Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το πλοιο,αρχικά δεν πήγε Κουφονήσι και από Πάρο για Νάξο πήγε με μειωμένη ταχύτητα κ κάποια στιγμή έπεσε αρκετα η ταχύτητα.

Μόλις αναχώρησε για Κουφονήσι με αρκετή καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή το βλέπω δεμένο, μήπως τον κόσμο τον στείλανε με το Power Jet που περνάει από τα ίδια λιμάνια; Με 268 επιβάτες 18 Ιουλίου μόνο καλά δεν είναι τα πράγματα.

Edited by Diagoras
Link to comment
Share on other sites

Μα δεν νομίζω ότι είναι και κανένα δρομολόγιο με ιδιαίτερες προσδοκίες. Έχω την εντύπωση ότι το βάλανε απλά για να ανταγωνίζεται και να κόβει κίνηση από το Santorini Palace και το Thunder. 

Edited by hsw
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mytilene said:

Απάντησε ο φιλος PETROS οτι έχει μια μονο

Το ξέρω ότι έχει μόνο μία. Ρωτάω γιατί δεν την κόβουν, προκειμένου να δέσει το πλοίο και να κατέβουν οι επιβάτες,για να φύγουν με άλλο. Εννοείται ότι θα γυρίσει κενό επιβατών, προκειμένου να πάρει άλλη.

 

Τα ταχύπλοα δεν υποχρεούνται να έχουν εφεδρική; Γιατί ξέρω ότι τα συμβατικά είναι υποχρεωμένο να έχουν πάνω τους 3η άγκυρα ως αμοιβή!

EDIT.Μάλλον αυτό έκαναν! 

Γιατί έπρεπε να περιμενουν 4 ώρες δεν κατάλαβα!

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα θα αφήσουν την καδένα να κόβει βόλτες στην λεκάνη του λιμανιού που αγκυροβολουν τόσα πλοία. Η λογική λέει ότι την έκοψαν.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Speedrunner Jet 2 στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου ''SPEEDRUNNER JET 2'' Ν.Π. 12846, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιό από Πειραιά για Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Πάρο-Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσχέρεια άπαρσης της άγκυρας λόγω εμπλοκής της στον βραχώδη πυθμένα.

Κατόπιν ελιγμών του Πλοιάρχου, απελευθερώθηκε η άγκυρα και το ''SPEEDRUNNER JET 2'' κατέπλευσε με ασφάλεια εκ νέου στον λιμένα Μυκόνου.

Από το πλοίο αποβιβάστηκαν 268 επιβάτες και 07 Ι.Χ.Ε οχήματα, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας από έτερο Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισης του παραπάνω βεβαιωτικού, πραγματοποιήθηκε ένας μεμονωμένος πλους για λιμένα Πειραιά άνευ επιβατών.

 

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μία ανακοίνωση της πλάκας από το ΥΕΝ. Η δυσχέρεια άπαρσης της άγκυρας λόγω εμπλοκής της στον βραχώδη πυθμένα προφανώς και δεν συνιστά , παρόλα αυτά όμως, αμέσως μετά η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Λ/Χ Μυκόνου έκανε απαγόρευσή απόπλου μέχρι αποκατάσταση βλάβης.....

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο, το διαβάζεις αυτό το πράγμα και αισθάνεσαι σαν το Ζήκο στη γνωστή ταινία, στη σκηνή που η Φιφίκα του ορκίζεται πως δεν λέει άσχημα πράγματα γι αυτόν. Και του ορκίζεται στο «να μη σώσεις να με δείς γυναικούλα σου». Και κομπλάρει ο Ζήκος και μονολογεί «σω λέει, να μη σώσεις γιατί αν σώσεις κλπ»:D. Ε κάπως έτσι αισθάνεται κι ο αναγνώστης. Κι όπως σωστά είπες, το πλοίο φαινομενικά έχει φάει απαγόρευση λόγω βραχώδη πυθμένα:rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

Η απαγόρευση απόπλου και ακολούθως η άδεια για μεμονωμένο πλου για αποκατάσταση βλάβης επιβεβαιώνουν οτι το ταχύπλοο δεν είχε πλέον άγκυρα (γιατί την έκοψαν;). Όντως η ανακοίνωση είναι για κλάματα. Άντε αυτός που την έγραψε είναι άσχετος. Δεν τις βλέπει κάποιος ανώτερος πριν αναρτηθούν; Ή είναι και αυτός άσχετος ή στην τελική δεν τους νοιάζει. Σου λέει, οτι δεν τις διαβάζεικαι  κανένας, εκτός από κάτι βαρεμένους σε κάτι φόρουμ σαν το shipfriends🤣🤣😁

By the way κανένας δεν μας είπε τι έκαναν 4 ολόκληρες ώρες με 270 ψυχές μέσα και ανάμεσα σε κάτι αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια σε απόσταση αναπνοής!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...