Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Mε την ευκαιρία της υπενθύμισης της καταγωγής κάποιων φίλων μας :), θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται τελικά με τα τρία πλοία της Miniotis Lines ?

Παραμένουν ακόμα στο λιμανάκι - μαρίνα κοντά στο Βροντάδο ? Kάπου είχα διαβάσει (νομίζω μάλιστα στο φόρουμ μας), ότι πουλήθηκαν, θα πουληθούν, απομακρύνθηκαν, θα απομακρυνθούν (???) από το μέρος που βρίσκονται να σαπίζουν :( τα τελευταία χρόνια. Είχαμε καμμία εξέλιξη ?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι και πριν 20 ημέρες ήταν ακόμη στο ίδιο σημείο. Βέβαια δεν είναι τρία, αλλά τέσσερα, μιας και υπάρχει και το Venus (Αφροδίτη).

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ενδιαφερεται για το Χιονη μια χιωτικη εταιρια με ιχθυοκαλλιεργειες να το χρησιμοποιησει ως πλατφορμα(?)-για μεταφορα δεξαμενων τροφης(?)η για καποιο αλλο σκοπο που δεν γνωριζω.Το Πασχα φανηκαν καποιοι πανω στο πλοιο που το αδειαζαν απο τα περιττα αντικειμενα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ξεπουλήσαμε κύριοι. Χθες μας πήρε το FUNDA το ρκ CHRISTOS XXI και το πήγε απέναντι.

Όταν λέτε "ξεπουλήσαμε" τι ακριβώς εννοείτε φίλτατε Χιώτη ??? :D Ξεπουλήσατε από όλα τα παροπλισμένα, εναπομείναντα και σκουριάζοντα σε λιμανάκια και μαρίνες ???

Αλήθεια, τι γίνεται με τα πλοιάρια του Μηνιωτή στο λιμανάκι κοντά στο Βροντάδο (για να επαναλάβω το ερώτημα που είχε ανοίξει και το παρόν θέμα πριν δύο περίπου χρόνια :P ). Είναι ακόμα εκεί ???

Με την ευκαιρία, ας παραθέσουμε και κάποιες φωτογραφίες τους από το gallery του φόρουμ μας.

1_CHIONI_1.jpg1_PSARA_1.jpg1_CAPETAN_STAMATIS_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξεπουλήσαμε αυτά που βγάλαμε στο σφυρί.

Για τα Μηνιωτόπλοια μην ανησυχείτε, είναι ακριβώς στην ίδια θέση με τις φωτογραφίες. Πριν από λίγες ημέρες έτρεχε η είδηση στην εφ. πολίτης ότι θα βγούν στο σφυρί ή θα μετακινηθούν με έξοδα του δημοσίου, αλλά δεν έμαθα κάτι παραπάνω. Λογικά θα βγεί και γι'αυτά καποια προκύρηξη να απομακρυνθούν και καμμιά μέρα θα τα δούμε δεμένα σαν γρι-γρι το ένα πίσω απ'το άλλο να φεύγουν για απέναντι. Μην ξεχνάτε πόσο κοντά είμαστε στον Aliaga και δεν είναι τίποτα για ένα ρκ επιστρέφοντας από αποστολή να περάσει να μας εξυπηρετήσει (όπως έγινε και με το funda).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Noμίζω ότι και τα 3 πλοίοα του Μινιωτη είχαν αλλάξει μηχανες και ηλεκτρομηχανες στα τελη δεκαετίας 90 με καινουριες CATerpilar! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...

μια που ο polmyt μας τα θυμισε λιγακι,βρηκα αυτη την συνεντευξη του μινιωτη το 2005 που πανω κατω ειναι η ιστορια της εταιριας του.τα πλοια ειναι ακομα στην μαρινα της χιου και χωρις υπερβολη δεν αποκλειεται να μεινουν για παντα εκει(στον βυθο με καμια κακοκαιρια).παρακατω ο στολος σε συνημμενο για να τον εχουμε εστω κι αν 'χαθει' το site της εταιριας(που υπαρχει ακομα).

post-2049-0-20663600-1326208576_thumb.jp

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Tο μόνο μισοχτισμένο - ημιτελές πλοίο στο όποιο πάει το μυαλό μου (από τις κατά καιρούς βόλτες μου σε ναυπηγεία της θεσσαλονίκης, της Aμαλιάπολης, της Aυλίδας και των πέριξ του πειραιά βέβαια) και είναι και "στα μέτρα" των γραμμών για τις οποίες πιθανώς θα το προόριζε ο κ. Mηνιώτης (πέριξ της Xίου), είναι το "θεομήτωρ".

Bέβαια δεν κολλάνε και πολύ οι χρονολογίες, μιας και το είχαμε δει μεν μισοχτισμένο τον Aπρίλο του 2008 στην Eλευσίνα, αλλά κατόπιν προχώρησε αρκετά η κατασκευή του, μέχρι βέβαια να παραμείνει ημιτελές και πάλι στην Eλευσίνα μέχρι τις μέρες μας.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μακαρι να ενδιαφερθει καποιος και για την μαρινα κ για την απομακρυνση των πλοιων του Μινιωτη.

