Jump to content
Shipfriends

Viking Viscount

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About Viking Viscount

  • Birthday January 15

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

478 profile views
  1. Οι περισσότεροι από αυτούς που γράφουν είναι άτομα που συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού, δυστυχώς δεν είναι απρόσωπα τρολ.
  2. Μερικά από τα πολλά σχόλια που γράφονται τις τελευταίες τέσσερεις ώρες, υπάρχουν κάμποσα ακόμα σε παρόμοιο ύφος. Όπως βλέπετε ήδη στην Κάρπαθο άρχισαν να ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
  3. Και στα δύο νησιά το πλοίο είναι ανεπιθύμητο διότι τα τελευταία τρία χρόνια ήτανε εξαιρετικά ασυνεπές και αργό. Όταν έφυγε το πλοίο δεν το αποχαιρέτησε κανείς, αντιθέτως όλοι μιλούσαν απαξιωτικά με τα χειρότερα λόγια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω, διότι ούτε το πλοίο φταίει, ούτε τα πληρώματα του που έχουν προσφέρει τα μέγιστα. Στα δύο αυτά νησιά ο κόσμος πλέον δεν νιώθει και δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα, πόσο μάλλον αυτά που λέμε εμείς εδώ μέσα. Θα θεωρήσουν ότι πάνε λίγο λίγο να το επαναφέρουν στην γραμμή γιατί δεν βγαίνει το Χίος ή για κάποιον άλλο λόγο συνωμοσιολογικής φύσεως και θα λένε τα δικά τους. Georgios express ένα απόγευμα σε οποιαδήποτε μπαρ-καφε της Καρπάθου θα σε πείσει ότι τα όσα λέω είναι πολύ ρεαλιστικά και θα τα δείτε και οι ίδιοι στον τοπικό τοπικό και στα σχόλια των δημοσιεύσεων σε λίγες μέρες. Ευτυχώς για το βαπόρι όμως, οι κάτοικοι εκτός από γκρινιάρηδες και κακοπροαίρετοι ξέρουν να διαμαρτύρονται μόνο διαδικτυακά, οπότε πιθανότατα η διαμαρτυρία δεν θα αποκτήσει άλλη υπόσταση πέρα από την ψηφιακή και την καφενειακή.
  4. Είναι σίγουρο ότι θα κατέβει ΚάσοΚαρπάθια; Διότι εάν αληθεύει θα υπάρξουν επεισόδια και αντιδράσεις στην Κάσο και την Κάρπαθο.
  5. Πρεβελάρα περήφανη. Ας ελπίσουμε να γίνει σοβαρή ανακαίνιση στο ξενοδοχειακό διότι στο πλοίο δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια, ίσως και περισσότερα, πλην του ψεύτικου ξύλινου δαπέδου έξω από το πλώριο σαλόνι και την reception.
  6. Γνωρίζουμε αν το πλοίο θα περάσει από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά ή αν θα πάει επί τόπου στο Πέραμα ή στην Δραπετσώνα;
  7. Γνωρίζει κάποιος πόση είναι η κατανάλωση του Πρέβελης σε τόνους καυσίμου ανά ώρα;
  8. Το Πρέβελης δεν έπιασε στα Πηγάδια και συνέχισε για Κάσο με την αιτιολόγηση ότι όλα τα φώτα του προβλήτα ήταν σβηστά. Αφού οι επιβάτες του που είχαν ταλαιπωρηθεί από το πρωί με την ιστορία με την άγκυρα έκαναν έντονη φασαρία, το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να δέσει. Ταυτόχρονα τα φώτα του λιμανιού ξαφνικά και ως δια μαγείας ξεκίνησαν ένα ένα να ανάβουν. Ο καιρός είναι εξαιρετικός, μιλάμε για θάλασσα καθρέφτη και τα φώτα στο λιμάνι είναι σβηστά σχεδόν όλο τον χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πλοίο. Ίσως αυτό να ήταν μια άτυπη κίνηση διαμαρτυρίας από το πλήρωμα για όλα αυτά που τους σούρνουν στα νησιά τον τελευταίο καιρό ενώ παλεύουν να μπαλώσουν τις τρύπες που εχουν προκαλέσει τα λάθη του Υπουργείου Ναυτιλίας.
  9. Το πλοίο κινείται αυτή τη στιγμή με 18.4 κόμβους μεταξύ Ανάφης και Ηρακλείου.
  10. Τι θα συμβεί στο πλοίο τώρα που το Πρέβελης ξεκινάει ξανά δρομολόγια στην ΚασοΚαρπαθία;
  11. Το Olympus σήμερα είναι φωτισμένο από πάνω μέχρι κάτω και με τα φώτα της γέφυρας αναμμένα. Η αλήθεια είναι πως το βράδυ είναι ωραίο θέαμα. Το μεσημέρι που είχα πάει να το δω από κοντά δεν μπορούσα να το κοιτάω. Το πλοίο δείχνει εξωτερικά μέχρι και τον τελευταίο μήνα της μεγάλης του ηλικίας και έχει πολλά σημεία με σκουριά και έντονες ουλές - σημάδια από οξυγόνο πολύ περισσότερο από άλλα καράβια. Στην δεξιά του μεριά φαίνονται οι εκδορές από το ακούμπηγμα με το Mishi, ενώ ξεσαβούρωτο όπως είναι φαίνεται πολύ επιβλητικό στο μάτι και ξεγελάει για πολύ μεγαλύτερο του Πρέλελης πάρα το γεγονός ότι είναι μικρότερο.
  12. Με 16 κόμβους, τόσο άθλιες ελικτικές ικανότητες και τόσα πολλά λιμάνια, ορισμένα με μεγάλους χρόνους παραμονής (Σαντορίνη και Ηράκλειο) , μάλλον για Κάσο και Κάρπαθο θα θέλει γύρω στις 28 ώρες. Όλα αυτά αν η θάλασσα είναι λάδι βέβαια και δεν έχει δυσκολευτεί κάπου, σε αντίθετη περίπτωση μάλλον πάνω από 30. Ακόμα και αν πάει με 18+ που πήγαινε το 2020, αν π.χ στην Ανάφη χρειάζεται 30 λεπτά να δέσει και 10 για για να φύγει, στη Σητεία θέλει 40 λεπτά να δέσει και 20 λεπτά να φύγει και πάει λέγοντας , βλέπω να είμαστε γύρω στις 26 με καλοσύνη και την θάλασσα καθρέφτη.
  13. Άδικα περιμέναμε σήμερα το καράβι. Αφού βρήκαμε κορυφαίο σημείο με σκιά και καλή θέα του Σαρωνικού στα γνωστά βράχια της Πειραΐκής , μας έστησε και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Την άλλη εβδομάδα τέτοια ώρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα έχει ξεκινήσει για το πρώτο του ταξίδι στην άγονη. Βγάλτε το να ξεμπουκώσει το κακόμοιρο , αμαρτία είναι να βγάλει πρόβλημα από το πρώτο δρομολόγιο...
×
×
  • Create New...