Jump to content
Shipfriends

Απεργίες (ναυτικών, λιμενεργατών και λοιπών που επηρεάζουν την ακτοπλοΐα)


Recommended Posts

Κατα τη γνωμη μου η κυνερνηση σκόπιμα δεν αντιδρά. Προσπαθουν να στρέψουν τη μια κοινωνικη ομαδα εναντια στην άλλη. Αφήνουν να γίνει το λιμάνι μπάχαλο για να ξεσηκωθούν οι λεγόμενοι νοικοκυραίοι και να καταδικασουν συλλογικά τα συλλαλητήρια, τις απεργίες, κλπ. Στοχεύουν στις μικροτερες δυνατες αντιδρασεις της μεγαλης μαζας όταν ανακοινωθούν τα βάρβαρα μέτρα του ασφαλιστικού και των νέων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις. Τίποτα δε γίνεται τυχαία. Ας είμαστε υποψιασμένοι κι ας μάθουμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνοι οτι δεν αντιδρα σκοπιμα. Εγω πιστευω οτι γινεται για αλλο λογο. Οπως ειπα και σε προηγουμενο μου ποστ η παρακωληση συγκοινωνιων αποτελει αδικημα εως και σε βαθμο κακουργηματος. Αν λοιπον αφαρμοζοταν ο νομος την ωρα που ο τυπος αρπαζει τον καβοδετη που παει να λυσει το βαπορι θα επρεπε να παει αυτοφωρο για

1)Σωματικη βια

2) Παρακωληση συγκοινωνων

3) Εξυβριση (που προφανως θα εκανε)

4) Αντισταση και εξυβριση κατα της αρχης (που προφανως θα εκανε)

και επισης προφανως δεν ηταν μονο ενας που εκανε τις παραβασεις οι οποιες ειναι και σοβαροτατες.

Μετα λοιπον η ιστορια ειναι γνωστη εισαγγελεις και δεν συμαζευεται. Οταν την επομενη μερα θα εβγαινε στις ειδησεις το περιστατικο ΟΛΟΙ θα επικεντρωνωνταν στις συλληψεις και οχι στο τι οδηγησε σε αυτες. Και φυσικα οι αστυνομικοι θα εβγαιναν οι κακοι της υποθεσης.

Τα ropax ειναι ακομα δεμενα ετσι; Απο οτι ακουσα εχουν εκδικαστει ασφαλιστικα μετρα εις βαρος εκεινων που παρεμποδιζουν τον αποπλου τους . Ξερετε τι μπορει να κανει ο ιδιοκτητης των πλοιων οταν εχει ασφαλιστικα μετρα στα χερια του; Δεν το κανει ομως γιατι κανενας δεν θα βρειθει να πει οτι εχει το δικιο με το μερος του γιατι το εχει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν επικροτω κανεναν για την κατασταση στο λιμανι αλλα θα πρεπει να σκεφτουμε ολοι μας και ιδιαιτερα οι φιλοι του ΠΑΜΕ οτι σε αυτους τους καιρους που ζουμε το εφοπλιστικο κεφαλαιο ειναι αυτο που με την καταλληλη προσεγγιση μπορει να δωσει τεραστια οικονομικα ωφελη στην χωρα μας καλες οι απεργιες εκει ομως που χρειαζονται δωστε κινητρα να ερθουν και αλλα πλοια στη σημαια μας και τοτε θα δουν ολοι τι σημαινει ΕΛΛΑΔΑ

Link to comment
Share on other sites

Η απεργία έληξε, πρώτο έφυγε το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ και ακολούθησαν ΕΛΥΡΟΣ, ΚΡΗΤΗ ΙΙ, ΦΑIΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, ΛΙΣΣΟΣ. Σε λίγο φεύγουν ΑΔ.ΚΟΡΑΗΣ, BLUE STAR NAXOS kai BLUE STAR 2.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στελέχη του ΚΚΕ συνέβαλαν την Τρίτη στη Μυτιλήνη άνδρες του Λιμενικού Σώματος μετά από μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών και άσκηση βίας που υπέβαλλε ο Πλοίαρχος του πλοίου "Λισσός"

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, θα δικαστούν τρία στελέχη του ΚΚΕ, για τη γνωστή πρόσφατη υπόθεση της κατάληψης του καταπέλτη του πλοίου «Λισσός». Πρόκειται για το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος, Παρασκευά Γεωργούλα, τον Συντονιστή του ΠΑΜΕ και Πρόεδρο του τοπικού Εργατικού Κέντρου, Στρατή Αντώνα, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου, Νίκο Μπουλμπούλη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν τα μέλη της σε απεργιακές κινητοποιήσεις επισείει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία και προτάσσει το αίτημα της υπογραφής ΣΣΕ αλλά και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

«Έμφραγμα» απειλεί την ακτοπλοΐα και τα νησιά από την επόμενη Τρίτη. Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ),αποφάσισε χθες να αρχίσει, από τις 23 Νοεμβρίου, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010 που εκπνέει.

