Jump to content
Shipfriends

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ρωσικό πολεμικό πλοίο νότια της Ικαρίας


Recommended Posts

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε στη θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας ρώσικο πολεμικό πλοίο, το οποίο με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων έπλεε στα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το υπουργείο ΥΕΝ το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε 15 ναυτικά μίλια νότια της Ικαρίας κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ, όπως αναφέρθηκε, η ακυβερνησία οφείλεται σε μηχανική βλάβη που υπέστη.

Στην περιοχή σπεύδουν δύο σούπερ-πούμα και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

post-31-12832697257_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το πρακτορείο Novosti, πρόκειται για το βοηθητικό πλοίο "ПМ-138" (πλωτό συνεργείο) του Στόλου της Μαύρης θάλασσας...σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικού Ναυτικού. Το πλοίο δεν μεταφέρει όπλα και έχει 88 επιβαίνοντες.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από την Ικαρία το πλοίο όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου το στίγμα που έδωσε βρισκόταν περίπου στα 15 μίλια βόρεια βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Άυτό όμως έχει συμβεί από νωρίς το μεσημέρι τώρα λογικά οι βόρειοι άνεμοι θα το παρασέρνουν ολοένα και πιο κοντά.

Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει ο θάλαμος κι επειδή είναι πολεμικό δεν εμπλέκεται ούτε το πλησιέστερο λιμεναρχείο που είναι ο Λ.Σ Ευδήλου ,αλλά κι ούτε το Κ.Λ Σάμου.

Από όσα μου είπαν το βαπόρι εχει περίπου 120μ μήκος.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το Reuters, το πλοίο ήδη ρυμουλκείται από την ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ και θα πάει στον Άγιο Κήρυκο, όπου και θα προσπαθήσει να επισκευάσει μόνο του την βλάβη ... πλωτό συνεργείο γαρ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το Novosti, το οποίοι επικαλείται πηγές του Ρωσικού Ναυτικού, στο πλοίο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροπαραγωγή και ετοιμάζονται να θέσουν σε λειτουργία τη κύρια μηχανή. Προφανώς, είχε πάθει black out.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφερον θα εχει,να δουμε που θα δεσει στο καινουργιο(παλιο ακομα:P)λιμανι των Μεστων...Η κυρια θεση(και η πιο προφυλαγμνενη απο αποψη καιρου)πρεπει να ειναι κατηλημενη απ τον μεγαλο γερανο που τοποθετει(..) τα μπλοκια.Εχουν δημιουργηθει οι αλλες 2 θεσεις(τα 2 γαμα δηλαδη)αλλα δεν ξερω αν εχουν και το καταλληλο βαθος...Αν αυριο δεν παει καποιος shipfriend μας,να το παρει φωτο,ισως μεθαυριο να σας εχω εγω μεσω ανταποκριτη.

ΥΓ. Τωρα που το σκεφτομαι,μπορει να φουνταρει και μες στη μεση του λιμανιου και να καθεται..Ειδωμεν!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, site σχετικό με τη Χίο, αναφέρει ότι ρυμουλκήθηκε τελικά στον κόλπο της Καλαμωτής, μάλλον Κώμη ή Μαύρα βόλια εννοεί...αν και μακριά από Χίο, αν και Χιώτης, το ψάχνω και θα σας πω σύντομα..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, NHSOS XIOS, αφού μελέτησαν τις επιφυλάξεις σου...άλλαξαν γνώμη και πήγαν στην Καλαμωτή...όπως μας ξαναλέει το ΑΙΠΕ.

Το οποίο όμως δεν έκανε διόρθωση της προηγούμενης είδησης με νέα καταχώρηση, αλλά θεώρησε καλό να διορθώσει το περιεχόμενο της αρχικής είδησης...και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Μετά από πολύωρες προσπάθειες, το ρωσικό βοηθητικό πολεμικό σκάφος "Αμούρ" ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στον κόλπο της Καλαμωτής.από την ελληνική φρεγάτα "Μπουμπουλίνα".

EDIT

pariklaki, δεν πρόσεξα το μήνυμά σου, αλλά μάλλον συμπέσαμε και έδωσα και την εξήγηση της ανακολουθίας...

Link to comment
Share on other sites

Για μένα, ιδιαίτερη σημασία έχει και αυτό:

"Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εμφανίστηκε στην περιοχή και μία τουρκική φρεγάτα, οι αξιωματικοί της οποίας ζήτησαν να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση διάσωσης. Το τουρκικό πλοίο αποχώρησε, μετά την αρνητική απάντηση των αξιωματικών του ελληνικού πολεμικού."

