Jump to content
Shipfriends

H Πρόσκρουση του Βlue Horizon στο Νότιο Λιμενοβαχίονα της Πάτρας


Recommended Posts

Κατά τις 1 παρά λέει σήμερα μπαίνοντας στο furoport Πήρε μαζί του και τον νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού και σπεύσανε ρυμουλκά να το ξεκολλήσουν!!! :eek: Ξέρει κανείς κάτι; Περίφανε Ιόνιε που ζεις και δεν ακούγεσαι; :D

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Σημερα το μεσημερι μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες προσδεσης στο 11 με την βοηθεια ρυμουλκου κιολας, παρασυρθηκε απο τον δυνατο αερα και αφου απεφυγε την τελευταια στιγμη τον μωλο αγ. νικολαου και τον κυματοθραυστη κατελειξε στην γωνια του 1 και προκληθηκε μεγαλο ριγμα.

post-722-128326962648_thumb.jpg

post-722-128326962651_thumb.jpg

post-722-128326962654_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειχε βγει.Στο μηκος το ρηγμα ειναι πανω απο 1 μετρο.παντως τα καναλια τρεξαν αμεσως (αθηναικα και τοπικα).τελικα εδεσε στο 14 πριν κανα 2ωρο.

Link to comment
Share on other sites

οπως τα λεει ο captain εγιναν τα πραγματα. δεν ημουν απο την αρχη κατω. καποια στιγμη το ειδα απο καθετο δρομο να προσπαθει να μανουβραρει στη νοτια λεκανη. η συνεχεια γνωστη, ρηγμα τυπου uss cole στα midships στην αριστερη παντα. ειναι πανω απο ενα μετρο και πρεπει να εχει "παρει" και νομεας. βγηκε λιγο μετα τη μια με κλιση στα αριστερα, η οποια περισσοτερο οφειλοταν στον καιρο που τον ειχε δεξια και λιγοτερο στο ρηγμα. ξαναμπηκε κατα τις 15.20 και εδεσε, με τη βοηθεια των ρυμουλκων πατρευς και ερμης, στις 15.45.

αλλη μια φορα προ 5ετιας με πολυ θαλασσα (νοτια τοτε) το horizon μανουβραροντας για το 10 ραμπα, αφησε τη μιση δεξια του τσιμινιερα στον ικαρο που ηταν στο 11.

παντως με τετοιον καιρο που ειχε σημερα το μεσημερι δεν επρεπε να το αφησουν να μπει.

post-13-128326962659_thumb.jpg

post-13-128326962662_thumb.jpg

post-13-128326962665_thumb.jpg

post-13-128326962667_thumb.jpg

post-13-12832696267_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κάποιος αν το πρωί ο καπετάνιος του ΗΟRIZOΝ ήταν ο καπτά Ηλίας Φραγκισκάτος?Αν ναι θα είναι κρίμα γιατί είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο Ιόνιο.:(
δεν ηταν και η καλυτερη μερα του patras traffic σημερα. λογικα στο horizon ο φραγκισκατος πρεπει να ειναι (δεν ακουσα να εχει αλλαξει κατι) και σιγουρα δεν ειναι δικο του (οποιος και αν ειναι πλοιαρχος) το φταιξιμο για το σημερινο.

o καπτα-ηλιας ο φραγκισκατος ειναι καπετανιος. το βαπορι παραμενει στο 14, με ελαφρα κλιση δεξια (μαλλον εχει ξεσαβουρωσει). πιθανον να επιχειρειται προσωρινη στεγανοποιηση, για να παει το βαπορι ναυπηγειο "δια τα περαιτερω".

Link to comment
Share on other sites

Thanks Proud!Εννοείται πως ο τελευταίος που ευθύνεται είναι ο Φραγκισκάτος.Το traffic σίγουρα μα.....κε με μεγάλη επιτυχία χθες το μεσημέρι αφού στη Βόρεια λεκάνη το κύμα έβραζε στην κυριολεξία!To Blue Horizon λογικά θα καθυστερήσει λίγο.Σίγουρα τη θέλει τη δεξαμενούλα του για να κλείσει ο "εxtra εξαερισμός" του γκαράζ.Μέχρι τότε η attica θα μείνει εκτός Μπάρι ή θα επιστρατευτεί κανένα SUPERFAST?

Link to comment
Share on other sites

ετσι και αλλιως ενα απ τα κοκκινα (κυκλικα αναλογα με τα δρομολογια της ancona) ζευγαρωνει το horizon.

οσο για τον πλοιαρχο, (επειδη λογω σνωστισμου πρακτορων, λιμενικων κλπ δεν πλησιασα τον καταπελτη), χτες επιβεβαιωσα απο αξιοπιστη πηγη μου οτι ηταν ο Franky Boy. Σημερα η Πελοποννησος αναφερει Μπαμπη Τσιμαρα, επανηλθα στην πηγη μου που επιμενει οτι ο Frank ηταν οn Board 100%.

