Jump to content
Shipfriends

Perla (ΙΜΟ 7111078)


Recommended Posts

  • 4 months later...

Σήμερα το Rio άφησε το μωλο της ΔΕΗ μετά από σχεδόν 5 μήνες παρουσίας για τη ράδα του Πειραιά. Να σημειωσω οτι το πλοίο χρειάζεται να πάει για δεξαμενισμό διότι τα ύφαλα του είναι καταπράσινα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Δυσκολα τα πραγματα για το πλοιο και το πληρωμα του αφου συμφωνα με το haaretz.com το RIO ειναι δεμενο στο Ashdod με το πληρωμα να αρνειται να κατεβει μεχρι να καταβληθουν τα χρωστουμενα.

Στο πλοιο τελειωσε το πετρελαιο στις 4 Ιουλιου,πηρε ελαχιστο την επομενη μερα αλλα και αυτο τελειωνει.Εγινε παντως συμφωνα με το site μια προταση να πληρωθουν καποια λιγα μετρητα και τα εισητηρια για τις πατριδες τους αλλα δεν εγινε δεκτη.Το πληρωμα αποτελειται απο 16 Ελληνες, 20 Ισραηλινούς, 35 Αιγυπτίους, 66 Ινδους, 57 Φιλιππινέζους, 63 Ουκρανους, 15 Ρουμάνους, 14 Γεωργιανους, 2 Ρώσους και 2 Τούρκους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αναγκαστική Κατάσχεση (“arrest”) και εκποίηση του κρουαζιερόπλοιου m/v Rio (πρώην “Aegean Pearl”) έγινε από την εταιρεία του Louis

Η Louis plc ανακοινώνει ότι σε συνέχεια προηγουμένων της ανακοινώσεων ημερομηνίας 12 και 17 Μαίου 2010 για την πώληση από την θυγατρική της εταιρεία Perla Navigation Ltd του “Aegean Pearl”, και με στόχο την διασφάλιση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της, η εν λόγω θυγατρική της εταιρεία προχώρησε σε αίτηση Επιβολής Αναγκαστικής Κατάσχεσης (“arrest”) του κρουαζιεροπλοίου m/v Rio (πρώην “Aegean Pearl”) στο Ναυτοδικείο Χάιφας, Ισραήλ.

Επισημαίνεται ότι ποσό ύψους 15,5 εκ. Δολαρίων είναι ακόμη οφειλόμενο από τον αγοραστή προς την Perla Navigation Ltd εκ του συνολικού ποσού αγοράς 19,5εκ Δολαρίων. Καθώς ο αγοραστής δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, η Eταιρεία προχώρησε άμεσα με τις σχετικές διαδικασίες για είσπραξη του οφειλομένου ποσού. Οι Διαχειριστές/ Επίσημοι Παραλήπτες που διόρισε το δικαστήριο του Ισραήλ κατόπιν αίτησης της Perla Navigation Ltd προχώρησαν στην εκποίηση του κρουαζιεροπλοίου μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού. Το ποσό πώλησης μέσω πλειστηριασμού καθορίστηκε σε 4,8 εκ. Δολάρια και θα πληρωθεί σταδιακά εντός 60 ημερών.

Υπολογίζεται ότι από την πώληση του πλοίου m/v Rio θα εισπραχθεί τελικά από την Εταιρεία μας το καθαρό ποσό των 2,5 εκ. περίπου Δολαρίων (μετά από αφαίρεση εξόδων εκκαθάρισης και άλλων απαιτήσεων με προτεραιότητα, ως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία).

Η Εταιρεία έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον παντός υπευθύνου για ανάκτηση της διαφοράς μεταξύ της οφειλής των 15,5 εκ. Δολαρίων και του καθαρού ποσού των 2,5 εκ. Δολαρίων που αναμένεται τελικά να εισπραχθεί. Η απαίτηση της Εταιρείας σε σημερινές αξίες ανέρχεται περίπου σε 13,0 εκ. Δολάρια, για τα οποία θα γίνει πρόβλεψη στους λογαριασμούς του 2011

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στο ais φαίνεται να ταξιδεύει με το όνομα VENUS. Ωστόσο δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω από αλλού. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω εγώ λοιπόν B)

Το πλοίο βρίσκεται δεξιά της δεξαμενής 1 των Ναυπηγείων Χαλκίδας. Ως εκ τούτου φαίνεται μόνο η πρύμη του και οι τσιμινιέρες του. Το νέο του όνομα VENUS είναι γραμμένο πρόχειρα και με το χέρι ενώ τουλάχιστον στις τσιμινιέρες φέρει ακόμα τα σινιάλα της Rio Cruises.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To βαπόρι έχει ανέβει δεξαμενή στα ναυπηγεία Χαλκίδας. Λάμπει όλο εξωτερικά και έχουν σβηστεί τα σινιάλα από τις τσιμινιέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To πλοίο έφυγε χθες την νύχτα από τα ναυπηγεία Χαλκίδας, προσέγγισε το πρωί την Σύρο και παρέμεινε στην ράδα του λιμανιού επί επτάωρο σχεδόν πριν αναχωρήσει και πάλι αργά το μεσημέρι με πορεία νοτιοανατολική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

το... συλληψανε στο Ισραηλ ανημερα 15αυγουστο.

συμφωνα με το maritime matters, το πληρωμα (340 εκττων οποιων 70 ουκρανοι) προεβη σε δικαστικες ενεργειες για να απαγορευτη ο αποπλους λογω οφειλομενων δεδουλευμενων.

παραμενει στο λιμανι του Ashdod

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο σημερα,το πλοιο εχει νεο ιδιοκτητη...ισως απο τη γειτονα χωρα μετα απο πλειστηριασμο που εγινε στο Ισραηλ...και δεν ειναι για διαλυση αλλα για κανονικη χρηση ως κ/ζ...ο,τι νεοτερο μαθω, θα το γραψω...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...