Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

https://www.kathimerini.gr/society/563003443/polemiko-naytiko-eisigiseis-gia-tin-promitheia-4is-belharra/

Σύμφωνα με το άρθρο το ΠΝ έχει εισηγηθεί να αποκτηθεί και η 4 FDI.  Μάλιστα όπως αναφέρει τα LCS δεν τα θέλει ούτε η πολιτική ούτε η στρατιωτική ηγεσία.Σίγουρα θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα 

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας δεν προβλέπονται αγορές μίζονος υλικού σύμφωνα με γνωστό έγκυρο άρθρο. Και λογικά, μιάς και στην κυβέρνηση όλοι διακατέχονται από το αίσθημα πως με τους Τούρκους τα βρήκαμε. Οτι πάρουμε θα είναι από τους ουσαίους ως πλεονάζον υλικό. Καραβαρα η Μπέλα αλλά μόνο άμα βάλουμε εμείς ρεφενέ τα λεφτά. Το κράτος ξέχασέ το..ασχολείται με άλλα τώρα... 

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα. Στείλαμε την LOI αλλά απάντηση καμιά. Μπορεί να έχουν έλλειψη προσωπικού αλλά μάλλον θα τις κρατήσουν ως εφεδρεία όπως πάει η δουλειά. 

Link to comment
Share on other sites

Και ούτε θα δεις..ευρωεκλογές έρχονται. Πρέπει να πει τίποτα αρλούμπες για να τραβήξει ψήφους της δεξιάς. Το γεγονός είναι πως λεφτά γιοκ (ή τουλάχιστον όχι για την άμυνα) και χωρίς λεφτά, no Martini no party. 

Link to comment
Share on other sites

Τα lcs πότε δεν πεθαίνουν φίλε ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ, μπορεί να τα δούμε (ελπίζω όχι) να επανέλθουν δριμύτερα. Πολύ σωστά φίλε Strofalos βάλε και ότι μας έχουν ζαλίσει με τα δήθεν "ήρεμα νερά" που έχουμε τον τελευταίο καιρό με την Τουρκία

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Strofalos said:

Χούι είναι αυτό φίλε..δεν αλλάζει ο Θεός ο ίδιος να κατέβει στου Ξαβέρη..! Δες τις S.., τους έχουμε πιεί το αίμα ΚΑΙ θα συνεχίσουμε να τους το πίνουμε μέχρι το 2030. 50 χρονών σκαριά! Ελπίζω οι νέες γενιές να βγουν πιο λογικές από τις δικές μας... 

Μακάρι και οι Bellhara να πάνε όσο οι S και να είναι επιχειρησιακές!!!

Οι S έχουν αποδειχθεί πάρα πολύ καλές φρεγάτες!!Δε το λέω από άποψη οπλισμού όλες οι φρεγατες αυτής της ηλικίας πάνω κάτω τον ίδιο οπλισμό έχουν,το λέω από άποψη σκαριού και μηχανών.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά Νομικέ..άμα αναλογιστείς τι έχουν τραβήξει τόσα χρόνια με ελάχιστες παρεμβάσεις, αν ήταν άλλη κλάση θα μας είχε μείνει στα χέρια. Οι Kortenaer όμως και σε θέμα μηχανών ήταν καλή φουρνιά των Ολλανδών,και το σκαρί τους κυρία στην θάλασσα. Να δεις με κάτι 9άρια και ήταν κούκλα όλα μέσα και παραδίπλα οι ΜΕΚΟ να μην μπορούν να σταθούν όρθιοι..! Ό,τι κάνουν τα χέρια μας, ότι πατέντα σκαρφιστεί το κεφάλι μας, και ο Αη Νικόλας στην πλώρη τους. Έτσι πάνε 40 χρόνια τώρα αυτά τα πλοία. Οι Μπέλα όπως θα τις δείς του χρόνου, έτσι θα παραμείνουν για τα υπόλοιπα 30 χρόνια. Έχουμε κακή κεφάλα σε αυτό το θέμα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μεγάλη κουβέντα ανοίγετε. Όλα είναι θέμα κουλτούρας. Είναι γεγονός (και ακούστηκε και παραέξω, γι'αυτό και το αναφέρω) πως με την αναγγελία της αποστολής της Ύδρας στην Ερυθρά υπήρξε κύμα παραιτήσεων και στην συνέχεια δεν βρίσκαμε πλήρωμα για την Ψαρά καθώς όλοι κάναν πίσω. Ο λόγος?? "Σιγά μην πάω στο στόμα του λύκου για 1.000€" και "έχω οικογένεια και παιδιά, δεν πάω εγώ εκεί κάτω, προτιμώ να παραιτηθώ". Επί λέξη!!! Έτσι είναι όταν ΜΕΡΟΣ των στελεχών έρχονται στο ΠΝ για βιοποριστικούς λόγους. Έτσι είναι όταν ΜΕΡΟΣ των στελεχών έρχονται στο ΠΝ γιατί ξέρουν πως δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος. Έτσι είναι όταν ΜΕΡΟΣ των στελεχών έρχονται στο ΠΝ και περνάνε τα χρόνια και 40ρίζουν και κοιτάνε τελευταίο το καθήκον. Και και και.... 

