Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

συμφωνα με οσα γραφονται στα κεφαλονιτικα sites, ξεκινα το αργοτερο ως την τριτη, ενω ειναι πιθανο το πρωτο δρομολογιο να το κανει το fior.

 

μεχρι 31/10 δρομολογια και απο εκει και περα, αναλογα με το πως θα παει.

 

στο ΣΑΣ παρεστησαν πολλοι αιρετοι και μη απο τα δυο νησια και συσωμο σχεδον το Δημοτικο Συμβουλιο της Ιθαξης,

 

καλα ταξιδια και μακαρι να στηριχτει η προσπαθεια απο ολους και τους θιακους και τους κεφαλονιτες


ΥΓ: κατα πλειοψηφια εγκριθηκε η γνωμοδοτηση για την εγκριση των δρομολογιων της Ionian Group ως 31/10 (14-3 γραφτηκε), αλλα υπαρχει ομοφωνη εκκληση για μονιμη επαναλειτουργια της γραμμης

Link to comment
Share on other sites

 Ανακοινώθηκε και στη σελίδα του υπουργείου η επαναλειτουργία της γραμμής.

Στο diavgeia έχει ήδη αναρτηθεί η απόφαση για τη μεταδρομολόγηση του Σολωμού μέχρι 31/10. Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της απόφασης, ειδικά το 6. Αφού δεν ζητάνε και συγνώμη για τη δρομολόγηση του πλοίου, πάλι καλά.

 

 

 

post-1827-0-46747900-1438368881_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Η σημερινή απόφαση είναι μία μικρή νίκη των Θιακών, της βουλευτού και όσων στήριξαν τη δρομολόγηση.

Όμως δεν είναι λύση. Μέχρι 31/10 λέμε και κλαίμε.

Παραμένει στόχος η καθημερινή επαρκής όλοχρονική κάλυψη. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να "δουλευθεί" και τώρα που θριαμβολογούμε.

Είναι ένα μικρό βήμα το άνοιγμα της γραμμής αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ο στόχος

Link to comment
Share on other sites

Έμενα πάλι κάτι με φοβίζει πολύ σε αυτή την καλοκαιρινή δρομολόγηση.....

Αν υποθέσουμε ότι παίρνει όλη την κίνηση της Ιθάκης, την βραδινή, συνεπάγετε ότι το Ν. Κεφαλονιά ίσως μεταβαίνει ακόμα ποιο άδειο, από ότι τώρα, στο Βαθύ, και ίσως αυτό ωθήσει τα αφεντικά του στην απόσυρση του από το Κ-Π-Ι. (1)

Ας υποθέσουμε τώρα λοιπόν ότι η άνωθεν υπόθεση έχει γίνει πραγματικότητα, ότι μόνο πλοίο σύνδεσης της Ιθάκης με τον υπόλοιπο κόσμο είναι το Σολωμός (και μην μου πείτε ότι υπάρχει και το μικρό, αυτό δεν το μετρώ ποτέ) και ότι μετά την 31/10 η νέα κοινοπραξία κρίνει ασύμφορο το όλο εγχείρημα και τραπει σε άτακτο φυγή ....... (2)

Τότε από (1),(2)==> ότι η Ιθάκη θα μείνει χωρίς πλοίο......

Και τοτε τι γίνεται????? Ξανά τρέχουμε σαν κλαμενα γατσούλια να παρακαλέσουμε τους Παρίσο-Λυκουδαιους να μας ξαναβάλουν πλοίο????? Κι αν αυτοί τοτε πούνε "Πάτρα δεν θέλατε????? Πατρε τα φρύδια μας τώρα που σας παράτησαν...." τοτε τι γίνετε? Βγάζουμε μαγιό και πάμε κολυμπώντας?Επιτάσσουμε όλα τα καΐκια ("Μάνα Κορίνα", "άλμπατρος", "κυρά Σοφία", "Καθαριωτησσα", ανασταινουμε και τον παππού μου να πάρει και αυτός το "Αϊ Γιάννης") και χρησιμοποιούμε αυτά για συγκοινωνία ?????

