Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίαση της απεφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη Γενική Απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 με Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τροποποίηση δρομολογίων EUROPEAN EXPRESS, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο. σήμερα 23/02/2011 από 00:01 έως 23:59, τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας μας διαμορφώνονται ως εξής:

Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 23:59)

ΠΕΜΠΤΗ 24/02: ΧΙΟΣ (αφ 03:00 αν 04:00) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αφ 12:15)

Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02: ΛΑΥΡΙΟ (αν 23:59)

ΠΕΜΠΤΗ 24/02: ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (αφ 07:55 αν 08:25) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 09:50 αν 11:30) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 16:00 αν 17:30) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 22:10 αν 23:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02: ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (αφ 00:50 αν 01:10) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 09:05)

Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02: ΛΑΥΡΙΟ (αν 23:59)

ΠΕΜΠΤΗ 24/02: ΨΑΡΑ (αφ 05:00 αν 05:15) - ΜΕΣΤΑ (αφ 06:30)

Link to comment
Share on other sites

Τα μεσάνυχτα θα φύγουν από τον Πειραιά τα Κρητικά, το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, το ΠΡΕΒΕΛΗΣ για Ικαροσαμία, ο ΚΟΡΑΗΣ, ο ΚΟΡΝΑΡΟΣ και το BLUE STAR 2 για Δωδεκάνησα. Δεν ξέρω αν το ΠΑΡΟΣ πάει Πάρο Νάξο.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προειδοποίηση ΣΕΕΝ για προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω της απεργίας ΕΛΠΕ

Προειδοποίηση για ενδεχόμενα προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ απευθύνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη σημειώνει πως «εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο».

Στην επιστολή του ΣΕΕΝ προστίθεται ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο».

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία από χθες λόγω των διαφωνιών τους με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στάση εργασίας προανήγγειλαν οι ναυτικοί

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν τα πληρώματα των πλοίων με έναρξη από τις 12:00 έως στις 16:00 για την 1η Μαΐου 2011, όπως αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ναυτική ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι τα εξής:

-Άμεση ανάκληση και κατάργηση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών.

- Άμεση υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011 και ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας όπου αυτή εκκρεμεί για το 2010.

-Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα.

-Αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.

-Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης - Δημιουργία Σχολών για κάθε κλάδο.

-Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.

-Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κύριων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.

-Σαφής καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων των ναυτεργατών στο 80% των εν ενεργεία.

-Διπλασιασμός των χορηγουμένων εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων.

-Το καθεστώς φορολόγησης των εν ενεργεία να ισχύει και για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

Πηγή: www.zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 18 Μάιου, εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους ναυτεργάτες για το 2010 και το 2011, καθώς και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης τους.

Η ΠΝΟ απεφάσισε τελικά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της 18 Μαΐου 2011.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνεχίζεται για 6η μέρα η κατάληψη απο ομάδα του ΠΑΜΕ στο πλοίο και απο βδομάδα αναμένοντε εξελίξεις για το θέμα του πλοίου και για το αδελφό ex ROPAX1!

Να ρωτησω κατι που πραγματικα δεν το καταλαβαινω

Αυτο που κανει το ΠΑΜΕ δεν θεωρηται παρακωλυση συγκοινωνιων?

Αν η ΝΕΛ κανει κατι παρανομο με τη συνθεση του πλοιου, φανταζομαι οτι μπορει καλλιστα να γινει μια καταγγελια στο λιμεναρχειο και να επιληφθει εκεινο ή οποιος αλλος ειναι αρμοδιος για το θεμα.Αν δεν κανει κατι παρανομο νομιζω οτι ολο αυτο που γινεται μονο σωστο δεν ειναι

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Άγια τα λες πατριώτη! ;) Αλλά όπως ξέρουμε, σ'αυτή τη δόλια τη χώρα εκλειπει η κρίση και περισσεύει η κριτική... :angry::(

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρείται όχι απλά παρακώλυση συγκοινωνιών (άρθρο 292, ποινικός κώδικας) αλλά συνιστά και πρόκληση κοινής ανάγκης (άρθρο 295 μέσω του 291, ποινικός κώδικας) και επίσης καταχρηστική άσκηση δικαιώματος που από το Σύνταγμα απαγορεύεται...........Αλλά μια ζωή τα ίδια εμείς.......Δε μπορεί δηλαδή να πιέσει για τα αιτήματά του αλλιώς.......Και καλά, να πούμε ότι θέλει να τους κάνει να χάσουν λεφτά, ας τεκμηριώσει ότι στο πλοίο υπάρχει μαύρη εργασία και θα πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε πρόστιμα, ο απλός επιβάτης τι φταίει;;;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

για τον τροπο που δρα το ΠΑΜΕ τα εχουμε ξαναπει και περσυ, οταν γινονταν τα επεισοδια με το Zenith, οταν τα ROPAX τα δουλευε η adriatic και ηταν δεμενα ενω ταξιδευε του Grimaldi και αλλες παρομοιες φορες (και σε αυτο το thread και στις προοπτικες κρουαζιερας). δεν ειναι κατι καινουργιο, απλα δεν εχουν συνηθισει πολλοι να σταματα πλοια της ΝΕΛ:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

σημερα ο ΣΚΑΪ ειχε αφιερωμα στις κινητοποιησεις στο Olympus. εκανε μια αναδρομη στα περσυνα και μετα ειπε καποια ωραια. οτι συνδικαλιστες πηγαν και στο περαμα και παρεμποδισαν τις εργασιες επισκευης του Aqua Hercules, οτι ο λιμεναρχης κορινθου δηλωσε αδυναμια να εφαρμοσει το νομο και αλλα πολλα.

