Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μετά από 2 χρόνια είπα να ξεσκονίσω λίγο αυτό το threat του forum..

Σήμερα ακούσα στις ειδήσεις χωρίς λεπτομέρειες ότι το Λισσος λόγω βλάβης καθυστέρησε τον κατάπλου του κατά δύομιση ώρες και είχε αρκετά αγανακτισμένους επιβάτες..

Λόγικο να είναι αγανακτισμένοι, έχωντας συνηθίσει σε άριστη ακτοπλοική συγκοινωνία, τέτεια γεγονότα που στο Αιγαίο είναι συνηθισμένα, στην Κρήτη δεν συγχωρούνται.

Υ.Γ. Αντε κε Γκριμάλντι, νομίζω ότι την ανανέωση θα την ξεκινήσεις από το Λισσός..!

Να προτείνω ένα καλό καράβι για να δρομολογήσει?

Μα φυσικα το OCEAN TRALER!;)

Φανταστείτε κόντρες στα Χανιά τα ομόσταυλα Τρειλερ-Αριάδνη..:D

Link to comment
Share on other sites

Τρία και κάτι χρόνια είχε να απασχολήσει ο βάπορας την ακτοπλοϊκή κοινότητα με βλάβη. Τελευταία μηχανική του βλάβη στις 4 Απριλίου του 2004 στη δεξιά κύρια μηχανή και πάλι εν πλω από τη Σούδα προς τον Πειραιά. Τις άλλες φορές μας απασχόλησε με μία πρόσκρουση στη Σούδα (14/11/2004), με το "καθισιό" στον αμμώδη βυθό του Πειραιά (10/2/2005) και τις δύο προσαράξεις του στο μέσα στην ίδια μέρα στο Αργοστόλι (16/5/2005).

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλές πρωινές εκπομπές ύπηρχε τηλεφωνική επικοινωνία με επιβάτες οι οποίοι φυσικά γκρίνιαζαν κυρίως για την μη ενημερωσή τους από το πλήρωμα

Link to comment
Share on other sites

Το Λισσος χθες γιατι εφυγε 10 ωρα,και ηρθε το Βενιζελος περιπου εκεινη την ωρα [απο οτι ξερω χωρις να ειναι μεσα στο δρομολογιο να ερθει]και εφυγε?.Επαθε καμια προσωρινη βλαβη το λισσος μηπως?.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με το AIS το πλοίο από τις 00:00 έχει κόψει εμφανώς ταχύτητα. Έφτασε να πηγαίνει ακόμα και με 7:eek: κόμβους ενώ τώρα πάει με 12,6. Μάλλον κάποια μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε. Αυτό το καλοκαίρι επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε όποιον αποφασίσει να ταξιδέψει για τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι το πρόβλημα ευτυχώς φαίνεται να ήταν μικρό και να αντιμετωπίστηκε εν πλω. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια με το Εξπρές Λήμνος που παρουσίασε βλάβη, επισκευάστηκε εν πλω και μετά από 2 μέρες είχαμε το μηχανικό πρόβλημα που άφησε το πλοίο εκτός δρομολογίων για περίπου 2 βδομάδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό «Λισσός» που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Χίο στον Πειραιά με 950 επιβάτες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πλοίο λόγω της μειωμένης ταχύτητας με την οποία ταξιδεύει θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωΐ.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως απο ψες το βραδυ το ειχα παρει χαμπαρι αλλα ειπα...αστο καλυτερα:rolleyes:Κι οταν λεω απο ψες,εννοω πριν φτασει Χιο,που πηγαινε με 13-14 μιλια....

Link to comment
Share on other sites

Σωστος ο Π100 συμφωνα με το δελτιο τυπου της εταιριας

07/07/2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό με εισιτήρια με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΙΣΣΟΣ» στο σημερινό δρομολόγιο (Τρίτη 7-7-2009 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ότι, προκειμένου να αποκατασταθεί μηχανική βλάβη του πλοίου, το δρομολόγιο αυτό, αναχώρηση από ΠΕΙΡΑΙΑ 19:00 θα μετατεθεί την Τετάρτη 8-7-09 στις 6:30 το πρωϊ.

Κατόπιν τούτου, και προς ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του επιβατηγού κοινού που διαθέτει εισιτήρια με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΙΣΣΟΣ» , με μέριμνα της ΑΝΕΚ, διατίθεται η δυνατότητα να ταξιδεύσουν με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» της εταιρείας ΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗ ΓΟΥΕΙΣ, το οποίο αναχωρεί από την ίδια περιοχή του λιμένα ΠΕΙΡΑΙΑ και ώρα 20:00 σήμερα Τρίτη 7-7-09 για ΧΙΟ (άφιξη 03:00) και ΜΥΤΙΛΗΝΗ (άφιξη 05:40).

Link to comment
Share on other sites

Από την ανακοίνωση του ΥΕΝ, μάθαμε ότι η μηχανική βλάβη στο «ΛΙΣΣΟΣ» ήταν στην αριστερή κύρια μηχανή

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΙΣΣΟΣ» Ν.Χανίων 15, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Χίο προς Πειραιά, με 950 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο, συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα και περί ώρα 09:55, αντί της προγραμματισμένης 07:00, κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι του Πειραιά, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Παρεμπίπτοντος σήμερα το πλοίο έφυγε κανονικά στην ώρα του το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Και μιας και ο λόγος για γενέθλια, επετείους και συμπτώσεις,

14 χρονια χτες:). ο στουκος ηταν το γενεθλιο δωρο φαινεται:D

να πούμε ότι η βλάβη στο Λισσός ήρθε ακριβώς πάνω στον χρόνο από την δρομολόγηση του στη Χίο - Μυτιλήνη, και την πρώτη του αναχώρηση από Πειραιά στις 3 Ιουλίου του 2008.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μικρή αβαρία σήμερα για το πλοίο στην Μυτιλήνη με συνέπεια μικρή καθυστέρηση στο δρομολόγιο του.

Πηγή : ΥΟΑΝ και ΥΠΠ

Βλάβη στο σύστημα ανύψωσης του καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΙΣΣΟΣ» Ν.Χανίων 15 παρουσιάστηκε, σήμερα και περί ώρα 06.10, προ το απόπλου του πλοίου από Μυτιλήνη για Λήμνο – Θεσσαλονίκη, με 118 επιβάτες, 18 Ι.Χ., 1 Φ/Γ και 2 Δ/Κ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε άμεσα ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος επετράπη μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ το πλοίο απέπλευσε για τους επόμενους λιμένες προσέγγισης περί ώρα 09.35 αντί της προγραμματισμένης 08.00.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...