Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Τέλεια Νίκο σ’ ευχαριστώ! 
Μακάρι να πάει καλά το ταχύπλοο και να μείνει στη γραμμή του Ρεθύμνου ώστε να έχει σύνδεση με τον Πειραιά συν ότι πλέον αποτελεί και την πιο γρήγορη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη!
Ως φοιτητής στο Ρέθυμνο ( επι εποχης Highspeed 4&5) θυμάμαι ότι ήταν ζωτικής σημασίας να μη χάνεις 10 ώρες στο πλοίο και να μπορείς να πεταχτείς Αθήνα για έστω ένα ΠΣΚ!

Ωραία και η νέα εμφάνιση του Power Jet με τη ρίγα τη μαύρη ( θυμίζει λίγο World).

Μακάρι του χρόνου να υιοθετηθεί και στο Euro ( το οποίο είναι πολύ άσπρο καθώς και στο Tera jet 2, που είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς δίνει μια πιο επιθετική αίσθηση στο ταχύπλοο) 

Απο ταχύτητα είδα ότι κυμάνθηκε από 34+ μέχρι 37 ( εξαιρετικά θα έλεγα) 

Με το καλό να μείνει για χρόνια στη γραμμή λοιπόν) και γιατί όχι να προστεθούν και περισσότερες ημέρες δρομολογίων!  

  • Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Για Πειραιά πήρε το 95% των επιβατών που έπαιρνε το Champion Jet 1 έως τώρα,δηλαδή κοντά 300 άτομα και 10 ΙΧ

Edited by Hengist_1972
Posted
2 minutes ago, Hengist_1972 said:

Για Πειραιά πήρε το 95% των επιβατών που έπαιρνε το Champion Jet 1 έως τώρα,δηλαδή κοντά 300 άτομα και 10 ΙΧ

Ευχαριστώ πολύ.Οσο για την κίνηση ήταν πολύ ικανοποιητική.

Posted
54 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

και να μείνει στη γραμμή του Ρεθύμνου

Με το καλό να μείνει για χρόνια στη γραμμή λοιπόν

Μην τρέφουμε αυταπάτες. Για την seajets μιλάμε. Που αφήνει την άγονη γραμμή τον χειμώνα για ν την πάρει το καλοκαίρι διπλασιάζοντας τα έσοδα της.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μονιμότητα. Αν δεν είναι στο έξτρα συν το ταμείο, δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Πιο πολύ ως έξτρα δρομολόγιο για την Μήλο είναι παρά ενδιαφέρον για εξυπηρέτηση του Ρεθύμνου. Από το να κάθεται τις μέρες που δεν κάνει Σαντορίνη, κάνει ένα Μήλο-Πειραιά γιατί θέλει να καλύψει επιπλέον κίνηση της Μήλου. 

Μικρό καλάθι και προσγειωμένη προσέγγιση όταν πρόκειται για seajets.

Posted (edited)

Ε ναι έτσι είναι όσον αφορά τη seajets, έχεις δίκιο!  

Από εκεί και πέρα η ευχή πάντα χρήσιμη είναι 😎

Edited by HIGHSPEED 6
Posted

Με την πρωινή αναχώρση απο Μήλο και την απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά την συγκεκριμένη ώρα,ουσιαστικά καλύπτει μια μεγαλύτερη ζήτηση για πρωινή απευθείας σύνδεση,η οποία εξυπηρετούνταν μέχρι πέρυσι απο το Speedrunner Jet με που αναχωρούσε 16:40.
Φέτος η συγκεκριμένη γραμμή που εκτελεί το Speedrunner,έχει προσέγγιση στην επιστροφή την Σίφνο και την Σέριφο,και όπως φαίνεται στα συστήματα έχει κοπεί απο την Μήλο η απογευματινή αναχώρηση των 19:30 του Τσάμπιον που υπήρχε έως πέρυσι,για μένα σωστά,καθώς δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση απο Μήλο.

Posted

Μπορώ να πω όμως πως υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση για την απευθείας απογευματινή σύνδεση απο το επιβατικό κοινό

Posted

Αρκετά καλή και η σημερινή κίνηση,περίπου 100 άτομα και 2 ΙΧ κατέβασε το πλοίο απο Ρέθυμνο για Μήλο,και γύρω στα 12 ΙΧ και 300 άτομα επιβίβασε το πλοίο απο Μήλο για Πειραιά.

Posted (edited)

Εδώ ακριβως είναι η ουσία που θα κρίνει και κάποια πράγματα στο μέλλον.  Να πω πάντως πως τον τελευταίο μήνα η εταιρεία έκανε μια κάπως "επιθετική διαφήμιση" του συγκεκριμένου δρομολογίου. Τώρα το αν θα της βγει, οψόμεθα!

Edited by polmyt
quote
Posted

Ναι η αλήθεια είναι θα με ενδιέφερε να μάθω,πάντως απο γνωστή που ταξίδεψε την Παρασκευή απο Πειραιά για Μήλο,μου είπε πως ο πιο πολύς κόσμος κατέβηκε Μήλο.