κατα τον ΣΚΑΪ, η ΠΝΟ ειχε υπογραψει συμφωνια με τη ΝΕΛ οτι καθε ρουμανος που τελειωνει η συμβαση του, θα αντικαθισταται απο ελληνα ναυτικο, αλλα η ΠΝΟ εκανε πισω και ζητησε αμεση απολυση των ρουμανων.

περα απο καποια λαθη (πχ οτι τα πλοια τα εχει αγορασει ελληνικη εταιρεια) το ρεπορταζ "στεκοταν". το καλυτερο μας το κρατησαν για το τελος. ειχαν συγκριση με τις αλλες εταιρειες της γραμμης (grimaldi & hsw) χωρις να τις κατονομαζουν και ανεφεραν οτι και εκει πλειοψηφουν οι μη κοινοτικοι στο πληρωμα.

ο τελλογλου ειπε ευθεως οτι η ΠΝΟ παρεμβαινει στον ανταγωνισμο μεταξυ των εταιρειων αβανταροντας τις αλλες δυο εταιρειες.

ακου ρε παιδι μου. γινονται τετοια πραγματα;

Link to comment
Share on other sites

Με αλλά λόγια μας λέει αυτά που εγώ γράψει προ δίμηνου!!! Η ΠΝΟ δεν έκανε πίσω με τους ξένους ναυτικούς, αλλά τους είχε δώσει κάποια προθεσμία να το συζήταγαν ξανά το θέμα

Ποιος είπε ότι δεν ασχολείται?? Το Φεβρουάριο σε συνάντηση μελών της ΠΝΟ με εκπρόσωπο της ΝΕΛ, συζητήθηκε το θέμα της σύνθεσης των δυο πλοίων. Η ΠΝΟ κατάφερε πρώτα από όλα να αυξηθεί το πλήρωμα τους κατά 10 άτομα, έτσι από 30 άτομα έφτασε στα 40 άτομα. Τα δέκα επιπρόσθετα άτομα είναι Έλληνες ναυτικοί. Ενώ μετά τη λήξη των συμβάσεων των ξένων ναυτικών, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα αντικαθιστούνται με Έλληνες. Μόνο εκεί αντέδρασε η ΠΝΟ, γιατί οι συμβάσεις των ξένων ναυτικών είναι εξάμηνες και θα πήγαινε πολύ πίσω το θέμα. Τις έδωσαν κάποια προθεσμία και θα το ξανασυζηταγαν το θέμα
Δε ξέρω εάν είναι ήδη ναυτολογημένοι 10 Έλληνες στο Olympus. Αυτή η συμφωνία υπάρχει μεταξύ της ΝΕΛ και της ΠΝΟ για τα 10 επιπλέον άτομα στη σύνθεση του πληρώματος όταν έγινε η συνάντηση τους στο τέλος Φεβρουαρίου, οι οποίες θα καλυπτοντουσαν από Έλληνες. Της είχαν δώσει προθεσμία μέχρι τέλος Μάρτιου νομίζω, για το δεύτερο θέμα με τους υπάρχοντες ξένους ναυτικούς.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Link to comment
Share on other sites

Ξέρουμε αν στην απεργία θα συμμετέχουν και τα πλοία της Ραφήνας? Γιατί κάποιες φορές συμμετέχουν, κι άλλες πάλι όχι... Ίσως έχουμε μια ιδιαιτερότητα εδώ... :-/

Link to comment
Share on other sites

γνωριζει καποιος εαν η απεργια επηρεαζει μονο τις αναχωρησεις απο Πατρα?

οι αναχωρησεις απο Ιταλια γινονται κανονικα σε τετοιες περιπτωσεις?

Link to comment
Share on other sites

καθοτι αμμεσα ενδιαφερομενος πηρα τηλ στα γραφεια (Ανεκ) της πατρας κ ειπαν οτι δεν επηραζει τις αναχωρησεις που γινονται σε λιμανια αλλης χωρας.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία δε πρόκειται να σου έλεγαν τίποτα άλλο!!! Θυμάστε πέρυσι το καλοκαίρι όταν οι εταιρείες έλεγαν ότι τα πλοία θα έφευγαν κανονικά σε μια απεργία που είχε κηρυχτεί παράνομη, αλλά τελικά τα πλοία αναχώρησαν κενά επιβατών από το Πειραιά!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αποφάσισαν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», παρά το γεγονός ότι η σχετική πρόταση έχει απορριφθεί κατά πλειοψηφία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (10 ψήφοι κατά και 5 υπέρ).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29/06 και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Όποτε το πιο πιθανόν να μην γίνουν τα δρομολόγια των πλοίων!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...