Παιδιά, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Βασικά, δεν είναι καθόλου έτσι. Στους πιτσιρικάδες γυαλίζει το μάτι τους. Στους μεγαλύτερους κοιτάνε το σπίτι τους. Κανονικά, στο ΠΝ ξεχνάς πως έχεις σπίτι. Κανονικά, στο ΠΝ ξέρεις πως πας για δουλειά και μπορεί να μην ξαναγυρίσεις σπίτι σου. Κανονικά, στο ΠΝ είσαι με το μαχαίρι στα δόντια. Κανονικά, στο ΠΝ είσαι σε μια οικογένεια και ότι γίνεται μένει μέσα στο πλοίο και δεν τα γνωρίζουν ούτε καν η γυναίκα σου. Το πλοίο είναι το σπίτι σου, το πλήρωμα η οικογένειά σου, τα οπλικά συστήματα τα χέρια σου, το ραντάρ τα μάτια σου. Συνέλθετε και βουλώστε το. Και όποιος δεν μπορεί γιατί φοβάται, να πάει μετακλητός στα ΚΕΠ. 

Και πολλά άλλα που καλό είναι να μην ειπωθούν... 

Για το κράτος και την αδιαφορία του είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο που θα το συζητήσουμε εν καιρό. 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Έχεις 100% δίκιο σε αυτό που λες για τα στελέχη αλλα είναι μεγάλη ξεφτίλα(για το κράτος μας)αυτά που μαθαίνω  για την κατάσταση που είναι το Ψαρά. Άμα έχουμε φτάσει σε σημείο να κανιβαλίζουμε άλλα πλοία για να μπορέσουμε να στείλουμε 1 πλοίο σε μια σοβαρή αποστολή άστα να πάνε 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον Στρόφαλο και ας υπήρξα απλός ναύτης στον ΠΝ, στην θητεία μου πριν 40+ χρόνια. Είδα και κάποια πράγματα πριν 5 χρόνια στην θητεία του γιού μου επίσης στο ΠΝ.

Και τα στελέχη πρέπει να ξέρουν τι επάγγελμα διάλεξαν, αλλά και η πολιτεία να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην πραγματικότητα. 

Δυστυχώς και πριν 40 χρόνια και πριν 5 χρόνια, είδα πολλούς δυ με στολή και λίγους πραγματικούς στρατιωτικούς. 

Και επειδή έτυχε να ζήσω μαζί τους για πολλά χρόνια και να μιλήσω με τους παππούδες μου, που έγιναν στρατιωτικοί καριέρας εξ εφέδρων, αφού έκαναν 10 και 14 χρόνια θητεία την εποχή των Βαλκανικών και της Μικρασίας, με τραυματισμό και αιχμαλωσία του ενός, στην υποχώρηση, θεωρώ ότι η επιλογή του στρατιωτικού, θα πρέπει να είναι συνειδητή, να έχει την τιμή και την εκτίμηση της πολιτείας και του κόσμου, αλλά και να υπάρχει η αυτοεκτίμηση των στρατιωτικών ως προς την επιλογή τους. 

