mpolo Posted May 26, 2023 Posted May 26, 2023 (edited) Αν και βγαίνουμε off topic να αναφέρω πως τα δύο στην Ιαπωνία έχουν προδιαγραφές για μετάφορα βαρέων οχημάτων από κατασκευής όπως βλέπουμε και στην καρτέλα της incat. Edited May 26, 2023 by mpolo
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted May 26, 2023 Posted May 26, 2023 On 5/25/2023 at 7:08 PM, giorgos_249 said: Και μεγάλα! Και αυτό και όλα τα ταχύπλοα. Το ερώτημα είναι Α) αν η εταιρεία θέλει κάτι τέτοιο (από επιλογή στην Ελλάδα δεν βάζουν φορτηγά. Εχω δε ακούσει κατά καιρούς και διάφορες ανοησίες ότι "σπάνε οι μηχανές" κλπ, λες και στα Κανάρια ή τη Βαλτική που φορτώνουν καθημερινά γεμάτες νταλίκες αλλάζουν κάθε χρόνο μηχανές), και Β) αν τα φορτηγά θα προτιμήσουν/δεχτούν να πληρώσουν ταχύπλοο. Το θέμα είναι αν αντέχουν καταπέλτες κ δάπεδο γκαράζ στου οποίου την είσοδο γράφει επιτρέπόμενο βάρος ανά άξονα.
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted May 26, 2023 Posted May 26, 2023 Εδω τα βαρεα οχηματα επηρεαζουν τις μηχανες των συμβατικων...τα ταχυπλοα θα αφηναν..
pathfinder Posted May 26, 2023 Posted May 26, 2023 1 hour ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Το θέμα είναι αν αντέχουν καταπέλτες κ δάπεδο γκαράζ στου οποίου την είσοδο γράφει επιτρέπόμενο βάρος ανά άξονα. ακριβώς. Το αν θα μεταφέρει π.χ. "400 τονους" σε ανθρώπους και Ι.Χ. ή 400 τόνους σε φορτηγά δεν κάνει καμμιά απολύτως διαφορά για το πλοίο. Κάνει φυσικά για την τσέπη της εταιρείας.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 30, 2024 Posted May 30, 2024 Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Σούδας σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων φόρτωσης οχημάτων σε πλοία στο λιμένα Σούδας Quote Τα υπόχρεα προς ζύγιση οχήματα κατά την έννοια των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθ. 14 (Β’ 5/14-01-1997), όπως ισχύει, που πρόκειται να φορτώνονται στα δρομολογημένα επιβατηγά-οχηματαγωγά (Ε/Γ-Ο/Γ) και φορτηγά-οχηματαγωγά (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοία εντός του λιμένα Σούδας, οφείλουν να βρίσκονται στο χώρο ζύγισης εντός του περίφρακτου χώρου λιμένα (γεφυροπλάστιγγα λιμένα Σούδας) το αργότερο μία (01) ώρα πριν τον προγραμματισμένο απόπλου 2. Με σκοπό την αποφυγή καθυστέρησης απόπλου δρομολογημένων πλοίων που αποπλέουν από τον λιμένα Σούδας οφειλόμενη σε μη-έγκαιρη άφιξη των προς φόρτωση υπόχρεων σε ζύγιση οχημάτων, καθορίζουμε ως του πλοίου. Σε περίπτωση που τα υπόψη οχήματα προσέρχονται στο χώρο ζύγισης σε χρόνο πέραν του ως άνω αναφερομένου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις κατά των ιδιοκτητών των οχημάτων. ελάχιστο χρονικό όριο έκδοσης ζυγολογίου τα τελευταία τριάντα (30) λεπτά της ώρας πριν τον προγραμματισμένο απόπλου 3. Υπόχρεα προς ζύγιση οχήματα που προσέρχονται στην αποβάθρα φόρτωσης και δεν είναι εφοδιασμένα με ζυγολόγιο, θα τους απαγορεύεται η φόρτωση στα πλοία, με την επιφύλαξη της εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της γεφυροπλάστιγγας του λιμένα Σούδας. του πλοίου. Η Λιμενική Αρχή με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας, της τάξης και της ασφάλειας στον λιμένα, δύναται να απαγορεύσει τη φόρτωση των ως άνω οχημάτων στα πλοία, σε περίπτωση που αυτά προσέρχονται στο χώρο ζύγισης σε χρόνο πέραν του ως άνω αναφερόμενου. 4. Οι οδηγοί των υπόχρεων προς ζύγιση οχημάτων αμέσως μετά τη ζύγιση και τον εφοδιασμό με το σχετικό ζυγολόγιο οφείλουν να κατευθύνονται άμεσα στην αποβάθρα φόρτωσης του πλοίου. Ζυγολόγια των οποίων ο χρόνος έκδοσης διαφέρει σε χρόνο περισσότερο των πέντε (05) λεπτών της ώρας από την ώρα άφιξης στην αποβάθρα φόρτωσης δεν θα γίνονται αποδεκτά 5. Στους ναυτικούς πράκτορες υπενθυμίζονται οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθ. 14 (Β’ 5/14-01-1997) αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα, καλούνται για την αυστηρή επισήμανση των αναγραφομένων της παρούσης στους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως οχημάτων κατά την έκδοση των αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων προκειμένου λαμβάνουν έγκαιρα γνώση. Σε περίπτωση υπέρβασης του προαναφερόμενου χρονικού