Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • polmyt changed the title to Ολύμπιος Ερμής (IMO 1032153)
  • 3 weeks later...

Για δοκιμαστικό έχει βγει το Ολύμπιος Ερμής, με την υψηλότερη ταχύτητα του μέχρι στιγμής να είναι η 12,4 κόμβοι!!!

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

Έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Κω το νέο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” της ΑΝΕ Μαστιχαρίου, το οποίο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για το νεότευκτο πλοίο της ΑΝΕ Μαστιχαρίου που μετά την ναυπήγηση του καθελκύστηκε στις 14 Μαϊου 2023. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκα οι τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου και οι δοκιμαστικοί πλόες που διήρκησαν 4 μήνες περίπου ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, το πλοίο απέπλευσε από Πειραιά στις 11.25 το πρωί με τελικό προορισμό την Κω*.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος- 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας

Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων και θα συνδέει και με τη Σάμο και όχι μόνο.

20231007_180719_copy_1600x901.jpg

20231007_181052_copy_1600x901.jpg

20231007_181649_copy_1600x901.jpg

IMG-e9d7bc7326177070257da8b94edf5fa6-V.jpg

Πηγή άρθρου:Vimatisko.gr,Πηγή φωτογραφιών:Kosnews.gr

Link to comment
Share on other sites

Όντως ασχημούτσικο, σαν μπανιέρα με βαρδιόλες είναι 😇😁!

Φυσικά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για νεότευκτο, άρα ευχές για καλά ταξίδια και να εξυπηρετήσει στο έπακρο τους κατοίκους των γραμμών που προορίζεται να δρομολογηθεί!

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να έχει πιο μεγάλη πλώρη και σίγουρα οι κλειστές βαρδιόλες του χαλάνε την εμφάνιση.

Οι βαρδιόλες με καιρό παίζει και να ακουμπάνε στη θάλασσα.

Όπως και να χει είναι νέα ελληνική ναυπήγηση σε αυτη τη κατηγορια μετα από πολύ καιρο.Ναναι καλοτάξιδο.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή από όταν καθελκύστηκε ο Ερμής βλέπω πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Σκοπελίτη, κατά την γνώμη μου μόνο σε ταχύτητα είναι καλύτερο, ειδικά από την στιγμή που είναι σχεδόν 40 χρόνια νεότερο, δεν βλέπω να είναι καλύτερο σε κάτι άλλο. Όσο για τις βαρδιόλες που είναι κλειστές, ίσως να το κάνουν πιο άσχημο, αλλά μάλλον κάτι ξέρουν που το σκέφτηκαν. Ο καπετάν Γιάννης μου έχει πει ότι παλιά που και στον Σκοπελίτη ήταν ανοιχτές, όλο το κύμα που έσκαγε στην πλώρη το έβαζε μέσα και τους χειμώνες ειδικά ερχόταν στη γέφυρα και όλο το κρύο, πιθανόν να υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στον Ερμή άρα καλύτερα έτσι. Όπως και να ΄χει καλά ταξίδια στο βαποράκι!

Link to comment
Share on other sites

Για την γραμμή των Δωδεκανήσων είναι ότι πρέπει. Ούτε μεγαλύτερο χρειάζεται να είναι, ούτε μεγαλύτερη χωρητικότητα. Σίγουρα δεν είναι και το πιο όμορφο βαπορακι αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται συμπαθητικό. Επίσης, θα συμφωνήσω με τον φίλο Αρακλειανό καθώς πολύ σωστή η κίνηση που έκλεισαν τις βαρδιολες διότι ανάμεσα στα νησιά βγάζει μπόλικη φουρτούνα και σίγουρα λόγω και του χαμηλού ύψους θα έμπαιναν μέσα νερά. Τέλος, θα συμφωνήσω και με τους υπόλοιπους που ανέφεραν ότι μοιάζει με τον Σκοπελίτη. Πάνω κάτω σε όλα ίδιο είναι εκτός της ταχύτητας και εννοείται συστημάτων ασφαλείας σχεδιασμού γάστρας κλπ. Καλά ταξίδια να έχει λοιπόν!!

Link to comment
Share on other sites

 

Έχει υπερσύγχρονη γέφυρα και έπιασε ταχύτητα πάνω από 19 κόμβους.

Με το που έδεσε μπήκε το συνεργειο του ένδοξου kalymnos news μέσα.Η παρουσία του συνεργείου στη γεφυρα μου φαίνεται πως τους χάλασε τη μανούβρα.Βγήκαν ξαναέκαναν μανούβρα με το συνεργείο μέσα και έδεσαν.

Φαίνεται πολύ αξιόλογο βαπορακι,σίγουρα το θεωρώ ανώτερο του Σκοπελίτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρωτο δρομολόγιο λοιπόν σήμερα για το πλοιο εκτελοντας ενα δρομολογιο απο την Καλυμνο για Μαστιχαρι - Αγια Μαρινα Λερου - Φαρμακονησι-Αγια Μαρινα και Καλυμνο εμεις ας το δούμε στην άφιξη  λίγο αργότερα από την δύση του ήλιου , Πέρασε τα φανάρια της Καλύμνου κάνοντας μια ωραία δεξιά στροφή και δένοντας στην θέση δίπλα στην οποία δένει το Νήσος Καλυμνος . Καλή αρχή λοιπόν σε πλήρωμα και πλοιο !

Link to comment
Share on other sites

Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα κι ο Αη Νικόλας πάντα μαζί τους. Ερμή δεν το λες αλλά φυσικά αυτό που προέχει είναι η αναβάθμιση στην εξυπηρέτηση των νησιών.

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα με σύμβαση που υπογράφει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ ,ανατίθεται εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής α) «ΝΙΣΥΡΟΣ – ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΩ Ή ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩ» (€2.236,95) ανά πλήρες δρομολόγιο και β) «ΝΙΣΥΡΟΣ – ΚΩΣ» (€2.236,95) ανά πλήρες δρομολόγιο. Η ισχύς της σύμβασης είναι για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού και τη σύναψη της σχετικής συμβάσεως της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής.

Το πλοίο «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ» θα αναχωρήσε τη Κυριακή για Κω, και τη Δευτέρα ξεκινήσε κανονικά τα δρομολόγια του. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε το πλοίο και συναντήσαμε τον εκ των ιδιοκτητών και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΝΕΜ Σάκη Τηλιακό και τον πλοίαρχο τον καπετάν Γιάννη Πετρίδη, που μας μίλησαν για το πλοίο και για τη δρομολόγηση του

 

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη χαρά σε όλους τους Νισύριους η έναρξη δρομολογίων του «Ολύμπιος Ερμής»

Quote

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv ο Χριστοφής Κορωναίος Δήμαρχος Νισύρου αναφέρθηκε στα δρομολόγια του πλοίου που ξεκίνησαν εχθές Δευτέρα 19 12 2023 λέγοντας «Μεγάλη χαρά από τους όλους τους Νισύριους για το Ολύμπιος Ερμής που ξεκίνησε δρομολόγια προς Νίσυρο μετά από μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να πετύχουμε την σύμβαση με το Υπουργείο» Το δρομολόγιο από Νίσυρο μέχρι την Κω καλύπτεται σε μία ώρα και τριάντα λεπτά και έχει διευκολύνει τους Νισύριους να ταξιδεύουν τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα για τις προμήθειες τους η για ιατρικούς λόγους. Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο λιμάνι της Καρδάμαινας ώστε να γίνει εκβάθυνση για να αράζει το πλοίο διότι στην Κέφαλο δεν εξυπηρετεί λόγω μεγάλης απόστασης από την Κω.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...