Jump to content
Shipfriends

Viking Viscount

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Viking Viscount

  1. Πρεβελάρα περήφανη. Ας ελπίσουμε να γίνει σοβαρή ανακαίνιση στο ξενοδοχειακό διότι στο πλοίο δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια, ίσως και περισσότερα, πλην του ψεύτικου ξύλινου δαπέδου έξω από το πλώριο σαλόνι και την reception.
  2. Γνωρίζουμε αν το πλοίο θα περάσει από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά ή αν θα πάει επί τόπου στο Πέραμα ή στην Δραπετσώνα;
  3. Γνωρίζει κάποιος πόση είναι η κατανάλωση του Πρέβελης σε τόνους καυσίμου ανά ώρα;
  4. Το Πρέβελης δεν έπιασε στα Πηγάδια και συνέχισε για Κάσο με την αιτιολόγηση ότι όλα τα φώτα του προβλήτα ήταν σβηστά. Αφού οι επιβάτες του που είχαν ταλαιπωρηθεί από το πρωί με την ιστορία με την άγκυρα έκαναν έντονη φασαρία, το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να δέσει. Ταυτόχρονα τα φώτα του λιμανιού ξαφνικά και ως δια μαγείας ξεκίνησαν ένα ένα να ανάβουν. Ο καιρός είναι εξαιρετικός, μιλάμε για θάλασσα καθρέφτη και τα φώτα στο λιμάνι είναι σβηστά σχεδόν όλο τον χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πλοίο. Ίσως αυτό να ήταν μια άτυπη κίνηση διαμαρτυρίας από το πλήρωμα για όλα αυτά που τους σούρνουν στα νησιά τον τελευταίο καιρό ενώ παλεύουν να μπαλώσουν τις τρύπες που εχουν προκαλέσει τα λάθη του Υπουργείου Ναυτιλίας.
  5. Το πλοίο κινείται αυτή τη στιγμή με 18.4 κόμβους μεταξύ Ανάφης και Ηρακλείου.
  6. Τι θα συμβεί στο πλοίο τώρα που το Πρέβελης ξεκινάει ξανά δρομολόγια στην ΚασοΚαρπαθία;
  7. Το Olympus σήμερα είναι φωτισμένο από πάνω μέχρι κάτω και με τα φώτα της γέφυρας αναμμένα. Η αλήθεια είναι πως το βράδυ είναι ωραίο θέαμα. Το μεσημέρι που είχα πάει να το δω από κοντά δεν μπορούσα να το κοιτάω. Το πλοίο δείχνει εξωτερικά μέχρι και τον τελευταίο μήνα της μεγάλης του ηλικίας και έχει πολλά σημεία με σκουριά και έντονες ουλές - σημάδια από οξυγόνο πολύ περισσότερο από άλλα καράβια. Στην δεξιά του μεριά φαίνονται οι εκδορές από το ακούμπηγμα με το Mishi, ενώ ξεσαβούρωτο όπως είναι φαίνεται πολύ επιβλητικό στο μάτι και ξεγελάει για πολύ μεγαλύτερο του Πρέλελης πάρα το γεγονός ότι είναι μικρότερο.
  8. Με 16 κόμβους, τόσο άθλιες ελικτικές ικανότητες και τόσα πολλά λιμάνια, ορισμένα με μεγάλους χρόνους παραμονής (Σαντορίνη και Ηράκλειο) , μάλλον για Κάσο και Κάρπαθο θα θέλει γύρω στις 28 ώρες. Όλα αυτά αν η θάλασσα είναι λάδι βέβαια και δεν έχει δυσκολευτεί κάπου, σε αντίθετη περίπτωση μάλλον πάνω από 30. Ακόμα και αν πάει με 18+ που πήγαινε το 2020, αν π.χ στην Ανάφη χρειάζεται 30 λεπτά να δέσει και 10 για για να φύγει, στη Σητεία θέλει 40 λεπτά να δέσει και 20 λεπτά να φύγει και πάει λέγοντας , βλέπω να είμαστε γύρω στις 26 με καλοσύνη και την θάλασσα καθρέφτη.
  9. Άδικα περιμέναμε σήμερα το καράβι. Αφού βρήκαμε κορυφαίο σημείο με σκιά και καλή θέα του Σαρωνικού στα γνωστά βράχια της Πειραΐκής , μας έστησε και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Την άλλη εβδομάδα τέτοια ώρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα έχει ξεκινήσει για το πρώτο του ταξίδι στην άγονη. Βγάλτε το να ξεμπουκώσει το κακόμοιρο , αμαρτία είναι να βγάλει πρόβλημα από το πρώτο δρομολόγιο...
