Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δύο ρυμουλκήσεις εν εξελίξει σήμερα με προορισμό το Aliaga, και οι δύο από ρυμουλκά της CHRISTOS SHIPPING.

Η πρώτη από το CHRISTOS XXI που παρέλαβε χθες το απόγευμα από την Βλύχα Ελευσίνας (μπροστά από το ναυπηγείο Σάββα), και η δεύτερη από το CHRISTOS VIII για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από που -στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά πάντως- παρέλαβε μιας και ...άναψε αρκετά καθυστερημμένα :angry: την συσκευή του AIS :P .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kι άλλo ταξίδι προς το Aliaga για το CHRISTOS XXI (αυτή την ώρα στο ύψος του Σουνίου).

Παρέλαβε και πάλι από την Ελευσίνα σήμερα το απόγευμα, αλλά αυτή τη φορά από την ντάνα στην πλωτή ημιβυθισμένη δεξαμενή. Είναι αλήθεια πως έχω γύρω στον ένα μήνα+ να περάσω από εκεί, πάντως την τελευταία φορά στην ντάνα βρισκόντουσαν τα DUCHESS, ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ, ΩΚΕΑΝΙΣ, ΕΡΜΗΣ και ΑΡΣΙΝΟΗ.

Καμμιά ιδέα ή καμμιά πληροφορία ???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Tι μπορεί να παρέλαβε χθες το απόγευμα το CHRISTOS XXI από την έδρα του, στα ναυπηγεία Σπανόπουλου, με προορισμό το Aliaga ???

Μήπως (υπόθεση κάνω) το ΕΛΕΝΗ Θ ??? Αν και τον τελευταίο καιρό είχα δει δίπλα του να βρίσκεται δεμένο και κάποιο άλλο παλιό μότορσιπ.

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό "Καραπιπέρης 12" κατευθύνεται προς Aliaga μεριά. Από το ίχνος του στο AIS πρέπει να παρέλαβε από κάποια από τις ντάνες που βρίσκονται στα ανοιχτά, μεταξύ Ασπροπύργου και Ελευσίνας (νότια της Χαλυβουργικής για να γίνω πιο συγκεκριμένος :P).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, το πλοίο που παρέλαβε το Ρ/Κ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ με προορισμό το Aliaga, την Τετάρτη 12/1ου από τον μώλο ΔΕΗ, να ήταν το LIDA K.

Το συγκεκριμμένο πλοίο βρισκόταν δεμένο τα δύο τελευταία χρόνια στην άκρη του μώλου, και χθες που πέρασα από εκεί δεν το είδα.

Στο AIS τελευταίο στίγμα του πλοίου αναφέρεται τον Δεκέμβριο του 2008, τότε δηλαδή που τραβήχτηκε και η παρακάτω φωτογραφία,

gallery_2102_17_220912.jpg

ενώ μπορούμε να το δούμε και σε άλλη μία, στην ίδια θέση φυσικά, από τον Νοέμβριο του 2009.

1_SHIPS_IN_KERATSINI_02.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μπα, όλα είναι στη θέση τους.

edit: Μια υποψία που έχω είναι μήπως παρέλαβε από το ομόσταυλο Αγ. Χαράλαμπος που ξεκίνησε και αυτό από Πειραιά και η πορεία του θα μπορούσε να το οδηγεί στη Χίο.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Ότι κάτι πήρε, κάτι πήρε σίγουρα. Το ρυμουλκό όπως έχουμε πει και πιό πάνω (και βλέπουμε και στο AIS) βρισκόταν στο Aliaga, κατέβηκε στη Χίο και ξαναεπιστρέφει στο Aliaga. Να ...ξέχασε κάτι εκεί, χλωμό το κόβω. :rolleyes:

Edit : Πολύ βάσιμη η υποψία του enas chiotis.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ρυμουλκό HECTOR βρίσκεται αυτή την ώρα στα νότια της Κέας με προορισμό το Aliaga.

Και ενώ σαφέστατα φαίνεται στο AIS ότι παρέλαβε το μεσημέρι από την γνωστή ντάνα στην Βλύχα της Ελευσίνας (ημιβυθισμένη δεξαμενή), μας ...μπερδεύει κάπως με τους κύκλους που έκανε κατόπιν στον κόλπο της Ελευσίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο σημείο από όπου παρέλαβε, οι πιθανότητες είναι λίγες. Ή το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ όπως είπε ο chiotis, ή το VELOS (1983, ΙΜΟ 8206272) που εδώ και αρκετούς μήνες είναι (ήταν) ακριβώς δίπλα του.

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό SIROCCO (1976, IMO 7613002) υπό Παναμαική σημαία και με πλοιοκτήτρια εταιρεία την SIROCCO INTERNATIONAL INC με έδρα την Ολλανδία, αυτήν την ώρα εν πλω στα Βορειοδυτικά της Μήλου, με προορισμό το Aliaga.

Παρέλαβε στις 24 Μαρτίου από το Portsmouth το αεροπλανοφόρο HMS INVINCIBLE και το οδηγεί στον τελευταίο του προορισμό.

Όλες οι φωτό είναι από το shipspotting και έχουν τραβηχτεί στις 24 Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που ξεκίνησε από την Αγγλία το μακρινό αυτό ταξίδι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο συνήθης ύποπτος και πάλι εν δράσει. Το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ αργά σήμερα το απόγευμα παρέλαβε από τον κόλπο της Ελευσίνας με προορισμό το Aliaga.

Aπό όσα μπορώ να δω από το AIS, πιθανότατα από την ντάνα για την οποία μόλις πριν τρεις ημέρες μας μίλησε και μας έδειξε φωτογραφία της ο φίλος μας TankerShip.

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω μια εικόνα από το στίγμα του ρυμουλκού. Αν δεν κάνω λάθος, η ντάνα στην οποία είχα αναφερθεί πριν λίγες μέρες πρέπει να είναι αυτή που κύκλωσα με κόκκινο! Άρα, λογικά, πρέπει να παρέλαβε από μια απ τις 2 ντάνες που φαίνονται στη φωτο, κάτω από αυτή που έχω κυκώσει. Η μία μάλλον είναι αυτή στην οποία βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό το τσιμεντάδικο(?) Seament IX!

post-3072-0-24139500-1304140508_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι το seament εχει φυγει εδω και καιρο απο την ντανα και αν δεν κανω λαθος πρεπει να δεξαμενιστηκε προσφατα στην ελευσινα.

καποιο αλλο θα πηρε.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε (προς το παρόν) τι πήρε από την Ελευσίνα για το Aliaga. Αν κρίνουμε πάντως από την αυνήθιστα μικρή ταχύτητα ρυμούλκησης, το πολύ μέχρι 3knots, κάτι "μεγάλο" ή ακόμα και δύο πλοία.

Aναχώρησε χθες το απόγευμα, και αυτήν την ώρα, μία μέρα μετά, βρίσκεται ακόμα στο στενό του Καφηρέα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...