Διάβασα για την τελετή για τον Περσέα και τις δηλώσεις του δωρητή, αλλά η απάντηση του Υπουργού, ήταν απάντηση πολιτικού και όχι ΥΕΘΑ. 

Θα πρέπει κάποια πράγματα να μπουν σε εθνικές βάσεις και τα κόμματα να πάρουν κάποιες αποφάσεις για αυτά. 

Edited by bas
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Metal maniac said:

αλλα είναι μεγάλη ξεφτίλα(για το κράτος μας

Οχι μονο ξεφτίλα, κατάντια είναι η αντιμετώπιση του κράτους αλλά και αυτό το θέμα θέλει κουβέντα. 

2 hours ago, bas said:

Διάβασα για την τελετή για τον Περσέα και τις δηλώσεις του δωρητή, αλλά η απάντηση του Υπουργού, ήταν απάντηση πολιτικού και όχι ΥΕΘΑ.

Ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με το σώμα. Είναι άσχετος τελείως. Ο Παναγιωτόπουλος έβγαλε έργο. Ο Δένδιας είναι όλο θα, θα ΘΑ!!! Θόλους, ατζέντες, αγορές, όλα έχουν αναχθεί στο μέλλον...στο υπερπέραν..! Το ρημάδι του το χέρι δεν το έχει βάλει ουτε μια φορά για να υπογράψει κάτι. FOS?? Αγνοούνται. Αγορά αναλώσιμων?? Ούτε βίδα. Πυρομαχικά?? Ούτε μια σφαίρα. Οι φρεγάτες πήγαν και αυτές στο 2035...στο ΘΑ δηλαδή. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να δίνει την μια συνέντευξη πίσω από την άλλη και να λέει αρλούμπες. 

Link to comment
Share on other sites

On 6/10/2024 at 10:58 PM, CptAris said:

Μάλιστα. 

Με τι να πρωτογελάσουμε; 

- Με το γεγονός ότι ένα site βγάζει φόρα παρτίδα τα όποια προβλήματα και ελλείψεις των πλοίων του στόλου;; 

- Με το γεγονός ότι υπήρξαν στελέχη που ζήτησαν άμεσο επαναπατρισμό μετά το πρώτο "μπαμ";; 

Δηλαδή σε μια ένοπλη σύγκρουση με τους απέναντι οι συγκεκριμένοι τι θα έκαναν;;; 

 

Δε ξέρω αν είμαστε για γέλια ή για κλάματα, πραγματικά δε ξέρω... 

 

Υ.Γ.: προϋπόθεση ότι αληθεύουν όλες οι παραπάνω πληροφορίες και δεν είναι απλά clickbait άρθρο.. 

Καλά αυτός που τα γράφει είναι άσχετος κ ψεύτης
Απαρχαιωμένο το Phalanx? Xωρίς λέει antidrone,κ το γαλλικό σύστημα που τοποθετήθηκε;;
Πολύ αμφιβάλλω γιά ό,τι γράφει γιά το πλήρωμα Οι στρατιωτικοί αποφεύγουν να μιλήσουν γιά  απλά υπηρεσιακά θέματα εκτός από πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους Θα μιλούσαν γιά μιά ειδική αποστολή στον κάθε τυχόντα;; Κ ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα έγιναν έτσι Δεν θα τους είπαν από την διοίκηση του πλοίου "δεν είδατε δεν ακούσατε τπτ";;
Ο "δημοσιογράφος" που έγραψε αυτό το κατάπτυστο κείμενο πρέπει να υποστεί ποινικές κυρώσεις κ αν υπήρξαν κάποιοι που μίλησαν πρέπει να περάσουν ναυτοδικείο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...