Jump to content
Shipfriends

gpetrakis

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gpetrakis

  1. Η συνδρομή του marinetraffic προσανατολίζεται πλέον προς τις ναυτιλιακές με μικρούς στόλους και όχι στο κάθε ερασιτέχνη. Το myshiptracking έχει αρκετές κενές περιοχές λόγω διάδοσής αλλά ακόμα και ανενεργούς δέκτες κάποιες μέρες. Όχι οτι δεν υπάρχουν περισσότερες ιστοσελίδες πληροφοριών.
  2. Από τη στιγμή που η βιομεθανόλη που χρησιμοποιούν είναι διαθέσιμη σε λίγα ευρωπαικά λιμάνια και μονάδες παραγωγής μεθανόλης να χτίζονται σε μερικές χώρες, για την ώρα εννοείτα πως θα καίνε M.G.O. ως επι το πλείστον. Με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα τα επόμενα χρόνια θα δούμε και αλλαγές στη διάταξη - χαραkτηρισμό δεξαμενών και δικτύων. Οι μηχανές είναι έτσι κι αλλιώς διπλού καυσίμου από το σχεδιασμό τους.
  3. Τότε αφού δουλευει με πακέτα τουριστικών γραφείων μπορούν άνετα να το χαρακτηρίσουν εκδρομικό και να διαγραφεί από το σύστημα κρατήσεων για επιβάτες - Ι.Χ. και ας ταξιδεύει με όποια ταχύτητα θέλουν. Τουλάχιστο να μην εξαπατούν το επιβατικό κοινό.
  4. Όπως και να έχει φίλε μου, επειδή τα πράγματα έχουν ξεχειλώσει σε διάφορα θέματα όσον αφορά το πλήρωμα καταστρώματος και τους επιβάτες, πρέπει να τους πρήζεις καθημερινά στα τηλεφωνα εαν μπορείς μέχρι να σε αποζημιώσουν διότι έτσι είναι το σωστό. Ισως μπορείς και να ψαρέψεις τον υπαίτιο και από CCTV. Φυσικά παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και σε άλλά ακτοπλοϊκά. Δε γίνεται να καταπίνουμε άλλο τον εμπαιγμό των εταιριών ως επιβάτες ενώ μας υποχρεώνουν να πληρώνομε διπλάσια τιμή ναύλου σε όλες τις κατηγοίες.
  5. Σωστή απόφαση διότι λόγω της επιτάχυνσης επηρεάζεται από το φαινόμενο της επιβύθισης σε σχέση με το βυθό.
  6. Υπάρχει εμβόλιο κατά ελονοσίας που γίνεται πριν την αναχώρηση για το πλοίο και είναι αρκετά αποτελεσματικό. Πολλοί ναυτικοί παραπονούνται για τις αλλαγές πληρώματος στις χώρες του Ινδικού ωκεανού. Συλλυπητήρια και από εμένα στην οικογένειά της. Σε αυτή τη περίπτωση έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο πάσει θυσία διότι λίγα μπορούν να γίνουν εν πλω αλλά λίγοι θα αναλάμβαναν το κόστος.
  7. Παράβαση που σηκώνει άνετα γερό πρόστιμο και για τις 2 πλευρές αλλά όχι στο χώρο που οι κανονισμοί υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.
  8. Άλλος απώτερος λόγος για την έλλειψη ανταλλακτικών που παρατηρείται είναι και η διακοπή κάποιων διακρατικών συμφωνιών με πολλές επιπτώσεις και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς.
  9. (offtopic) Αδιανόητο και το ότι "επρεπε" να πεθάνει ένας άνθρωπος για να τηρηθεί η αυτονόητη διαδικασία αναχώρησης σε αυτή την αμαρτωλή Ακτοπλοϊα. (offtopic)
  10. Ήταν γνωστό στα μετεωρολογικά δελτία η ταχύτητα του ανέμου στη περιοχή κατά τη παραμονή του πλοίου στο λιμάνι; Διότι βρίσκω παράξενο το γεγονός ότι παρέμεινε προσδεδεμένο και όχι σε ανοιχτή θάλασσα (drifting) εκείνες τις ώρες.
  11. Υπολόγισε πως είναι περίπου όσο ο μισθός ενός ναύτη, αναλόγως το πλοίο και τις ώρες που δουλεύεις.