Posted

Από τη στιγμή που είχε 1000 στο κυκλικό, 300 άτομα μέσο όρο η κίνηση στο σκέλος Μήλος - Πειραιάς και 100 - 150 στο Ρέθυμνο - Μήλος, αντιλαμβανόμαστε ότι η κίνηση στο σκέλος Ρεθυμνο - Πειραιάς ήταν πολύ μικρή

Posted

Αν το κυκλικό είχε 1000, μ.ο. στο Μήλος - Πειραιάς 300 και στο Ρέθυμνο 150 το πολύ, τότε μιλάμε για ~450 και στα δύο σκέλη. Οπότε τί μας μένει στο Ρέθυμνο Πειραιάς; ~550. Απλή αριθμητική Δημοτικού. Όταν το κυκλικό έχει σχεδόν όσους είναι το πρωτόκολλο και μάλιστα Ιούνιο σίγουρα είναι κόκκινη σημαία, αλλά εδώ το σωστό δεν είναι να βγάλουμε την πρίζα επιτόπου, αλλά να δούμε τί πάει λάθος και αναλόγως να πράξουμε. Βέβαια δυστυχώς οι εταιρείες δεν λειτουργούν πάντα βάσει λογικής και ειδικά ο Σούπερ Μάριο, οπότε μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. That being said, δεν θέλω να πω πως το εγχείρημα απέτυχε, ακόμη είναι πολύ νωρίς. Τυχαίνει να ξέρω από πρώτο χέρι πολλούς Ρεθυμνιώτες που ενθουσιάστηκαν που "έχουν ξανά καράβι για Πειραιά" και τουλάχιστον μία περίπτωση που φρόντισε να περιμένει να έρθει το καράβι για να κατέβει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει επαρκώς το πρόβλημα. Για να λυθεί χρειάζεται σίγουρα συμβατικό, με περισσότερα δρομολόγια και φυσικά καμπίνες για νυχτερινούς πλόες. Και φυσικά μην ξεχνάμε και τις μεταφορικές του Ρεθύμνου. Αν έχεις νταλίκα πώς θα την βάλεις στο καταμαράν; Είναι πολύ μικρό! Και το χειμώνα με τους φοιτητές, τί γίνεται; Και φυσικά να γίνει αναδιάρθρωση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων για να εξυπηρετείται το λιμάνι, (Για να μην τρέχεις στην Παπανδρέου με τις βαλίτσες μες τη ζέστη) κάτι που δύσκολα θα γίνει εφόσον το Ρέθυμνο δεν έχει δικό του Αστικό ΚΤΕΛ και το υπεραστικό έχει συμβόλαιο με την ΑΝΕΚ (για διαφήμιση και για τα εκτός Κρήτης δρομολόγια), που εδώ μπορεί να μην έγινε ούτε κατά την σύντομη παρουσία της ΑΝΕΚ στην γραμμή! 

Posted

Ο @Diagoras ξέρει πολύ καλά μαθηματικά. Η κίνηση των 300 αφορά το σκέλος Μήλος-Πειραιάς (one way) όχι πήγαινέλα. Συνεπώς έχουμε 300+300+150+150 = 900. Κοινώς μένουν 100 επιβάτες χονδρικά που διακινήθηκαν στο Ρέθυμνο-Πειραιάς-Ρέθυμνο.

Μην βιάζεσαι για αναλύσεις, ακόμα κι αν έχει αριθμούς. Διάβαζε τον συνομιλητή σου -και τα στοιχεία που έχουν παράσχει οι χρήστες- με προσοχή.

Ναι είναι νωρίς να κριθεί η γραμμή, αλλά το πρώτο δρομολόγιο κρίθηκε. Δικαίως.

Τα περί συμβατικού κλπ, ανήκουν σε άλλη.... σφαίρα :rolleyes:

Posted

Να αναφέρω οτι και στο χθεσινό δρομολόγιο του Μήλος-Ρέθυμνο ταξίδεψαν 100 επιβάτες και 8 ΙΧ 
Αν κάνω την σύγκριση με την περσυνή γραμμή Μήλος-Χανιά (η οποία ήταν και πιο συχνή) μπορώ ήδη να πω πως όσο αφορά την ημερήσια διακίνηση επιβατών έχει ήδη πάει καλύτερα απο πέρυσι,ήδη απο το ντεμπούτο(πέρυσι αν θυμάμαι καλά το δρομολόγιο για Χανιά έπαιρνε μάξ 50 άτομα εκτός απο ένα δρομολόγιο τέλη Αυγούστου που είχε πάρει 100)

Posted (edited)

Μέχρι στιγμής και μετά τα μαθηματικά του φίλου @Diagoras κάθε προσπάθεια υπολογισμού μας φέρνει όλο και ποιο μακριά από την αλήθεια. 

