Nick the Greek Posted May 29, 2018 Posted May 29, 2018 Σύμφωνα με δηλώσεις του MD της StenaRoRo στον τύπο, η ναύλωση θα είναι δεκαετής κι όχι πενταετής. Επιβεβαιώνονται οι 1,000 επιβάτες και μαθαίνουμε επιπροσθέτως πως θα μιλάμε για 3,100 γραμμικά μέτρα διαθέσιμα. Το design/κλάση λέγεται Stena E-Flexer και η πρόωση θα είναι LNG. Το ναυπηγείο θα είναι το AVIC Weihai.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 On 12/30/2017 at 7:27 PM, Panagia Ekatontapiliani said: Η Brittany Ferries επιβεβαίωσε τη ναύλωση του ενός υπό κατασκευή πλοίου της Stena Line στην Κίνα (με παράδοση το 2021), για τις διαδρομές προς την Ισπανία σε αντικατάσταση του Baie De Seine και θα υπάρχει option για την αγορά του με τη λήξη της 5ετης ναύλωση του. On 5/24/2018 at 10:26 PM, Panagia Ekatontapiliani said: Από ότι καταλαβαίνω η Britanny Ferries θα προχωρήσει στη 5ετη ναύλωση με option αγοράς του δεύτερου υπό κατασκευή πλοίου της Stena Line στην Κίνα (με παράδοση το 2021) Τα δυο πλοία που κατασκευάζονται στη Κίνα θα πάρουν τα όνομα Galicia (παράδοση το 2021) και Salamanca (παράδοση 2022), όπως ανακοίνωσε η Brittany Ferries.
Nick the Greek Posted June 13, 2018 Posted June 13, 2018 Και είναι νομίζω η πρώτη φορά στην ιστορία της Brittany που πλοία της θα ονομασθούν με τοπωνύμια που δεν έχουν σχέση με τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα με τις επαρχίες της Βρεττάνης και της Νορμανδίας.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 10, 2018 Posted November 10, 2018 Η Telenor Maritime θα παρέχει υπηρεσίες για την αναβάθμιση του Wi-Fi, 3G και Backhaul Services για τους επιβάτες των πλοίων της Brittany Ferries
Nikos_Chania Posted November 12, 2018 Posted November 12, 2018 Με νέο λογότυπο θα είναι σύντομα η εταιρεία, η οποία για την ώρα δεν έχει κάνει επίσημη παρουσίαση/ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ομάδα θαυμαστών στο facebook, Pont Aven και Armorique θα είναι τα πρώτα που θα το φορέσουν μέσα στο Νοέμβρη κατά το δεξαμενισμό τους. Θα ακολουθήσουν τα Normandie και Bretagne τον Ιανουάριο, το Cap Finistere τον Φεβρουάριο, το Normandie Express τον Σεπτέμβριο ενώ Mont St Michel και Barfleur θα τα φορέσουν τον Ιανουάριο του 20 και Φεβρουάριο του 20 αντίστοιχα.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 20, 2018 Posted November 20, 2018 (edited) Το νέο σινιάλο της Brittany Ferries θα είναι σε αποχρώσεις μπλε, πορτοκαλί και πράσινο χρώματος. Edited November 20, 2018 by Panagia Ekatontapiliani
Nick the Greek Posted January 29, 2019 Posted January 29, 2019 Μαύρα τα μαντάτα, όχι για τη Σερενάτα όπως έλεγε η Αρλέττα, αλλά για τη Brittany μετά την καθυστέρηση του Honfleur. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως οι κρατήσεις του Honfleur πάνε σε άλλο πλοίο της εταιρείας. Έχω όμως την αίσθηση πως το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ήδη στα δρομολόγια της Brittany και δεν ήταν χρυσή εφεδρεία. Οπότε εδώ για το καλοκαίρι θα μπορούσαμε να είχαμε και κάποια ναύλωση.
Nick the Greek Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Διάγοντες ως πιστοί και φιλότιμοι Γάλλοι, οι ιθύνοντες της Brittany προσπάθησαν να παραγγείλουν τον διάδοχο του Bretagne στα Chantiers de l' Atlantique. Όπως μας λέει όμως το Mer et Marine αυτό πρός ώρας δεν έχει καταστεί δυνατό γιατί κατά τα φαινόμενα το ναυπηγείο έχει πήξει με τα mega κρουαζιερόπλοια. Αναζητείται λοιπόν φόρμουλα υλοποίησης.
