Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 5/14/2024 at 10:54 PM, wysiwid said:

Για το Νεκτάριος ακούγεται για Βόλο και Μαντούδι, αν μπει πρωί απο Μαντούδι - Αλόννησο - Σκόπελο - Σκιάθο - Βόλο και μεσημέρι απο εκεί μια χαρα θα τα πάει. Το δελφίνι ειναι γεμάτο καθε πρωί αφήνει ηδη κόσμο εξω.

Ακούγεται ότι θα αιτηθεί για δρομολόγηση στη γραμμή Μαντούδι Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το Ιωλκος δεν μπορω να καταλάβω αγοράστηκε τοσσο απότομα και τώρα τι ακριβώς θα κάνει; Ο σχεδιασμός  είναι 2 καράβια στο βολο  όταν μπορούσε το σουπερστάρ μόνο του να τραβήξει την γραμμή με 4 δίπλα  μέχρι σκιαθο ; Πίστευα ότι θα μπει πρωινό από σκόπελο 07:30 για όλο το καλοκαιρι η θα πήγαινε άγιο κωσταντινο. 

Link to comment
Share on other sites

Ή απλά θα μπορούσε το σουπερσταρ να κάνει τα ίδια καλοκαιρινά δρομολόγια με πέρυσι, δηλαδή τα κλασσικά πρωινά και απογευματινά μερικές μέρες προς Σκιάθο και Αγνώντα και το Ιωλκός να ήταν αποκλειστικά στο Μαντούδι, να πιάνει και τα 3 νησιά και να έκανε και 2-3 δρομολόγια την ημέρα ώστε να βοηθάει και στο island hopping των τουριστών, ειδικά από το αεροδρόμιο της Σκιάθου προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

 

Βέβαια, αν δεν μπει καράβι από Θεσσαλονίκη, τότε θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει και το Ιωλκός (ή κάποιο άλλο) από το Βόλο, με απογευματινά ή μεσημεριανά δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Για αμάξι πάντως δεν σε αφήνει να κανεις κράτηση ,μήπως δούμε το Supercat Jet εκεί.

Από Μαντούδι δεν αφήνει ,από Σποραδες προς Μαντούδι κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ γέλιο, ανεβαίνει σε γνωστό τοπικό σάϊτ πρώτα το δελτίο τύπου γνωστής βουλευτή της ΠΕ Σπουράδων, ότι με ενέργειές της διασφαλίστηκε η καθημερινή σύνδεση, και μετά, με λίγα λεπτά καθυστέρηση, επιστολή Δημάρχου Αλοννήσου προς πρωθυπουργό με την παράκληση για τακτή-καθημερινή σύνδεση προς Μαντούδι κλπ.....

Τι να πεις!

 

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτο δρομολόγιο του ΙΩΛΚΟΣ την Πέμπτη 30-05 στις 08:30 από Βόλο για Σκιάθο- Γλώσσα και την Παρασκευή του ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ στις 19:30 από Βόλο για Σκιάθο.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Να πούμε οτι το νησί μας η Σκόπελοςσμε δεδομένα

1. Μονο τα πρωινα απο Βόλο

2. το δελφινακι που δεν επαρκεί το πρωί για το αεροδρομιο της Σκιάθου και μεσημερι απο Σκιάθο

3. την ανυπαρξία της δυνατοτητας του island hoping και του κοσμου με πτησεις Σκιαθο 

Και αλλων παραγόντων ειναι -40% σε σχεση με περσι

η Σκιαθος με το αεροδρομιο με την πολιτικη της ελάχιστης διαμονης στις 3+ ημερες και την μη εξυπηρέτηση απο τη ακτοπλοια της Αλοννήσου και της Σκοπέλου τα παει εξαιρετικά φέτος 

Σκόπελος και Αλόννησος εχασαν τον Μάη και θα χασουν και τον Ιούνιο εως τις 21/6 τουλάχιστον

το κράτος θα τα δει στους τζίρους των επιχείρησεων

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Από 21/6 τουλάχιστον το Naxos Jet θα βοηθήσει το island hopping ,αλήθεια πως και αυτο το κενό δεν το έχει εκμεταλλευτεί κάποιο από τα μικρά τουριστικά που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες ; άνετα πιστευω ένα τέτοιου τύπου θα μπορούσε να κάνει ένα τοπικό Σκιαθο - Σκόπελο- Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Κάνουν μονοήμερες από Σκιάθο και Μαγνησία.