OI EKΛΟΓΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου φαίνεται να δρομολογείται το θέμα της μαρίνας της Χίου, αφού ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, υπέγραψε την προκήρυξη διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης της Μαρίνας του Νοσοκομείου, πράξη που αναμένονταν εδώ και χρόνια. Επίσης προκηρύχτηκε ο ανοιχτός δημόσιος πλειοδοτικού διαγωνισμός για την απομάκρυνση των σαπιοκάραβων και επικίνδυνων πλοίων της εταιρείας Μηνιώτη που εδώ και χρόνια είναι ελλιμενισμένα στη Μαρίνα του Καστέλου.

http://www.tvpatrida.gr

Link to comment
Share on other sites

Θα λυπηθώ όταν θα φύγουν για απέναντι (για να προλάβω αντιδράσεις, απλά θα λυπηθώ, δεν θα κόψω τις κοτσίδες μου για να κλειστώ σε μοναστήρι). Όμορφα καραβάκια και τα τρία, άλλης εποχής με δικό τους χρώμα και "χαρακτήρα" που ομορφαίναν τα λιμάνια όταν ταξιδεύανε.

Μέχρι και αυτή την περιβόητη μαρίνα της Χίου ομορφαίνανε (χωρίς καμμία υπερβολή), της δίνανε ένα χρώμα, έστω και παρατημένα στην μοίρα τους. Μια "μαρίνα" (ο θεός να την κάνει) βρωμερή, θλιβερή, κακοκατασκευασμένη, σκέτη τραγωδία, που κατά τα άλλα για το απερίγραπτο χάλι της φταίγανε τα επικίνδυνα σαπιοκάραβα του Μηνιωτή.

Άιντες λοιπόν και να φύγουνε, μιας και αυτά αποτελούσαν έως τώρα την τροχοπέδη στην χρησιμοποίηση της από υπερπολυτελή yachts (κατόπιν βέβαια της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης, μετά δηλαδή 20, 30, 40 χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Φωτιά ξέσπασε σημερα το πρωί στις 04:00 στο ΨΑΡΑ το οποίο βρίσκεται παροπλισμένο στο λιμάνι του Καστέλλου(ΧΙΟΣ)..η φωτιά σύμφωνα με την Π.Υ. ξέσπασε μάλλον απο αμέλεια καθώς το πλοίο είναι χώρος όπου πηγαίνουν άστεγοι!

απο τον πολιτη της χιου

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

Και από ότι διαβάζουμε στο άρθρο, το καραβάκι "έγινε στάχτη". Τι να πεις, ίσως να είναι και αυτή μία "λύση απομάκρυνσης" αφού δεν είναι ικανοί να τα απομακρύνουν κανονικά τόσα χρόνια.

By the way. Το άρθρο φιλοξενεί φωτογραφία του πλοιαρίου την οποία "ευγενώς εδανείσθησαν" από την gallery του φόρουμ. Τι να ματαπείς....... Τζάμπα μάγκες οι μάγκες "δημοσιογράφοι" του συγκεκριμένου site. Όχι μόνο δεν διαθέτουν μία φωτογραφική μηχανή να πάνε μόνοι τους δύο βήματα να το τραβήξουν, αλλά υποκλέπτουν και φωτογραφίες χωρίς να κάνουν καν τον "κόπο" να παραθέσουν την πηγή τους.

Sorry για το off topic, και αν πρέπει ας μεταφερθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να πούμε βέβαια, μιας και η φράση "τα οδηγεί προς το τελευταίο τους ταξίδι" μπορεί να παρ-ερμηνευτεί ως "με προορισμό το Aliaga", ότι το ρυμουλκό CHRISTOS XVIII ρυμουλκεί τα ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ και ΧΙΟΝΗ προς την ευρύτερη ΝΕΖ του Πειραιά. Θα διαλυθούν άραγε στο Πέραμα ??? Το πιθανότερο, μιας και δεν υπάρχει οπωσδήποτε καμμία άλλη προοπτική για τα δύο πλοιάρια.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

'Εφτασαν αργά χθες τη νύχτα (ή αν προτιμάτε ημερομηνιακά, σήμερα) στη Σαλαμίνα τα ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ και ΧΙΟΝΗ ρυμουλκούμενα από το CHRISTOS XVIII. Λογικά θα πρέπει να βρίσκονται στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στα Αμπελάκια.

Link to comment
Share on other sites

Nα υπενθυμίσουμε, ότι υπάρχουν στο φόρουμ ξεχωριστά θέματα για το κάθε ένα από τα τρία πλοία της εταιρίας Μηνιώτη.

Εδώ για το ΧΙΟΝΗ, εδώ για το ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ και εδώ για το ΨΑΡΑ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αφου επαναφέρουμε στην ...επικαιρότητα ένα παλαιότερο ποστ, που μας δίνει τους λόγους για τους οποίους πιθανώς κάποιος θα επιθυμούσε να "ξεφορτώσει" τα πλοία πριν τα στείλει για διάλυση,

Noμίζω ότι και τα 3 πλοία του Μινιωτη είχαν αλλάξει μηχανες και ηλεκτρομηχανες στα τελη δεκαετίας 90 με καινουριες CATerpilar! wink.gif

να παραθέσουμε και δύο κοντινά πλάνα από το πίσω μέρος των ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ και ΨΑΡΑ αντίστοιχα, όπου υπήρχαν διαφημιστικές - ενημερωτικές πινακίδες της εταιρίας.

post-2102-0-43786200-1355600704_thumb.jp

post-2102-0-02559100-1355600712_thumb.jp

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καπεταν Σταματης και Χιονη δεν εχουν διαλυθει..ειναι στου Σπανοπουλου εντος υγρου στοιχειου...

Φωτογραφια απο τις 1/3/2013

 

Chioni & Capetan Stamatis

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...