Jump to content
Shipfriends

Sea Star Capital και οι συμμετοχές της στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές


Recommended Posts

Νομίζω ότι αυτό το δημοσίευμα από την Κύπρο είναι αρκετά κατατοπιστικό για την υπόθεση...όπως εξάλλου και η απάντηση του Γ.Ι.Β.. Προσωπικά...χωρίς να έχω καμία απολύτως σχέση με τα διαδραματιζόμενα στα χρηματιστήρια...δεν κατάλαβα που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Όλοι το ίδιο δεν κάνουν? Αγοράζουν φθηνά ένα "όχημα"...του προσδίδουν υπεραξία και πουλάνε ακριβότερα. Όποιος καταλαβαίνει περισσότερα, ας μας τα εξηγήσει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Έχει ενδιαφέρον πάντως να θυμηθούμε πως ξεκίνησε αυτή η έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή του προστίμου:

Με την ΑΝΕΚ, τη Sea Star και το Βαρδινογιάννη άνοιξε μέτωπο από σήμερα ο Απόστολος Βεντούρης. Με επιστολή-καταγγελία προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Λευκωσίας (η Sea Star είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κύπρου), αποσκοπεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, αλλά και στην απόφαση της να αγοράσει την εταιρεία του Κ. Αγαπητού

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται στην 6η σελίδα της επιστολής.

Link to comment
Share on other sites

Η εισηγμένη στο Κυπριακό χρηματιστήριο εταιρεία Sea Star ανακοίνωσε την παραίτηση του κ. Ιωάννη Σ. Βαρδινογιάννη από μέλους του διοικητικού συμβουλίου της, χωρίς να αναφέρεται στους λόγους παραίτησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...

Μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ας δούμε και τις Κυπριακές. Η Sea Star συγκαλεί στις 27/6 έκτακτη ΓΣ με θέμα την διάλυση της εταιρείας. Εάν πράγματι έχουν σκοπό την διάλυση της εταιρείας (και δεν πρόκειται απλώς για κάποια τυπική υποχρέωση από τον νόμο), λογικά θα πρέπει πρώτα να ρυθμισθεί και η τύχη (πώληση) των κυριοτέρων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι οι συμμετοχές σε ΑΝΕΚ και HSW.

Link to comment
Share on other sites

προ καιρου ειχα δει δημοσιευμα σε οικονομικη εφημεριδα (δεν θυμαμαι ποια) που ελεγε οτι σκοπευε να αυτοδιαλυθει η εταιρεια λογω των ζημιων στις ανεκ/hsw. κοβω να πηγαινουν στην πειραιως οι μετοχες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την απόφαση να συνεχίσει τη λειτουργία της ως δρώσα επιχειρηματική μονάδα έλαβαν χθες οι μέτοχοι της Sea Star Capital με σημαντική πλειοψηφία.

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επισημαίνεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση οι μετόχων της Sea Star Capital καλούνταν χθες να αποφασίσουν τη διάλυση ή μη της εταιρείας καθώς σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία όταν «ζημιές παρελθόντων οικονομικών ετών, ή άλλοι λόγοι οδηγήσουν δημόσια εταιρεία σε απώλεια του εκδοθέντος κεφαλαίου της κατά 50% ή σε επίπεδο που κατά την άποψη των συμβούλων θέτει την επίτευξη του εταιρικού σκοπού υπό αμφισβήτηση το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα τη διάλυση της εταιρείας».

Η πλειοψηφία των μετόχων απέρριψε τελικά το ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου για διάλυση της εταιρείας και αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της ως «δρώσας επιχειρηματικής μονάδας».

Βασικοί μέτοχοι της Sea Star Capital είναι οι Γιάννης Βαρδινογιάννης (ελέγχει το 37,25% μέσω της Estragon Limited), Βίκτωρ Ρέστης (ελέγχει το 12,21% μέσω της First European Retail) και easyGroup Holdings (ελέγχει το 5,5%).

Οικονομικά μεγέθη

Επισημαίνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2011 η Sea Star Capital, η οποία ελέγχει το 32,5% της ΑΝΕΚ και το 17,28% της HSW, εμφάνισε ζημιές ύψους 5,76 εκατ. ευρώ έναντι 18,46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Επίσης η εταιρεία πέτυχε εξαίρεση από όρους του δανείου ύψους 127 εκατ. ευρώ μέχρι τις 30 Απριλίου του 2012, ενώ η τράπεζα δέχθηκε επίσης δόση δανείου ύψους 7 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζεται ως οφειλόμενη εντός ενός έτους, να καταβληθεί ύστερα από ένα χρόνο με επιπρόσθετη δέσμευση μετοχών της Hellenic Seaways.