Link to comment
Share on other sites

η απεργια αφορα μονο οτι πηγαινοερχεται στον Πειριαια αντε και τα γυρω λιμανια.Αν παρατηρησεις και ενδοκυκλαδιτικα με το ΑΡΤΕΜΙΣ γινονται κανονικα οπως και σε αρκετες γραμμες στην Ελλαδα γινονται δρομολογια

.

επισημως η απεργια εξαιρει μονο τις γραμμες της αδριατικης. το θεοφιλος, το ταξιαρχης και το αρτεμις που αναφερατε, κανουν επιδοτουμενα δρομολογια και πιθανον εκει να υπαρχει καποια ελαστικοτητα απο την ΠΝΟ. απο εκει και περα ,εκτος πειραια ειναι fifty fifty και δεν εχει τοσο να κανει με την εγγυτητα στον πειραια, αλλα με τη διαθεση των πληρωματων και (πιθανον) την ανοχη των εταιρειων. (πχ το κεφαλονια δεν εκανε ουτε χτες ουτε σημερα δρομολογιο, ενω το επτανησος σημερα εκανε το πρωινο)

Link to comment
Share on other sites

και πιθανον εκει να υπαρχει καποια ελαστικοτητα απο την ΠΝΟ.

Δηλαδή όταν αποφασίσει απεργία η ΠΝΟ είναι υποχρεωτική για όλους? Να μου πείτε και πάλι το καράβι δεν ξεκινάει αν απεργούν οι μισοί ας πούμε από το πλήρωμα..

Τι ακριβώς καθεστώς υπάρχει? Γιατί ναι μεν η απεργία είναι δικαιώμα αλλά όχι και υποχρέωση.

Link to comment
Share on other sites

κανονικα πρεπει να γινεται ψηφοφορια ανα καραβι, για το αν θα συμμετασχει ή οχι. στις μεγαλες απεργιες (οχι στις εθιμικες B) του προϋπολογισμου κλπ), στα πιο πολλα πλοια, αλλα οχι σε ολα, γινεται.

τωρα στον πειραια που υπαρχει αφθονος στρατος (ΠΑΜΕ κλπ), εχουμε τα γνωστα ομορφα επεισοδια αν καποιος παει να σπασει την απεργια.

ειναι και θεμα εποχης. περιοδους με χαμηλη κινηση και απαγορευτικα (οπως τωρα καλη ωρα), δεν τους πολυχαλαει να μεινει και δυο μερες δεμενο το βαπορι και χωρις να πληρωνουν το πληρωμα. τωρα σε απεργιες σε τριημερα και παραθεριστικες περιοδους, υπαρχει περισσοτερη ενταση, γιατι ειναι και μεγαλυτερη η πιεση να σπασει η απεργια

Link to comment
Share on other sites

Σκληρή στάση επέλεξε εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ύστερα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στην οποία αποφασίστηκε η παράταση των ναυτεργατικών κινητοποιήσεων για ακόμα 48 ώρες

Link to comment
Share on other sites

Τελικά καλά που υπάρχει και η ΠΝΟ για να θυμόμαστε πως ζούμε σε δημοκρατική χώρα που υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία. Γιατί εν μέσω εξαθλίωσης και ΔΝΤ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα συνδικάτα έχουν πέσει σε βαθειά χειμερια νάρκη για προφανείς κομματικούς λόγους!

Μήπως πάντως θα ήταν καλύτερα αν η ΠΝΟ αποφάσιζε να σταματήσει για 2 μέρες την απεργία προκειμένου να εφοδιαστούν τα νησιά με τα απαραίτητα και να συνεχίσουνε με νέα 48ωρη από Δευτέρα? Το λέω γιατί έτσι θα αφαιρούσαν από την κυβέρνηση το δικαίωμα για επιστράτευση με το πρόσχημα της τροφοδοσίας των νησιών (αν υποθέσουμε πως σχεδιάζουν να κάνουν κάτι τέτοιο). Άλλωστε, όταν στρέφεται η μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, κερδισμένη βγαίνει η εκάστοτε εξουσία..

