Jump to content
Shipfriends

dimitris kerkyra

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Έχει κανείς ιδέα που βρίσκεται? Το marinetraffic το εμφανίζει στην Ηγουμενίτσα εκτός εμβέλειας 4-5 μέρες. Είναι κλειστός ο πομπός ή συμβαίνει κάτι άλλο, γιατί στα δρομολόγια της εταιρείας εμφανίζεται κανονικά.
  2. Κάτι τρέχει πάλι με το πλοίο. Ανέβηκε Αγκόνα σέρνωντας με 18 -19, από χθές το πρωί στις 10.ΟΟ από Ηγουμενίτσα έφθασε πάνω 6.00 το πρωί. Είχε δώσει αναχώρηση από Ιταλία 7.20 και είναι ακόμα δεμένο.
  3. Ταξίδεψα 5 6 φορές το καλοκαίρι με το πλοίο στο νυχτερινό από Μπρίντιζι. Φαίνεται να δούλεψε πολύ καλά και σε φορτηγά, πράγμα αναμενόμενο αφού το Ηγουμενίτσα παρά το μέγεθος του δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση αλλά και σε αυτοκίνητα. Υποθέτω ότι ο Ιταλός έπαιξε επιθετικά στο διαφημιστικό κομμάτι αλλά και στην τιμολόγηση γιατί τόσα ΙΧ το Μπρίντιζι δεν έχει δει ποτέ. Έτυχε αρχές Αυγούστου να μετρήσω πάνω από 200 στην αναμονή. Μάλιστα τον Αύγουστο παρά το τεράστιο ξενοδοχειακό του ήταν πηγμενο . Βέβαια έπαιξε ρόλο ότι το μεγάλο πλωριο σαλόνι είναι κλειστό. Κατά τα άλλα το πλοίο είναι καθαρό και ακριβές στα ωράρια του γιατί ότι καθυστέρηση τύχαινε στο Μπρίντιζι λόγω κίνησης την κάλυπτε με την ταχύτητα του. Ζήτημα να είχε μισαωρα στο φουλ της κίνησης. Βέβαια η φόρτωση στην Ιταλία ήταν λίγο μπατε μέσα να φύγουμε μια και η παραμονή εκεί είναι 2 ώρες αλλά στην Κέρκυρα που έβγαινα ξεφόρτωνε στο 10λεπτο. Το πλήρωμα είναι όλοι Έλληνες και κατά βάση Κρητικοί, υποθετω δεν άλλαξε κάτι από τη γραμμή των Χανίων.
  4. Έπειδη ταξιδεύω το καλοκαίρι δεν είχα την τύχη να πετύχω καιρό στην Αδριατική. Σε κάποια 5αρια στα στενά του Ότραντο απλά δεν καταλάβαινε τίποτα, όπως και με τις φουσκοθαλασσιές που συνήθως συναντάμε στο μπες βγες από το Μπρίντιζι. Μπαίνει πολύ άνετα και χωρίς αλλαγές πορείας. Φαίνεται αν και Ισπανική ναυπήγηση πολύ βαρύ σκαρί. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι στους χοντρούς νοτιάδες που βγάζει το χειμώνα η Αδριατική σπάνια χάνει δρομολόγια σε αντίθεση με τα SUPERFAST του Μπάρι που ακυρώνουν αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι απόφαση του καπετάνιου ή της εταιρείας. Αυτό που θα ήθελα να συμβουλεύσω σε όποιον θελήσει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο είναι να περιμένει τελευταίος στην ουρά αναμονής. Πέρα απο το μπάχαλο που συνάντησε ο ARIADNE η συνήθης φόρτωση είναι να βάζουν τα ΙΧ στο 7 που είναι το τελευταίο, ανοιχτό deck. Αν είσαι τυχερός και γεμίσουν το 7 με κάποια φορτηγά και ΙΧ, τα υπόλοιπα τα βάζουν στο αποκάτω το 5 (το κλειστό πάνω από το κυρίως). Έτσι αποφεύγεις την αναμονή του αδειάσματος του 5 προκειμένου να κατέβει η ράμπα και να ξεφορτώσει το 7. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο στην έξοδο από το πλοίο.
  5. Ταξιδεύω συχνά με το συγκεκριμένο πλοίο από πέρυσι που αντικατέστησε το EUROFERRY OLYMPIA και τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο ARIADNE. Είναι το πιο καλοσυντηρημένο GRIMALDI που έχω συναντήσει. Μάλιστα φέτος είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2022 που ήταν μόνο στη γραμμή και με τις προσεγγίσεις Κέρκυρα Ιούλιο και Αύγουστο ήταν πηγμένο σε υπερθετικό βαθμό. Φέτος χωρίς Κέρκυρα (την έχει αναλάβει το ΚΥΔΩΝ) είναι κατ αρχήν τυπικότατο στα ωράρια. Στο βραδυνό από Ηγουμενίτσα ανεβαίνει με το πάσο του και φθάνει συνήθως 9,00 με 9,30 ώρα Ιταλίας στο ημερήσιο από Ιταλία 10 με 10,30 το βράδυ είναι δεμένο.Το πλοίο αν εξαιρέσουμε το βαρύ καλοκαίρι που έχει αρκετούς επιβάτες, είναι απόλαυση να ταξιδεύεις. Μεγάλες καμπίνες οι οποίες είναι χρηματοκιβώτιο, κλείνεις την πόρτα και το μόνο που ακούγεται είναι ένα απαλό γουργούρισμα από τις μηχανές. Κραδασμοί δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο του, καμμία σχέση με το ΚΥΔΩΝ που είναι έντονοι με όλες τις ταχύτητες. Το μικρό alla carte όπως και χώρος με τα φρουτάκια είναι φετινές προσθήκες.Το φαγητό έιναι αρκετό σε ποσότητα, οικονομικό αλλά μέτριο. Eίναι μόνιμα το πλοίο που φορτώνει τα περισσότερα φορτηγά από την Ηγουμενίτσα (φεύγει τελευταίο κατά τις μια το βράδυ οπότε είναι εύκολο να σχηματίσεις εικόνα). Πέρυσι ήταν μόνιμα καταπέλτη, φέτος το έχω πετύχει 1-2 φορές γεμάτο. Το πλήρωμα είναι κατά βάση Ιταλοί αλλά φέτος υπάρχουν αρκετοί Έλληνες προερχόμενοι απο τις Mινωικές και στο γκαράζ και στο ξενοδοχειακό.
×
×
  • Create New...