Jump to content
Shipfriends

Aλιφραγκής


Recommended Posts

η οικογενεια Αλιφραγκη, πρεπει να ψαχνεται παρα πολυ για να παρει αλλο ενα καραβι. το καστρο της γλαρεντζας και η αμμος του τσιλιβι λενε, οτι εκτος απο το αικατερινη π, που επιθεωρησαν πριν λιγους μηνες, πολυ προσφατα βρεθηκαν στη Ζακυνθο και εριξαν ενα look σε Ζακυνθος Ι και Ελυτη.

ο Αλιφραγκης ποια εταιρεια εχει? (και ποια πλοια)

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Η κανονική επωνυμία της εταιρείας του κ. Ιάκωβου Αλιφραγκή είναι "ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε." ή αν προτιμάτε επί το ...ευρωπαικότερον "KARYSTIA SHIPPING".

Στο equasis ως έδρα της εταιρείας αναφέρονται τα Νέα Στύρα, στοιχείο που συνδέεται και με συζήτηση που είχαμε κάνει στο παρελθόν για το ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ.

Καλησπέρα σε όλους. Απο το θησαυρό των Στύρων. Το Μαρμάρι Εξπρές στα Στύρα το 1999.

Όπως το είπες φίλε ΣΕΙΡΙΟΣ, μία φορά πέρασε απο Στύρα, γιατί ένας απο τους πλοιοκτήτες είναι απο εκεί. Έτσι έκανε ένα πέρασμα πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια του στη γραμμή του, για να το δούν οι κάτοικοι των Στύρων.

Επίσης αναφέρεται ακόμα μία επωνυμία εταιρείας ως Ship Manager, η ALFRAN MARITIME CO.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο Ιάκωβος Αλιφραγκής έχει την ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε.(ΕΓ/ΟΓ ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ) & τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε (ΕΓ/ΟΓ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ).Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι δραστηριοποιείται στον χώρο της ποντοπόρου ναυτιλίας πολλά χρόνια πριν γίνει γνωστός στην ακτοπλοία με την εταιρεία MARREINA ARMADORA S.A.

Εδώ στο shipspotting μπορούμε να δούμε το M/V RUBIA της οικογένειας Αλιφραγκή.Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στουραίτης εφοπλιστής είναι πρώην Α' Μηχανικός Ε.Ν.

Edited by proud_ionian
copyright
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η εταιρεία, όπως ακούγεται, είχε ενδιαφερθεί για να αγοράσει το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π προς αντικατάσταση του ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ. Η αγορά τελικά δεν έγινε, και λόγω μη συμφωνίας στην τιμή αλλά και γιατί τα 116 μέτρα του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π ήταν κάπως ...πολλά για το λιμάνι του Μαρμαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην γραμμή Ραφήνας - Μαρμάρι, και ήδη βρίσκεται στην αναζήτηση μεγαλύτερου (του ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ) πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Απλως το ΜΑΚΕΔΩΝ έχει χαμηλό γκαράζ και οι φορτηγατζήδες θέλουν το ΜΑΡΜΑΡΙ για να μπορούν να βάζουν τις νταλίκες........Εξάλλου και ο Αλιφραγκής, και ο κάθε πλοιοκτήτης δε θα έχανε τόσο εύκολα τόση πελατεία, τη στιγμή κιόλας που η ΝΕΛ παραμονεύει......Σκάει 3-4 ελεύθερες προσεγγίσεις άκουα τζούελ την εβδομάδα, και μερικές με το ακουα σπιριτ και το θαλασσινή που κάθεται στο λαύριο όλη τη μέρα ως το απόγευμα που φεύγει για μεστά και πάει η πελατεία του αν αποχωρήσει....γνώμη μου αυτό.....

