Jump to content
Shipfriends

Προσωρινές Αντικαταστάσεις (Ακινησίες, Ναυλώσεις κλπ)


Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ο Αγιος μαλλον για ενα μηνα στην θεση του Πρεβελης....

Πολύ ευχάριστο αυτό. Επιτέλους να πάρει ανάσα το ΠΡΕΒΕΛάκι και να ξαναδούμε τον ΑΓΙΟ να ταξιδεύει. Γνωρίζουμε πότε θα γίνει η τράμπα?

Link to comment
Share on other sites

Μετα τα βαψίματα, μαθαίνω οτι το ετοιμάζουν να κάνει αυριο και το πρώτο δρομολόγιο, οχι ομως για τη Βενετία, αλλά για την Αγκώνα στη θέση του Ελλένικ Σπίριτ !!

 

1ο δρομολόγιο στις 19/12 απο Πάτρα για Αγκώνα και περάστηκε ηδη στο σύστημα κρατήσεων !

 

μεχρι τις 06/1 στην ancona. τοτε επιστρφει το spirit

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Φοιβος θα αντικαταταστησει το Απολλων Ελλας στο Σαρωνικο το Σαββατο 10/01/14 και το Αρτεμις το Ποσειδων Ελλας τη Δευτερα 12/1/14. Ετσι ωστε το Απολλων Ελλας να ανεβει στις Σποραδες για να αντικατστησει τον Πρωτεα στις 16/01/14

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα και με δικες μου πληροφοριες, θεωρω πολυ εγκυρες, ειναι σχεδον βεβαιο οτι ο "ποιητης" ξεκινα την προσεχη Τριτη δρομολογια στην Κασοκαρπαθια και θα κατσει μεχρι τελη Φεβρουαριου.

Σχεδον 6.5 χρονια απο το τελευταιο τακτικο του δρομολογιο το Φθινοπωρο του 2008 και σχεδον 5.5 απο το τελευταιο του εκτακτο και πολυ συντομο περασμα σε αντικατασταση του λαβωμενου Πρεβελης τον 9/2009, επιστρεφει στη γραμμη που εξυπηρετησε αριστα για 14 ολοκληρα χρονια. Ιδιαιτερα ομορφη συγκυρια και στιγμη.

Επισης παλι απο την ιδια πηγη χωρις να ειναι τοσο πιθανο, θα αντικατασταθει στα Κυθηρα απο τον Αγιο Γεωργιο.

Edited by proud_ionian
pmove
Link to comment
Share on other sites

Τοτε πηγαινε ακομα και 19+ αμα υπηρχε αναγκη.

 

Ευλογη η απορια σου και εγω αυτο περιμενω να δω στην πραξη.

Πιο πιθανο θα μου φαινοταν να πηγαινε ο Αγιος Γεωργιος στην Κασοκαρπαθια μονο και μονο λογο της ταχυτητας του Κορναρου τα τελευταια δυο χρονια και ειδικα την περσινη σεζον.

Απ' οτι εχω καταλαβει-συζητησει, χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια οτι θα γινει, εχουν σκοπο να το πηγαινουν 15.5-16 κομβους, γιατι ακουγεται οτι φετος εγινε αρκετη δουλεια κατω. Υποθετω οτι οι πολυ χαμηλες ταχυτητες στα λιγα δρομολογια που εκανε τα Χριστουγεννα ηταν λογω της βεβιασμενης επανοδου του μετα απο τις πιεσεις των Κυθηριων που με τη σειρα τους ηθελαν το βαπορι να μην παρατεινει πολυ το πρωτο μερος της ακινησιας του ωστε να το εχουν στις γιορτες. Ισως λοιπον να μην μπορουσαν να το ανοιξουν, ισως να ειχαν ακομα αρκετες δουλειες κατω σε αυτα τα λιγα ταξιδια. Παντως για να παρουν την αποφαση να το στειλουν στην Κασοκαρπαθια η λογικη λεει οτι οντως εχουν κανει αρκετη δουλεια κατω ωστε να του δωσουν ενα τοσο δυσκολο δρομολογιο χειμωνιατικα.

 

Το Πρεβελης το Χειμωνα εχει δρομολογια με υπολογισμενη μεση ταχυτητα 17 κομβων στο κοντοταξιδο και 16.75 στο μακρυταξιδο με την Κρητη μεσα.

Αν ο Κορναρος πηγαινει με 15.5 κομβους στο κοντοταξιδο δρομολογιο θα κανει 1.5 ωρα περισσοτερο για Καρπαθο, δηλαδη 19 ωρες και 10 λεπτα αντι των 17 ωρων και 40 λεπτων του Πρεβελης. Αντιστοιχα στο μακρυταξιδο η διαφορα θα ειναι 1 ωρα και 45 λεπτα, δηλαδη 26 ωρες και 15 λεπτα αντι των 24 ωρων και 30 λεπτων του Πρεβελης. Αυτα με δεδομενο οτι βαζουμε ιδιο χρονο μανουβρας και ιδιες συνολικες καθυστερησεις στα λιμανια. Ομως επειδη στο μακρυταξιδο οι δηλωμενες παραμονες σε Σαντορινη και Ηρακλειο ειναι πολυ μεγαλες ισως και να "σβηνει" μερος των καθυστερησεων, ενω αν λαβουμε υποψη και το οτι ο Κορναρος ειναι πιο ευκινητος ισως να σβηνει και κατι ακομα απο τις πιο γρηγορες μανουβρες ...

 

Προσωπικα αναμενω με ενδιαφερον και χαρα την επανοδο με μια κατα βαση ρομαντικη ματια...

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τις 30/1 το Άρτεμις στα ενδοκυκλαδικά και απ' τις 31/1 το Απόλλων Ελλάς στις Σποράδες.

 

Όλη αυτή η αναμπουμπούλα πιστεύω πως προκλήθηκε απ' τη βιασύνη της HSW να βγάλει σε ακινησία το Ποσειδών Ελλάς!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον για περίπου 15 μέρες θα μείνει το Αγκίστρι χωρίς συμβατικό πλοίο, καθώς όταν με το καλό επιστρέψει το Άρτεμις θα προσεγγίζει και σε αυτό.

Edited by AQUA JEWEL
Link to comment
Share on other sites

Το Αρτεμις παιρνει παραταση στην αγονη της Συρου απο το υπουργειο και δεν το ζηταει η εταιρεια.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που μενει χωρις συμβατικο πλοιο το Αγκιστρι!! Δεν υπηρξε βιασυνη για να βγει το Ποσειδων Ελλας για ακινησια (ηταν προγραμματισμενο εδω και καιρο αυτο). Εαν δεν βγει τωρα το Ποσειδων Ελλας θα εβγαινε μετα τη Καθαρα Δευτερα μεχρι το Πασχα, που ειναι προγραμματισμενο αλλο πλοιο της κοινοπραξιας να δεσει τοτε.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

29/03 με 8/5 το blue star Patmos θα εκτελεί τα δρομολόγια για λογαριασμό της blue star στη γραμμη πειραια χιο μυτιληνη, καθώς το blue star 1 θα πάει Δωδεκάνησα όπως αναφέρθηκε και στο σχετικό post του πλοίου. Το πλοίο επιστρέφει στην γραμμή μάλλον από 11.05

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...