Nick the Greek Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Δεν το ξεκαθαρίζει το άρθρο αλλά θα μπορούσε να είναι και αυτό.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 15, 2019 Posted March 15, 2019 Η Brittany Ferries ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2018.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 (edited) Η Brittany Ferries προχώρησε στη ναύλωση και τρίτου πλοίου της σειράς Stena E-Flexer, (με option για αγορά) που θα ναυπηγηθεί στο ναυπηγεία AVIC Weihai στη Κίνα με παράδοση του 2023. Edited March 26, 2019 by Panagia Ekatontapiliani
Panagia Ekatontapiliani Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Η Brittany Ferries θα ναυλωσει ένα πλοίο από τη Stena Ro Ro, από το Νοέμβριο του 2019 έως το Νοέμβριο του 2020, έτσι ώστε να καλύψουν την απουσία του Pont Aven, αλλά και πιθανή καθυστέρηση του Honfleur. Από τα συμφραζόμενα της ανακοίνωσης πιστεύω ότι μιλάμε για το Af Michela.
proud_ionian Posted June 30, 2019 Posted June 30, 2019 (edited) Συμφωνα με αγγλοφωνους συνασθενεις, η Brittany, ενδιαφερεται να εξαγορασει την Condor (που καλυπτει τα Channel Islands) Edited June 30, 2019 by proud_ionian
proud_ionian Posted November 14, 2019 Posted November 14, 2019 και οντως, οπως λεει η Business Eye CI, η Condor πουληθηκε σε μια κοινοπραξια, οπου junior partner ειναι η Brittany και εταιρος πλειοψηφιας η Columbia Threadneedle. To operation απο οτι καταλαβαινω, θα το κανει η Brittany, κρατωντας αρχικα το προσωπικο της Condor
Nick the Greek Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η γραμμή Cork - Santander, διατηρείται μεν σα σύνδεση ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ισπανία, πλήν όμως αλλάζει το λιμάνια. Το Kerry(πρώην AF Michela), που αυτήν τη στιγμή κάνει τη γραμμή, μεταφέρεται από το Cork λίγο πιο βορειοανατολικά, στο Rosslare. Και αντίστοιχα στην Ισπανία το λιμάνι προσέγγισης αντί του Santander στη Galicia, θα είναι το Bilbao στη Χώρα των Βάσκων. Αυτό ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και έρχεται σε διαβούλευση με τις εταιρείες διεθνών μεταφορών που εξυπηρετεί η γραμμή. Γενικά η Brittany δεν είναι ευχαριστημένη από τον όγκο φορτηγών που διακινούνται όπως είναι τώρα η γραμμή και προφανώς αυτό είναι μια προσπάθεια βελτίωσης. Σίγουρα όμως και αυτή η γραμμή θα είναι υπό στενή παρακολούθηση.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Condor Ferries από τη Britanny Ferries και Columbia Threadneedle European Sustainable Infrastructure Fund, μετά από την έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού.
Nick the Greek Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Από νωρίτερα σήμερα, η Brittany Ferries σταματά να δέχεται επιβάτες σε όλες τις γραμμές της. Τα πλοία γυρνάνε σε mode πληρώματος ασφαλείας και θα λειτουργούν, όσα ταξιδεύουν, σαν roro.
Nick the Greek Posted March 26, 2020 Posted March 26, 2020 Μια σύντομη ματιά στην κατάσταση της Brittany Ferries: Normandie, Bretagne, Pont Aven, Etretat δεμένα στη Χάβρη, Mont St Michel στο Portsmouth - Caen, Kerry στο Bilbao - Rosslare, Cap Finistere στο Portsmouth - Santander και Connemara στο Portsmouth - Cherbourg. Με άλλα λόγια, δουλεύουν τα μισά.
Nick the Greek Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Εδώ ξέχασα να αναφέρω το Normandie Express που είναι δεμένο επίσης στη Χάβρη και το Barfleur που είναι δεμένο στην Caen. Βασικά δουλεύουν 4 από τα 10 πλοία της εταιρείας.