Και για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ είμαι μέτοχος της Lykoudonian Lines......

Edited by Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

ε, ας αφησουμε τη θιακια γκρινια και τα παταλα ;)

δεν χρειαζεται συνδρομο στοκχολμης με τους λυκουδαιους.

 

εστω και κολοβα η γραμμη επανηλθε. ειναι η τελευταια ευκαιρια. στηριξη απο ολουςχρειαζεται και οχι κρεββατομουρμουρα.

 

ειναι στο χερι του δημου και των υπολοιπων φορεων της ιθακης, να εξασφαλισουν τη χειμερινη συγκοινωνια σε συνεννοηση με τον θεοδοση και οχι με τον λυκουδη.

 

ακομη και μια "διευθετηση" μισο χρονο απο πατρα, μισο (το χειμωνα) απο κυλληνη ειναι πολυ καλυτερο απο το χαλι που ζησαμε 20 μηνες

Link to comment
Share on other sites

H ανακοινωση του υπουργείου

 

Επαναδρομολόγηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης  Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης

 

 

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα - ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) - ικανοποιείται - εν μέρει τουλάχιστον - το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης και αποκαθίσταται - σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 - η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης, που παρέμενε ανενεργή επί 2,5 χρόνια περίπου. Με απολύτως νόμιμο τρόπο και με μόνο κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή την κάλυψη υπαρκτών και βεβαιωμένων αναγκών της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, το Υπουργείο προχώρησε στην αποδοχή του αιτήματος που υποβλήθηκε.

 

Στη συγκυρία αυτή, παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η ετήσια δρομολόγηση, που ήταν και παραμένει, σταθερός στόχος όλων. Το Υπουργείο, θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα και δεσμεύεται να επιμείνει - όπως συστηματικά μέχρι τώρα έκανε - και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως ο στόχος.

 

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ευελπιστεί παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει άμεσα και σε σημαντικό βαθμό, την τουριστική κίνηση στην Ιθάκη και την Κεφαλλονιά. 

 

Το Υπουργείο καλεί όλους - ιδίως τις παραγωγικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές δυνάμεις των δύο νησιών - να αγκαλιάσουν με ψύχραιμο και θετικό τρόπο αυτή την επαναλειτουργία της γραμμής, που σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία, μπορεί με την κατάλληλη αντιμετώπιση, να είναι επωφελής για όλους.

 

πηγή

Link to comment
Share on other sites

Στα δικά μας τα χέρια επαφίεται τώρα εάν θα έχουμε συγκοινωνία και το χειμώνα ή όχι.

Δεν πιστεύω πως ο Θεοδόσης, σαν προσωπικότητα, είναι όπως ο Λυκούδης. Μου φαίνεται άτομο που μπορεί κανείς να μιλήσει μαζί του με επιχειρήματα. Επιπλέον, δίνει σημασία και στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Για σκεφτείτε τι έχει να ακούσει εάν φύγει το χειμώνα! Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε πως μόνο τα λεφτά μετράνε ... Αλλά είπαμε, δεν τον κόβω για τέτοιο πρόσωπο.

Εάν στηρίξουμε όλοι μας τη γραμμή, και ειδικά οι Ιθακήσιοι, οι Βορειοκεφαλλονίτες και οι Παλικησιανοί, η γραμμή θα πάει καλά. Μπορεί να μην έχουμε καθημερινά δρομολόγια το χειμώνα, αλλά για 3-4 θα φτάνει σίγουρα η κίνηση.

Από όλους εμάς εξαρτάται τώρα!!!