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

μη μου βιαζεσαι :D. αν τελικα η ΠΝΟ τα βρει με την Attica, βλεπω να πεσει πολυ γελιο. λογικα μπορει να ακολουθησουν και μερικοι μικροτεροι, του ευρυτερου... Αττικου φασματος B) και μετα η ΠΝΟ θα κανει απεργιες σε οσους ΔΕΝ εχουν υπογραψει, δηλαδη στην ΑΝΕΚ και τους συνοδοιπορους της.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι τωρα δεν ειναι περιεργο? Λες και η απεργια εχει 'εμβελεια' μονο στα λιμανια της Αττικης(Πειραιας,Λαυριο,Ραφηνα κλπ)και δεν 'πιανει' μεχρι Πατρα,Ηγουμενιτσα,Σαμο,Καβαλα,Κυκλαδες... :blink: Ειλικρινα δεν μπορω να το καταλαβω,το ΑΛΚΙΟΝΗ πχ εφυγε προχτες απο Μεστα αλλα επειδη επιασε το Λαυριο,σταματησε εκει λογω απεργιας :huh:

Τι σοι απεργια ειναι αυτη,για ακομα μια φορα,μονο οι ναυτικοι και η ΠΝΟ που τους εκπροσωπει ξερουν :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Πλούσιο παρασκήνιο

Οι Μινωϊκές Γραμμές σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation, ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα της Ομίλου Attica και επιχείρησαν να διερευνήσουν την πρόθεση της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την υπογραφή μονομερών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε να αρθεί η απεργία στα πλοία τους.

Link to comment
Share on other sites

ετοιμη η συμμαχια των προθυμων ;). θα ακολουθησουν και κανα δυο μικροτεροι (δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ηταν και η Aegean Speedlines μεσα) και στο τελος θα μεινει η ΑΝΕΚ, η HSW, η ΝΕΛ και οι μικροι που τις ακολουθουν στην ΕΕΝ, να κοντραρονται με την ΠΝΟ και να βλεπουν τα πλοια τους δεμενα.

Link to comment
Share on other sites

Εντύπωση μου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην τωρινή απεργία της ΠΝΟ, τα ΜΜΕ είναι υπέρ των ναυτικών! Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Σήμερα το πρωί το ανδρικό δίδυμο ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, είπε ότι η ΠΝΟ καλά κάνει και διεκδικεί και σταματάει τα πλοία για 5 και 10 μέρες αν χρειαστεί :huh: , αφού το κράτος και οι ταγοί, δεν κοιτούν ένα απο τα ισχυρά επαγγέλματα της χώρας μας, με αποτέλεσμα να θεωρεί τους πολίτες της, 2ης κατηγορίας!

Ενώ εχθές το βράδυ στην εκπομπή του γνωστού ζουγκλάνθρωπου :P , καλεσμένη δικηγόρος εξέφρασε την συμπαράσταση προς την ΠΝΟ, αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκοντε στο ΚΕΣΕΝ για διπλώματα και ανησυχούν για το άν πηγαίνοντας ξανά στην εταιρεία τους-με την σημερινή κατάσταση της ακτοπλοίας-θα βρούν δουλειά!!

Συνήθως τα ΜΜΕ είναι Κατά και πραγματικά εκπλήσσομαι με την στάση τους! Μπράβο και φτού μην τα ματιάσω :D , γιατί απο την ναυτιλία ζούνε χιλιάδες οικογένειες, είτε ναυτικές, είτε στεριανές! B)

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα καποιο αλλο παρασκηνιο θα υπαρχει. ειδικα με τον ΣΚΑΪ, που εχει κανει σημαια την μειωση των αποδοχων παντου, για να γινουμε πιο ανταγωνιστικοι και που σε αλλες απεργιες (της ΠΝΟ), ηταν εναντιον. ισως εχει να κανει και με τις προσπαθειες attica & minoan να υπογραψουν επιχειρησιακες συμβασεις με την ΠΝΟ

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν κάνεις απεργία ΜΟΝΟ για τον Πειραιά ουσιαστικα, είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο κ τπτ άλλο!!! Κάνεις ΠΑΝΤΟΥ!! Η Π.Ν.Ο. είναι για όλους κ όχι μόνο για την Αττική!! Εκτός κ αν κάποιους εργατοπατέρες δεν τους ενδιαφέρει αυτό! Τώρα εαν κάποιες εταιρίες έχουν υπογράψει την συλλογική σύμβαση εργασίας,δε βλέπω το λόγο να μην γίνονται τα δρομολόγια τους.... Δλδ εάν η Αττικα για πχ έχει υπογράψει,γιατί να ταλαιπωρηθώ εγώ κ όποιος άλλος θέλει να πάει στη δουλειά του??? Γιατί να μη τροφοδοτούνται τα νησιά?? Ας σταματήσουν αυτούς που δεν υπογράφουν!!! Απλό είναι! Δεν είμαι εναντίον της απεργίας αλοίμονο...Όμως βλέπω ένα θέατρο του παραλόγου...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...