Jump to content
Shipfriends

Mikue-II (ΙΜΟ 7031527)


Recommended Posts

Στο Οδυσσέας ΙΙ που είναι δεμένο στο λιμάνι, γίνονται καμιά δουλειά ή απλώς το έχουν δεμένο εκεί μέχρι να πουληθει??

_______________________________________________________________________________________________________________________________
(ex-Γεώργιος Διόγος, Γεώργιος Δ, Οδυσσέας ΙΙ, Odysee)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απομακρυνθηκε ρυμουλκουμενο το Οδυσσεας ΙΙ απο το κεντρικο λιμανι. Προορισμος του το ναυπηγειο Megatechnica στο Περαμα οπου και θα του γινει ψιλο-επισκευη και καθαρισμος ωστε να αναχωρησει απο την Ελλαδα, αφου πουληθηκε σε Αφρικανικα συμφεροντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτο που παει Αφρικη ειναι το πρωην Οδυσσεας ΙΙ(δε γνωριζω ακομα το καινουριο του ονομα μια και εχει αλλαξει ηδη) το οποιο βρισκεται σε καρναγιο του Περαματος οπου και του σκεπαζεται το ανοιχτο γκαραζ.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το Odyssee,ex Οδυσσεας ΙΙ, απεκτησε και AIS.Παραμενει βεβαια στη θεση του και κατι μου λεει οτι σε λιγες μερες την κανει...

Παντως του κανανε απο οτι φαινεται καλη δουλεια,θα το δουλεψουν μαλλον για αρκετο καιρο ακομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Πολυ καλη φωτο,ευχαριστουμε cortomaltese.Το Γιωργιος Διογος ειναι αν δεν κανω λαθος το Οδυσσεας ΙΙ πριν απο την επιμηκυνση του.Αν ξερει καποιος παραπανω ας μας βοηθησει.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

To γεωργιος διογος ειναι το οδυσσεας 2.Εκτος του οτι ειναι γνωστο αυτο,σε ενα τευχος του γνωστου περιοδικου (φεβ 97\ σελις 92) ο πλοιαρχος ε.ν. Κωστας θεοχαρης το αναφερει.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δυο φωτογραφιες του ΟΔΥΣΣΕΑ τον καιρο που αλλαζε ονομα και εταιρεια

Το equasis το εχει ακομα in service αλλα εκει κατω που τα νεα ειναι λιγοστα ποτε να μην εισαι σιγουρος

Link to comment
Share on other sites

Εγω πολυ θα ηθελα να δω μια φωτο του πλοιου αν υπαρχει εξω απο το νερο. Ειμαι πολυ περιεργος να δω πως ειναι αυτο το πλοιο οπως και γενικοτερα τις παντοφλες της αιγινας κατω απο την ισαλο καθως εχουν δεχθει ολες οπως και ο οδυσσεας εκτεταμενες μετασκευες.ο οδυσσεας εκτος απο επιμηκυνση υπεστη και γενναια διαπλατυνση.το πρυμνιαιο κατω σαλονακι ειναι αυτουσιο απο το παλι σκαρι οπως και φαινοταν απο πανω απο το καραβι οι γραμμες που παλια ηταν οι μπαντες του πλοιου.θα προσθεσω επισης πως πρωτα μετασκευαστηκε (μια κι εξω) και μετα απο κανα χρονο αλλαξε ονομα σε Οδυσσεας 2.Και για του λογου του αληθες βρηκα μια φωτο που διακρινεται αμυδρα που τελειωνε η παλια κουβερτα.θυμαμαι παρ οτι δεν φαινεται στη φωτο πως ηταν εμφανης στη διαφορα ηλικιας στις λαμαρινες στο κεντρο του γκαραζ με τις μεταγενεστερες

post-639-128327000268_thumb.jpg

Edited by PIANOMAN
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 6 months later...

Είναι πολλές οι φορές, που ψάχνοντας στο διαδίκτυο (σε ναυτιλιακά sites ή άλλα) για φωτογραφίες πλοίων, έχω αναρωτηθεί πόσες άραγε φωτογραφίες δεν έχουμε δει και ίσως να μην δούμε ποτέ, εξαιτίας του ότι παρατίθενται είτε χωρίς την αναφορά ΙΜΟ number, είτε με λανθασμένη γραφή του ονόματος τους, είτε χωρίς καθόλου αναφορά ονόματος αλλά με έναν άσχετο τίτλο.

