Jump to content
Shipfriends

Dean (ΙΜΟ 7431662)

(1975, ex- Uma, Hilros, Ranafjord, Varangerfjord, Ranafjord, Νικόλαος Κ)

Recommended Posts

Posted (edited)

Να ανοιξουμε και ένα θεμα για το ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ που πολύ συχνα το βλέπουμε στη Βλυχα της Ελευσίνας να ξεφορτωνει χαλικι.

Σχετικα καινουριο στα νερα μας ,αφου αγοραστηκε το 2013 αλλα σχετικα μεγαλο σε ηλικια μιας και είναι κατασκευης του 1975.

Ομορφο βαπορακι και αρκετα καλοσυντηρημενο από ότι φαινεται τουλάχιστον εξωτερικα

Edited by proud_ionian
Posted

Ευχαριστούμε που άνοιξες θέμα για το όμορφο αυτό καράβι.

Το βλέπω περίπου 10-15 φορές το χρόνο στο Αργοστόλι να φορτώνει από την Ιόνιαν Καλκ, αλλά δε μου έκατσε ποτέ για φωτογραφία.

  • 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε και καλώς ήλθες. Είχα την αίσθηση πως τα μοτορσιπάκια πια είχαν πάει όλα στη Νέα Καρβάλη.

Posted

Εδώ ανάμεσα Σκατζούρας - Σκύρου στις 20/11/20 κατα την διαρκειας της κακοκαιρίας. ( Είχαν δώσει τα δελτία ότι θα έπεφτε ο καιρός την συγκεκριμένη μέσα στην περιοχή... Πράγμα που δεν έγινε)

Posted

Πολύ ωραία φωτογραφία, ευχαριστούμε. Να υποθέσω ότι ο εκσκαφέας αλλάζει πολύ την ευστάθεια σε τέτοιες καιρικές συνθήκες ειδικά? Επίσης σαν μονάμπαρο(αν δεν κάνω λάθος) από δεξαμενές έρματος γίνεται, πόσες και που έχει? 

Posted
18 minutes ago, Nick the Greek said:

Πολύ ωραία φωτογραφία, ευχαριστούμε. Να υποθέσω ότι ο εκσκαφέας αλλάζει πολύ την ευστάθεια σε τέτοιες καιρικές συνθήκες ειδικά? Επίσης σαν μονάμπαρο(αν δεν κάνω λάθος) από δεξαμενές έρματος γίνεται, πόσες και που έχει? 

Εννοείται παιζει σημαντικό ρόλο στην ευστάθεια ανεβαζει το μετακεντρικό ύψος αλλά και την διαγωγή του πλοιου (επίσης μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν "ερμα"  για την κλιση κυρίως...) Έχει  "4" + 2 δεξαμενες έρματος, με forePeak, 1 κέντρο , 2-3 δεξια-κέντρο-αριστερα, 4 δεξιά-αριστερά και το afterpeak.

27 minutes ago, express skiathos said:

Αν θυμάμαι καλά είχε απαγκιάσει στην Σκιάθο κ μετά στην Σκύρο γιατί ο καιρός ήταν πολύ φορτωμένος.

Ναι φύγαμε από Σκιάθο οταν του εδινε εξασθένηση... Αλλά τελικά ο λιγο πριν την σκατζούρα και κάτω ήταν 7-8 με υψος κύματος πάνω από 3,5-4 μετρα στα ψηλά του οπότε πήγαμε για απάγκιο στο αραγμα Σκύρο.

Posted

Ευχαριστώ για την απάντηση, το σαβούρωμα ενός μονάμπαρου πρέπει να είναι μια μορφή τέχνης από μόνη της.

  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 5 months later...
Posted

Το Νικόλαος Κ άλλαξε όνομα και εμφανίζεται ως Dean με προορισμό το Δυρράχιο της Αλβανίας και σημαία Ισημερινής Γουινέας. Στο Equasis δεν έχει γίνει ακόμα κάποια αλλαγή. 

  • proud_ionian changed the title to Dean (ΙΜΟ 7431662)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...