  12. Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου LNG κρουζιερόπλοιου για τη Royal Caribbean Cruises στο ναυπηγείο το οποίο θα πάρει το όνομα ICON OF THE SEAS και θα παραδοθεί το 2023: https://meltwater.pressify.io/publication/60ca179af659710004a58439/598859389637010d006ced92
  13. H πλοιοκτήτρια εταιρία δήλωσε το πλοίο ως ολική απώλεια μετά τη κατάσβεση της πυρκαϊάς.
  14. Tο πλοίο όντως είχε βγεί από δεξαμενή για επισκευές από ατύχημα που είχε γίνει μερικούς μήνες πριν και προφανώς πήγαινε για να φορτώσει.
  15. Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε η διαδικασία ανέλκυσης της φρεγάτας που είναι βυθισμένη στο ίδιο σημείο ευτυχώς από το Νοέμβρη. Ανελκύθηκε απο 2 πλωτούς γερανούς και ρυμουλκήθηκε στο ναύσταθμο του Haakonsvern, εκεί δηλαδή που επρόκειτο να καταπλεύσει μετά την άσκηση που πήρε μέρος, Πολλές φωτογραφίες της επιχείρισης υπάρχουν στα link του dropbox εδώ.
  16. Θάνατος εργάτη στα ναυπηγεία του Monfalcone τη Τρίτη: https://www.ilfattoquotidiano.it/2018/05/09/monfalcone-operaio-19enne-muore-schiacciato-da-carico-di-cemento-di-700-chili-in-fincantieri/
  17. Η διαχειρίστρια εταιρεία του είναι η Νορβηγική Solstad Farstad ενώ είναι ενταγμένο στα πλάνα της Saipem.
  18. Καλό θα ήταν από τώρα και για ένα διάστημα να αποφεύγουμε να βάζουμε συνδέσμους, είτε εδώ είτε στα υπόλοιπα θέματα, από το shipspotting . com . Λόγω του ότι ένα bitcoin Mining bot έχει ενσωματωθεί σε ένα στοιχείο της ιστοσελίδας, η χρήση των επεξεργαστή φτάνει στο μέγιστο εάν δε το blockάρει κάτι. Μάλιστα και οι ίδιοι οι διαχειριστές το αναγνώρισαν και προέτρεψαν τα μέλη για το ίδιο μέχρι να επιλυθεί εντελώς.
  19. Οι λόγοι παραμονής τους, όπως και των περισσότερων πλοίων στην ιδία κατάσταση, ήταν η ανυπαρξία ναύλου . Αποτέλεσμα της πτώσης της τιμής των χύμα φορτίων μέχρι πρότινος. Επιπλέον μια τέτοια λύση θα αποδείχθηκε ότι ήταν και η πιο συμφέρουσα.
  20. Το Αμεριικανικό Π. Ν. ανακοίνωσε τη περισυλλογή των πτωμάτων των μέχρι πριν λίγες ημέρες αγνοουμένων ναυτικών ενώ και η αποκατάσταση των εκτεταμένων ρηγμάτων του USS JOHN S. MCCAIN τελείωσε.
  21. Στην εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ της ΕΤ1, αύριο στις 11:30, θα προβληθούν μεταξύ άλλων, πλάνα από τις εργασίες συντήρησης του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ κατά το δεξαμενισμό του στις 26.04 στο Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά.
  22. Η κρουαζιέρα έγινε για επιλεγμένο προσωπικό της Aegean και ταξιδιωτικούς πράκτορες για περιήγηση και εξοικείωση με το προορισμό σαν λιμάνι προσέγγισης του πλοίου για φέτος.
  23. Everything is pointing to a chartering to a joint venture between Attica Group and a number of Moroccan banks.
  24. Αναλογιστείτε λίγο πριν σχολιάσετε πως είστε φλύαροι για το τίποτα. Το video είναι του Μαϊου 2015. 10 μήνες μετά είμαι σίγουρος πως τα επισκευάσιμα έχουν διορθωθεί. Όποιος δεν έχει ιδέα για τους αξιωματικούς της εταιρίας. ας μη σχολιάζει καλύτερα. Αυτό που είδατε είναι καθαρά απότέλεσμα των αφρικανων επιβατών. Να σας υπενθυμίσω οτι πήγε για δεξαμενισμό πριν 2 μήνες; Απλά βρίσκετε και τα λέτε.
×
×
  • Create New...