Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το απαραδεκτο ειναι πως βαπορι απο Μυτιληνη προς Λημνο -που ειναι νησι του ιδιου νομου- ειχε χθες Παρασκευη ξημερωματα (European) και το επομενο ειναι σε ...9 ημερες (ΘΕΟΦΙΛΟΣ Κυριακη 30/6!!!!)

 

Στο site της ΝΕΛ το επόμενο βαπόρι δεν είναι στις 30/06, αλλά την επόμενη Κυριακή, 07/07. Λογικά όταν θα λήξει η ισχύς του τελευταίου ΔΤ της εταιρείας, θα βγεί άλλο που θα δίνει άλλη μια εβδομάδα παράταση.

 

Οι πειρατικοί φιλοξενούν επιστολή που λέει πως καμμιά 10αριά άτομα εξακολουθούν να κάνουν επίσχεση στον Τεό και αυτός ουσιαστικά είναι ο λόγος που δεν ξεκινά το βαπόρι, και όχι οι εργασίες επιθεώρησης. 

 

Το υπουργείο είναι βέβαιο ότι ζει το μύθο του με παραδόσεις- παραλαβές, καρέκλες και τραπέζια, και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με ήσσονος σημασίας ζητήματα.

 

Η δε περιφέρεια έχει ανακοινώσει συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 28/06 στη Λήμνο. Νομίζω όταν θα πάρουν είδηση πως δεν μπορουν να πάνε θα ξεκινήσουν τις επιστολές.

 

Btw, και το Ιεράπετρα να μπει, θα κληρονομήσει τα ωράρια του Τεό που είναι υπολογισμένα με 14 μίλια...

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτη προέκταση του δρομολογίου προς Λήμνο θα κάνει το blue star patmos στις 26/6.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ BLUE STAR FERRIES

26/06 ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ 09:00
26/06 ΛΗΜΝΟΣ - ΛΕΣΒΟΣ 13:30

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως συνυπολιζοντας την ολη κατασταση πιστευω οτι θα ισχυσει το''ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου''και τοσο το Ιεραπετρα οσο και το Πατμος θα κατσουν αρκετο καιρο στην περιοχη.Poor Theofilas.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Στο site της ΝΕΛ το επόμενο βαπόρι δεν είναι στις 30/06, αλλά την επόμενη Κυριακή, 07/07. Λογικά όταν θα λήξει η ισχύς του τελευταίου ΔΤ της εταιρείας, θα βγεί άλλο που θα δίνει άλλη μια εβδομάδα παράταση.

 

Νέο δελτίο τύπου.

 

 

29/6/2013

Ανεκτέλεστα δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι τα ακόλουθα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ:

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06/2013 – 07:00 από Βαθύ Σάμου προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη
  2. ΔΕΥΤΕΡΑ 01/07/2013 – 15:00 από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ Σάμου, και
  3. ΤΡΙΤΗ 02/07/2013 – 16:40 από Βαθύ Σάμου προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα 

δεν θα εκτελεσθούν λόγω καθυστερήσεως σχετικών διοικητικών εγκρίσεων.

 

 

 

 Άρα Πέμπτη πρωί ταξιδεύουμε με το Θεόφιλο. B)

 

(πριν το δεξαμενισμό, ή μετά ;-)

Link to comment
Share on other sites

Λείπει κάτι βασικό απο την ανακοίνωση, η ημερομηνία εκκίνησης των δρομολογίων. Οι ακυρώσεις προς το παρών έχουν την μορφή "open ended", κάποια στιγμή ίσως να ξεκινήσουν, που ξέρεις μπορεί..

Link to comment
Share on other sites

Το newsit μιλάει για sky και στη συνέχεια τεό.

 

 

Το πλοίο «Ionian Sky» αντί του «Θεόφιλος», θα δρομολογήσει στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία, που παρέμεινε ακάλυπτη επί μια εβδομάδα, η ΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη και έπειτα από συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αθανάσιος Μπούσιος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση του συγκεκριμένου πλοίου και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τα δρομολόγια από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος», που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και αυτό οφείλεται στο γεγονός μη έγκαιρης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όταν το «Θεόφιλος» ολοκληρώσει τις εργασίες του θα επανέλθει κανονικά στη γραμμή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια απορία: Γιατί σχετίζονται οι "τεχνικές εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του" με τη "μη έγκαιρης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία"?

 

Δηλαδή αν ήταν μέχρι Οκτώβρη δε χρειαζόταν να περάσει "ετήσια επιθεώρηση"?

Link to comment
Share on other sites

Στο Καρλοβασι δε νομιζω πως μπαινει το SKY..Το οποιο τελικά για πού το προορίζουν κανονικά? Σε 9 εβδομάδες θα έχει τελειώσει η φουλ σεζόν και ακόμη δεν άνοιξαν πλάνα για τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι θα ξανακανει δρομολογια ο Θεοφιλος.Το αιτημα της εταιρειας αφορα τη δρομολογηση του Ionian Sky για ολη τη θερινη περιοδο συμφωνα με το Βημα.

