Jump to content
Shipfriends

Βλάβες STROFADES IV (EX-SEA WITCH/SEA ANGEL)


Recommended Posts

Από το ΥΕΝ (13-10-2005 )

Χθες το μεσημέρι κατά τους χειρισμούς απόπλου του Φ/Γ–Ο/Γ «SEA WITCH», σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό Λήμνο – Καβάλα το δεξί πρυμναίο τμήμα του πλοίου προσέκρουσε στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα της Μαρίνας λιμένα Μυτιλήνης.

Το πλοίο πρόσδεσε με ασφάλεια στον εμπορικό λιμένα Μυτιλήνης, όπου εκφορτώθηκαν τα 19 Φ/Γ και ο 1 επιβάτης, που μετέφερε.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά είναι στην μεγάλη του Βασιλειάδη, μεγαλούτσικη η ζημιά, ένα φτερό της αριστερής και όλα της δεξιάς τσατισμένα και το πηδάλιο με αρκετές εκδορές.

Η κατάρα του ΑΡΙΩΝΑ!

post-24-128326955623_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάτε τη συμφωνία έχουν κάνει για τη ναύλωση!! Λογικά θα πρέπει να πληρώσει ο ναυλωτής (άρα η ΝΕΛ)!! Αλλά επειδή βλέπω να είναι χοντρή ζημιά θα τα πληρώσει η ασφάλεια του πλοίου!!

Να και μερικές φωτογραφίες ακόμα από το δεξαμενή. Τις βάζω τώρα γιατί μου έχει τελειώσει η μπαταρία τη Παρασκευή!!

post-54-128326955634_thumb.jpg

post-54-128326955637_thumb.jpg

post-54-128326955639_thumb.jpg

post-54-128326955641_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως η ναυλωση δεν εχει να κανει με ενα τετοιο περιστατικο που ειναι βασικα navigational error(λαθος ναυσιπλοιας) και καλυπτεται απο την ασφαλεια του Hull and Machinery(κυττους και μηχανης). Ο ναυλωτης(ΝΕΛ) θα μπορουσε να κατηγορηθει μονο αν ειχε δωσει οδηγιες στο πλοιο να προσεγγισει σε unsafe port(μη ασφαλες λιμανι) η excluded trading area(περιοχη εργασιας μη προβλεπομενη απο το ναυλοσυμφωνο), κατι το οποιο δε νομιζω πως ειναι η εδω περιπτωση. Αντιθετα, υποθετω πως θα υπαρχει ορος στο ναυλοσυμφωνο που επιτρεπει στη ΝΕΛ να απαλλαγει απο τις υοπχρεωσεις που απορρεουν απο αυτο αν στερηθει των υπηρεσιων του πλοιο για καποιο προκαθορισμενο χρονικο διαστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μεταξύ άλλων από την ΑΛΗΘΕΙΑ.

http://www.alithia.gr/newspaper/2005/29112005/29112005,13190.html

...Τον τελευταίο 1,5 μήνα επειδή το πλοίο Ro - Ro που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταφοράς ευφλέκτων προς Mεστά αποσύρθηκε λόγω βλάβης και προβλέπεται να επιστρέψει το Δεκέμβρη...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...