Μία τέτοια περίπτωση (ευτυχώς όμως έπεσα τυχαία επάνω της :) ), είναι η φωτό που παραθέτω από το shipspotting και τον χρήστη Michael Van Bosch.

Το ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΙ κάπου στο 2004 (???) ενώ φτάνει στο λιμάνι της Σουβάλας στην Αίγινα. Ο φωτογράφος έχει ανεβάσει την φωτό χωρίς την αναφορά ΙΜΟ και αναφέροντας το πλοίο ως ODDYSEAS 2 (με δύο D αντί για δύο S, και με το 2 αριθμητικά).

Link to comment
Share on other sites

Τελικα βρεθηκε φωτο του ΟΔΥΣΣΕΑ στη μαγευτικη Ισημερινη Γουινεα και ειναι τραβηγμενη το καλοκαιρι του 2007.Η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι πολυ καλη μιας και προκειται για κοματι φωτογραφιας αλλα απο το τιποτα κατι ειναι κι αυτο.Η εκπληξη βρισκεται στο πλοιο που ειναι διπλα στον ΟΔΥΣΣΕΑ και δεν ειναι αλλο απο το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

post-1819-0-35649500-1305126633_thumb.jp

Η φωτο σε πληρη αναλυση βρισκεται εδω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δεν υπηρχε φιλε μου ΟΔΥΣΣΕΑΣ η παντοφλα αυτη λεγοταν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΩΓΟΣ εως το 86-87 περιπου οπoυ μετασκευαστηκε γερα και κανα χρονο μετα τη μετασκευη μετονομαστηκε σε ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΙ.

Είναι γνωστό φίλε μου PIANOMAN ότι το προηγούμενο όνομα του ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΙ ήταν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΟΓΟΣ, έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο παρόν θέμα, και έχουμε δει και φωτογραφία του με αυτό το όνομα από το λιμάνι του Πειραιά, που μας είχε ανεβάσει ο cortomaltese.

post-2102-0-06537300-1313594471_thumb.jp

Tώρα, όταν λες ότι δεν υπήρχε παντόφλα με όνομα ΟΔΥΣΣΕΑΣ (σκέτο), φαντάζομαι εννοείς στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, της Αίγινας, ότι τέλος πάντων δεν είχες δει εσύ κάποια παντόφλα με αυτό το όνομα. Γιατί θα μου επιτρέψεις να επιμείνω, ότι όταν ένα πλοίο φέρει όνομα με αριθμητικό προσδιορισμό το ΙΙ (δύο), λογικά θα έχει προηγηθεί κάποιο άλλο με το ίδιο όνομα, σκέτο ή Ι (ένα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

O ΟΔΥΣΣΕΑΣ τελικα παει παρεα με το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ σε οποια φωτο και αν τον εχω πετυχει.

Παρακατω το βλεπουμε σε φωτο απο βιντεο του 2009.Το δελφινι της HELLAS FERRIES ειναι ακομα στην τσιμινιερα με διαφορα οτι πλεον ειναι κοκκινο.

post-1819-0-63445400-1322137675_thumb.jp

Αρα μεχρι το 2009 οι παντοφλες ηταν ακομα εκει κατω.Ελπιζω να βρουμε και νεοτερα στοιχεια για αυτες

Η φωτο βρισκεται στο 3.10 σε αυτο το βιντεο.

Υ.Γ Το βιντεο ειναι καραβολατρικο και παρουσιαζει ενα ταχυπλοο που ειχαν αγορασει την Ισπανια.Οποιος δεν βαριεται και εχει ορεξη ας το δει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nα τος παλι o Oδυσσεας αλλα αυτη τη φορα ολοκληρος.

δυστυχως τα βιντεο απο το οποιο πηρα τις φωτο δεν ειχαν καθολου καλη αναλυση, αλλα απο το τιποτα καλο ειναι κι αυτο

Tα βιντεο ειναι κατα πασα πιθανοτητα περσυνα,αρα λογικα η παντοφλα συνεχιζει και υπαρχει.εμενα στη 2η φωτο γιατι μου φαινεται οτι υπαρχει κατι σαν καταπελτης πρυμα

post-1819-0-68436100-1324985656_thumb.jp

post-1819-0-12429200-1324985672_thumb.jp

Eδω και εδω τα βιντεο.To πλοιο εμφανιζεται στο 9.20 και 3.23 αντιστοιχα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...