Jump to content
Shipfriends

Ciudad de Sóller (IMO 9137997)


Recommended Posts

Ταξιδεύω συχνά με το συγκεκριμένο πλοίο από πέρυσι που αντικατέστησε το EUROFERRY OLYMPIA και τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο ARIADNE. Είναι το πιο καλοσυντηρημένο GRIMALDI που έχω συναντήσει. Μάλιστα φέτος είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2022 που ήταν μόνο στη γραμμή και με τις προσεγγίσεις Κέρκυρα Ιούλιο και Αύγουστο ήταν πηγμένο σε υπερθετικό βαθμό. Φέτος χωρίς Κέρκυρα (την έχει αναλάβει το ΚΥΔΩΝ) είναι κατ αρχήν τυπικότατο στα ωράρια. Στο βραδυνό από Ηγουμενίτσα ανεβαίνει με το πάσο του και φθάνει συνήθως 9,00 με 9,30 ώρα Ιταλίας στο ημερήσιο από Ιταλία 10 με 10,30 το βράδυ είναι δεμένο.Το πλοίο αν εξαιρέσουμε το βαρύ καλοκαίρι που έχει αρκετούς επιβάτες, είναι απόλαυση να ταξιδεύεις. Μεγάλες καμπίνες οι οποίες είναι χρηματοκιβώτιο, κλείνεις την πόρτα και το μόνο που ακούγεται είναι ένα απαλό γουργούρισμα από τις μηχανές. Κραδασμοί δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο του, καμμία σχέση με το ΚΥΔΩΝ που είναι έντονοι με όλες τις ταχύτητες. Το μικρό alla carte όπως και χώρος με τα φρουτάκια είναι φετινές προσθήκες.Το φαγητό έιναι αρκετό σε ποσότητα, οικονομικό αλλά μέτριο. Eίναι μόνιμα το πλοίο που φορτώνει τα περισσότερα φορτηγά από την Ηγουμενίτσα (φεύγει τελευταίο κατά τις μια το βράδυ οπότε είναι εύκολο να σχηματίσεις εικόνα). Πέρυσι ήταν μόνιμα καταπέλτη, φέτος το έχω πετύχει 1-2 φορές γεμάτο. Το πλήρωμα είναι κατά βάση Ιταλοί αλλά φέτος υπάρχουν αρκετοί Έλληνες προερχόμενοι απο τις Mινωικές και στο γκαράζ και στο ξενοδοχειακό. 

 

Link to comment
Share on other sites

Σύντομος και σαφής, ευχαριστούμε πολύ. Δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά από τότε που το ταξίδεψα σαν Rosalind Franklin, τότε με είχε εντυπωσιάσει πολύ και το ταξίδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Έπειδη ταξιδεύω το καλοκαίρι δεν είχα την τύχη να πετύχω καιρό στην Αδριατική. Σε κάποια 5αρια στα στενά του Ότραντο απλά δεν καταλάβαινε τίποτα, όπως και με τις φουσκοθαλασσιές που συνήθως συναντάμε στο μπες βγες από το Μπρίντιζι. Μπαίνει πολύ άνετα και χωρίς αλλαγές πορείας. Φαίνεται αν και Ισπανική ναυπήγηση πολύ βαρύ σκαρί. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι στους χοντρούς νοτιάδες που βγάζει το χειμώνα η Αδριατική σπάνια χάνει δρομολόγια σε αντίθεση με τα SUPERFAST του Μπάρι που ακυρώνουν αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι απόφαση του καπετάνιου ή της εταιρείας. Αυτό που θα ήθελα να συμβουλεύσω σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο είναι να περιμένει τελευταίος στην ουρά αναμονής. Πέρα απο το μπάχαλο που συνάντησε ο ARIADNE η συνήθης φόρτωση είναι να βάζουν τα ΙΧ στο 7 που είναι το τελευταίο, ανοιχτό deck. Αν είσαι τυχερός και γεμίσουν το 7 με κάποια φορτηγά και ΙΧ, τα υπόλοιπα τα βάζουν στο αποκάτω το 5 (το κλειστό πάνω από το κυρίως). Έτσι αποφεύγεις την αναμονή του αδειάσματος του 5 προκειμένου να κατέβει η ράμπα και να ξεφορτώσει το 7. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο στην έξοδο από το πλοίο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κάτι που χάσαμε όσον αφορά την παρουσία του πλοίου στα μέρη μας είναι πως σε επιθεώρηση που του έγινε στην Ηγουμενίτσα από το PSC στις 25 του περασμένου Απριλίου, είχε 13 παρατηρήσεις, κάποια εκ των οποίων επέφερε κράτηση για μία ημέρα.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 4/12/2023 at 3:36 AM, MILTIADIS said:

Πιθανον να το δουμε με Ελληνικη σημαια-και οχι μονο-μετα τον επομενο δεξαμενισμο του στα τελη του '23...

Αυτο το αναρωτιέμαι ακομα.. @MILTIADIS

31 minutes ago, Meganisi said:

Αν εχει ελλείψεις, καλως.... ΟΜΩΣ τα δικα μας τα ΡΔΕΛΑΜΠΟΥ στα λιμεναρχεια Πατρών κ Νιτσας, εχουν ποτέ ελέγξει τον Ιταλο????? 

Και όμως το παπόρο είχε φάει και μια μέρα detention και κανείς μας δε το πήρε πρέφα

Quote
Authority Port of inspection Date of report Detention PSC Organisation Type of inspection Duration (days) Number of deficiencies Details
Greece Igoumenitsa 25/04/2023 Y Paris MoU Expanded inspection 1 13
             
             

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξέρω τι έγινε το Νοέμβριο, αγγλόφωνοι συνασθενείς πάντως, αναφέρουν ότι παραμένει στον Όμιλο και θα αντικαταστήσει το τ.Egnazia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • proud_ionian changed the title to Ciudad de Sóller (IMO 9137997)

25/3, χρονιάρα μέρα:D, εντάσσεται επισήμως στο στόλο της Trasmed Gle και ξεκινά δρομολόγια.

Έτσι τουλάστιχον αναφέρουν οι Ισπανοί συνασθενείς και οι Ισπανοί Τσαμόπουλοι :P 

Link to comment
Share on other sites

Βιαστήκαμε να το μετονομάσουμε.

Ακόμη λέγεται Igoumenitsa και έχει ιταλική σημαία.

431564734_464597285889880_5509836218363332933_n-750x562.thumb.jpg.1d63c9368537ccf3969936c1d7edfe27.jpg

https://www.puentedemando.com/

Βρίσκεται στη Βαλένθια, έχει γραφτεί Grimaldi Trasmed στις μπαντες και όταν μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί με το modeling και την παγκόσμια ειρήνη:P

Η μετονομασία θα πάει πακέτο με την σπανιόλικη σημαία.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...