  10. Έχουν περάσει τα ταχύπλοα της SeaJet που κάνουν το τοπικό Κρήτης - Ρόδου.
  11. Μπαράζ παραπληροφόρησης λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στην ΚασοΚαρπαθία και ξαφνικά μια μεγάλη μερίδα κατοίκων νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη με το πλοίο το οποίο βέβαια δεν έχει φανεί ούτε καν στον ορίζοντα ακόμα. Διάφοροι κάτοικοι του νησιού επικοινώνησαν με τα γραφεία της εταιρίας και έλαβαν όπως ακούγεται εξαιρετική και ανθρώπινη αντιμετώπιση, από μια πολύ οργανωμένη και σωστή εταιρία. Δεν τους νοιάζει καθόλου που οι τιμές των εισιτηρίων ανέβηκαν 80% πάνω και ύστερα από παρέμβαση του Μάνου Κονσόλα εξακολουθούν να βρίσκονται 53% πάνω από αυτές του Πρέβελης. Μάλιστα σε πολλούς φαίνεται και φυσιολογικό καθώς είναι καλοκαίρι και εχουν ανέβει και οι τιμές των καυσίμων. Δεν τους ενδιαφέρει επίσης η εταιρία λαμβάνει μια τεράστια επιδότηση για μολις 3 μήνες δρομολόγησης στη γραμμή και τους χρεώνει αυτά τα τεράστια ποσά, ενώ ταυτόχρονα το πλοίο ακόμα βρίσκεται στον ΝΜΔ σβηστό και με πολλές εργασίες σε εκκρεμότητα. Δεν δίνουν σημασία ακόμα στα όσα λέγονται από στόματα ειδικών του χώρου της ναυτιλίας για το πλοίο, ούτε για το πρόσφατο βεβαρημένο του ιστορικό. Τα μαλλιά μου κάνουν φοβερή προσπάθεια ώστε να παραμείνουν στο κεφάλι μου και να μην πέσουν ύστερα από τις παραφροσύνες και και τις ηλιθιότητες που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. Μπορώ να πω ότι αυτή η ομαδική παράκρουση με κάνει να σκέφτομαι πως τους αξίζει τελικά το Olympus...
  12. Απορώ πραγματικά πως γίνεται μια ακτοπλοϊκή ναυτιλιακή εταιρία που θεωρείται νέα στον χώρο και έρχεται για πρώτη φορά στα περισσότερα από τα νησιά του δρομολογίου να αδιαφορεί τόσο πολύ για την εικόνα που δίνει στο επιβατικό κοινό. Σου δίνει μια αίσθηση πλήρους αποδιοργάνωσης το γεγονός ότι η ημερομηνία έχει ήδη αλλάξει τρεις φορές και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της έναρξης δρομολογίων από κανέναν. Και το γεγονός το ότι εάν κανείς μια μικρή αναζήτηση για το πλοίο στο Google βλέπεις μόνο τακτικές ακυρώσεις προσεγγίσεων και αβαρίες ήδη από το πρώτο του δρομολόγιο σαν OLYMPUS δεν βοηθάει καθόλου τη κατάσταση. Οι νησιώτες πρέπει να την έχουν πάρει χαμπάρι την δουλειά και από όσα ξέρω ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες. Τουλάχιστον στην Κάσο και την Κάρπαθο που είμαι σε θέση να γνωρίζω. Φαίνεται ότι ακόμα και αν ξεκινήσει επιτέλους δεν θα τα πάει καθόλου καλά με τον κόσμο και φταίει σε μεγάλο ποσοστό το ότι η εταιρία του δεν κάνει καμιά κίνηση να ενημερώσει και να διαφημίσει την κίνηση της.
  13. Προβλέπω απανωτές αναβολές και καθυστερήσεις όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρία του. Ήδη από τις 20 Ιουνίου πήγαμε στις 8 του Ιούλη.
  14. Υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τις πρόοδο των εργασιών; Υποτίθεται πως το πλοίο ξεκινάει σύντομα😁
×
×
  • Create New...