Jump to content
Shipfriends

Φορητά GPS


Recommended Posts

Παιδιά εσείς που σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα από εμένα μπορείτε να με κατατοπίσετε σχετικά με την αγορά ενός φορήτου GPS ?? Σε μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα κατέληξα στα προιόντα του γνωστού Θαλασσοπόρου...Τι λέτε και εσείς ???

Link to comment
Share on other sites

Ποιον θεωρείς "γνωστό θαλασσοπόρο"; και ποια θα είναι η κύρια χρήση του GPS σου; π.χ.: χρειάζεσαι και χάρτη για πλοήγηση σε πόλεις;

Link to comment
Share on other sites

Magellan...βασικά θέλω κάτι ώστε να μπορώ να βλέπω την ταχύτητα του πλοίου με το οποίο ταξυδεύω,καθώς επίσης και την θέση μου πάνω στον χάρτη στην οθόνη του...Έχω βρεί κάτι απο την σειρά Magellan SporTrak αλλά δεν γνωρίζω αν είναι σωστή επιλογή...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγω ειχα ενα GARMIN που μου το πηρε ο George και στη συνεχεια ενα Bluetooth της socket για να μπορω να το συνδεσω και με το laptop που εχω ηλεκτρονικους χαρτες.

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα τελικα ενα lowrance που φορτωνει και χαρτες αλλα ακομα ειμαι χωρις χαρτες γιατι κομματακι στοιχιζουν λιγο ακριβα...αληθεια υπαρχει τιποτα στο net οπου να βρισκει κανεις χαρτες ????

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολα θα βρεις στο ιντερνετ χαρτες για φορητο GPS.... Δεν ειναι ακομα πολλοι αυτοι που ασχολουνται με το θεμα και δεν κυκλοφορουν πολυ..

Αν επιτρεπεται με τι τιμη το βρηκες?

Link to comment
Share on other sites

Ενα φτηνο GPS με Wheelmark πιστοποιημενο δηλαδη για χρηση σε πλοια εχει περιπου 1100 Ευρω. Και αυτο εχει πολλες ελλειψεις στο χαρτη του. Δηλαδη ελληνικα νησια δεν εχει καθολου. Οποτε μαλλον κατι τετοιο θα παιζεται και σ αυτο... Για να αγορασεις χαρτες προσεχε και την παγιδα. Πρεπει να αγορασεις και τα δικαιωματα τους που ισως να ειναι και ακριβοτερα απο τους χαρτες. Απο τη στιγμη παντως που δεν το θελεις για να ταξιδευεις και να κανεις ναυσιπλοια και με ενα φτηνοτερο της ταξης των 100-150 ευρω ειναι ιδανικο. :D

Link to comment
Share on other sites

Ναι απλα για την πλακα μου το θελω...να βλεπω με τη ταχυτητα παω οταν ταξιδευω με τα πλοια της γραμμης για Κυκλαδες...παντως πουθενα δεν βρηκα χαρτες free..σκεφτομαι να αγορασω καποιον απο την technava που ειναι ο εισαγωγεας της lowrance..παει καπου στα 150 euro

Link to comment
Share on other sites

Τελικα μετα απο ενα μικρο ψαξιμο βρηκα οτι καλυτερα θα ηταν να παρεις ενα Magellan Sportrack το οποιο εχει και ενα υποτυπωδη χαρτη.. Το βρηκα στο ιντερνετ με 220 περιπου και εχει μεσα καλωδιο για PC φορτιστη για τη θεση του αναπτηρα.. Συμφερει. Και αν διαθετεις και laptop σου δινω εγω προγραμμα με ηλεκτρονικους χαρτες δωρεαν... ;) Αλλα αυτο δουλευει μονο με magellan gps.