 

Επίσημο αίτημα, για την κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία από Κυριακή 7 Ιουλίου και για όλη τη θερινή περίοδο, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΙΟΝΙΑΝ SKY στη θέση του «Θεόφιλος» υπέβαλλε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας. Το αίτημα τυπικά αναμένεται να εγκριθεί, αφού η εταιρεία καταθέσει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την αξιοπλοϊα του πλοίου την Πέμπτη.
Link to comment
Share on other sites

Σε ακροαση καλει αυριο τη ΝΕΛ ο ΓΓ Αιγαιου για την αθετηση των ορων της συμβασης του Θεοφιλος.Να πουμε οτι η εταιρεια δεν κατεθεσε σημερα ουτε τα πιστοποιητικα για το Ιονιαν Σκαι οπως ειχε δεσμευθει.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα καλυφθεί τελικά την Κυριακή, 7 Ιουλίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και την Ικαρία, καθώς εκκρεμεί η αποστολή στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας του πλοίου «Ionian Sky», που επρόκειτο να αντικαταστήσει το πλοίο «Θεόφιλος» της NEΛ Lines.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει δεχθεί στο γραφείο του επιστολές από παράγοντες της Λήμνου, αλλά και της Λέσβου, που του ζητούν να μεριμνήσει άμεσα και να δώσει λύση στο πρόβλημα.
 
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου έχει καλέσει για ακρόαση, αύριο, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» δεν εντάχθηκε από 23/06 στα εγκεκριμένα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών 1. Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ Σάμου και επιστροφή, 2. Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή και 3.Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι-Άγιος Κήρυκος και επιστροφή.
 
Στο εξώδικο προς τη ΝΕΛ επισημαίνεται ότι η αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων συνεπάγεται την έκπτωση από την παρούσα σύμβαση και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τρεις είναι οι επιδοτούμενες γραμμές αρμοδιότητάς τους που εξυπηρετούνται με συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από τη NEL Lines και συνδέουν τα νησιά του βόρειου-ανατολικού Αιγαίου με τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για τις γραμμές:
 
1) Θεσσαλονίκη- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 40.731,91 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 2.118.059,57 ευρώ.
 
2) Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 33.749,31 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 1.754.964,31 ευρώ.
 
3) Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Καρλόβασι- Άγιος Κήρυκος και επιστροφή. Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με επιδότηση 34.913,08 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο. Το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης είναι 1.815.480,01 ευρώ.
 
Όπως αναφέρεται στα ίδια στοιχεία, η ετήσια συνολική κίνηση ανά γραμμή ανέρχεται για το χρονικό διάστημα από 1/11/2011 έως 31/10/2012 σε:
 
- 45.310 επιβάτες στη γραμμή 1
 
- 32.789 επιβάτες στη γραμμή 2
 
- 38.941 επιβάτες στη γραμμή 3.
 
 
 
Στο μεταξύ, ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν τη ΝΕΛ ότι αθέτησε τη δέσμευσή της για εξόφληση του πληρώματος στο «Θεόφιλος».
 
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουν πως η NΕΛ Lines «δεν αναφέρει ότι οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από 24 Γενάρη 2013 και σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζονται εξ αναβολής στις 9 Ιούλη 2013 και για αυτό έχει ακινητοποιηθεί το πλοίο».
 
Τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν πως «η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευσή της, σε συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 4 Ιουνίου 2013, για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι τις 23 Ιουνίου 2013 και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του μήνα».
 
Αυτή τη δέσμευση, όπως τονίζεται, την επικαλέστηκε η εταιρεία και για το σύνολο των πληρωμάτων μελών των πλοίων της που έως και σήμερα παραμένουν απλήρωτα.
 
Τα σωματεία των ναυτικών σημειώνουν ακόμη πως «αντίθετα, η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή του ναυτολογίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «EUROPEAN EXPRESS», που είχε σύνθεση με 79 μέλη πληρώματος, τους απέλυσε απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση και προχώρησε σε άνοιγμα νέου ναυτολογίου, με πρόσληψη χαμηλόμισθων αλλοδαπών «διευρύνοντας τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία».
 
Το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελεί δρομολόγιο Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα- Μπάρι.
 
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ ζητούν την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για το θέμα, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες σε αγωνιστική επιφυλακή και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013, στις 8 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά (είσοδος από πύλη Ε 2).
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Υπεγράφη σήμερα και η απόφαση για την αντικατάσταση του τεό από το sky, από 07/07 έως 03/08.  Συνεπώς να υποθέσουμε ότι κατατέθηκαν τα απαραίτητα χαρτιά για το sky και Κυριακή θα ταξιδέψουμε;

 

edit: Το πιστοποιητικό ασφαλείας κατατέθηκε σύμφωνα με το αρθρο 10 της απόφασης.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Κυριακή ξεκινάει. Από ταχύτητες βλέπω τα ωράρια έχουν υπολογιστεί με 17-18, ενώ στο δρομολόγιο της Ικαρίας έχουν προσθέσει και το Βαθύ πριν το Καρλόβασι, για να μεγαλώνει η κρουαζιέρα.