Αλλα ακτοπλοϊκά φέτος ειναι ανύπαρκτα ( το δελφινι προερχόμενο απο Βολο δεν επαρκεί)

Τα γραφεια … φερνουν τους τουριστες με καραβάκια … ναυλωμένα ενω ειναι και τα θαλασσια ταξί για οσους εχουν να πληρωσουν 

Αυτό γινεται χρονια ( απο οταν εφυγε το flying cat )

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, wysiwid said:

Και αλλων παραγόντων ειναι -40% σε σχεση με περσι

Το -40% αντικατοπτρίζει το Μάιο ή γενικά τις προκρατήσεις για τη σεζόν; Σε κάθε περίπτωση σοκαριστικό...Πάντως πέρσι τέτοια περίοδο τα ίδια δρομολόγια είχαμε απλά τα πρωινά από Βόλο ήταν δύο (Sporades Star & Express Skiathos). Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκινήσανε τα Superrunner Jet και Cat I.

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχαν κρατήσεις πραγματικές για Μαιο και Ιουνιο και εχουν ακυρωθεί γιατί δεν έβρισκαν τρόπο να μεταβούν στο νησί. 

χαρακτηριστικο παράδειγμα το Σάββατο που μετα τις 10:00 δεν υπαρχει απο Σκιαθο τιποτα αλλο για Σκοπελο και Αλοννησο ημερα πτήσεων πχ απο Γαλλία και πχ σημερα τεταρτη ολες οι διεθνεις πτησεις ειναι μετα τις 11:00 και το πλοιο περναει στις 10:00

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι απο τη στιγμη που υπαρχει ετοιμη πελατεια ,δεν βαζει μια εταιρια ενα βαπορι να περναει λιγο πιο αργα.Θεωρητικα κερδος θα ειχε

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε το δελφίνι που αν και 55 ευρω ειναι γεμάτο .

Το δελφίνι εχει θέμα καθως ειναι αναλογα ποιος θα προλαβει θεσεις για Βολο η το τοπικό… στερεί διαθεσιμότητα αντιστοίχως ..

Γιαυτο συζητάνε για το βενους να ερθει.

μακάρι να ανεβαζε η seajets ενα flying cat η το πρωινο τπυ Μαντουδίου θε δωσει λύσει αργοτερα αν ενεργοποιηθεί τελικα 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε άκου αυτό που λες είναι αλήθεια.  Πρέπει η σκόπελο με την Αλόννησο από κοινού να ενεργοποιήσουν τους τοπικούς βουλευτές διότι το πρόβλημα αυτό τραβάει χρόνια. Θα πρέπει κάποιος από πολυ ψηλα να τσεκάρει για ποιο λόγο προκρίνεται η διανυκτέρευση από την μεταφορά από τους tour operators. ΑΜΕΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα ξεκινάει από την σκιαθο για τις πτήσεις μιλάμε. Από σκιαθο προς σκόπελο Αλόννησο και αντίθετα. Πιστεύω με απογευματινό flying cat από σκιαθο προς σκόπελο Αλόννησο στις  20:00 όλα θα είχαν λυθεί. Μιλάμε για τις ημέρες που είναι οι αλλαγές όπως λέγεται. Τις υπόλοιπες 🙏

Link to comment
Share on other sites

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό από τον Δήμαρχο Αλοννήσου, Π. Αναγνώστου

Quote

Ως Δήμαρχος του νησιού της Αλοννήσου, θέλω να σας επισημάνω το φλέγον ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την ευημερία, τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού. Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από τη συχνότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Αλοννήσου.

