Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και πως θα εξυπηρετηθεί η γραμμή τις μέρες που θα λείψει από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλο πλοίο από Βόλο?

Άλλαξαν τα δρομολόγια του Jetferry ώστε να προσεγγίσει Βόλο αντί για Άγ. Κωνσταντίνο. Επειδή μάλιστα θα φτάσει αργά στο Βόλο (και δεν θα υπάρχουν λεωφορεία), η HSW θα ναυλώσει πούλμαν για να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που δεν διαθέτουν αυτοκίνητα.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι επιβάτες θα προωθηθούν με τα ταχύπλοα και τα Μιλένα / Νταλιάνα.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι ο καπτά Μάκης θα σώσει την κατάσταση. Ευτυχώς δεν τα πούλησε στον Σαουίρις να τα πάρει στην Ερυθρά.:rolleyes:

ΥΓ Σα πολλές βλάβες δεν βγήκαν στην εταιρεία τελευταία ή είναι η ιδέα μου? Να φταίει άραγε η αλλαγή διεύθυνσης ή είναι τυχαίο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Εγγλεζος τεχνικός της MIRLESS BLACKSTONE (τύπος των κύριων μηχανών είναι MIRLESS BLACKSTONE MB 275V16) δεν έχει δώσει την απάντηση, εάν μπορεί το πλοίο μπορεί να ξεκινήσει μετά τον επισκευή της μηχανής από συνεργείο ή θα χρειαστεί περαιτέρω επισκευή.:o:eek:

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που έκανε στην αρχή η εταιρεία, φαίνεται πως δεν άρεσαν πολύ στους Εγγλεζους, για αυτό εδώ και δυο εβδομάδες εργάζονται πυρετωδώς στη λαβωμενη αριστερή κύρια μηχανή. Γιατί αλλιως θα είχε ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες, που ήρθαν να επιθεωρήσουν τις εργασίες.

Πιθανότατα εάν δε προκύψει κανένα απρόοπτο, στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης εβδομάδας, το πλοίο θα είναι έτοιμο, για να επιστρέψει στο Βόλο και στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

Πρός το παρόν το παπόρον ευρίσκεται ακόμη στά Λεμονάδικα καί κατά τίς 12 το μεσημέρι που πέρασα απ'εκεί,δέν είδα κανέναν να εργάζεται,έστω καί μέ χαλαρούς ρυθμούς.....

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βράδυ έφτασε το ανταλλακτικό που καθυστέρησε την επισκευή του πλοίο για 5-6 ήμερες. Τώρα έχει βγει για δοκιμαστικό, που εάν όλα πάνε καλά, σημαίνει ότι θα τη κάνει για το Βόλο. Λογικά το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχει μπει στη γραμμή του (εάν πάνε καλά με τα δοκιμαστικά)

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Σκιάθος στο δοκιμαστικό έφτασε μέχρι το Τουρλο και επέστρεψε από το δοκιμαστικό στο Πειραιά γύρω στις 17:20. Από ταχύτητα έπιασε γύρω στα 14,5 (μου φαίνεται ότι έπιανε μέχρι 18,5-19, πριν τη βλάβη),και αυτό ίσως είναι ανησυχητικό??

Πάντως αυτή τη φορά έδεσε στην Ακτή Βασιλειάδη (εκεί που δένει το Νήσος Μύκονος), που λογικά σημαίνει ότι μάλλον πήγαν καλά:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δεν εκτελέστηκε σήμερα και ίσως και τις επόμενες ημέρες το δρομολογιο του Εξπρες Σκιαθος καθως διαπιστωθηκε σημαντικη φθορα στο προσωρινο ανταλακτικο που ειχε τοποθετηθει στη μηχανη του πλοιου (αναμενεται το επομενο διαστημα γνησιο ανταλακτικο).

αν συνεχιζε τα δρομολογια σε 3 με 4 ημερες θα παθαινε ακομη μεγαλυτερη ζημια απο την ηδη γνωστη.

αναμενονται εξελιξεις ... αδυναμια ομως υπαρχει για την προωθηση των επιβατων.,, καθως τα δελφινια ειναι ολα γεματα.. και εδω φαινεται οτι χρειαζεται το fc 5 η 6.

επισης πλεον δεν ειναι εφικτο πολλες ημερες να πας και να γυρισεις αυθημερον στο βολο.

μεγαλη ταλαιπωρια λοιπον για τους επιβατες που θα χρειαστει να διανυκτερευσουν βολο... και αν δεν γινει καποιο εκτακτο απο τα δελφινια ισως ταξιδεψουν μετα απο ημερες...