 

George, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά ποια είναι η εναλλακτική; Να αρνηθούμε το Σολωμό και να μείνουμε με το Λυκούδη, επειδή φοβόμαστε τι μπορεί να γίνει; Σκέψου θετικά, όχι αρνητικά ;) Μπορεί τα πράγματα να πάνε και καλύτερα από ό,τι περιμένουμε! Μη μας κυριεύει ο φόβος για κάτι που ίσως γίνει, προτού καν γίνει.

Link to comment
Share on other sites

τα κεφαλονιτικα sites που στηριξαν εξ αρχης το αιτημα δρομολογησης αναφερουν οτι οι εκπροσωποι της εταιρειας δεσμευθηκαν στα μελη του ΣΑΣ οτι σκοπος τους ειναι η παρουσια σε ετησια βαση και οτι θα επανελθουν με αιτημα δρομολογησης για την επομενη δρομολογιακη περιοδο


ΥΓ: συμφωνω και εγω οτι ο θεοδοσης και οι ανθρωποι της levante θα ειναι πιο δεκτικοι σε αιτηματα (πχ τροποποιησεις ωραριων, μερες προσεγγισεων κλπ), ειδικα αν δουν οτι η προσπαθεια εχει στηριξη.

Link to comment
Share on other sites

George, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά ποια είναι η εναλλακτική; Να αρνηθούμε το Σολωμό και να μείνουμε με το Λυκούδη, επειδή φοβόμαστε τι μπορεί να γίνει; Σκέψου θετικά, όχι αρνητικά ;) Μπορεί τα πράγματα να πάνε και καλύτερα από ό,τι περιμένουμε! Μη μας κυριεύει ο φόβος για κάτι που ίσως γίνει, προτού καν γίνει.

Μαρκ, επειδή ουδενί δεν λέω να μας κυριεύσει ο φόβος του σκεπτικου που ανέφερα και να αρνηθούμε το Σολωμός. Αυτό που εγώ εννοούσα είναι να πιέζονται από τώρα για μια δεύτερη αίτηση για 1/11 και μετά, ή για μια έκτακτη ετήσια δρομολογιση διάρκειας 1/08/15 - 31/07/16... Μην ξεχνάμε ότι το Κεφαλονια είχε πάρει εκτάκτως ετησία από 20κατι/04/13-(20κατι)-1μερα/04/14..... κάτι παρόμοιο ήθελα για εδω

Link to comment
Share on other sites

Τώρα κατάλαβα George :)

Εγώ πιστεύω, όπως λέει και ο Proud, πως εάν ο Θεοδόσης δει ότι η όλη προσπάθεια ενστερνίζεται από τον κόσμο, θα δεχτεί πιο εύκολα και τέτοια αιτήματα. Ειλικρινά, δεν πιστεύω πως η Λεβάντε θα μας εγκαταλείψει τον Οκτώβρη.

Link to comment
Share on other sites

βγηκαν και οι τιμες

 

επιβατης για σαμη 18.50, επιστροφη 16.50. επιβατης για ιθακη 18.90, επιστροφη 16.90

ΙΧ για σαμη 48,0, επιστροφη 44. ΙΧ για θιακι 55, επιστροφη 48 η επιστροφη

(σε ευρω οι τιμες. για την ωρα :P )

 

 

μενει να διευκρινιστει αν θα υπαρχει ανταποκριση με το πελαγος το μεσημερι για οσους πανε θιακι.

για την ακριβεια αν θα περιμενει ο σολωμος το πελαγος στις 16.00 για αυτους που επιστρεφουν. στο πηγαινε υπαρχει χρονος

Link to comment
Share on other sites

αποψε στη σαμη στις 19.30, διοργανωνεται τελετη υποδοχης του Διονυσιος Σολωμος.

 

στο site της levante μπορουν να γινουν κρατησεις, ενω εχουν περαστει τα δρομολογια και στο openseas.

 

υπενθυμιζω:

 

απο πισαετο για πατρα στις 07.10

απο σαμη για πατρα στις 08.00 και στις 16.00

απο πατρα για σαμη στις 12.30 και στις 20.00

απο πατρα για πισαετο στις 20.00 (πιανει πρωτα πισαετο. αφιξη 22.55).

