Jump to content
Shipfriends

Ανατροπή Φ/Γ REI στην Ηγουμενίτσα


Recommended Posts

Πανικός εδώ και μία ώρα στο Παλιό Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το φορτηγό REI το οποίο εδώ και καιρό μεταφέρει τούβλα απο την Ηγουμενίτσα στην Αλβανία, βυθίστηκε στο παλιό λιμάνι ενώ ήταν πλαγιοδετημένο. Αιτία λένε οτι ήταν η κακή φόρτωση του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Το έδειξαν και οι ειδήσεις. Αρχικά λέει πήρε κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου η οποία μεγάλωνε με αποτέλεσμα το φορτίο να αρχίσει να πέφτει μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια το πλοίο να βυθιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Ποιός να ξέρει άραγε πόσο καιρό θα μείνει το REI σ' αυτή την κατάσταση :D Απ' ότι είδα δεν θα είναι και ότι πιο εύκολο η ανέλκυσή του. Το Ρ/Κ THIELA είναι πολύ μικρό ώστε να μπορέσει να βοηθήσει. Εκτός αυτού, είναι γνωστό οτι η Ηγουμενίτσα δεν διαθέτει τον ανάλογο εξοπλισμό για αυτού του είδους επιχειρήσεις. Αν ήταν το AMAZONA του Μαραγκόπουλου ίσως και να βοηθούσε κάπως. Αλλά απο την άλλη, μεχρι να γίνουν οι ανακρίσεις, βγούνε αποφάσεις, να γίνουν προσφυγές, να κατατεθούν ενστάσεις, να... να... να...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Ποιός να ξέρει άραγε πόσο καιρό θα μείνει το REI σ' αυτή την κατάσταση :D

Αλλά απο την άλλη, μεχρι να γίνουν οι ανακρίσεις, βγούνε αποφάσεις, να γίνουν προσφυγές, να κατατεθούν ενστάσεις, να... να... να...

'Ερμε Ποσειδώνα...εσύ πολύ σωστά τα είχες προβλέψει! Οι άλλοι όμως...?
Ποιος Rei-παίνει το λιμάνι;

Δύο χρόνια ναυαγισμένο, εμποδίζει και ρυπαίνει. Ποιος πληρώνει;

Στο τέλος Νοεμβρίου το φορτηγό πλοίο Rei θα συμπληρώσει δύο χρόνια στο βυθό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Η προσπάθεια που έγινε στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2005 να μη ρυπανθεί το λιμάνι που είναι μέρος της πόλης δεν συνοδεύτηκε από ανάλογες πρωτοβουλίες για την άμεση ανέλκυση του πλοίου. Και τώρα, λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια, ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) θα προχωρήσει στην ανέλκυση του πλοίου με μειοδοτικό διαγωνισμό.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, σύμφωνα με τον ΟΛΗΓ, έσπευσε να πουλήσει το ναυάγιο εννέα ημέρες μετά τη βύθισή του. Στις 20 Φεβρουαρίου 2006 η νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία ξεκίνησε επιχείρηση ανέλκυσης. Οι προσπάθειες όμως σταμάτησαν έπειτα από δύο μήνες. Οσα ακολούθησαν ανήκουν στη σφαίρα της γραφειοκρατίας με τον ΟΛΗΓ να αντιλαμβάνεται στις 3 Οκτωβρίου 2006 ότι το βυθισμένο πλοίο εντός του λιμανιού προκαλεί προβλήματα:

- στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και στην εκτέλεση των δρομολογίων πλοίων με παρεμπόδιση προσόρμισης και αγκυροβολίας

- στην ομαλή διοχέτευση των νερών του χειμάρρου Γραικοχωρίου

- ρύπανσης περιβάλλοντος.

Η εικόνα τού σχεδόν σάπιου πλοίου μέσα στη θάλασσα ύστερα από δύο χρόνια συμβολίζει λίγο-πολύ τη νοοτροπία όσων βλέπουν αλλά ανέχονται και αποδέχονται με μάταιο τρόπο μια κατάσταση.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει από την αρχή ο ΟΛΗΓ αναγκάζεται να το κάνει ύστερα από δυο χρόνια διακινδυνεύοντας να αναλάβει και το κόστος ανέλκυσης του κουφαριού. Οι πλοιοκτήτες του Rei έχουν εξαφανιστεί και οι διεκδικήσεις του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας είναι πιθανό να μην ευοδωθούν. Ας απομακρυνθεί τουλάχιστον το πλοίο που σαπίζει και ρυπαίνει.

Θ.ΤΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 7/10/2007

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.10.2007,id=28437328,6700112,14583248,36204752,41993808

Link to comment
Share on other sites

Το αρσενικό της Κασσάνδρας ποιό είναι, Κασσάνδρος???:D:D:D

Δυστυχώς έγινα προφήτης κακών μαντάτων... Τωρα θα μου πείς δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο χαρισμα για να προβλέψει κανείς τα όσα γίνονται σε τούτη 'δω τη χώρα. Anyway...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ακόμα τίποτα παιδιά, μάλλον θα ξαναγίνει διαγωνισμός...Όχι τίποτ' άλλο αλλά δεσμεύει και μία θέση πρόσδεσης των πλοίων της Κέρκυρας. Χαμός!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Ποιός να ξέρει άραγε πόσο καιρό θα μείνει το REI σ' αυτή την κατάσταση :confused:...

Στην "Ελλάς του 2000" (Αθάνατε Στέλιο !!!) η παραπάνω ερώτηση του φίλου poseidon, 3 χρόνια μετά παραμένει επίκαιρη !!!

Κι ύστερα τρέφουμε ελπίδες για ανέλκυση του Σαμίνα και του Sea Diamond..... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...