουαζιερών.

30 minutes ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Είχαν παρουσία τα ναυπηγεία που χτίστηκαν τα βαπόρια αλλά κ ορισμένα άλλα που φιλοδοξούσαν να πάρουν παραγγελίες
Επίσης κ εταιρείες κρουαζιερών.

Οι εταιρείες που αναφέρεις όπως κ άλλες βασικά της Αδριατικής συμμετειχαν σε τουριστικές εκθέσεις οι οποίες εξαφανίστηκαν με τα μνημόνια Κ εκεί μοίραζαν υλικό κ ανάλογα την όρεξη κ το πόσο σοβαρά σε έπαιρναν,το προσωπικό των εκθετών,έδιναν κ κάτι το σπέσιαλ που δεν το είχαν στην κοινή θέα,αυτό ισχύει γενικά
Για το φυλλάδιο του Στρίντζη που λες δεν θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Πενήντα χρόνια πριν, "Ποσειδώνια 74".

Κουμάντα στην Ελλάδα κάνει πλέον ο οξύνους υπερπατριώτης Δ. Ιωαννίδης που έχει ανατρέψει τον Γ. Παπαδόπουλο προ 5μήνου. 

Πρωθυπουργός είναι ο Α. Ανδρουτσόπουλος τον οποίο σε 50 ημέρες θα έψαχνε και δεν θα έβρισκε ο Joseph Sisko προκειμένου να μιλήσουν για την εισβολή στην Κύπρο.

Ο ΥΕΝ, απόστρατος Υποναύαρχος Κ. Σκιαδόπουλος εγκαινιάζει την έκθεση (στο Ζάππειο) και  στην ομιλία του κεντάει 😂.

Από το πολύτιμο αρχείο της εφημερίδας "Μακεδονία", φύλλο της 4-6-1974.74-04061974.thumb.jpg.024f4e413231b1969cfbbcdfaa4dbf9d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...