Jump to content
Shipfriends

Συγκρουση Superferry II με το Θεολογος Π στο Γαυριο


Recommended Posts

Συμφωνα με τον πρωινο καφε (δεν κανω πλακα) το Σουπερφερρυ επεσε πανω στο Θεολογος Π κατα τη μανουβρα στο Γαυριο με αποτελεσμα να σπασουν μερικα παραθυρα στην παντα και να χτυπησει ενας επιβατης στο ποδι. Νεοτερα σε λιγο και απο ποιο επισημα χειλη

Link to comment
Share on other sites

Απο τη Ναυτεμπορικη σχετικα με τη συγκρουση

Σύγκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι της Ανδρου λίγο μετά τις δέκα το πρωί, με υλικές ζημιές και τρεις επιβάτες ελαφρά τραυματίες.

Όπως έγινε γνωστό, το Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Ανδρος - Τήνος - Μύκονος, κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης συγκρούστηκε με το Ε/Γ-Ο/Γ «Θεολόγος» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Γαυρίου και ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για Ραφήνα.

Από τη σύγκρουση έσπασαν τα τζάμια της θέσης του Superferry με τα καθίσματα αεροπορικού τύπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις επιβάτες (όπως διευκρινίστηκε φέρουν κάποιες αμυχές).

Στα πλοία απαγορεύθηκε ο απόπλους και παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Γαυρίου μέχρι να επιθεωρηθούν και να πάρουν άδεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Υδρούσας, Κυριάκος Θωμάς, οι ζημιές στο Superferry είναι μικρές, ψηλά στο κατάστρωμα, ενώ η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Link to comment
Share on other sites

Ωχοο άμα είναι σοβαρές οι ζημιές στα πλοία θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξυπηρέτησης επιβατών από Ραφήνα....:eek:

Σύμφωνα με το AIS το Θεολόγος είναι στο λιμάνι της Ραφήνας αυτή τη στιγμή, ενώ το Superferry II στην Άνδρο.

Edited by tegea
Link to comment
Share on other sites

H επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και η ενημέρωση σχετικά με την ακύρωση του αυριανού δρομολογίου.

ΩΡΑ 14:00

Η Blue Star Ferries σας ενημερώνει ότι σήμερα Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 10:05 το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου με το Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρής έκτασης ζημιά στη δεξιά πρυμνιά πλευρά του πλοίου στο ύψος του Deck 6. Το πλοίο πρυμνοδέτησε κανονικά στο λιμάνι με ίδια μέσα.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ραφήνα την 08:05 σε εκτέλεση δρομολογίου για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Επί του πλοίου επέβαιναν 1.000 επιβάτες, 155 Ι.Χ αυτοκίνητα, 10 φορτηγά οχήματα, 20 motos, 1 λεωφορείο και 63 μέλη πληρώματος.

Από τις λιμενικές αρχές δεν επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τη συνέχιση του δρομολογίου του. Οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Για το συμβάν ενημερώθηκε, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο Ραφήνας, τα Λιμεναρχεία Άνδρου, Τήνου & Μυκόνου καθώς και τα Λιμενικά πρακτορεία της εταιρείας.

Η BLUE STAR FERRIES ανακοινώνει ότι λόγω ζημίας του πλοίου SUPERFERRY II, οι αναχωρήσεις αύριο Πέμπτη 24/07/08 από Ραφήνα και ώρα 08:05 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και από Μύκονο 13:45 για Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα, ακυρώνονται.

Παρακαλούνται οι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων για τις ανωτέρω αναχωρήσεις, να επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων τους ή τα λιμενικά γραφεία της BLUE STAR FERRIES, για την ακύρωση των εισιτηρίων και την επιστροφή του ναύλου.

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΘΝΟΣ αντελήφθη αμέσως τα βαθύτερα αίτια του ατυχήματος...

[...]Εγείρεται ωστόσο εκ νέου το θέμα του συνολικού χειρισμού της ελληνικής ακτοπλοΐας, καθώς τα μεγάλα σκάφη που χρησιμοποιούν οι μεγάλες εταιρείες αδυνατούν να κινηθούν ασφαλώς στα μικρά λιμάνια των νησιών, ενώ δεν δίνονται κίνητρα για μικρότερα σκάφη...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1332688

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το μονο που εχω να πω ειναι οτι για ακομη μια φορα ειδαμε και ακουσαμε τα αδιανοητα λογια των δημοσιογραφων για τα μεχρι στιγμης ατυχα αν και αρκετα ασχημα περιστατικα της ελληνικης ναυτιλιας.Αυτο που θα ηθελα να επισημανω ειναι οτι απο τη στιγμη που ειμαστε γνωστες ,των παραπανω θεματων, αυτα που ακουμε απο τα δελτια ειδησεων μας φαινονται αστεια, φανταστειται λοιπον τι ακουμε καθημερινα και ποση διαστρεβλωση γινεται στα υπολοιπα θεματα της επικαιροτητας που παρουσιαζονται καθημερινως απο τους δημοσιογραφους στους Ελληνες πολιτες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά έχω και 2 απορίες σχετικά με τις "παράπλευρες" απώλειες του ατυχήματος:

[...]Επί του πλοίου επέβαιναν 1.000 επιβάτες, 155 Ι.Χ αυτοκίνητα, 10 φορτηγά οχήματα, 20 motos, 1 λεωφορείο και 63 μέλη πληρώματος.

Οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Με ποιά πλοία συνέχισαν τελικά οι επιβαίνοντες για Τήνο-Μύκονο, με τα απογευματινά από Ραφήνα (Θεολόγο και Άκουα) ή έγινε κανένα άλλο έκτακτο? Εάν έφυγαν με τα απογευματινά, θα είχαν μεγάλη ταλαιπωρία...και ήταν βλέπεις και πολλοί...
[...]Παρακαλούνται οι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων για τις ανωτέρω αναχωρήσεις, να επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων τους ή τα λιμενικά γραφεία της BLUE STAR FERRIES, για την ακύρωση των εισιτηρίων και την επιστροφή του ναύλου.
Μήπως η εταιρεία θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω για όσους είχαν εισιτήρια για το σημερινό ακυρωθέν δρομολόγιο...πέρα από το "ελάτε να πάρετε τα λεφτά σας"? Θα μπορούσε πχ να έρθει σε συνεννόηση με άλλη εταιρεία και να προτείνει εναλλακτική λύση. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι ό,τι καλύτερο π.χ. να έχεις κλείσει ξενοδοχείο και να πρέπει μια μέρα πριν να τρέχεις να βρεις πλοίο να ταξιδέψεις...
Link to comment
Share on other sites

Απο οτι εμαθα το SUPERFERRY II χτυπησε με το πλαι στα ρελια της πλωρης του ΘΕΟΛΟΓΟΥ εξου και ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ δεν επαθε τιποτα και συνεχιζει κανονικα τα δρομολογια του ενω το SUPERFERRY II πηγε για ρεκτιφιε στη Συρο

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο άργησε να φύγει από Σύρο και θα φθάσει σε καμιά ώρα στη Ραφήνα...οπότε δεν το βλέπω να φεύγει πριν τις 10.00 (με προγραμματισμένη αναχώρηση από Ραφήνα στις 8.05). Τώρα εάν λάβεις υπ' όψη ότι είναι τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου (λογικά, πρωτόκολλο παντού) και έχει και απογευματινό...η καθυστέρηση θα το ακολουθεί για 1-2 μέρες. Δύσκολο Σαββατοκύριακο για επιβάτες και πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

οπότε δεν το βλέπω να φεύγει πριν τις 10.00 (με προγραμματισμένη αναχώρηση από Ραφήνα στις 8.05).
Τελικά, έφυγε από Ραφήνα στις 11.30. Το νέο ωράριο περάστηκε στο openseas, αλλά προς το παρόν εξαφανίσθηκε το απογευματινό δρομολόγιο από Ραφήνα. Ίσως να ακυρώθηκε γιατί δεν βγαίνουν οι ώρες...ίσως να μην έχουν περασθεί ακόμη οι νέες ώρες αναχώρησης.
Link to comment
Share on other sites

Τα πουλμαν στο σημειο που κλειστηκαν τα παραθυρα χρησιμοποιουνται εστω και "τυφλα" ή εκλεισαν το χωρο για τους επιβατες?

Link to comment
Share on other sites

Η αίθουσα των αεροπορικών χρησιμοποιείται κανονικά. Άκουσα ότι κάποια καθίσματα καταστράφηκαν μεν αλλά μάλλον τα επισκευάσανε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Άκουσα ότι κάποια καθίσματα καταστράφηκαν μεν αλλά μάλλον τα επισκευάσανε.
Για να μην μείνετε με όσα "άκουσε" ο gpan:rolleyes: ...
και μόνοι σας. ;)

Πραγματικά ήταν πολύ τυχερό που δεν τραυματίσθηκε κανένας σοβαρά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάντως μετά το ατύχημα, δεν δένουν πιά 2 πλοία μαζί....ανεξαρτήτως καιρού. Βγαίνει το ένα...μπαίνει το άλλο, με συνέπεια να η καθυστερηση του ενός να πηγαίνει και στο επόμενο. Ε, σε λίγο καιρό που θα ξεχαστεί το ατύχημα..θα ξαναδούμε να πέφτουν μαζί 2 πλοία.;)

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι: πού θα έδενε το SFII με δεμένο τον Θεολόγο? Στην άλλη προβλήτα με την ράμπα και την κομμένη μπίντα? Γιατί 2 πλοία στον κύριο προβλήτα δεν χωράνε.

Link to comment
Share on other sites

Κι επειδή συνήθως ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ φτάνει πρώτος στο Γαύριο με κατεύθυνση Ραφήνα, το ΣΟΥΕΠΡΦΕΡΥ μονίμως καθυστερεί πάνω από μισάωρο σε Τήνο και Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...