Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ελπίζω μόνο να έχει καλές πληρότητες γιατί αλλιώς θα μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια. ΑΙΟΛΟΣ είναι αυτός και είναι λαίμαργος. Θα τις έχει τις καλές πληρότητες πιστεύω γιατί θα είναι φουλ σεζόν και έχει καλό brandname το βαπόρι. Αλήθεια, εκείνο το 'ΚΕΝΤΕΡΗΣ' μέχρι πότε θα το χρησιμοποιούν ως όνομα τη στιγμή που ο εν λόγω άνθρωπος έχει καταδικασθεί από την Ελληνική διακιοσύνη για συγκεκριμένο λόγο με κάποιους μήνες φυλάκισης?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το θεμα ειναι οτι ολοι πιστευουν οτι επειδη μπαινει το ΚΕΝΤΕΡΗΣ θα πηγαινουν γρηγορα αλλα που να ξεραν :rolleyes: - φυσικα σε σχεση με τα 14-15μιλια του ΤΑΞΙΑΡΧΗ υπαρχει διαφορα... B) Περιμενω να δω τις τιμες παντως...για να συνεχισω το κραξιμο :D

Αναμένω τα ωράρια και τις τιμές για να βγει η απόφαση, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά "κρουαζιέρα" στο ΒΑ Αιγαίο, με τον Ταξιάρχη αυτή τη φορά, ή στο κλουβί του Κεντέρη για ~10 ώρες. Για να δούμε... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι το ρεπορταζ της Σαμιακης(απο το 16:28) στις 27/5

Δεν ξερω αν εχει σχεση με τις κανονιες της ΝΕΛ αλλα στο ιδιο ρεπορταζ λεγεται οτι μπορει να μην μπει τελικα ο ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι στο Καβαλα-Χιος και απλα ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ να κανει καποια εξτρα δρομολογια.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Τα ωράρια του Ταξιάρχη έχουν αλλάξει από τις αρχές του μήνα. Όλες οι αναχωρήσεις πήγαν 2 ώρες νωρίτερα, εκτός από το δρομολόγιο της Κυριακής από Βαθύ μέχρι Θεσσαλονίκη που πήγε 3 ώρες νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ψαχνονται εκει στο υπουργειο(που δεν υπαρχει πια)να δουν τι θα κανουν με τις αγονες :rolleyes: Βεβαια εγω απο πλευρας νησιων δεν βλεπω καποια γενικευμενη αντιδραση σχετικα με τα δρομολογια η τα πλοια - δειγμα των καιρων μαλλον,αφου μαλλον η κινηση ειναι αρκετα περιορισμενη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου θα εξετάσει το αίτημα της ΝΕΛ για την δρομολόγηση του Θεόφιλος στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη και του πλοίου Μυτιλήνη στη γραμμή Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος. Ωστόσο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο αρμόδιο Υπουργείο η πρόταση αυτή καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το νομικό τμήμα εάν η ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμβατική υποχρέωση να επαναφέρει το πλοίο Θεόφιλος στη γραμμή της Λήμνου μετά την επιδιόρθωση της βλάβης, δεδομένων και των αντιδράσεων των Λημνιών για την εξυπηρέτησή τους με το πλοίο Άκουα Μαρία. Το θέμα αυτό απασχόλησε χθες σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή υπουργού υπεύθυνου για θέματα ναυτιλίας Χάρη Παπούκη, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη και υπηρεσιακών παραγόντων όπου ζητήθηκε περαιτέρω νομική διερεύνηση για τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της κάλυψης της γραμμής από Θεσσαλονίκη μέχρι Ρόδο η οποία βρίσκεται στον αέρα καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

http://www.era-aegean.gr

Link to comment
Share on other sites

Ο Δήμαρχος έχει πάει τέσσερις φορές στο υπουργείο τις τελευταίες μέρες και όλοι οι φορείς έχουν στείλει επιστολές. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να αρχίσουμε να σπάμε τις πλατείες μας και να καίμε τα αυτοκίνητα μας; Μόνο τότε θα σημαίνει ότι αντιδρούμε;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προστιμο θα πληρωνει η ΝΕΛ για την μη δρομολογηση του ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι :huh:

Χθες 15 Ιουλίου θα έπρεπε να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το «Αίολος Κεντέρης Ι» στη γραμμή Καβάλα - Μύρινα - Μυτιλήνη - Χίος, θύμισε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου, Δημήτρης Χαλκιώτης.

