Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» Ν.Π.11416 στο λιμάνι της Καλύμνου σήμερα το μεσημέρι, χτύπησε η πρύμνη του στο κρηπίδωμα του λιμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Την 16:50 επετράπη ο απόπλους του πλοίου μετά την προσκόμιση του ως άνω πιστοποιητικού.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Ρόδου για Κω – Κάλυμνο – Σάμο – Θεσσαλονίκη.

Πηγη το ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Και μην ακούσω κανένα να με πεί γκαντέμη ! ;)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» Ν.Π. 11416 μετά τον απόπλου του από τον λιμένα του Ηρακλείου δεν προσέγγισε στα λιμάνια Θήρας-Πάρου λόγω βλάβης στον καταπέλτη.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου προκειμένου να επισκευάσει την βλάβη στον καταπέλτη. Λόγω αδυναμίας ολοκληρωτικής αποκατάστασης της βλάβης στο λιμάνι της Σύρου το πλοίο συνέχισε τον πλου του για Θεσ/νικη.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα-Πάρο-Τήνο-Σκιάθο-Θεσ/νικη. Οι επιβάτες για τους άλλους προορισμούς προωθήθηκαν με άλλα πλοία.

Αυλαία με βλάβη!

Απορία: τι βλάβη είναι αυτή που ούτε στο Νεώριο μπορούσαν να την φτιάξουν? Ή μήπως ζήταγαν πολλά?

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειμουν παρον κατα το καταπλου στο Ηρακλειο..Ειχαν στραβωσει τα δοντια και των δυο καταπελτων του. Μετα απο την προσδεση του ΠΗΝΕΛΟΠΗ κατεβηκε αμεσως το πληρωμα και αρχιζε να κοβει με οξυγονο μικρα στραβωμενα τμηματα απο δυο δοντια και οι οδηγοι να περιμενουν ποτε θα μπορεσουν να κατεβασουν τα αυτοκινητα τους..Η ολη ιστορια κρατησε λιγοτερο απο μια ωρα. Δεν ξερω για το αποπλου της επιστροφης.....Για την ιστορια, κατεβηκε κοσμος γυρω στα 50αρια ατομα και καμια 20αρια νταλικες και μετρημενα στα δαχτυλα αυτοκινητα...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Από το ΑΙΠΕ.

Λόγω πρόσκρουσής του στο λιμάνι του Aγ. Kηρύκου στην Iκαρία, εκτός δρομολογίων έμεινε για δύο μέρες και το “ΠHNEΛOΠH” που σήμερα θα εκτελέση το δρομολόγιο προς Σάμο. Στην ενεργό δράση επιστρέφει από την Παρασκευή.

http://www.chiostimes.com/online/portal.asp?cpage=ARTICLE&returnPage=INDEX&articleid=27054

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η Πηνελόπη βρίσκεται στην Καβάλα και δεν θα κάνει σήμερα Παρασκευή το δρομολόγιο.

[...]Μέσω Θεσσαλονίκης ή με το «Σάος» κινήθηκαν όσοι άτυχοι επιβάτες επρόκειτο να ταξιδέψουν από την Καβάλα για τα νησιά του Αιγαίου το βράδυ της Τετάρτης με το πλοίο «Πηνελόπη».

Μια σοβαρή ζημιά στον καταπέλτη, είχε ως αποτέλεσμα το Λιμενικό να εκδώσει απαγορευτικό κι έτσι το πλοίο να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας.

Το «Πηνελόπη» εκτελεί δρομολόγια μέχρι την Ικαρία δύο φορές την εβδομάδα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του λιμενάρχη Αλέκου Ελευθερίου η επισκευή μπορεί να έχει διάρκεια ακόμη και μια εβδομάδα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να κληθεί συνεργείο από την Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της βλάβης...

Εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ της Καβάλας / Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2006
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στο ε/γ-ο/γ Πηνελόπη της Agoudimos Lines

Πηγη marinews

Βλάβη στον καταπέλτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού Πηνελόπη είχε ως αποτέλεσμα να μην εκετελέσει το χθεσινοβραδινό δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη στις 22:00μ.μ. προς Λήμνο – Μυτιλήνη και Χίο. Η βλάβη οφείλεται σε στρέβλωσης στο πλαίσιο της προέκτασης του καταπέλτη η οποία διαπιστώθηκε από τα μέλη του πληρώματος κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας.