τραγικο και το γεγονος να ειναι 30 ΟΚΤ και να μην γνωριζεις τα δρομολογια απο 1 του μηνα!! ανεξαρτητα βλαβης αυτο!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η επισημη ανακοινωση απο το ΥΕΝ

Σήμερα στις 09.50, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, με 35 άτομα πλήρωμα και 116 επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 09.00 από Βόλο για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο και επιστροφή, κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα, στις 10.35, στο λιμάνι του Βόλου.

Άμεσα μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης διαπιστώνοντας ότι υπήρχε φθορά του λευκού μετάλλου του τριβέα βάσεως, της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και με μέριμνα της εταιρείας προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το ΕΓ- Κ/ΡΑΝ «FLYING CAT 6» Ν.Π. 11345, το οποίο απέπλευσε στις 14.30.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να είχε σήμερα το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, μιας και το πρωί έφυγε μεν από τον Βόλο, αλλά επέστρεψε μετά από λίγο. Αναχώρησε στις 13:30 για Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο, ενώ το δρομολόγιο στις 18:45 μεταφέρθηκε στις 23:00. Φτάνει Βόλο 6 το πρωί αύριο. Καλή δύναμη στο πλήρωμά του.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να είχε σήμερα το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, μιας και το πρωί έφυγε μεν από τον Βόλο, αλλά επέστρεψε μετά από λίγο.
Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» διαπιστώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από το πλήρωμα του πλοίου και ενώ αυτό βρισκόταν στο λιμάνι του Βόλου με προγραμματισμένο απόπλου για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο στις 07.45.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική αποκατάσταση της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα και μετά από αποκατάσταση της βλάβης, επιθεώρησης και προσκόμισης του αντίστοιχου βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, επετράπη ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» με προορισμό Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο.

http://www.hcg.gr/

Link to comment
Share on other sites

Θεματάκι πάλι έχει το ΣΚΙΑΘΟΣ; Είναι δεμένο στην Σκιάθο από το πρωί που ήρθε από Βόλο.

Η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π.9937, πρωινές ώρες σήμερα και πριν τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο με προορισμό τη Σκιάθο – Γλώσσα Σκοπέλου και επιστροφή, κατέπλευσε στο λιμάνι με ασφάλεια αποβιβάζοντας επιβάτες και οχήματα.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι 166 επιβάτες, 22 Ι.Χ. οχήματα, 4 φορτηγά και 13 δίκυκλα με προορισμό τη Γλώσσα Σκοπέλου προωθήθηκαν μεσημβρινές ώρες με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π.10415.

Οι επιβάτες και οχήματα με προορισμό το λιμάνι του Βόλου από τους λιμένες της Γλώσσας Σκοπέλου και Σκιάθου, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, θα μεταφερθούν στο λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου με το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες, χωρίς οχήματα, θα εξυπηρετηθούν με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ-Τ/Χ «F/C5» Ν.Π. 11350 από Αλόννησο – Σκόπελο – Γλώσσα Σκοπέλου – Σκιάθο – Βόλο – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο.

Στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ», μετά από σχετικό αίτημα και προσκόμισης βεβαιωτικού εκτέλεσης μεμονωμένου πλού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο απόπλους του για το λιμάνι του Βόλου κενό επιβατών, όπου πρόκειται να απαγορευτεί η συνέχιση πλόων του μέχρι διαπίστωσης οριστικής αποκατάστασης της βλάβης.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκιάθο – Βόλο και ενώ έπλεε πλησίον των ακτών της νήσου Σκοπέλου, για μηχανική βλάβη που υπέστη στην αριστερή κύρια μηχανή και συγκεκριμένα στη βαλβίδα Νο 6 κυλίνδρου ενώ κατόπιν συνεννόησης συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι του Βόλου με μία (01) μηχανή.

Επί του πλοίου επέβαιναν συνολικά εκατόν δέκα οκτώ (118) επιβάτες, εκ των οποίων οι είκοσι πέντε (25) είχαν προορισμό το λιμένα Σκιάθου και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ στο λιμάνι της Σκιάθου ανέμεναν προς επιβίβαση πενήντα τρεις (53) επιβάτες οι οποίοι επίσης θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύθηκε ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» μέχρι διαπίστωσης οριστικής αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Πηγή:hcg.gr

Από χτες το απόγευμα που ξεκίνησε από Βόλο φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, μιας και η ταχύτητά του δεν είχε ξεπεράσει τους 15,5 κόμβους. Αναχώρησε σήμερα στις 09:45 κανονικά από Βόλο για το δρομολόγιό του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” στο Βόλο

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου των υφάλων του, διαπιστώθηκε από δύτη, αποκοπή μέρους πτερυγίου από την αριστερή προπέλα.

Άμεσα επί του πλοίου επέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...