Χθες σε ποστ μου που εξαφανίστηκε, είχα πει, "ελπίζω να το προλάβουν οι ελληνικές αρχές". Υπάρχει σημασία σε αυτό, καθώς οι γείτονες ψάχνουν ευκαιρία να διασώσουν σκάφη στο Αιγαίο για να πλήξουν την ελληνική πλευρά και να κερδίσουν διεθνώς εντυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε giorgosz μηπως οι Τουρκοι,εκτος οτι παντα ψαχνουν ευκαιρια,εχουν παντα και πιο κοντα πολεμικα πλοια ετοιμοπολεμα..?Θελω να πω,απο που ξεκινησε χτες η Μπουμπουλινα για να παει στο συγκεκριμενο σημειο κι απο που η δικια τους...Και τωρα τελευταια που ειχε πεσει ενα δικο μας αεροπλανο,παλι εκεινοι το μαζεψαν...Ας μην σχολιασουμε για το ποσο(εμεις τους αφηνουμε)επιζητουν την προκληση,γιατι θα βγουμε εκτος θεματος.

Τωρα οσο για το Ρωσικο,ισως να προτιμησαν να το πανε στον κολπο της Καλαμωτης,γιατι ηταν αδυνατον με αρκετο αερα να ρυμουλκηθει στα Μεστα.Αντιθετα ο συγκεκριμενος ο κολπος αποτελει καταφυγιο για πολλα πλοια οταν εχει ισχυρους βοριαδες(βρισκεται νοτιοανατολικα).

Link to comment
Share on other sites

Για οσους δεν ειναι μελη του Κομματος(ιένα είν' του κόμμα:D), λιμανι προορισμου ηταν η παλαι ποτε πολη-φρουριο και συμβολο του Ρωσικου ναυτικου, Σεβαστουπολη ενω το πλοιο φαινεται να εχει αποπλευσει απο τη Συριανικο λιμανι του Tartous. Τι δουλεια να ειχε αραγε ενα πλοιο-μαστρο Μήτσος(θεωρητικα τουλαχιστον) στη Συρια?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή, μάλλον έχεις χάσει επεισόδια...να σου υπενθυμίσω ότι πριν κανένα εξάμηνο η Ρωσία διακήρυξε την πρόθεσή της να ξαναβγεί στην Μεσόγειο...όπως τον παλιό καλό καιρό, αλλά υπό νέαν διεύθυνσιν.:D Και σαν κύρια βάση του Ρωσικού στολίσκου της Μεσογείου, επιλέχθηκε η Ταρτούς (αλλά, μήπως υπήρχε και άλλος ενδιαφερόμενος?:D). Οπότε έχουν αρχίσει έργα υποδομής στην Συρία και αυτές τις μέρες ήταν να πάνε εκεί και μεγάλα Ρωσικά πολεμικά...προς μεγάλη ικανοποίηση των γειτόνων της Συρίας.:rolleyes: Συνεπώς, ο άτυχος "μαστρο Μήτσος" είχε και παραείχε δουλειά στην Ταρτούς.:D

ΥΓ. Εκείνος ο τυπάκος, που είχε προβλέψει το "τέλος της ιστορίας" ζει ακόμα ή πήδηξε από το μπαλκόνι? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αφου το εφερε η κουβεντα, μια ιδεα για την Σεβαστουπολη.

Το λιμανι ειναι τεραστιο, εδω μια μονο αποψη απο εκει που ηρεμουν τα βοηθητικα σκαφη του ναυτικου τους, αλλα συγνωμη δεν φαινονται παρα λιγο στην ακρη.

post-1583-128326972887_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πιο σημαντικό από όλη την ιστορία είναι ότι δεν μας καπελώσαν οι Τούρκοι με ακόμα μία επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε "αμφισβητούμενα νερά", και ότι ακούστηκε η πολύ ωραία παραλία της Κώμης που απλώνω την πετσέτα μου κάθε καλοκαίρι.:P

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Είδα και εγώ χθες τις φωτό που συνοδεύουν την ανακοίνωση του ΠΝ, αλλά δεν γράφει πουθενά ότι η συγκεκριμένη φωτό είναι από την διάσωση. Εάν δε κρίνω και από τις υπόλοιπες φωτό που συνοδέυουν την ανακοίνωση, κατά πάσα πιθανότητα, και αυτή είναι φωτό αρχείου του ΠΝ...μιά Φ/Γ που πλέει με κακοκαιρία. Και αυτός ήταν ο λόγος που την αγνόησα.:P