Το πλοίο θα επαναλάβει τα δρομολόγια του την Παρασκευή 20/07/2007.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους πρακτορεία μας για περαιτέρω διευκρινίσεις και οδηγίες.

Πριν δέκα τρεις μήνες είχε ξανά πρόβλημα με το καταπέλτη του. Μήπως αυτή η στρέβλωσης του καταπέλτη είχε μείνει από πέρυσι??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καταπέλτης και πάλι...

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Πηνελόπη» που παρουσίασε πρόβλημα στον καταπέλτη ενώ βρισκόταν στην Ηγουμενίτσα.

Η βλάβη στον καταπέλτη που παρουσίασε το επιβατικό πλοίο «Πηνελόπη» ενώ βρισκόταν αραγμένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Πρίντεζι, ανάγκασε τους υπεύθυνους να μετεπιβιβάσουν τους επιβάτες.

Έτσι, οι 387 επιβάτες του «Πηνελόπη» που ανήκει στην Αγούδημος Φέρις, μετεπιβιβάστηκαν στο «Ιόνιαν Κινγκ» και έφυγαν τρεις ώρες μετά, με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας.

Από το cosmo.gr

Αγούδημος να είναι και ότι να 'ναι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» στο Βαθύ Σάμου

Σήμερα στις 11.15 η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ– Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» Ν.Π. 11416 για βλάβη στα φίλτρα πετρελαίου μηχανής.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένη ώρα απόπλου την 10.00 για Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη με 100 επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη ενώ κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε στις 15:05.

Για τη βλάβη της Κουνελόπης μας ενημέρωσε το tidis.yen.

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε τι λέει η ανακοίνωση της ΝΕΛ για το συγκεκριμένο θέμα

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Κυριακή 10/04/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ αναχώρησε από Βαθύ στις 15.00 αντί στις 10.00. Προέκυψε τραυματισμός εκτός υπηρεσίας και πλοίου μέλος του πληρώματος (αρχική καθυστέρηση) το οποίο με την συνδρομή του Λιμεναρχείου Σάμου τακτοποιήθηκε. Κατόπιν διαπιστώθηκε από τον Α' Μηχανικό του πλοίου πρόβλημα (μετατόπιση) στα φίλτρα πετρελαίου της μηχανής. Άμεσα τακτοποιήθηκε το πρόβλημα και κατόπιν ελέγχου επιθεώρησης το πλοίο απέπλευσε.

Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04: ΒΑΘΥ (αν 15:00) - ΧΙΟΣ (αφ 19:00 αν 19:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 23:20)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/04: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 00:20) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 07:00 αν 07:30) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αφ 16:55)

Link to comment
Share on other sites

Ενα ρεζουμε στις βλαβες απο τις 26/1/2010 που ανελαβε την αγονη

1.Κατι δεν παει καλα με το πλοιο στο πρωτο του ταξιδι και ακουμπαει με την πρυμη στον ντοκο.

2.4/1/2011 παραπονα επιβατων για την ελλειψη κλιματισμου

3.8/1/2011 προβλημα με τα φιλτρα θαλασσης(?) και το πλοιο ακινητοποιειται 2 φορες μεσοπελαγα.

4.Προβληματα εξω απο την Χιο.

Τελευταια βλαβη η χτεσινη αν και πλοιο με τετοια εξωτερικη εμφανιση και ταχυτητα κατω απο τα 14μιλια,δεν μπορεις να πεις οτι σου γεμιζει το ματι οτι μηχανικα ειναι ενταξει.

ΥΓ.Την Δευτερα λογικα θα κανει πετρελευση στην Θεσσαλονικη οποτε παει και το δρομολογιο των 19.00 απο την συμπρωτευουσα :rolleyes:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Αντε να το αντικαταστήσει ο Ταξιάρχης να τελιώνουμε. Δεν είναι πια κατάσταση αυτη. Το δρομολόγιο Βαθύ-Θεσσαλονίκη διαρκει 26 ώρες :angry: . Καλύτερα κολυμπώντας...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...