ορίου, το όχημα θα οδηγείται για νέα ζύγιση. Κάθε συμπλήρωση φορτίου μετά την έκδοση του ζυγολογίου θα επισύρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Nick the Greek Posted November 7, 2024 Posted November 7, 2024 Το βρεταννικό ΜΑΙΒ εξέδωσε το πόρισμα για το θάνατο του λοστρόμου του ρορο Clipper Pennant(σημερινό Ur) κατά τη διάρκεια φόρτωσης στο Liverpool. Να μην τα πολυλογώ, ο άνθρωπος στεκόταν σε λάθος σημείο και συνεθλίβη από ένα ασυνόδευτο trailer που έμπαινε στη θέση του από τράκτορα του λιμανιού. Ο οδηγός του τράκτορα δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβη, ο λοστρόμος ήταν μόνος του σε αυτήν τη διαδικασία και το πλήρωμα της κουβέρτας δεν είχε οπτική επαφή μεταξύ τους για να δούν που βρισκόταν ο λοστρόμος και να σταματήσουν τον οδηγό του τράκτορα. Όταν ανακάλυψαν τον Πολωνό λοστρόμο, δυστυχώς ήταν πολύ αργά γι αυτόν. Ο αρχιεπιθεωρητής του ΜΑΙΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει πως τόσο οι εταιρείες με φέρρυ και ρορό αλλά όσο και τα λιμάνια, έχουν στα χαρτιά φτιάξει φανταστικά συστήματα ασφαλείας, που όμως στην πράξη δε δουλεύουν. Λέει πως έχουμε φτάσει στο «ως εδώ και μη παρέκει» και ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένας ενιαίος και ρεαλιστικός κώδικας για τον συγκεκριμένο τύπου φορτίου και διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης. Εγώ δεν είμαι ειδικός στο συγκεκριμένο κομμάτι, θα ενδιαφερόμουν πολύ να διαβάσω τι λένε όσοι ξέρουν τη διαδικασία. Με την απλή μου όμως λογική, θυμάμαι κάτι βίντεο με φόρτωση που έχουμε ανεβάσει κατά καιρούς από την Ιαπωνία. Και θυμάμαι πόσο οργανωμένοι είναι σε επίπεδο ρουχισμού(ειδικά φωσφοριζέ ρούχα για όλο το σώμα), σε επίπεδο εξοπλισμού(σφυρίχτρες, φωτεινά όργανα υποδείξεων των κινήσεων) αλλά και σε επίπεδο προσωπικού. Δεν έχουν αφήσει τα γκαράζ τους με 2 ναύτες και 1 λοστρόμο, ή μάλλον η κυβέρνησή τους δεν τους έχει αφήσει να το κάνουν. Αναλογιστείτε τι βλέπουμε και στην Ελλάδα, είδαμε τι γίνεται και στην Ευρώπη. Στο συγκεκριμένο οι Ιάπωνες είναι πολύ μπροστά.
Nick the Greek Posted May 12 Posted May 12 3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said: Μη ασφαλής φόρτωση στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Ρόδος στη Μυτιλήνη στις 10/05/25 3 hours ago, SAMAINA said: Είμαστε πραγματικά για γέλια! Και θα ήταν αν δεν κινδύνευε κόσμος! Έχω πετύχει φορτηγό με μπομπκατ στην ανοιχτή καρότσα να κινείται στο επαρχιακό δίκτυο χωρίς να είναι δεμένο και με έναν ηλίθιο και κολλάει από πίσω χωρίς απόσταση ασφαλείας. Με κίνδυνο να γίνω βαρετός, το γεγονός αυτό καταδεικνύει σε όλο τους το μεγαλείο τις παθογένειές μας. Που λύνονται ως επί το πλείστον με ατομική βελτίωση και όχι περιμένοντας το Κράτος να μας πάρει από το χεράκι. Ο ιδιοκτήτης του φορτίου/φορτηγού? Εγκληματική αμέλεια για την πλημελλή(ίσως και ανύπαρκτη) αίχμαση του φορτίου. Η Τροχαία? Ποιά Τροχαία, ποιός να βγεί στο δρόμο και ποιός να τον σταματήσει για έλεγχο. Το Λιμενικό Σώμα? Από τη στιγμή που το φορτηγό περνά τις πύλες του λιμανιού είναι σε χώρο ευθύνης τους. Ειδικά αν ήταν λυτό το φορτηγό θα έπρεπε να το έχουν σταματήσει αυτοί. Το πλήρωμα? Αφήνουν να μπεί ένα τέτοιο πράγμα επί του πλοίου, έχουν κάθε νομικό δικαίωμα να μην το φορτώσουν. Εδώ βέβαια μπαίνει και η εμπορική πίεση αλλά και το γεγονός ότι αν δεν το φορτώσουν η πρώτη που θα τους κρεμάσει είναι η ίδια τους η εταιρεία. Bonus: Φανταστείτε τα Μύκονος και Χίος που δεν ανοίγουν τους καταπέλτες επιβατών και οι επιβάτες μπαινο-βγαίνουν από τον κεντρικό καταπέλτη των οχημάτων, να φορτώνουν κάτι τέτοιο και αυτό να πέσει και να λειώσει έναν ή παραπάνω επιβάτες.
Αρακλειανός Posted May 12 Posted May 12 Αφού μάλλον αποκλείεται να μην ήξεραν ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγει στην ανηφόρα και θέλανε οπωσδήποτε να το πάρουν, τουλάχιστον γιατί δεν τον έβαζαν με την όπισθεν?
Villandry Posted May 12 Posted May 12 (edited) Θα τους έφευγε στο έβγα. Edited May 12 by polmyt quote
NOMIKOS LINES Posted May 12 Posted May 12 Μέσα στον κουβά του bobcat αυτό το πορτοκαλί που διακρίνεται είναι ιμάντες πρόσδεσης;ή κάνω λάθος;
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now