απο σαμη για πισαετο στις 06.40

απο πισαετο για σαμη στις 07.10 και στις 23.10

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να εχει παιξει παρασκηνιο με τα τοπικα σαμη πισαετος, για να μην κοψει ο σολωμος κινηση απο το πελαγος.

 

ελπιζω τουλαχιστον το μεσημερι ο σολωμος να περιμενει το πελαγος στη σαμη (στις 16.00), γιατι πολλοι απο το θιακι σκεφτονται να φευγουν 15.30 με το πελαγος, για να προλαβαινουν το σολωμο.

 

ΥΓ: θετικη εκπληξη η κινηση του ΚΤΕΛ

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω να μιλήσανε και να κανονίσανε τις τοπικές ανταποκρίσεις οι δύο εταιρείες. Κάθε άλλη κίνηση θα απέβαινε εις βάρος τους. Θετική κίνηση θα ήταν και η σύσταση κάποιου είδους επίσημης συνεργασίας, ώστε να μπορεί κανείς με το ίδιο εισιτήριο να χρησιμοποιήσει και τα δύο πλοία για τη διαδρομή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα/Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.

Υποθέτω πως το ΚΤΕΛ άκουσε πολλά τις τελευταίες ημέρες (κόσμια και μη), για αυτό και η αλλαγή στάσης.

Link to comment
Share on other sites

εχει σχολιαστει πολυ αρνητικα στα νησια οτι ουδεις απο τη δημοτικη αρχη κεφαλονιας, αλλα και τις περιφερειακες αρχες (περιφερειαρχης, αντιπεριφερειαρχης) δεν εχουν πει ουτε μια κουβεντα. ουτε καν μια αμφισημη ανακοινωση του στυλ "καλο ξεκινημα και να μην μας κρεμασετε τον οκτωβριο", ουτε καν μια συμβολικη παρουσια στην τελετη για το πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά Proud, αλλά ποια η συνέπεια αυτού; Ουδεμία ...! Έχουμε πολύ σύντομη μνήμη και όταν ξαναέρθουν εκλογές πάλι τους ίδιους θα βλέπουμε ...

Link to comment
Share on other sites

Καλό μπορώ να πώ, για μια τόσο γρήγορη ανακοίνωση δρομολόγισης...... Πρέπει βέβαια να δούμε και τα αντίστοιχα που έκανε και η "στρουμφίτα" για να κρίνουμε....

Link to comment
Share on other sites

 

 

ελπιζω τουλαχιστον το μεσημερι ο σολωμος να περιμενει το πελαγος στη σαμη (στις 16.00),

 

 

Πιστεύω να μιλήσανε και να κανονίσανε τις τοπικές ανταποκρίσεις οι δύο εταιρείες. Κάθε άλλη κίνηση θα απέβαινε εις βάρος τους.

 

 

απο οτι ειδα στο AIS, ο σολωμος, παρα την καθυστερηση που ειχε απο πατρα, στη σαμη περιμενε να φτασει το πελαγος. μενει να δουμε αν ειναι κατι επισημο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

επισημως δεν υπαρχει συνεργασια/ανταποκριση. αυτο σημαινει αφ'ενος οτι οποιος το κανει ρισκαρει και απο την αλλη οτι χανει την εκπτωση της επιστροφης (αν πας δηλαδη ιθακη και γυρισεις απο σαμη δεν υποστηριζεται εκπτωση).

 

η εταιρεια δεν εχει ορισει κεντρικους πρακτορες. στην πατρα και το θιακι απο οσο ξερω δουλευει η ιδια τα κιοσκια στα λιμανια,

 

ΥΓ: ο παρισης εχει παρει σβαρνα ραδιοφωνα και καναλια στα νησια και την πατρα και στολιζει το εγχειρημα

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...