Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

H απεργία της ΠΝΟ ισχύει μέχρι κι αύριο το πρωί στις 6. Σήμερα θα συνεδριάσουν εάν θα λήξει η απεργία ή αν θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες.Λογικά μέχρι το μεσημέρι θα ξέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ΕΦΥΓΕ ΠΛΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ! Σοκ έπαθαν όταν είδαν το καράβι τους να φεύγει!!

Πάνω από 400 άνθρωποι έμειναν "σύξυλοι" στο λιμάνι

Αδιανόητο είναι αυτό που συνέβη σήμερα στο λιμάνι της Καβάλας. Το προγραμματισμένο για σήμερα στις 19:00 δρομολόγιο του πλοίου "Μυτιλήνη" πραγματοποιήθηκε... χωρίς τους επιβάτες!

Το πλοίο έφθασε σήμερα στις 14:30 κανονικά στο λιμάνι της Καβάλας και άρχισε να ξεφορτώνει. Όταν ήρθε η ώρα να αρχίσει να φορτώνει για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του, 6 άτομα του ΠΑΜΕ πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στο χώρο φόρτωσης φωνάζοντας συνθήματα και παρεμποδίζοντας την φόρτωση του πλοίου.

Μετά από λίγη ώρα κατεύθασαν άλλα 20 περίπου άτομα του ΠΑΜΕ με σκοπό να παρεμποδίσουν τον απόπλου του πλοίου. Οι λιμενικές αρχές μόλις τους είδαν κλείδωσαν τα κάγκελα με λουκέτο για να παρεμποδίσουν την είσοδό τους στο πλοίο.

Μέσα από τα κάγκελα βρισκόταν το λιμενικό, ενώ έξω από τα κάγκελα μια διμοιρία αστυνομικών. Παρά το γεγονός ότι τα άτομα που παρεμπόδιζαν το φόρτωμα του πλοίου ήταν λιγότερα από 30 στο σύνολο τους, κανένας δεν έκανε τον κόπο να τους απομακρύνει, με αποτέλεσμα οι επιβάτες και οι οδηγοί των Ι.Χ. και των φορτηγών να πάθουν σοκ, με αυτό που αντίκρυσαν!

Στις 18:50, δέκα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου, το είδαν να φεύγει... χωρίς αυτούς μέσα!

Περίπου 40 φορτηγά, 70-80 Ι.Χ. και 400 άτομα, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας και νέοι φοιτητές, έμειναν στο λιμάνι χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Όταν ζήτησαν εξηγήσεις από το Λιμενικό Σώμα, πήραν την απάντηση ότι το πλοίο έφυγε με εντολή του εισαγγελέα.

Εντωμεταξύ τα πρακτορεία όλως περιέργως, είχαν σταματήσει να εκδίδουν εισητήρια αρκετή ώρα πριν το συμβάν. Μήπως γνώριζαν ότι το πλοίο θα αναχωρήσει χωρίς επιβάτες; Και αν το γνώριζαν γιατί δεν τους ειδοποίησαν να μην περιμένουν άδικα;

Το δυστύχημα είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν βγάλει τα εισητήρια της επιστροφής εδώ και καιρό και αυτήν την στιγμή δεν έχουν χρήματα για να βρουν κατάλυμα. Παράλληλα, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν το πλοίο μέχρι να επιστρέψει την Παρασκευή στις 14:30! Πολλοί πήγαν να κοιμηθούνε στην αίθουσα αναμονής, άλλοι είναι στο δρόμο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ηλικιωμένοι κλαίνε λόγω της συμφοράς που τους βρήκε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία, δε δίνει απαντήσεις... Ποιός θα λογοδοτήσει σ` αυτούς τους ανθρώπους;

[22:29]

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι μαρτυρίες για μη μέριμνα των επιβατών

http://www.aegeantim...6&type=1&kata=0

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως οταν δεν υπαρχει κρατος εχουμε αυτα τα φαινομενα B) Το λιμενικο γιατι υπαρχει αραγε στα λιμανια...για να κανουν 20 ατομα οτι θελουν και 400 επιβατες να βλεπουν το πλοιο να φευγει χωρις αυτους :angry:

Link to comment
Share on other sites

Πάλι οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται για την απεργία των ναυτικών

Να βρεθεί λύση για τη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών και άλλων γεωργικών προϊόντων προς τις αγορές ζητούν σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης αγροτικοί φορείς της Κρήτης.

