Jump to content
Shipfriends

Cesme Ekspres (ΙΜΟ 8982694)


Recommended Posts

Εμάς ρωτάς μπρε ??? Παιδί πράμα είσαι, στην Χίο είσαι, σύρε ρώτα το λοιπόν να μάθουμε και 'μεις !!! :D

Για να σοβαρευτούμε όμως, δεν θα σου πω "μελετάτε τας γραφάς" αλλά "μην ξεχνάτε τας γραφάς (σας)". Εσύ μας είχες μεταφέρει προ ημερών το :

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η εταιρεία, θα δρομολογήσει δύο πλοία στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ. Πρόκειται για το γνωστό «Χίος» αλλά και το «Τσεσμέ Εξπρές», τα οποία αγοράστηκαν από εταιρεία που πραγματοποιούσε δρομολόγια στη Σαλαμίνα και έπειτα από μετατροπές και πλήρη ανακαίνιση θα είναι έτοιμα το μεν «Χίος» να ξεκινήσει από σήμερα τα δρομολόγια, το δε «Τσεσμέ Εξπρές» σε περίπου ένα μήνα

Έχει καμμία σχέση το ΚUSADASI PRENSES με την Σαλαμίνα ???

Link to comment
Share on other sites

Μας τη σκασανε οι Τουρκοι.Παντοφλα απο τη Σαλαμινα περιμεναμε,μικρο πλοιαριο μας προεκυψε :P

Λογικα με την αγορα αυτου του μικρου βαποριου στοχευουν αποκλειστικα στους επιβατες γιατι ναι μεν περνει και ΙΧ,αλλα δεν πρεπει να χωραει πανω απο 3-4

Link to comment
Share on other sites

Cesme Express (IMO 8982694)

(1992, ex- Kusadasi Prenses)

Μας τη σκασανε οι Τουρκοι. Παντοφλα απο τη Σαλαμινα περιμεναμε, μικρο πλοιαριο μας προεκυψε :P

Σιγά μην μας την σκάσανε :rolleyes: . Αυτοί μιλάγανε για αγορά δύο πλοίων από τη Σαλαμίνα, και όταν το ένα από τα δύο είναι το CHIOS (Αγ. Γιώργης), τι άλλο θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ???

Να πούμε ότι το πλοιάριο είναι κατασκευής του 1992, έχει ΙΜΟ 8982694 και μπορώ να πω ότι είναι ένα αρκετά όμορφο σκαρί. Και τέλος, μάθετε επιτέλους σωστά την αγγλικήν !!! EKSPRESS εκπέμπει η συσκευή AIS του και ουχί EXPRESS (αμόρφωτοι...) :P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συμφωνα με το site της εταιριας του ξεκιναει δρομολογια 19 Μαιου.Στο στολο υπαρχει και το παραπανω καταμαραν αλλα καμια πληροφορια για το ποιο ειναι/ποτε ξεκιναει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συμφωνα με το site της εταιριας του ξεκιναει δρομολογια 19 Μαιου.

Ακόμα δεν έχει κάνει δρομολόγιο. Έχει δε μετακινηθεί και βρίσκεται δεμένο στο κομμάτι της αποβάθρας του Τσεσμέ που ξεκινούν τα ημερόπλοια που κάνουν εκδρομές στα βόρεια της πόλης.

Υγ. Παρακαλούνται οι κκ mods όπως μεταφέρουν το topic στα λοιπά πλοία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τελικα κανει αυτο το πλοιο δρομολογια :huh:

Πρωινές ώρες χθες, διενεργήθηκε εκτεταμένη επιθεώρηση στο Ε/Γ-Ο/Γ «CESME EXPRESS», σημαίας Τουρκίας, στο λιμάνι της Χίου, από τον εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή Port State Control, στο πλαίσιο του Paris M.O.U, κατά την οποία διαπιστώθηκαν πολλαπλές ελλείψεις.

Το ανωτέρω πλοίο είχε καταπλεύσει χθες, από το Τσεσμέ Τουρκίας στο λιμάνι της Χίου, κενό επιβατών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «CESME EXPRESS», ενώ κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή των νομίμων διοικητικών κυρώσεων και ενημερώθηκε σχετικά το Προξενείο Τουρκίας για τις περαιτέρω δικές του ενέργειες.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

Να μια καλη ερωτηση

Πριν απο δυο ΣΚ που ημουν στη Χιο δεν εμφανιστηκε καθολου στο νησι, ενω ουτε στο AIS το εχω πετυχει να ταξιδευει.Αυτο βεβαια δεν λεει κατι αλλα ειναι μια ενδειξη οτι δεν πρεπει τελικα να ξεκινησε

Αυτο που μου προκαλει εντυπωση ειναι τι δουλεια ειχε να ερθει στη Χιο τετοια εποχη και μαλιστα κενο επιβατων.Αν ηταν να ξεκινουσε δρομολογια λογικα δεν θα επρεπε να ειχε κοσμο στο ταξιδι απο το Τσεσμε για Χιο;

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το καλοκαίρι σίγουρα δεν έκανε δρομολόγια, μια φορά όλη και όλη το είδα στο λιμάνι μας. Τώρα που χειμωνιάζει ίσως να ήρθε για να κάνει ταξίδια στη θέση του Χίος, για πιο οικονομικά. Και για να του έκαμαν επιθεώρηση θα πει πως είχε να έρθει αρκετό καιρό σε ελληνικό λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η χαρά του επιθεωρητή. Σύμφωνα με το parismou, 25 παρατηρήσεις, από τις οποιες 7 σοβαρές. Μεταξύ άλλων τα σωσίβια δεν είχαν λαμπάκια, καποιες δεξαμενές δεν ήταν όπως πρέπει, δεν είχε spare μαγνητική και παρουσίαζε σοβαρές ελλείψες σε emergency συστήματα.

Από τη Χίο πήρε άδεια στις 21/10 για να πλεύσει σε ναυπηγείο και από τις 22/10 βρίσκεται στον Τσεσμέ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μάλλον τα προβλήματα με το καραβάκι πρέπει να έχουν πλέον επιλυθεί. Τις τελευταίες τουλάχιστον ημέρες το βλέπω στο AIS να εκτελεί κανονικά δρομολόγια ανάμεσα Cesme - Χίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...