Jump to content
Shipfriends

Θάνατος 20χρονης δόκιμου πλοιάρχου ||17.9.23


Recommended Posts

Η 20 χρονη δόκιμος Μαριάννα Τσίγκα, από την Κω, πέθανε μετά από πολυήμερη ασθένεια, πιθανότατα από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα.

Ναυτολογήθηκε 13.8, 2.9 ξεμπάρκαρε στο Σουέζ, ήδη ασθενής και έφυγε στις 17.9.

Η άσχημη είδηση παίζει σε όλα τα ΜΜΕ. (τα links είναι από το protothema).

Link to comment
Share on other sites

Τα σχόλια στο ΠΘ είναι όλα τα λεφτά, μιλάμε για πανίβλακες που νομίζουν ότι το Εμπορικό Ναυτικό είναι Ενοπλες Δυνάμεις. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, κρίμα το παιδί σαν τα κρύα τα νερά, συμφοιτήτρια στο ίδιο έτος με τον ανηψιό μου, κουράγιο στους τραγικούς γονείς.

Edited by Nick the Greek
Πιπέρι
Link to comment
Share on other sites

Έχω χάσει συνάδελφο στην δουλειά από τον ίδιο λόγο, εκείνος ήταν σε διακοπές όταν συνέβη βέβαια. Δυστυχώς αν δεν επιληφθεί άμεσα κάποια κλινική ή γιατρός που να ειδικεύεται σε τέτοιου είδους "εξωτικές" αρρώστειες και μικρόβια, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα. Τεράστιο κρίμα, τι να συλληπηθείς και τι να πείς σε αυτούς τους γονείς, μαύρη ήταν η μοίρα της κοπέλας δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει εμβόλιο κατά ελονοσίας που γίνεται πριν την αναχώρηση για το πλοίο και είναι αρκετά αποτελεσματικό. Πολλοί ναυτικοί παραπονούνται για τις αλλαγές πληρώματος στις χώρες του Ινδικού ωκεανού. Συλλυπητήρια και από εμένα στην οικογένειά της. Σε αυτή τη περίπτωση έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο πάσει θυσία διότι λίγα μπορούν να γίνουν εν πλω αλλά λίγοι θα αναλάμβαναν το κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι ήταν ελονοσία, αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα. Λέγεται ότι για τις εξωτικές ασθένειες, είναι καλύτερα να αντιμετωπισθούν από Νοσοκομεία στην χώρα εκδήλωσης του συμβάντος όπου η τεχνογνωσία και η εμπειρία είναι μεγαλύτερη, παρά σε χώρα της Δύσης όπου τα περιστατικά είναι ελάχιστα και η εμπειρία σπανίζει.

Γιατί συζητάμε τώρα βέβαια, πάει το παιδί και δεν το φέρνει πίσω τίποτα. Ο Θεός να φυλάει τα παιδιά μας και εμάς και να φανεί ελεήμων στους γονείς...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...