Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 4/18/2021 at 11:26 PM, Nick the Greek said:

Από την άλλη, άσε το Grimaldi στην άκρη. Για μένα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μεγάλη ανάγκη ανανέωσης στόλου. Σκέψου πως τα καλύτερά της πλοία, η σειρά με τα νεότευκτα που είχε κάνει στα 90s, είναι όλα κοντά στα 30. Τα πιο δεύτερά της πλοία είναι στα 40, πρώην βορειοευρωπαικό τοννάζ των 80s με πολλά μίλια στην πλάτη. Οπότε η ανανέωση θα έπρεπε να τους απασχολεί πιο σοβαρά.

Το ρεζουμέ είναι πως όπως εύστοχα είπες, ότι κρατάνε κάβα ώστε να διαμερίσουν τα ιμάτια της Moby/Tirrenia. Οι Aponte δεν έχουν αποφασίσει τη δεδομένη χρονική στιγμή να ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης για τον τομέα των ferry, σε επίπεδο μεγάλης παραγγελίας νεότευκτων.

 

Και σύμφωνα με τη Shippax τελικά η εταιρεία προχωρά στην παραγγελία 2 νεότευκτων από το Guangzhou, πρόκεται για μικρότερες εκδοχές των πλοίων που έχει ήδη παραγγείλει η Moby. Καλό σαν πρώτο βήμα, αλλά χρειάζονται κάμποσα ακόμη. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Ας ανοίξουμε θέμα για το πρώτο νεότευκτο της GNV, του οποίου η κατασκευή σύμφωνα με τους Ιταλοί ξεκίνησε μόλις στην Κίνα. Τα χαρακτηριστικά του είναι ένα dwt περίπου 9 χιλιάδων τόνων, 237 μέτρα μήκος, 32 πλάτος και 7.2 βύθισμα. Θα δύνανται να μεταφέρουν 2,500 επιβάτες σε 536 καμπίνες και συνολικά 1,300 ΙΧ αυτοκίνητα. Μιλάμε για κολοσσιαία μεγέθη. Να και ένα πρώτο μακέτο, φαίνεται πάντως ενδιαφέρον σχεδιαστικά. Φέρνει περισσότερο στα Stena Hollandica και Stena Britannica της γραμμής Harwich Rotterdam κατά την άποψή μου.

 

Grandi-Navi-Veloci-traghetto-rendering-c

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • proud_ionian changed the title to GNV Polaris (IMO 9948592)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...