Αυτή η επισήμανση προφανώς δεν έγινε τυχαία. Ο νόμος προβλέπει πως στις περιπτώσεις που ένα πλοίο δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια, επιβάλλονται πρόστιμα. Φαίνεται ότι αυτή είναι η «απάντηση» Χαλκιώτη στις καταγγελίες Αβραντίνη για την καθυστέρηση συνεδρίασης του ΣΑΣ.

http://www.emprosnet.gr

Link to comment
Share on other sites

Κι οπως τα λεγαμε αλλου,θελουν την ΘΕΟΦΙΛΑΡΑ στην γραμμη της(Καβαλα-Σαμο και οχι αυτη που λεει το αρθρο) :rolleyes:

Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης,θα ζητήσει εκ νέου από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου να επιστρέψει το πλοίο Θεόφιλος στη γραμμή Λαύριο-Λήμνο-Καβάλα με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα όπως έχει συμβατική υποχρέωση κάτι το οποίο ζήτησαν και οι Λημνιοί αφού το Αqua Maria δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού. Ο κύριος Χαλκιώτης είπε ακόμα ότι θα ζητήσει από την εταιρεία έκτακτες δρομολογήσεις από Μυτιλήνη προς Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα για να ενισχυθεί η σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα. Εν τω μεταξύ στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα άτυπο ΣΑΣ όπου εκεί θα εξετασθούν τα προβλήματα της ακτοπλοΐας.

http://www.era-aegean.gr

Link to comment
Share on other sites

E καλά ο Χαλκιώτης είναι άσχετος, το έχει αποδείξει πλειστάκις με τις δηλώσεις του.

Εκτός των άλλων, για ποιες έκτακτες δρομολογήσεις προς Θεσσαλονίκη λέει; Η άγονη του Λισσός είναι που ακόμα το υπουργείο δεν την έχει δώσει.

Link to comment
Share on other sites

Από πότε έκανε ο Θεόφιλος τη γραμμή από Λαύριο Λήμνο Καβάλα???? Ο Θεόφιλος έκανε τη γραμμή από τη Καβάλα Λήμνο Μυτιλήνη Χίο Ικαρία Σάμο

Πες τα χρυσόστομε και νόμιζα ότι με είχε χτυπήσει (ακόμα περισσότερο :lol: ) το Αλτσχάιμερ! :) Μ'αρέσει που ο Χαλκιώτης διαμαρτύρεται αλλά κατά τα άλλα ούτε και ξέρει σε ποια γραμμή είναι το πλοίο...(εκτός κι αν άλλα είπε αυτός και άλλα έγραψαν στην ιστοσελίδα, λάθη γίνονται βέβαια)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Γιατί, λίγα μαργαριτάρια έχει πετάξει ο Χαλκιώτης; Εδώ δήλωσε δημόσια ότι οι εταιρείες καταθέτουν δρομολόγια ως τις 31/01.Ο Χαλκιωτης τις εκανε πριν παει σε αυτη τη θεση;

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Καθυστέρηση αναχώρησης Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Δελτιο τυπου ΝΕΛ

Σας ενημερώνουμε ότι, χθες Πέμπτη 28/07/2011, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, αναχώρησε με καθυστέρηση από τον λιμένα Άγιου Κηρύκου Ικαρίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Καρλοβασίου στις 22:00 και αναχώρησε για Χίο στις 23:30. Βάση των παραπάνω, οι ώρες προσέγγισης στους υπόλοιπους λιμένες τροποποιούνται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 28/08: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αν 23:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/08: ΧΙΟΣ (αφ 02:25 αν 03:05) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 06:30 αν 07:30) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 13:30 αν 14:10) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 18:50)

Link to comment
Share on other sites

Και με νεο δελτιο τυπου αλλαξαν την αναχωρηση απο Καβαλα

29/7/2011

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Σε συνέχεια του σήματος μας από 28/07/11, σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα αναχωρήσει σήμερα 29/07/2011 από Καβάλα στις 23:00 αντί στις 19:00.

Οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/07: ΚΑΒΑΛΑ (αν 23:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/07: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 03:40 αν 04:20) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 10:20 αν 11:20) - ΧΙΟΣ (αφ 14:45 αν 15:25) - ΒΑΘΥ (αφ 19:05)

Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Κυριακή 31/07 από το Βαθύ με ώρα αναχώρησης 07:00.

Γραφείο Τύπου NEL Lines

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ λόγω αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων στους λιμένες Λήμνου, Μυτιλήνης και Χίου θα καταπλεύσει σήμερα Τρίτη 02/08 στο λιμένα Βαθύ Σάμου στις 18:45 και θα αναχωρήσει στις 20:00 αντί 17:35. Οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 02/08: ΒΑΘΥ (αν 20:00) - ΧΙΟΣ (αφ 23:40)

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/08: ΧΙΟΣ (αν 00:20) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 03:45 αν 04:45) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 10:45 αν 11:25) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 16:05)

Χθες σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό το Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Χαλκιώτη, ειδικά για την εξυπηρέτηση του νομού Λέσβου, αποφασίστηκε «να γίνει απευθείας ανάθεση στο «Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ», ώστε ν’ αρχίσει άμεσα την εκτέλεση δρομολογίων από Μυτιλήνη προς Λήμνο - Θεσσαλονίκη και επιστροφή, μία φορά την εβδομάδα.».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προς την εταιρία, είναι να υπογράψει σύμβαση για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου, έναντι 33.000 ευρώ το δρομολόγιο, με την υποχρέωση όμως να ξεκινήσει από τώρα, την εκτέλεση του δρομολογίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείει μια τέτοια προοπτική η ΝΕΛ Α.Ε., που τη σκέφτεται σοβαρά.