Link to comment
Share on other sites

Πλοιαρχος και (απο οτι αποδειχτηκε απο το χτυπημα) πολυ ψυχραιμος ηταν ο καπτα Μπαμπης ο Τσιμαρας, αν ειχε δρασει αλλιως το χτυπημα θα ηταν πολυ χειροτερο. Το βαπορι ισως φτιαχτει επιτοπου

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ειναι δεμενο στο 7-8 και γινονται εργασιες απο συνεργειο.Δεν το βλεπω να πηγαινει δεξαμενη, μαλλον εδω θα το φτιαξουν.

Link to comment
Share on other sites

Exoun ftiaxtei polu xeiroteres zhmies xwris de3amenh (blepe Wkeanis).

H alh8eia einai oti to bapori fainete na glytwse polla xeirotera. Den gnwrizw to GA tou kai den 3erw ti akribws einai pisw apo thn trypa pou blepw, alla kai 8a mporouse na htan xeirotero to xtyphma-aposo katalabainw thn proskroush- alla kai 8a mporouse na htan xamhlotera me polu trantaxta apotelesmata gia emas alla kai gia tous dhmiousografous....

Link to comment
Share on other sites

Η ζημια απο μεγαλη τυχη ηταν ακριβώς στο Heeling Tank και αυτο εκανε τα πραγματα πολυ ελεγχομενα, ολα καλα, τυχη αρκετή, και ολα φτιαχνονται

Link to comment
Share on other sites

οπως ειπε και ο captain81 δουλευουν εντατικα στο 7-8. τρια containers του ενος TEU κανουν ενα Π στο ντοκο μπροστα απο το... ορυγμα και απο μεσα ειναι τα συνεργεια. κοφτες και φλογα δουλευαν μεχρι αργα για να τετραγωνισουν την τρυπα, ενω φυλλα λαμαρινας ηταν διπλα απο ενα απο τα containers. στοχος ειναι να γινει αυριο το δρομολογιο.

το καραβι ειναι ξεσαβουρωτο αριστερα ωστε ολο το "τραυμα" να ειναι ξενερισμενο.

χαρακτηριστικο ειναι οτι ανθρωποι του εδω πρακτορειου της Blue Star (για το μεγαλυτερο διαστημα και ο ιδιος ο Πρακτορας) ηταν διπλα στο συνεργειο.

Κατανοω το οτι το βαπορι πρεπει να ξαναταξιδεψει οσο πιο γρηγορα γινεται, καθως και οτι δεν υπαρχει λογος να ανεβει δεξαμενη. Δεν ειναι ομως σωστο να γινεται χρηση φλογας στην Αγ.Νικολαου, οπου το απογευμα βολταρε κοσμος. Ή την κανεις τη δουλεια σε αλλο ντοκο με λιγοτερους πολιτες τριγυρω, ειτε αποκλειεις το "Μωλο" για οσο γινεται η δουλεια.

YΓ τελικα ο μπαμπης ο τσιμαρας ηταν και οχι ο Φρανκ που λανθασμενα μου ειπαν αρχικα. δεν αλλαζει κατι βεβαια.

post-13-12832696295_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το βαπορι δεν φευγει σημερα. ακομη κοβουν λαμαρινες και δεν ξερω και τι γινεται μεσα. εχει κοπει αρκετη λαμαρινα γυρω απο το ρηγμα (εχουν φαει και λιγο απο ζωναρι).

δεν θα γινει απλα μπαλωμα, αλλα θα αποκατασταθουν και οι εσωτερικες "παρενεργειες".

Link to comment
Share on other sites

για παρασκευη, ειναι πλεον η αισιοδοξη εκτιμηση για το ποτε θα ειναι ετοιμο.

τελειωσε το "κοβε και ξηλωνε" και αρχισε η αποκατασταση.

ΥΓ1 το μεγαλο αυτι του μικρου proud επιβεβαιωσε, οτι ο captain frank (φραγκισκατος), ανεβηκε στο βαπορι οταν εδεσε στην πατρα το απογευμα του σαββατου. αυτο ηταν και η αφορμη του παρπανω misinformation.

ΥΓ2 ναι και το πραγματικο αιτιο

Link to comment
Share on other sites

η τρυπα εκλεισε;)

τα συνεργεια σημερα εκαναν τις τελευταιες κολλησεις στο ελασμα. μενει μονο να επανατοποθετηθει το κομματι απο το ζωναρι που αφαιρεθηκε για τις εργασιες και το βαψιμο. λογικα απο αυριο ξανα στη δραση

Link to comment
Share on other sites

σημερα το μεσημερι ηταν "Στην αυτην θεσιν" με κανονικο σαβουρωμα και την ουρα για φορτωση να σχηματιζεται.

το μπαλωμα ξεχωριζει μονο επειδη ειναι φρεσκοβαμενο.

καλοταξιδο;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...