γι αυτο σου προτινω ενα απο τα συγκεκριμενα

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω πάρει ένα garmin e-trex για χρήση κυρίως στη στεριά αλλά το έχω δοκιμάσει και στην θάλασσα με καλά αποτελέσματα.Το αγόρασα από το ίντερνετ 190 ευρώπουλα.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Dinos...σε αυτο κατεληξα και εγω αλλα οταν δοκιμασα να το βρω σε 2-3 γνωστα ναυτιλιακα μαγαζια πηρα ως απαντηση οτι τωρα δεν ειναι διαθεσιμο γιατι αναμενουν καποιο νεο μοντελο ή κατι τετοιο...Μου εκανε εντυπωση γιατι πηρα απο ολους την ιδια απαντηση...Πηρα τελικα το Lowrence iFinder PHD 290 Euro - η τρελα πληρωνεται..!!!! Αν εχεις κατι για αυτο θα βοηθουσε πολυ :confused:;):D:D:confused:

ΥΓ. υπαρχει διαθεσιμο laptop.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έχω δει πολλά μηνύματα στα forum που μιλάνε για προσωπικά στοιχεία απο φορητά GPS.Ήθελα να ρωτήσω από τι καταστήματα θα μπορούσα να αγοράσω κάποιο και περίπου που κυμαίνονται οι τιμές τους.Ακόμα σε τι ακριβώς χρησιμεύει και ποιες ειναι,πιό συγκεκριμένα, οι λειτουργίες τους.Ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλουμε για μια ακομα φορα να χρησιμοποιειται η Αναζητηση προκειμενου να αποφευγεται η ασκοπη δημιουργια θεματων και το ασκοπο administration που ακολουθει. Για τα GPS αφ΄ενος μεν υπαρχει ηδη θεμα και αφ' ετερου αυτο που δημιουργηθηκε απο το χρηστη kostis δημιουργηθηκε σε εντελως λαθος σημειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δεν ξέρω ο μαύρος απ' αυτά. Εγώ είμαι της θεωρητικής κατεύθυνσης και κατ' επέκτασιν κακοποιός της ηλεκτρονικής τέχνης.

Απλά ρώτησα γιατί κάτι ψήνεται για να αγοράσω ένα gps και ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.

Καλές γιορτές σε όλους μας.

Link to comment
Share on other sites

Να υποψιαστω οτι θελεις ενα ρουφιανακι να σου λεει ποσο πηγαινει το πλοιο που ταξιδευεις? :mad:

Τοτε με 100-120 ευρα εισαι υπερκαλυμενος.Λεω τοσα και οχι ενα των 70-80 γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα γλυκαθεις αμα μαθεις να το χρησιμοποιεις και θα θελεις το κατι παραπανω. Οποτε καλυτερα παρε απο την αρχη ενα καλο. Αν παλι το θελεις για χρηση σε σκαφος τοτε καλυτερα ενα απο 250 και πανω αναλογα το ποσο θα το χρησιμοποιεις και τι σηκωνει η τσεπη σου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολλά τα μαγαζιά. Μπορείς να τα βρείς τοσο σε πολυκαταστήματα ναυτιλιακών ειδών που έχουν τα πάντα

αλλα και σε εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών βοηθημάτων (ναυτιλίας, μην παει αλλου το μυαλό σας).

Εξ'αλλου η αγορά αυτή έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια όχι επειδη μερικοί παλαβοί :P

θελουν να ρουφιανεύουν ταχύτητες πλοίων αλλα γιατί στα μικρά σκάφη αναψυχής έχει γίνει σχεδόν απαραίτητη

η ύπαρξη gps-plotter για λόγους ασφαλείας και ευκολίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ηρθε η ωρα να ρωτηξω :D και γω ......

Πηρα ενα κινητο της NOKIA με jps απανω του (δωρακι επειδης ειμαι καλος πελατης - σιγα μην εδινα 650 € που κανει :rolleyes: ) .......... Υπαρχει θαλασσινο λογισμικο και για τα κινητα τηλεφωνα ?????? Που μπορω να απευθηνθω για την αγορα του ????

:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...