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Είδα και εγώ χθες τις φωτό που συνοδεύουν την ανακοίνωση του ΠΝ, αλλά δεν γράφει πουθενά ότι η συγκεκριμένη φωτό είναι από την διάσωση. Εάν δε κρίνω και από τις υπόλοιπες φωτό που συνοδέυουν την ανακοίνωση, κατά πάσα πιθανότητα, και αυτή είναι φωτό αρχείου του ΠΝ...μιά Φ/Γ που πλέει με κακοκαιρία. Και αυτός ήταν ο λόγος που την αγνόησα.;)

Αγαπητέ μου μάλλον με το ΠΝ πρέπει να διαφωνήσεις γιατί πολύ απλά η εν λόγω φωτογραφία συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωσή του. Το ότι οι 3 από τις 4 είναι φωτογραφίες αρχείου είναι φανερό αλλά για την συγκεκριμένη είναι δύσκολο να το αποδείξεις. Όπως και να έχει πάντως η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή και κολλάει με θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου μάλλον με το ΠΝ πρέπει να διαφωνήσεις γιατί πολύ απλά η εν λόγω φωτογραφία συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωσή του. Το ότι οι 3 από τις 4 είναι φωτογραφίες αρχείου είναι φανερό αλλά για την συγκεκριμένη είναι δύσκολο να το αποδείξεις. Όπως και να έχει πάντως η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή και κολλάει με θέμα.

καλησπέρα

με βάση τα στοιχεία της επίμαχης φωτογραφίας η ημερομηνία λήψης είναι 24 Ιανουαρίου 2006.

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Α377, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι «η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή και κολλάει με το θέμα.» … γι’ αυτό εξάλλου και το ΠΝ την επέλεξε για να συνοδεύσει την ανακοίνωση. Όμως, το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για «μια πολύ ωραία φωτό της "ΜΠΟΥΜΠΟΥΣ" πλέοντας προς το Ρώσικο πλοίο». Και θα το εξηγήσω…αφού διευκρινήσω ότι κατανοώ το πόσο εύκολο ήταν να παραπλανηθεί κανείς. Πιστεύω ότι το ΠΝ όφειλε να επισημάνει ότι ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου και όχι να αφήνει να υπονοείται ότι πρόκειται για φωτογραφία από την διάσωση του Ρωσικού πλοίου.

Η αλήθεια είναι, εκτός των άλλων επιφυλάξεων που ανέφερα, ότι όταν είδα την φωτογραφία, μου φάνηκε σαν να την είχα ξαναδεί παλαιότερα. Χωρίς, βεβαίως, να είμαι απολύτως σίγουρος και πολύ περισσότερο χωρίς να μπορώ να το αποδείξω. Όμως, όταν ο φίλος gtogias είπε ότι «η ημερομηνία λήψης είναι 24 Ιανουαρίου 2006», θυμήθηκα Το ναυάγιο του Φ/Γ Α.AKIF στις Σποράδες και ιδιαίτερα κάποιες φωτογραφίες από την διάσωση των ναυαγών που έδωσε τότε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ανέτρεξα λοιπόν στην σχετική ανακοίνωση του ΥΕΘΑ και στο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε αυτή την ανακοίνωση.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτές υπήρχε και η «επίμαχη» φωτογραφία … όπου αναφέρεται κατηγορηματικά ότι πρόκειται για την Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ που συμμετέχει στην διάσωση των ναυαγών του Α.AKIF ...

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πλοίο επισκευάσθηκε πλήρως (με τα δικά του μέσα) και περιμένει να περάσει τα Στενά. Καλού-κακού του στέλνουν και ένα ναυαγοσωστικό να το περιμένει μόλις βγεί στην Μαύρη Θάλασσα και να το συνοδεύσει μέχρι την Σεβαστούπολη, όπου αναμένεται να φθάσει στις 29 Φεβρουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Russian Navy auxiliary ship, shiprepair shop PM-138 January 23 morning disabled in Black sea enroute Tartous Syria to Sevastopol Navy Base. Media reports “flooding of fuel tanks”, most probably there was some water ingress and fuel diluting. Russian Navy rejected any distress and said there wasn’t any incident with any of Russian Navy ships anywhere. PM-138 had an accident February 18 2008, in Aegian sea, disabled due to some mechanical problems. Russian Navy rejected accident but later admitted it.

PM-138 – displacement 5540 mt, built 1966 Poland, speed max 14 knots, crew 193 with workers, in this latest accident reported crew 88.

Πηγή : Μaritime bulletin

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...