Nick the Greek Posted May 11, 2020 Posted May 11, 2020 Καταγγελίες για μπαταχτσήδικες πρακτικές από επιβάτες της Brittany. Η εταιρεία φέρεται να ζητά εξόφληση για κρατήσεις σε δρομολόγια που είναι εξαιρετικά απίθανο να εκτελεστούν και για τις οποίες ο πελάτης έχει δώσει προκαταβολή. Η μπαμπεσιά έγκειται στο γεγονός ότι αν δεν εξοφλήσεις το φούλ ποσό, χάνεις την προκαταβολή. Έλα όμως που όλοι ξέρουν ότι τα δρομολόγια δε θα γίνουν και τελικά αν δεν γίνουν το ποσό δεν επιστρέφεται, αλλά γίνεται voucher για επόμενο δρομολόγιο. Με λίγα λόγια, το μετρητό χάνεται.
Nick the Greek Posted June 24, 2020 Posted June 24, 2020 Ετοιμάζεται να επαναφέρει μερικώς τους επιβάτες η Brittany από την άλλη εβδομάδα και όχι για όλα της τα πλοία.
Panagia Ekatontapiliani Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 Μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αγγλία για τους επισκέπτες από τη Γαλλία (καραντίνα δυο εβδομάδων), η Brittany Ferries θα σταματήσει το Armorique από τη γραμμή Plymouth Roscoff στις 31 Αυγούστου και θα αντικατασταθεί από το Pont Aven στις 10 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον το Pont Aven θα συνεχίσει δρομολόγια στη γραμμή Plymouth-Santander και στη γραμμή Roscoff-Cork. Το Bretagne θα σταματήσει δρομολόγια από τη γραμμή Portsmouth-St Malo στις 7 Σεπτεμβρίου. Το Connemara θα συνεχίσει να ταξιδεύει στη γραμμή Portsmouth- Cherbourg /Le Havre, αλλά δεν θα συνεχίζει προς την Ισπανία. Ενώ το Etretat δεν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση (είναι παροπλισμένο από τις 17 Μαρτίου)
Nick the Greek Posted February 3, 2021 Posted February 3, 2021 Όσοι το μιλάτε το φραντσέζικο, εξασκείστε το διαβάζοντας ένα καλό απόσπασμα από συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της Brittany Ferries. Μου αρέσει πολύ ο ήρεμος και στοιχειθετημένος λόγος του. Λέει πως σαν αποτέλεσμα ενός πιθανού Brexit χωρίς συμφωνία, είχε ήδη αυξηθεί το μεταφορικό έργο κατά 16% το Νοέμβριο και 20% το Δεκέμβριο γιατί οι Βρεταννικές εταιρείες στοκάριζαν εμπόρευμα. Γενικά του είναι δύσκολο να διακρίνει ποιό ποσοστό των αριθμών αυτών, όπως και της αύξησης της κίνησης από την Ιρλανδία με την καινούρια χρονιά, είναι σαν αποτέλεσμα του Brexit ή της πανδημίας. Ομολογεί πως τους έκατσε φίνα η αύξηση της κίνησης από την Ιρλανδία και λέει φυσικά πως πλοία είχαν έτοιμα που δε δούλευαν, οπότε τους ήταν εύκολο να πάρουν κομμάτι της πίτας με τα επιπλέον δρομολόγια που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Του είναι επίσης δύσκολο να διαβάσει την αγορά ως πρός το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Λέει ότι η προτίμηση των Ιρλανδών στις απ' ευθείας συνδέσεις πρός το παρόν είναι ξεκάθαρη αλλά θεωρεί πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο και το ΗΒ θα απλοποιήσει/κάνει πιο efficient τις διατυπώσεις εισόδου/εξόδου από το ΗΒ για τα φορτηγά της Ιρλανδίας, οπότε δεν αποκλείει αυτή η ζήτηση να είναι προσωρινή και τα φορτηγά της Ιρλανδίας να ξαναγυρίσουν στη χρήση του landbridge μέσω ΗΒ για πρόσβαση στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 12, 2021 Posted May 12, 2021 H Britanny Ferries σχεδιάζει να ξεκινήσει μια γραμμή από το Plymouth στο Leixoes της Πορτογαλίας για τη καλοκαιρινή περίοδο με ένα εκ των Cap Finistere ή το Pont Aven.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now