Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Κεφαλονιάς


Recommended Posts

μιας και αυξανονται οι προσεγγισεις στο νησι, ειπα να ανοιξω και ενα δελτιο ;)
ειχαμε lady of mann, αποκτησαμε Lady of My Conos, στη σαμη την κυριακη ειχαμε και Lady May. μια συμπαθητικη θαλαμηγος παλιας κοπης που μεχρι να δεσει, αλλαξε τρεις θεσεις και φουνταρε 4 κλειδια :eek:.

post-13-128326967656_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ενα φαλαινοειδες γυρω στα 17 μετρα, ξεβραστηκε νεκρο στη σαμη χτες. το πρωτοειδαν οι επιβατες και το πληρωμα του κεφαλονια γυρω στο 1 μιλι εξω απο το λιμανι οταν εφτανε σαμη την πεμπτη το βραδυ. στην αρχη ψαροκαϊκα και σκαφος του Λ.Σ. το πλησιασαν για να το οδηγησουν στα ανοικτα. το πρωι καταλαβαν οτι ηταν νεκρο.

πριν ταφει θα το εξετασουν και θα γινει τοξικολογικη εξεταση. κατα την πελοποννησο πεθανε απο φυσικα αιτια κατα το reporto εχει χτυπηθει απο καποιο πλοιο.

η φωτο απο το reporto

post-13-128326974707_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μα τι απωθημενα και ψυχολογικα προβληματα πρεπει να εχεις για να βαλεις σημα στο κοτερο το δολλαριο? Ενταξει ρε μεγαλε, εχεις λεφτα, το ειδαμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το κοτερο του σκρουτζ ηταν στη σαμη και το βραδυ της παρασκευης 25/7. στο αργοστολι το σαββατοκυριακο ηταν το vassiliki T, στο φισκαρδο η υδροφορα αλεξις, ενω το costa fortuna περνουσε εξω απο το Porto di Guiscardo το απογευμα του σαββατου λιγο μετα τις 17.00. πολλα σκαφη καθε ειδους στο φισκαρδο και οι σκαφατοι βολταραν στο χωριο.

και βεβαια απο το δελτιο κεφαλονιας δεν μπορουσε να λειπει η angela απο το Pessada Ferry Terminal.

Link to comment
Share on other sites

Πρίν 10 λεπτά εγκαινιάστηκε το καινούργιο λιμάνι του Πόρου
στις 3 μερες του νεου λιμανιου, επτανησος και καλβος μανουβραρουν εξω και μπαινουν με αναποδα (κατι σαν την πατρα;) οταν τα μεγαλα θελουν να πανε στο 14 απο βορεια), ενω το ιονις τις περισσοτερες φορες εχει μπει και εχει γυρισει μεσα, κλεβοντας τις εντυπωσεις.
Link to comment
Share on other sites

προβληματακια χθες το βραδυ στην αφιξη του " καλβος" στο ληξουρι. 2 δεκαεπταμέτρα κοτερα που ειχαν δεσει διπλα απο εκει που σηνηθως δενει το πλοιο κατεστησαν αδυνατη την εισοδο του στο λιμανι!!!ετσι οι 280 επιβατες που θα κατεβαιναν ληξουρι εκαναν μεγααααλη υπομονη και βγηκαν αργοστολι. το καλβος, σε αντιθεση με το επτανησος παλιοτερα, γυριζει μεσα στο λιμανι. η απορια μου ειναι η εξης...αν το πλοιο εκανε τη γραμμη κυλ-ληξουρι μονο και οχι αργοστολι, τι θα γινοταν,οεο?θα επεστρεφε στηνκυλληνη?!:confused::P:p

Link to comment
Share on other sites

Αν γύριζε έξω θα μπορούσε να μπει δηλαδή?

Η τοπική λιμενική αρχή δεν έχει ευθύνες? Αποζημιώσεις αν ζητηθούν σύμφωνα με τις χάρτες και τα δικαιώματα από που θα πληρωθούν? Τόσες marines έχει η κεφαλλονιά...πως κατέληξαν εκεί αυτά τα κότερα? (ή λόγω σεισμοφοβίας όλοι πήγαν διακοπές με πλεούμενα αψηφώντας τα τσουνάμι του Ιονιου?)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

κυριακη 07/09 στη σαμη. ταυτοχρονη αναχωρηση του κεφαλονια και του ιονιον πελαγος (το ενα απο εξω το αλλο απο μεσα). το κεφαλονια (απο οτι ειδα το μεσημερι στην πατρα) ηταν με γεματο γκαραζ.

9 παρα εδεσε το ionian queen που πηρε καμια 40ρια ιχ και αρκετο κοσμο και εφυγε στην ωρα του 9 ακριβως.

λογω του καλου καιρου, πολλες βαρκες (επαγγελματικες και ερασιτεχνικες) επλεαν νωχελικα αναμεσα σε σαμη και αγια ευφημια.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Μερικές συναντήσεις σε λιμάνια της Κεφαλονιάς.