 

 

5/7/2013
Δρομολόγια Βορειανατολικού Αιγαίου

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι από τη Κυριακή 07/07/2013 τα δρομολόγια του Βορειοανατολικού Αιγαίου από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο - Σάμο – Ικαρία θα εκτελούνται από το πλοίο μας Ε/Γ - Ο/Γ IONIAN SKY ως κάτωθι:

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΑΘΥ (ΑΝ 07:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 10:10 ΑΝ 10:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 13:50 ΑΝ 15:30) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 20:50 ΑΝ 21:50)

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΦ 05:20 ΑΝ 15:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 22:30 ΑΝ 23:30)

ΤΡΙΤΗ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 04:50 ΑΝ 06:30) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 09:30 ΑΝ 10:10) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 13:20 ΑΝ 14:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 17:10 ΑΝ 17:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 20:50 ΑΝ 22:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 03:50 ΑΝ 05:00) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 09:10 ΑΝ 20:00)

ΠΕΜΠΤΗ: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 00:10 ΑΝ 01:10) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 06:30 ΑΝ 08:20) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 11:20 ΑΝ 12:00) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 15:10 ΑΝ 15:40) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΑΦ 16:30 ΑΝ 16:50) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟ (ΑΦ 18:10 ΑΝ 18:30) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΑΦ 19:50 ΑΝ 20:10) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 21:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΧΙΟΣ(ΑΦ 00:40 ΑΝ 01:20) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 04:20 ΑΝ 06:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 11:20 ΑΝ 12:20) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 16:30 ΑΝ 23:59)

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 04:10 ΑΝ 05:10) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 10:30 ΑΝ 12:20) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 15:20 ΑΝ 16:00) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 19:10)

 

nel.gr

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

http://www.nel.gr/routes/dromologia/kavala-lemnos-mytilhnh-xios-karlovasi-agkhrykos.html

 

Βγήκαν τα δρομολόγια του Ionian Sky. Ίδια ακριβλως με του European Express, μόνο που μπαίνει το Βαθύ στο 2ο εβδομαδιαίο δρομολόγιο από Καβάλα. Πολύ καλύτερα από του Θεόφιλος.

 

Άρα από την Νελ δεν γλιτώνουμε εύκολα. Έχουμε πάλι να δούμε τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων και μην ξεχνάμε και τις ακινησίες επί 2,5 μήνες σε άγονες γραμμές χωρίς αντικατάσταση πλοίου.

Edited by Perpin
Link to comment
Share on other sites

Αναμένεται Θεσσαλονίκη το SKY γύρω στις 16.30..Το δρομολόγιο που είχε για τις 15.00 θα γίνει με 5 ώρες καθυστέριση..Την Τετάρτη στην ημέρευση στην Καβάλα θα 'ισιώσουν' τα ωράριά του.

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ 10/07 και 17/07
 

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα αναχωρήσει Τετάρτη 10/07 & Τετάρτη 17/07 από το Λαύριο στις 16:00 προς Ψαρά (Αφ. 22:00–Αν. 22:20) - Αγ. Ευστράτιο (Αφ. 03:00-Αν. 03:20) – Λήμνο (Αφ. 05:00-Αν. 06:00) – Καβάλα (Αφ. 11:00).
Την Πέμπτη 11/07 & Πέμπτη 18/07 το πλοίο θα αναχωρήσει από την Καβάλα στις 13:00 προς Λήμνο (Αφ. 18:00-Αν. 19:00) - Αγ. Ευστράτιο (Αφ. 20:40-Αν. 21:00) - Ψαρά (Αφ. 01:40-Αν. 02:00) – Λαύριο (Αφ. 08:00).

 

Πηγη: ΝΕΛ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη δεξαμενή στο Πέραμα το πλοίο αύριο και σύντομα στα δρομολόγια του

Χαρές που θα κάνουν οι νησιώτες! Αμάν κάνουν να φύγει ο φτεροπόδαρος Ευρωπαίος και τους έρχεται το Sky που σπάει το ταμπού της ταχύτητας και καταρρίπτει τον "αρχαίο" μύθο που θέλει το βαπόρι της γραμμής να μην πηγαίνει πάνω από 18 μίλια. Και ενώ όλη αυτή τη περίοδο οι κάτοικοι ζουν ένα όνειρο, έρχεται ο TAXMAN να το γκρεμίσει! Επιστρέφει ο Θεόφιλος, my condolences. :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...