Link to comment
Share on other sites

Οι Αποφάσεις της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Sea Star Capital PLC

Προειδοποίηση κερδοφορίας (ProfitWarning) από τη Sea Star Capital PLC

Η Sea Star Capital PLC (η «Εταιρεία») ανακοινώνει σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και για την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των μετοχών αλλά και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού, ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2011, αναμένονται να είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα αποτελέσματα αντίστοιχης περιόδου του 2010.

Η απόκλιση οφείλεται στα εξής:

1. στην μη επαναλαμβανόμενη ζημία που προέκυψε κατά το 2010, από την πώληση μετοχών της HellenicSeaways, και

2. στο αναμενόμενο βελτιωμένο μερίδιο ζημίας από τις συνδεδεμένες εταιρείες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Kατά πόσο ο λόγος αυτός θα είναι επαναλαμβανόμενος ή όχι θα εξαρτηθεί από τη πορεία των εν λόγω συνδεδεμένων εταιρειών.

Επισημαίνεται ότι η αγορά της Ακτοπλοΐας είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εποχιακή, αφού κυρίως εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση, η οποία μεγιστοποιείται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (τρίτο τρίμηνο). Σαν αποτέλεσμα, η οικονομική επίδοση κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ακτοπλοΐας παρουσιάζει παραδοσιακά σημαντική απόκλιση από την οικονομική τους επίδοση για ολόκληρο το οικονομικό έτος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την εταιρία. Οι τράπεζες δεν είναι διατεθειμένες να βάλουν λεφτά (αφού το business plan που είχε συμφωνηθεί με πώληση 2 πλοίων έως το Σεπτέμβριο δεν τηρήθηκε) και το μέλλον άδηλο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

η sea star γλυτωσε για την ωρα την αμεση εκκαθαριση, αλλα πιθανον να εχουμε εκκαθαριση εν λειτουργια.

ο χαμελαιων λεει, οτι αν τελικα εκκαθαριστει η εταιρεια, η πειραιως θα βρεθει με 35% της HSW και θα πρεπει να την ενοποιει στα αποτελεσματα ομιλου.

η πειραιως δεν το θελει αυτο.

 

post-1817-0-13745000-1362613801_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φανταζομαι οτι τωρα με την κριση στον τραπεζικο τομεα της Κυπρου τα πραγματα για την Sea Star Capital δυσκολευουν κι αλλο οσον αφορα την καλυψη των κεφαλαιακων της αναγκων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 5 months later...

 

 

την απόφαση ή μη για εκούσια εκκαθάριση της εταιρείας.

οπως καθε χρονο, ετσι και φετος θα επανεξετασθει το ενδεχομενο εκκαθαρισης της εταιρειας B) :cool:

 

...Μοναδική περιουσία της Sea Star Capital είναι το 23,16% της ΑΝΕΚ και το 17,09% της Hellenic Seaways.

Η Sea Star Capital ανακοίνωσε για το 2013 τα προκαταρκτικά αποτελέσματά της, που αναφέρουν ζημία 18,64 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 24 εκατ. το 2012).

Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα προήλθε σχεδόν αποκλειστικά από 4,4 εκατ. ευρώ χρεωστικούς τόκους και από 14,1 εκατ. ευρώ μερίδιο ζημίας συνδεδεμένων εταιρειών (ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways). Να σημειωθεί ότι επειδή οι δύο ελληνικές ακτοπλοϊκές δεν έχουν ακόμη εκδώσει οριστικά αποτελέσματα, ο υπολογισμός της προαναφερθείσας ζημίας είναι εκτίμηση της διοίκησης της Sea Star Capital, βασισμένη σε προκαταρκτικά αποτελέσματα των δύο συνδεδεμένων εταιρειών της.

Το Δ.Σ. της Sea Star Capital θα καλέσει σύντομα τους πιο μεγάλους μετόχους της εταιρείας για να τους εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση και τις τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας, ώστε να αποφασίσουν κατά πόσον επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της λειτουργίας της και αν θα εγκρίνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, το Δ.Σ. προσπαθεί να αντλήσει τραπεζικό δάνειο με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών για χρονικό διάστημα 2-3 ετών...

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα αυτο στην τελευταια εκθεση του  Ξηραδακη γι αυτο ρωταω

 

 Σημαντικό βέβαια είναι ότι το ποσοστό της Sea Star Capital στην HELLENIC SEAWAYS πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς με αποτέλεσμα την μετατροπή της τράπεζας σε μεγαλομέτοχο της εταιρείας γεγονός που επηρεάζει ευθέως την ευελιξία της εταιρείας αλλά παράλληλα λόγω μεγέθους αποτελεί έναν σημαντικό φορέα άμεσων εξελίξεων στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...