Επιστροφή…

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη:

- Το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» να επιστρέψει στις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, εκτελώντας δρομολόγια στις επιδοτούμενες γραμμές: Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - Άγ. Κήρυκος και επιστροφή.

- Το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» να επιστρέψει στις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, εκτελώντας δρομολόγια στη γραμμή: Λαύριο - Λήμνος - Καβάλα και επιστροφή.

Πηγη: ΕΜΠΡΟΣ ΝΕΤ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καθυστέρηση αναχώρησης Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Πέμπτη 28/07/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ καθυστέρησε να αναχωρήσει από Άγιο Κήρυκο Ικαρίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Καρλοβασίου στις 21:00 και αναχώρησε για Χίο στις 21:40. Βάση των παραπάνω, οι ώρες προσέγγισης στους υπόλοιπους λιμένες θα είναι οι παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΧΙΟΣ (αφ 00:35 αν 01:15) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 04:40 αν 05:40) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 11:40 αν 12:20) - ΚΑΒΑΛΑ (αφ 17:00)

Γραφείο Τύπου NEL Line

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA

Λόγω ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης στους λιμένες Λήμνου, Καβάλας και προς αποφυγή καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας των επιβατών σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA τη Κυριακή 14/08 θα αναχωρήσει από Καβάλα στις 18:30 αντί 16:30. Το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/08: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 18:30) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 23:10 αν 00:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/08: ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (αφ 01:50 αν 02:10) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 10:05)

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Παρασκευή 12/08/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ λόγω ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης στα ενδιάμεσα λιμάνια καθώς και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του θα καταπλεύσει στη Καβάλα στις 17:20 αντί τις 14:00.

Βάση των παραπάνω το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα 12/08 από Καβάλα στις 20:30 αντί 19:00, το δρομολόγιο διαμορφώνεται βάση του κάτωθι πίνακα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/08: ΚΑΒΑΛΑ (αν 20:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/08: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 01:10 αν 01:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 07:50 αν 08:50) - ΧΙΟΣ (αφ 12:15 αν 12:55) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 16:35)

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα δεν έχουν ούτω πως μόνο στο Βόρειο Αιγαίο

...θα καταπλεύσει στη Καβάλα στις 17:20 αντί τις 14:00.

Βάση των παραπάνω το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα 12/08 από Καβάλα στις 20:30 αντί 19:00...

αλλά και στο Κρητικό & Καρπάθιο

...Αν ήθελε θα έφευγε στις 8:00... να έφευγε νωρίτερα από Ηράκλειο και να το πάει με 18,5 όπως το κανονικό δρομολόγιο, να δέσει μπάρε μου 6:00 να φύγει 8:00... αλλά...

Αφού θαυμάσω για μία ακόμη φορά την ορθογραφία

...Βάση των παραπάνω
του Press Officer* της ΝΕΛ, εξακολουθώ να μένω με την απορία: Τι θα κάνει το "Ταξιάρχης" δεμένος στην Καβάλα 3 ώρες και 10 λεπτά; Γιατί δεν κάνουν πιό γρήγορα; Πόσο κόσμο θα απο/επιβιβάσει και πόσα φορτηγά θα μπούν/βγούν . Ούτε το Cruise Barcelona να ήταν.

(*δεν μπορεί, κάποιο τίτλο θα έχει αυτός που συντάσσει και διανέμει στον Τύπο της ανακοινώσεις της ΝΕΛ. Αν κάνω λάθος στον τίτλο του, ας βρεί τρόπο να μας διορθώσει).

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν καθυστερήσεις στις αφίξεις αλλά και στις αναχωρήσεις. Συγκεκριμένα χθές 12/8 έφυγε στις 21.15 περίπου. Την Τετάρτη 10/8 έφυγε στις 19.20 σφυρίζοντας για το κατόρθωμα.. :rolleyes:

Ο μεγάλος χρόνος παραμονής στην Καβάλα δικαιολογείται επειδή είναι η αρχή και το τέλος ενός κυκλικού δρομολογίου. Τροφοδοσία, καύσιμα, απορρίματα, πόσιμο νερό, και φόρτο-εκφόρτωση οχημάτων. Χαρακτηριστικά για να αδειάσει/γεμίσει το πάνω γκαράζ χρειάζεται πάνω απο μια ώρα.

Όταν φτάνει Καβάλα το πάνω γκαράζ είναι γεμάτο απο τη Λήμνο. Όταν είναι να φύγει πρέπει να γεμίσει και πάλι το πάνω γκαράζ, υπολόγισε και τα φορτηγά, ένα 3ωρο τουλάχιστον το θέλει πολύ άνετα. Το πλοίο πάντως δεν είναι κατάλληλο για τόσο μακρυνά δρομολόγια με τόσο πολύ κόσμο. <_<

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...