Jump to content
Shipfriends

Παναγία Πάρου (IMO 9108049)


Recommended Posts

Ειδικά για Αζόρες δεν το βλέπω, καθώς το Viking ετοιμάσθηκε και χθες ξεκίνησε για Αζόρες και από βδομάδα ελπίζουν να ξεκινήσει δρομολόγια. Εκτός και εάν δεν πάει σε αντικατάσταση του Viking.:confused: Τίποτε πλέον δεν αποκλείεται με τους Αζοριανούς και με τη ΝΕΛ...είναι εξ ίσου απρόβλεπτοι...και δεν παύουν να μας εκπλήσσουν:rolleyes:

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ξεκινάει απόψει από το λιμάνι της safaga το RED SEA II (κοινώς Παναγία Πάρου) για τον επαναπατρισμό του. Και σε λίγες μέρες θα ακολουΘήσει και ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Το παπορι εχει φτασει πια στη ραδα του Σουεζ και περιμενει τη σειρα του για να αρχισει τον ανηφορο. :rolleyes:

Λογικα σε 3-4 μερες θα το ξαναδουμε

Πλοιαρχος στο ταξιδι της επιστροφης ο Γιαννης Σκλαβουνος

Link to comment
Share on other sites

Ανηφορίζει το RED SEA II. Αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσα Κάρπαθο και Κρήτη. Λογικά αύριο μέχρι της 12 στο λιμάνι του Πειραιά ή στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

Αριστερά από το BLUE MONARCH έδεσε το πλοίο.

Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι ενώ είναι ακόμα βαμένο κόκκινο, οι τσιμινιέρες είναι βαμένες μπλε με το σινιάλο της ΝΕΛ :eek:

Η αλήθεια είναι ότι με τρώει η περιέργεια για το μέλλον του πλοίου γιατί για να ανέβηκε εδώ πάει να πει ότι για κάτι θα ετοιμαστεί. Τώρα άμεσα...? χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη...? Είδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα στον κουτσομπολη επρεπε να το γραψω αλλα δε βαριεσαι. Ας το ρισκαρω. Το Red Sea II ετοιμαζεται για Πειραια. Θα κανει εντατικα μαθηματα Πορτογαλικων μεχρι να μπει ενας καταπελτης (μαλλον τυπου Σαντορινη) στο πλαι και θα την κανει για Αζορες. :rolleyes:

Μήπως αντί για Πορτογαλικά μάθει τίποτα «Θρακιώτικα»?? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η ΝΕΛ θα καταθέσει φάκελο για την άγονη της Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης με το Red Sea II στο διαγωνισμό της 7 Σεπτεμβρίου για τις άγονες γραμμές?? Δηλαδή στη μοναδική γραμμή που έχει μείνει πλοίο της ΣΑΟΣ??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Πλέον στο πλοίο υπάρχει κινητικότητα. Πρώτα από όλα οι τσιμινιέρες έχουν βαφτεί με μπλε σκούρο χρώμα, σβήνοντας τη τριήρη που υπήρχε. Δεύτερον έχει σβηστεί το όνομα στη πρύμη και από τις δυο πλευρές με μπλε μπόγια. Ενώ στη πρύμη δίπλα από τον ηλεκτρονικό πινάκα, έχει τοποθετηθεί μια προσωρινή πινακίδα με το υπάρχον όνομα Red Sea II, αλλά στη πλώρη αναγράφεται ακόμα το Red Sea II.

Να υποθέσω ότι σύντομα θα έχουμε αλλαγή ονόματος??

Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο σενάριο είναι να αντικαταστήσει τα ομοσταυλα ταχύπλοα στις άγονες.

Από ότι ακούγεται το Red Sea II πρώτα θα περάσει από τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές της Σύρου, για να κάνει τις ακινησίες του Αίολος Κεντερης Ι & Αίολος Κεντερης ΙΙ
Link to comment
Share on other sites

PANAGIA PAROU πλέον το πλοίο. Το όνομα έχει γραφτεί στην πρύμη και στις δύο πάντες με λατινικούς χαρακτήρες μιας η σημαία παραμένει Μάλτας. Η ταμπέλα με το παλιό όνομα παραμένει αλλά αυτό μικρή σημασία έχει πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Το ονομα ειναι σκεπασμενο απο πανια αλλα φαινεται καθαρα γιατι τα πανια ειναι μικροτερα απο το ονομα:P

Το πλοιο βαφεται στα χρωματα της ΝΕΛ και εχει γραφτει και το site της ΝΕΛ απο τη δεξια μερια στην πρυμνη κατω απο το ονομα καθως και η τριηρης στην τσιμινιερα.

Και σε μια ολοκληρη σημερινη φωτο

post-15-128326985553_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σημαία Μάλτας είχε και ως Red Sea II, όποτε διατήρησε την ίδια σημαία. Τώρα γιατί διάλεξε να κρατήσει τη σημαία Μάλτας, μάλλον ίσως να έχει σχέση με το κόστος. Μην ξεχνάς ότι και το Παναγία Θαλασσινή έχει σημαία Μάλτας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ είναι σχεδόν έτοιμο, τουλάχιστον όσον αφορά την επαναφορά του στα χρώματα της μαμάς ΝΕΛ.

Την προηγούμενη Τετάρτη που πέρασα από το Πέραμα βάφανε τα σημεία χαμηλά στο πλοίο, αλλά βέβαια την Κυριακή που το ξαναείδα το βάψιμο είχε μείνει ...ανολοκλήρωτο. :P

Link to comment
Share on other sites

Αν τελικά πάει το ΑΚΟΥΑ στα ενδοκυκλαδικα μαζι με το ΚΕΝΤΕΡΑΚΙ ΙΙ, θα ήταν ό,τι πρέπει να έβαζαν το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ στην Ικαροσαμία και μάλιστα με απόπλου από Λαύριο ή Ραφήνα για την περίοδο τέλη Μαίου- 15 Σεπτέμβρη. Είναι στις διαστάσεις του ΚΟΡΣΙΚΑ, και για την εν λογω περίοδο θα δούλευε καλά με όσους δεν χώραγαν στο ΜΥΚΟΝΟΣ (ειδικά το δίμηνο Ιούλιο- Αύγουστο είναι πολλοί αυτοί). Βέβαια, κάτι μου λέει πως και αν δεν το χώσουν σε καμιά άγονη, κάπου έξω θα το ναυλώσουν τελικά. Πάντως για Ικαροσαμία θα ήταν μια καλή καλοκαιρινή λύση με επιφύλαξη βέβαια για τα 8άρια μελτέμια του Ικάριου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...