Δεν ξέρω αν ο φίλος @Hengist_1972 υπολόγισε τα νούμερα από την λίστα επιβατών η με το μάτι από την κάμερα του λιμανιού, παντός αν πάρουμε τα νούμερα του ως δεδομένο το σκέλος Ρέθυμνο Μήλος συνολικά είχε περίπου 200 (περίπου 100+120) άτομα ενώ στο κομμάτι Μήλος Πειραιάς καμιά 300αρια για πάνω, και δεν ξέρουμε το κάτω. Που για να είμαι ηλικρινης όπως είδα από την καμέρα του λιμανιού περίπου όσοι ανέβηκαν κατέβηκαν και λίγο παραπάνω καμία 150 άρια...αλλά χωρίς να έχω κάποιο στοιχείο αποφεύγω να δοσω νούμερο. 

 

Με λίγα λόγια το κομμάτι Ρέθυμνο Πειραιάς πρέπει να κινήθηκε στα κονδα στα 400 άτομα κυκλικά, κίνηση που από την μια δεν την λες καλή, από την άλλη είναι πρώτο δρομολόγιο και παρασκευή, που καλώς ή κακος τα ωράρια του πλοίου δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για αυτούς που δουλεύουν. Θα είχε ωστόσο πολύ ενδιαφέρον αν είχαμε στοιχεία από την κίνηση της Κυριακής που τα ωραρια είναι αρκετά βολικοτερα στο κομμάτι αυτό. 

Edited by iord
Posted (edited)

Σε ευχαριστώ πολύ, υπάρχει περίπτωση να μπορούσες να μοιραστείς και τα υπόλοιπα σκέλη της Κυριακής από περιέργεια;

Edited by polmyt
quote
Posted

Καλώς η κακώς το πρωινό σκέλος του δρομολογίου απο Μήλο για Πειραιά ειδικά την Κυριακή με το συγκεκριμένο δρομολόγιο προβλέπω να έχει απίστευτη ζήτηση,οπότε δέν ξέρω πώς θα επηρεάσει αυτό την ζήτηση που θα προέρχεται απο το Ρέθυμνο για το σκέλος Ρέθυμνο-Πειραιάς.
Με λίγα λόγια,έχω μια ανησυχία οτι οι εκ Μήλου ορμώμενοι ίσως φάνε τις θέσεις των Ρεθεμνιωτών,βέβαια όλα λύνονται όταν κλείνεις τα εισιτήρια σου έγκαιρα.

Posted

Ισχύει αυτό, βέβαια μέχρι Αύγουστο και τις επιστροφές που το δρομολόγιο είναι ταμάμ, δεν πιστεύω να υπάρξει πρόβλημα δεδομένο ότι το πλοίο έχει 1200 άτομο πρωτόκολλο.

Posted
54 minutes ago, iord said:

 τα ωράρια του πλοίου δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για αυτούς που δουλεύουν. 

Πολύ σωστά! Αν είσαι Ρεθυμνιώτης και θες ένα χαλαρό διήμερο στη Μήλο είναι ό,τι πρέπει. Αν είσαι από τα ηπειρωτικά όμως και θες να πας Μήλο ή Ρέθυμνο δεν το λες και βολικό, εκτός κι αν έχεις σκοπό να πας μόνο Σάββατο (με 2 διανυκτερεύσεις). Αλλά εφόσον ο Πειραιάς είναι το κεντρικό λιμάνι θα έπρεπε να είναι το ακριβώς αντίθετο με τώρα, δηλαδή αναχώρηση πρωί από Πειραιά και απόγευμα από Ρέθυμνο. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να είναι άλλο πλοίο από Ρέθυμνο για Σαντορίνη και άλλο από Ρέθυμνο για Πειραιά. 

ΥΓ Δεν αμφισβητώ τα μαθηματικά του @Diagoras, προς Θεού! Προέκταση έκανα, όχι διόρθωση!😉

Posted
3 hours ago, JTEDimandix said:

ΥΓ Δεν αμφισβητώ τα μαθηματικά του @Diagoras, προς Θεού! Προέκταση έκανα, όχι διόρθωση!😉

Σαφώς, απλα παρατηρήσα οτι στο κυκλικο εσυ με μια πολυ συντηρητικη προσέγγιση πηρες μονο τα νουμερα για μήλο, ενω αντίθετα ο φιλος Nikos με μια πιο γενναιόδωρη προσέγγιση τα νουμερα του ρεθυμνο -μηλος που ηταν 90 και 120 τα στρογγυλοποίησε και τα δυο στο 150 και παραλληλα εκανε και το assumption οτι επειδη ειχε 300 για πανω θα ειχε και για κατω. Αποτελεσμα ειναι ο ενας να βγαλει την κινηση του πειραιας ρεθυμνο στα 550 και ο αλλος στα 100, με την αληθεια να ειναι καπου στα μισα χωρις παλι να ειμαστε σίγουροι για αυτο.

Σαφως δεν μπορουμε να κρινουμε το εγχείρημα απο το πρωτο ταξιδι, αυτο που μπορουμε να συμπεράνουμε ομως ειναι τα ταργκετ γκρουπ επιβατων που θελει να χτυπησει η σιτζετ για Ρεθυμνο (τουριστες / φοιτητες).

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...