Όπως γνωρίζετε η Αλόννησος αποτελεί το πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων αλλά και το νησί όπου εδρεύει το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και το πρώτο Υποθαλάσσιο Μουσείο που εγκαινιάστηκε το 2020. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό ως περιοχή NATURA και έχει αναγνωριστεί διεθνώς για το συγκριτικό πλεονέκτημα της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Υποθαλάσσιο Μουσείο) και του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος στην μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Δεν μπορούμε να μιλάμε όμως για τουριστική προβολή και για "τουριστική ταυτότητα" του νησιού χωρίς να υφίσταται η προσβασιμότητα στο νησί. Η μοναδική πρόσβαση στην Αλόννησο είναι δια θαλάσσης καθώς δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί. Είναι απαραίτητη η καθημερινή σύνδεση τουλάχιστον με το λιμάνι του Μαντουδίου & της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση με την Ηπειρωτική Ελλάδα, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.
Παρ’ όλα αυτά που αναφέρθηκαν ανωτέρω, πρόσφατα με έκπληξη διαπιστώσαμε
 ότι στον τελικό πίνακα δρομολογίων που εγκρίθηκαν από τη ΣΑΣ, η Αλόννησος συνδέεται με το λιμάνι του Μαντουδίου ΜΟΝΟ μια φορά την εβδομάδα, ενώ τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων καθημερινά. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού αναρωτιούνται γιατί αυτή η διακριτική τιμωρητική μεταχείριση; Πως θα ζήσουν εκείνοι που βιοπορίζονται (ξενοδόχοι, επαγγελματίες της εστίασης, των ενοικιάσεων ΙΧ, σκαφών, αυτοκινητιστές κ.α.) από τον τουρισμό;

Ο Δήμος Αλοννήσου θέτει ως προτεραιότητα τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και την καθημερινή πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το οφείλουμε ως Δήμος και κατ` επέκταση ως Πολιτεία στους ανθρώπους που πρεσβεύουν τη φιλοξενία και την Ελλάδα στους
επισκέπτες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Είμαστε νησιώτες ενός απομακρυσμένου νησιού της Ελλάδας και όχι πολίτες Β’ Κατηγορίας.

Αναμένουμε την αποτελεσματική σας παρέμβαση για τη λύση του προβλήματος.
Επιπλέον επισυνάπτονται:

1. Η από 5/3/2024 κοινή επιστολή Δημάρχων Αλοννήσου-Σκοπέλου προς την εταιρία Seajets.

2. Τελικός πίνακας δρομολογίων Μαντουδίου – Βορείων Σποράδων


Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Αναγνώστου

Δήμαρχος Αλοννήσου

 

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ανέβει στο σύστημα τα δρομολόγια του Άγιος Νεκτάριος με αναχώρηση στις 10:30 και στις 17:00 από Μαντούδι για Σκιάθο - Γλώσσα - Μαντούδι.

Link to comment
Share on other sites

Είθισται αυτές οι... διαπρύσιες ανακοινώσεις αιρετών, να γίνονται όταν η επίλυση κάποιου προβλήματος είναι δρομολογημένη, για να συμμετάσχουν και αυτοί στη δόξα ;) 

Link to comment
Share on other sites

Τέλος το καράβι από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες: Ξεσηκωμός των κατοίκων

Η παύση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων έγινε με την έναρξη του καλοκαιριού και μετά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, που ενώ θα περίμενε κανείς το λιμάνι να αναβαθμιστεί, αντιθέτως υποβαθμίζεται με σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου μας, που σημειωτέον φέτος συμπληρώνει 180 χρόνια από τη σύσταση του, παύθηκαν τα δρομολόγια του καραβιού που συνέδεε το ιστορικό μας λιμάνι με τις Βόρειες Σποράδες . Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο λόγος που απέτρεψε την παρουσία μίας συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας να πραγματοποιήσει τα φετινά δρομολόγια ήταν οι καταγγελίες ενός αμελητέου αριθμού κατοίκων κ επαγγελματιών του τόπου. Καταγγελίες που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Οι λόγοι αυτοί προέκυψαν τώρα; Τόσα χρόνια που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη γραμμή γιατί ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα; Η διάσταση που δίνεται στο θέμα οδηγεί ξεκάθαρα στην αποθάρρυνση κ άλλων ενδιαφερόμενων εταιρειών και κατά συνέπεια στην εύρεση λύσης.

Οι πολίτες αυτού του τόπου ΑΓΩΝΙΟΥΝ! Γι ‘αυτό τον λόγο απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30.

Με εκτίμηση,

Τα Δ.Σ των Συλλόγων Αγίου Κωνσταντίνου».

Πηγή: lamiareport 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...