Το MSC ARMONIA δεμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Το μικρό επιβατηγό (+ glass bottom) SUN που νομίζω ότι κάνει περιηγήσεις με βάση το Αργοστόλι. Από μακρυά το είδα να πλησιάζει τις εγκαταστάσεις μιας ιχθυοκαλλιέργειας, για να δείξει στους τουρίστες τα μόνα ψάρια που υπάρχουν πια στις θάλασσές μας.:mad:

Τέλος το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στο λιμάνι του πανέμορφου Πόρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...

ακουει το σαμη traffic?:)

το kefaloniapress, εχει μερικες ενδιαφερουσες φωτο (πρεπει να εχουν ανεβει και στο facebook) απο διερχομενα πλοια στη σαμη.

aegean dignity

sami_limani02.jpg

antares I

sami_limani00.jpg

και ενας τουρκος

sami_limani01.jpg

φουνταρισμενα στη σαμη, με φοντο το Θιακι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Σήμερα που επέστρεψα στο Ληξούρι το είδα αραγμένο δίπλα απο το Αίνος.Επίσης είδα οτι γίνονται κάποιες εργασίες στο λιμάνι (έξω,εκει που πιάνει το Ιονίς όταν έρχεται) οπότε ίσως σχετίζεται με αυτό.Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας μας πει.

Edited by GameManiacGR
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ξεκινησαν οι αφιξεις κρουαζιεροπλοιων στο αργοστολι. πρωτο εφτασε το vistamar και ειχε διοργανωθει και υποδοχη του πλοιου και των τουριστων που "επαιζε" μεταξυ φολκλορ και κιτςB).

πηρε και βραβειο η πρωτη τουριστρια που πατησε για φετος στην κεφαλονια, μια γερμανιδα.

vitamar37.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ρεπορταζ εχει αρκετη πλακα(και καμια 10αρια φορες την λεξη εφετο) :P Προσωπικα μ αρεσει παντως το ενδιαφερον που δειχνουν οι κατοικοι για την κρουαζιερα,μακαρι και αλλοι νησιωτες να εδειχναν τετοιο ζηλο.

ΥΓ.Για τα παιδια του Πειραια που επαιζαν κατα την αφιξη,μπορει μεν να ακουγεται 'κιτς' αλλα οποιον ξενο βρεις στο εξωτερικο συνηθως ξερει να το τραγουδησει και μαλιστα ως αποδειξη οτι γνωριζει την υπεροχη :rolleyes: Ελλας :D

Link to comment
Share on other sites

οι γειτονες παντως, μπορει να κουβαλανε πολλη κουρλαμαρα και να τους πιανει ο μαϊστρος, αλλα εχουν καταφερει πολλα για το νησι τους απο αποψη υποδομων. το μονο που μενει ειναι να μεγαλωσει η πιστα του αεροδρομιου.

το finger pier για τα κρουαζιεροπλοια εγινε (απο τη στιγμη που επελεγη ο αναδοχος) σε συντομο διαστημα για τα ελληνικα δεδομενα. οχι μονο αυτο αλλα κυνηγανε τις εταιρειες να ερθουν. ηδη απο πριν φτιαχτει η προβλητα ερχονταν κρουαζιεροπλοια.

εκτος απο αυτο, εχουν δυο βασικα λιμανια υποδοχης (πορο και σαμη) και βεβαια το αργοστολι και το ληξουρι οπου ανετα δενει οποιοδηποτε μεσαιου μεγεθους ferry. το φισκαρδο και η αγια ευφημια ειναι βασικοι και πασιγνωστοι προορισμοι για yachts και γενικως εχτισαν αρκετα τα προηγουμενα χρονια και πιστευω οτι σε σχεση με αλλες περιοχες, η κριση θα τους πληξει λιγοτερο. μικρα κρουαζιεροπλοια (μεγεθους seadream etc, πιανουν και στο Φισκαρδο).

αυτα δεν ηρθαν απο μονα τους. μεχρι τα μεσα των 80s σνομπαραν τον τουρισμο, αλλα σιγα σιγα, καταφεραν και αναπτυχθηκαν τουριστικα προσφεροντας υποδομες. δεν ειναι ομαδα που θα παρει πρωταθλημα στον τουρισμο, αλλα ξερει τι θελει και σιγουρα μπορει να βγει ευρωπη.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τρία γκαζάδικα της MINERVA του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου έχουν φουντάρει νότια της Κεφαλονιάς και περιμένουν ναύλο. Πρόκειται για τα MINERVA CONCERT, MINERVA EMMA & MINERVA ANTONIA.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για κανα μισαωρο χτες το λιμανι του πορου φιλοξενησε ταυτοχρονα τα δυο στριντζοβαπορα. (απο τις 19.15 μεχρι τις 19.50). το κεφαλονια ειχε φτασει απο ιθακη κατα τις 7 παρα και το επτανησος ηρθε 19.15 απο το δρομολογιο του και 8 παρα 10 περιπου εφυγε για ιθακη

σε σαμη, πατρα και θιακι ειχαν ξαναβρεθει μαζι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...