Nick the Greek Posted March 19, 2017 Posted March 19, 2017 (edited) Πιάστηκε στο radar το ro-ro Excellent, να έχει πιάσει Savona την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου και εν συνεχεία Civitavecchia στις 17, όπου και παραμένει δεμένο έκτοτε. Το συγκεκριμένο rotation μυρίζει Grimaldi Lines. Λέτε? Edited January 31, 2022 by Nick the Greek
Nick the Greek Posted October 14, 2017 Author Posted October 14, 2017 Από το παραπάνω μου post, έχει μεσολαβήσει ένα 7-μηνο που το πλοίο τριγυρίζει στη Μεσόγειο με τους τελευταίους 2+ μήνες να έχει δέσει στη Gioia Tauro. Πλοιοκτησία Visentini παρεπιπτόντως, και αυτό ωραίες διαστάσεις για Ελλάδα.
Nick the Greek Posted January 19, 2019 Author Posted January 19, 2019 Το πλοίο εξακολουθεί να τριγυρίζει στη Μεσόγειο χωρίς συγκεκριμένα δρομολόγια. Τελευταία του κίνηση, κατόπιν πολυήμερης παραμονής στο Iskenderun/Αλεξανδρέττα, το πλοίο κατευθύνεται για το Piombino της Ιταλίας.
Nick the Greek Posted May 18, 2019 Author Posted May 18, 2019 Κάνει και εκδρομές πρός το PG το πλοίο, πρόσφατα έκανε ένα ταξίδι για το Jebel Ali των Ηνωμένωνε Αραβικώνε Εμιράτωνε, έχει πάρει πια το δρόμο της επιστροφής πρός τη Μεσόγειο.
Nick the Greek Posted January 28, 2020 Author Posted January 28, 2020 Και τα εξωτικά ταξίδια συνεχίζονται, η τελευταία κρουαζιέρα του πλοίου είναι Civitavecchia - Djibouti.
Marios Superfast Posted October 23, 2020 Posted October 23, 2020 Εν πλω για Valletta το πλοίο σύμφωνα με το AIS(?)
Petros P Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 (edited) Το ferries! αναφέρει ανεβάζοντας το άρθρο του shippingitaly.it πως το ρορο Excellent πωλήθηκε σε Έλληνες για 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος να το πήρε . Μονοπρόπελο , του 1992 στη Νορβηγία ,με 1026 l.m. γκαράζ. Ενδιαφέρουσα αγορά. Edited January 18, 2022 by Petros P
nomikos Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Καλό βαπόρι φαίνεται αλλά που και πω θα δένει με μία προπέλα στα ανύπαρκτα λιμάνια;
mytilene Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Εψαχνε βαπόρι η ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ για να αλλάξει το βασιλοβαπορο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ.
JohnR730 Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Αν δεν ήταν μονοπρόπελο και εμένα εκεί θα πήγαινε ο νους μου.
mytilene Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Εδώ το άλλο κυκλοφορούσε χωρίς πολλά άλλα ...το μονοπροπελο θα πειράξει??😝
giorgos_249 Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 (edited) Μα και για Αιγαίο τα λιμάνια που θα πηγαίνει είναι όλα σχετικά καλά.....Το θέμα είναι να μπαίνει στο Κερατσίνι, τη Σούδα, το Ηράκλειο, το Βαθύ, τη Μυτιλήνη, τη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, εκεί και μονοπρόπελο πάει άνετα τις περισσότερες μέρες (εκτος από καμια μερα με δυνατούς αέρηδες σε συγκεκριμένα λιμάνια) όπως τόσα μοτορσιπάκια που προσεγγίζουν, δε θα το στείλουν στην Ηρακλειά κιόλας.... Edited January 18, 2022 by giorgos_249
Nikos_Chania Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 (edited) Κερατσίνι μπαίνει αλλά αν δεν υπήρχαν τα έργα που περιορίζει τον χώρο. Θα δυσκολεύεται και φυσικά περισσότερο όταν πρέπει να συρταρωσει ή να δέσει οριακά μαζι με τα άλλα ρορο. Σούδα έχει χώρο να κάνει μανουβρα, με μεγαλο κυκλο στροφής και ειδικα τωρα που απλα πρυμνοδετουν ειναι ευκολο. Βαθύ επίσης ειναι μονο πρυμνοδετηση με μεγάλο κυκλο στροφής εντος λιμενα. Μυτιλήνη μέτρια δυσκολία, αλλά εφικτό. Μύκονο δενεις αλλά ο καιρός παίζει ρόλο. Θεσσαλονίκη δεν ξερω ακριβώς ποσο χώρο εχει αλλα γενικα ειναι στενό λιμάνι. Προϋπόθεση για όλα να δουλεύει το προπελακι. Βαρδα μη μείνει χωρίς προπελακι. Φυσικά ολα τα ανωτέρω με την δικη μας, απ εξω, οπτικη. Δεν ξέρουμε ουτε πως συμπεριφερεται το βαπορι, ουτε επιφάνεια πηδαλιου κ.ο.κ. Edited January 18, 2022 by Nikos_Chania
Panagia Ekatontapiliani Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Στην εσωτερική ακτοπλοΐα λίγο δύσκολο να δουλέψει πλοίο μονοπροπελο λόγω των κανονισμών
Rodos1505 Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 Εγω περισσότερο θέλω να δω ποιος να το έχει πάρει;
ships_info_kavall Posted January 18, 2022 Posted January 18, 2022 AINAFTIS σε αντικατασταση του ARMENISTIS πιστευω
Petros P Posted January 30, 2022 Posted January 30, 2022 Aya M το ονομα του πλοίου,το οποιο δε μ κανει και πολυ ελληνικο.Μαλλον για ΣυριοΛιβανεζοΑιγυπτιους που ειναι στην Ελλάδα εγκατεστημένη,κατι το οποίο φαίνεται απο την κλάση του πλοίουυ που αναφέρει ως ιδιοκτητρια την Al Bahar Shipping και μια Northgreen Maritime SA ως Manager
Petros P Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Στη ραδα του Πειραια το πλοίο . Στο marine traffic φαίνεται σαν asmara γιατί το σήμα του ως excellent χάθηκε ανοιχτά του Brindisi. Στο vessel finder και στα ματια μου 😂 φαίνεται κανονικά ως Aya M στη ραδα
Nick the Greek Posted February 25, 2022 Author Posted February 25, 2022 Έχει περάσει στο Νέο Μώλο το πλοίο.
Aqua_blue Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 Στο εμπορικό λιμένα Θεσσαλονίκης βρίσκεται δεμένο το βαπόρι εδώ και μερες Για την ιστορια πραγματοποιησε και ενα ταξιδι απο Πορτογαλια προς Αλεξανδρουπολη μεταφέροντας ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό υλικό
JohnR730 Posted April 23, 2022 Posted April 23, 2022 Να πούμε πως από ότι μου είπαν το πλοίο πρέπει να κάνει κάποιες επισκευές. Επίσης πλοιοκτήτρια εταιρεία AL BAHAR SHIPPING (μάλλον ίδιος όμιλος με την Air Bahal😁) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Aqua_blue Posted May 16, 2022 Posted May 16, 2022 Το Aya M από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο Gemlik της Τουρκίας και από εκεί στη Μισρατα της Λιβύης
Nick the Greek Posted October 8, 2022 Author Posted October 8, 2022 Νομίζω κάνει πια σταθερά δρομολόγια από την Ιταλία στη Λιβύη, αυτήν τη στιγμή πλέει από τη Genova πρός την Misrata.
Recommended Posts