Πηγη: THE SEANATION

Link to comment
Share on other sites

Φευγει στις 15.00 το παλατι απο Ηρακλειο συμφωνα με το δελτιο τυπου της ΜΙΝΟΑΝ.

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι το πλοίο της εταιρείας H/S/F KNOSSOS PALACE θα αναχωρήσει εκτάκτως από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).

Από το Γραφείο Τύπου

της MINOAN LINES

Ηράκλειο, 23 Οκτωβρίου 201

Link to comment
Share on other sites

Και σύμφωνα με το AIS. Έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετή ώρα από Ηράκλειο και Χανιά, και με δεδομένο ότι από Πειραιά δεν έφυγαν τα "αντίστοιχα κρητικά" για κάτω, να δούμε που θα πρωτο-δέσουν.

Λογικά σε ...κρουαζιερο - θέσεις.....

Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα να ηξερα ποιοι ειναι που δουλευουν σε αυτα τα 2 πλοια.Μπραβο βρε, Για τουτο εχουμε φθασει την καταντια του ναυτικου ελληνα σε αυτο το σημειο,

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ειπαμε να κανουν απεργια 2-3 ημερες αλλα οχι και ετσι!Υπαρχουν νησια που εχουν αμεση αναγκη απο φαρμακα και τροφιμα!

Εσυ εισαι στην Χιο και ειναι μεγαλο νησι οποτε οι αναγκες σου καλυπτονται ακομα..οι υπολοιποι που ειναι σε μικροτερα νησια τι πρεπει να κανουν να πεθανουν?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Καλά, δεν έκαναν και τίποτα ιδιαίτερο. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη μέρα της απεργίας το έκαναν την 7η. Πήραν τα πλοία από την επαρχία και τα έφεραν στον Πειραιά, όπου συνεχίζουν την απεργία. Μέχρι τώρα είναι σαν να μην γίνεται απεργία. Δειτε τις πρώτες σελίδες του θέματος (2-5) για την απεργία του 2006 για να καταλάβετε τι είναι απεργία, πως γίνεται, ποιοι διαμαρτύρονται και πως σπάει. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αλλά συνεχίζεται για τις ΑΝΕΚ και ΝΕΛ που δεν έχουν καταβάλλει αναδρομικά.

Αν κρινουμε παντως απο τις ανακοινωσεις της ΝΕΛ και της ΑΝΕΚ μαλλον και σε αυτες τις εταιρειες θα σταματησει η απεργια

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΝΟ έλεγε για τα πλοία της ANEK και της NEL αλλά προς το παρών μόνο τα πλοία της HSW δεν έφυγαν για δρομολόγια (συμβατικά Σαρωνικού) μετά τη λήξη της απεργίας. Τα πλοία της NEL έφυγαν από το Λαύριο, οπότε θα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει το μεσημέρια με τα υπόλοιπα πλοία από το Πειραιά

Link to comment
Share on other sites

Τα πλοία της ΑΝΕΚ για Κρήτη φόρτωσαν και έφυγαν, σε αντίθεση με τα Νήσος Χίος και Νήσος Μύκονος που δεν φορτώνουν. Ενώ ούτε τα ταχύπλοα της HSW για το Σαρωνικό ξεκίνησαν

Στο Colossus αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις εάν τελικά θα το αφήσουν να φύγει για το δρομολόγιο του στις 15:00

update: Από ότι είδα πριν από λίγο το Νήσος Μύκονος ξεκίνησε να φορτώνει. Ενώ ακόμα στο Colossus δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα φύγει (ακόμα δεν φορτώνει)

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

είναι δυνατόν, όταν όλοι οι έλληνες δέχονται περικοπές μισθών οι ναυτεργάτες να ζητάν αύξηση 2%; όταν μάλιστα οι ακτοπλοικές εταιρείες πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...