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Αφού έχουμε καιρό να αναφερθούμε στην εταιρία να πούμε ότι η εταιρία αγόρασε νέο πλοιο φορτηγό ενώ πούλησε το RUBIA το νέο πλοιο MIDWAY βρίσκεται στην Χαλκίδα

παραμένει το MARMARI EXPRESS όπως επίσης μέτοχος στο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τ και το ΔΗΜΗΤΡΗΣ των Στυρων

Link to comment
Share on other sites

Μια διορθωσούλα: Αν αναφέρεσαι σε αυτό το MIDWAY, ήταν στην Αυλίδα πριν 2+ εβδομάδες ενώ χθες δεν ήταν εκεί. Και αν πιστέψουμε το marinetraffic, βρίσκεται στα ανοιχτά του Ramsgate.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Δυστυχώς ο κ.Ιάκωβος Αλιφραγκής απεβίωσε σήμερα.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Επίσης αξίζει να αναφέρουμε για το πόσο νοικοκυρεμένη εταιρία έχει,πρώτα με το Μαρμάρι εξπρές και μετά με το Αρτεμισία.Και με τα δύο ταξίδεψα και τα δύο μου άφησαν άκρως καλές εντυπώσεις.Και πάλι συλληπητήρια

Link to comment
Share on other sites

Ένας άνθρωπος καθαρός και τίμιος . Ένας παραδοσιακός εφοπλιστής . Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .

Edited by Agaios
Link to comment
Share on other sites

Κάποιες πληροφορίες για την ιστορία του κ. Αλιφραγκη από το neastyranews blogspot

Quote

O Μάκης Αλιφραγκής είχε καταγωγή (από τη μητέρα του) από τα Νέα Στύρα και το 1970 είχε κατασκευάσει το γνωστό ξενοδοχείο Styra Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή Κεφάλα όπου υπάρχει σαν κτήριο μέχρι σήμερα.

Είχε ξεκινήσει σαν μηχανικός στα πλοία και γρήγορα δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στη ναυτιλία αποκτώντας δικά του φορτηγά πλοία ένα από τα οποία υπάρχει και σήμερα.

Το 1986 δραστηριοποιήθηκε στην ακτοπλοΐα με το Ο/Γ ΧΡΗΣΤΟΣ Τα το οποίο εντάχθηκε στην κοινοπραξία της πορθμειακής γραμμής Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Το 1999 μαζί με τους συνεταίρους του αναβαθμίζει εντελώς την γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι δρομολογώντας το πλοίο MΑΡΜΑΡΙ EXPRESS το οποίο σήμερα εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο-Κύθνος-Κέα.

Το 2004 προσθέτει ακόμα ένα δικό του πλοίο στη γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι το οποίο φέρει το όνομα της συζύγου του, το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ.

Το 2008 και 2009 συμμετέχει μετοχικά στα οχηματαγωγά ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ που εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα έως και σήμερα.

Ο Μάκης Αλιφραγκής κατά κοινή ομολογία όλων όσων των γνώριζαν ήταν γεννημένος ναυτικός, υποστήριζε πολύ τους εργαζόμενους ναυτικούς, αφουγκραζόταν τα προβλήματά τους προσπαθώντας πάντα να δίνει λύσεις.

Επίσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όλους όσους συναναστρεφόταν και συνεργαζόταν, είχε βοηθήσει από όσο γνωρίζουμε πολύ κόσμο και από την περιοχή μας εδώ στα Στύρα αλλά δεν του άρεσε να μιλάει ποτέ γι αυτό.

Ο Καπετάν Μάκης όπως όλοι ξέρουμε «δεν έδειχνε ποτέ (με την έννοια της επίδειξης) αυτό που ήταν»

Έχει δύο παιδιά τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Η σελίδα μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά του για το χαμό του Καπετάν Μάκη, θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη.

*Πληροφορίες μας έδωσε και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό, ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μάκη Αλιφραγκή, ναυτικός πράκτορας από τα Νέα Στύρα Ιωάννης Παγκάκης (του Κωστάκη).

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...